Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Czy ludzkość może zamieszkać na innych planetach .

Nie może. Jakby mogła to zaraz odwaliła by tam solidny chlew i założyła związki zawodowe.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

obstawiam ze w slaskim wachocku smog wiekszy niz u nas...

dlatego jestem dobrze zakonserwowany 

18 minut temu, jacus napisał:

prawdza czasu,prawda ekranu- zeby znac prawdziwa sytuacje trzeba widziec zdarzenie od poczatku do konca a nie urywek..

kierwiski sie w sejmie tłumaczył gdy mentzen mu filmy pokazał 

Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Głupi byš był gdybyś to zrobił

We Francji czy Brukseli to norma i tam to działa

A P0lak nie P0trafi walczyć o swoje 

może lepiej moskwę spalić niż Warszawę; co? ;)
oczywiście że nic ponad wcześniej nie zrobię bo nie wierzę abyś celowo i w pełnej wierze nawoływał do wandalskich metod ani to w mojej naturze.
Zwyczajnie tylko uznałem że "co za dużo to..."
a czy to działa w Brukseli? no a skąd coraz to głupsze pomysły jak nie stamtąd mamy?
na dzisiaj weźmy np ten;
https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-zakaz-placenia-gotowka-na-zakupach-bedzie-nowy-limit,nId,7373372

zatem jakoś nie za bardzo działa

dodam tylko że ten limit to 10tys chujro.
no nie ma dnia żeby jakieś kretyństwo nie przylazło z tych ... "niedopałków"

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Są naukowcy co mają siłę i dla prawdy powiedzą wszystko

A to szczególnie radzieccy uczeni mieli w tym ogromne doświadczenie.:lol:

2 minuty temu, dysydent napisał:

może lepiej moskwę spalić niż Warszawę; co?

Moskwa mogłaby piznąć atomem, czyli bezpieczniej Warszawę.:lol:

Opublikowano
12 godzin temu, Desperado napisał:

Nie rób z siebie kina. chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.   xD

akurat w to co zacytowałeś? dlaczego?
to już bardziej wiarygodne i poważne jest nawoływanie do palenia czegokolwiek co wiadomo że nawołujący ani niczego nie podpali ani ... poważniejszy nie jest od .... dobra, wyżej Jemu odpisałem i nie muszę powtarzać

Opublikowano (edytowane)

Ursula von der Leyen - się zdenerwować .

W Bukareszcie trwa kongres Europejskiej Partii Ludowej (EPL), który ma przygotować ugrupowanie do wyborów do Parlamentu Europejskiego. W czasie kongresu głos zabrała szefowa Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen.

Szefowa Komisji Europejskiej mocno o Konfederacji: chcą zniszczyć naszą Europę

Przewodnicząca Komisji Europejskiej wymieniła Konfederację, obok niemieckiej AfD i francuskiego Zjednoczenia Narodowego, jako największe zagrożenie dla Unii Europejskiej. — Nazwy mogą się różnić, ale cel mają wspólny: chcą podeptać nasze wartości i zniszczyć naszą Europę — przekonywała Ursula von der Leyen. Do tych słów odniósł się jeden z liderów Konfederacji Krzysztof Bosak.

Nasz pokój i zjednoczona Europa są poddawane presji jak nigdy dotąd: przez populistów, nacjonalistów i demagogów. Przez skrajną prawicę i skrajną lewicę. Przez AfD, Zjednoczenie Narodowe albo Konfederację. Nazwy mogą się różnić, ale cel mają wspólny: chcą podeptać nasze wartości i zniszczyć naszą Europę. Europejska Partia Ludowa nigdy się na to nie zgodzi.

Tusk musi działać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

..

Moskwa mogłaby piznąć atomem, czyli bezpieczniej Warszawę.:lol:

Warszawie wszystko jedno czy moskiewski atom ją spali czy słomiane agrotanki, zatem paląc moskwę dwie pieczenie na jednej podpałce

12 godzin temu, galan99 napisał:

W Sejmie wyzywają , się publicznie , padają bardziej ostre słowa i nie mają z tym problemu .

my tu nie jesteśmy jakimś sejmowym bydłem i wypraszam sobie takie porównania ;)

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

i trzeba barć z nich przykład . Tak czy nie ?.

Nie po to wysłano ich do Sejmu żebyśmy mieli brać z nich przykład. Widać poszły tam same chore sztuki.:lol:

Opublikowano

Pojadą do Brukseli do Ursula von der Leyen .

By bronić Europy , chcą zniszczyć naszą Europę .

Przed Konfederacją . Tusk musi zadziałać by do tego  nie dopuścić . Pośle lewicę .

Opublikowano
11 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Destrukcja to już jest i to nie przez rolników a rządzących. 

Lepiej siedzieć cicho i udawać że jest cacy? Ludzie w całej Europie mąka dość tego burdelu...I ja nie dziwię się że nerwy puszczają.  A konfidentów widzę na każdym kroku co raz więcej 🤨

palenie Warszawy destrukcji Polski nie powstrzyma bo destruenci zdążą sp..olić, nie raz już tak w Historii bywało a ta cholernie jąkata i ciągle to samo powtarza.
Można by pójść za duchem agrotechniki gdzie pestycydy totalne są wypierane przez selektywne. Mamy teraz komputery gdzie miliard danych personalnych z geolokacjami i resztą nie jest problemem do zapisania i odszukania konkretnego spośród.
Nie trzeba wycinać lasu aby skasować korniki ;)
pozwolisz że dalej nie rozwinę bo mnie kto pod bana zgłosi, a i nie trzeba w wiersze wpisywać czegoś aby spomiędzy widoczne nie było.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ale w Sejmie są ludzi bardzo wykształceni i trzeba barć z nich przykład . Tak czy nie ?.

Tyle że posiadają wykształcenie w danej dziedzinie i często wogóle jest to nieprzydatne w roli p-osła. 

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Ale w Sejmie są ludzi bardzo wykształceni i trzeba barć z nich przykład . Tak czy nie ?.

z kogo konkretnie masz na myśli? bo z pięć minut wertuję pamięć i .... że jacy?! wykształceni? jak by które stamtąd było wykształcone to by czasu nie marnowało na ten syf co się tam dzieje. Dyplomowane nie znaczy wykształcone :P

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

To nie jest kwestia wiary. Policja takie akcje filmuje jeśli faktycznie rzucał jakami i wyzywał to są twarde dowody sędzia mu przyklepie "nagrodę" i tyle.

Jak filmują to ile razy powtarzają ujęcia? A wyjaśnij skąd wiedzieli o agresji 2 dni wcześniej --bo takiej mobilizacji w ciężkim umundurowaniu jeszcze na protestach nie było 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, andrzej78 napisał:

Nie zawsze wykształcenie idzie w parze z inteligencją.

a co to jest owo "wykształcenie"? wykucie danych encyklopedycznych na blachę? to byle komputerzyna potrafi już od ze trzydziestu lat wstecz

inteligencja też za mało aby można mądrym nazwać kogoś a nawet nie jest warunkiem koniecznym

na tych w parlamencie wystarczy kilkuminotowe szkolenie który przycisk z trzech do czego służy i przecież też się mylą a nawet mają się odwagę do tego przyznać xD cud że toto jeszcze żyje i nie pomyliło w domu kabiny prysznicowej z pralką automatyczną :P

dobra; spadam stąd na dzisiaj bo trzech rzeczy naraz i ja nie potrafię robić bez ryzyka pomyłki a z trojga koniecznego to tutaj jest najmniej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dobre to jest . Filmy gości po cywilnemu ze słuchawkami w uszach , goście wydłubują kostkę i stoją przy policyjnym radiowozie , jednego chłopa na ziemie rzuca 3 policjantów , pełno filmów w necie jak policjant wpada w tłum i pryska gazem czy w jakieś pojedyncze osoby prosto w twarz , mentzen zagazowany , braun próbuje zatrzymać policjantów a policjanci zaczęli go słychać ( posła !!) ale nie policja nie winna , to prowokatorzy solidarności a pewnie i ruscy agenci . Naprawdę podziwiam wiarę w Tuska holownie i uśmiechnięta demokracje . Zobaczymy co w sobotę zaproponuje 🙂 tylko ze jakie będą propozycje w związku z zielonym ładem powiedział Wojciechowski a rudy go ucisza żeby nic nie zepsuł bo chce to przedstawić jako swoje negocjacje . Przypominam ze  w czasach cen po 900 1000 zł pszenicy PiS już ogłaszał dopłaty do zboża nawozów ( czy to rozwiązanie - nie ale zawsze jakaś doraźna pomoc której nie mamy wogoke przy cenie pszenicy 600) 

Opublikowano

Brak

9 minut temu, Ulman napisał:

Za to brak wykształcenia praktycznie zawsze

Z tym wykształcenie bywa różnie ,bo nikt nigdy nie może być wykształconym i obeznanym we wszystkich dziedzinach jednocześnie. Ale nie wszyscy sobie że tego zdają sprawę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v