Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ty i tak zaślepiony miłością do sprzedawczyków z związków zawodowych ...

nie ja mam doświadczenie w tym 2015 kłamał jak robiliśmy przeciw kłamcy akcje na FB    gdybym był rolnikiem na wsi też bym to nie wierzył może ...  

p

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Widzisz, ty nawet nie pamiętasz kto strajkował jesienią 2020r. ... Już wymazałeś to ze swojej pamięci ...

pamiętam i pytanie do ciebie ile trwał strajk co wynegocjowali czy było jak teraz .. wszystko w temacie  

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rozpier🔨olić Warszawę i puścić z dymem. 

I wystarczy że tak myślących debili zbierze się na proteście kilkudziesięciu i jest rozróba. Nie potrzeba żadnych prowokatorów.

14 minut temu, Roman176 napisał:

za pisu nikt nikogo nie pałował 

bo opłacali związki zawodowe. Tak samo jak mafia w stanach 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ty i tak zaślepiony miłością do sprzedawczyków z związków zawodowych ...

lewak do związków zawodowych zawsze będzie ciągnął.

Jak patrzę na te filmiki to ewidentnie część z protestujących szukała zadymy . Jak dla mnie to policja i tak miała dużo cierpliwości. 

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-strajk-kobiet/news-strajk-kobiet-policja-uzyla-gazu-wobec-protestujacych-na-pla,nId,4862980#crp_state=1

Masz jak Policja za czasów PiSu traktowała strajkujących obywateli ...

Wystarczyło w Google wpisać: Policja Gaz Strajk 2020 ...

użyła gazu bo kobiety chciały siłą wejść do kościoła i go zniszczyć nawet konfa z narodowcami go broniła wiedziałem ze nic nie znajdziesz ...

tu masz 

a tu biedne pipy   media rudego 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Jak patrzę na te filmiki to ewidentnie część z protestujących szukała zadymy . Jak dla mnie to policja i tak miała dużo cierpliwości.

oczywiście z tą cierpliwością tylko oprócz tejże policja nie miała tam nic więcej no może po za pełnym monitoringiem sytuacji i teraz zobaczymy czy zechce wyłapać co aktywniejszych zadymiarzy i pojedynczo stosowne dowody pod ukaranie pozbierać już teraz czy poczeka na jeszcze gorsze zadymy aby wtedy móc się wykazać tylko czym?
każdy z policjantów winien mieć kamerę filmującą kto i jak go atakował i życzył bym i policji i nam wszystkim aby takich napaleńców wyłapano i przykładnie ukarano to na przyszłość i ta spokojna większość na tym skorzysta i policja
mam nadzieję , tylko nadzieję
platfusy to partacze i nigdy niczego solidnie nie potrafili zrobić tak i teraz nie spodziewam się inaczej

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

wracając do propagandy jak tępe c*py można łatwo wyprowadzić na ulice 

Oznacza to, że w Polsce (przy liczbie urodzeń 355 tys.) w 2020 r. doszło do siedmiu zgonów okołoporodowych wg UNICEF.

Zgony okołoporodowe w Europie w 2020 r.

za rudego więcej kobiet zmarło podczas porodu niż za pisu 

Fdyk9kuTURBXy84MjZlMmJhMS03ZmQ0LTRhYjItYWE2ZC0zYTA3ZGQ5OTNlNGIuanBlZ5GTAszezQL43gACoTAFoTEC

Opublikowano

Dokładnie tak powinni robić. Co to za rolnik co jest zainteresowany darciem ryja na policję , prowokowaniem i rzucaniem petardami kiedy przyjechał protestować w obronie własnego biznesu?

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

wracając do propagandy jak tępe c*py można łatwo wyprowadzić na ulice 

Oznacza to, że w Polsce (przy liczbie urodzeń 355 tys.) w 2020 r. doszło do siedmiu zgonów okołoporodowych wg UNICEF.

Zgony okołoporodowe w Europie w 2020 r.

za rudego więcej kobiet zmarło podczas porodu niż za pisu 

daj cały link do tego

Opublikowano

@Ulman  tępaku

1 minutę temu, Ulman napisał:

daj cały link do tego

ale wypiła głupota nie szło tego skopiować  

https://dziecko.medonet.pl/ciaza/ile-kobiet-umiera-w-polsce-przy-porodzie-w-oficjalne-dane-watpia-lekarze/qg2de01

tam masz ładnie napisane 

ak wyglądają liczby dotyczące kobiet? Czy faktycznie od czasu decyzji TK coś się zmieniło? Otrzymane od Ministerstwa Zdrowia dane dotyczące zgonów związanych z ciążą, porodem i okresem połogu (42 dni po porodzie), wg GUS, wyglądają następująco:

1. 2021 – 7
  2. 2020 – 9
  3. 2019 – 4
  4. 2018 – 5
  5. 2017 – 9
  6. 2016 — 9
  7. 2015 — 6
  8. 2014 — 8
  9. 2013 — 7
Opublikowano

No i co ćwoku ? Też powinni dostać wpeirdol jak rozrabiają. Jako lewacki bojówkarz związkowy pewnie myślisz że jak gdzieś tak robią to i tu tak powinno być? Na granicy były blokady i nic sie nie działo. Jak tylko związkowa swołocz z solidarności się za to wzięła to od razu awantura. 

• Haha 1
Opublikowano

Policja nie utrzymała nerwów na wodzy ,,, tyle na ten temat . Spokojne spacerki rak wogoke to może w marszach lgbt a nie w sytuacji gdy grozi kompletne załamanie opłacalności rolnictwa , premier robi z rolników durni a niby liderzy układają się z Tuskiem nie otrzymując żadnych konkretów . Rolnika takie rzeczy denerwują , hobbystów jak widać nie , tylko nie wiem czy tematyka forum wam się nie pomyliła . Lubicie oglądać zdjęcia ciągników czy skąd tu się wzięliście ?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

No i co ćwoku ? Też powinni dostać wpeirdol jak rozrabiają. Jako lewacki bojówkarz związkowy pewnie myślisz że jak gdzieś tak robią to i tu tak powinno być? Na granicy były blokady i nic sie nie działo. Jak tylko związkowa swołocz z solidarności się za to wzięła to od razu awantura. 

siedź lepiej w twoim szałasie i nie wypowiadaj się ... wyborco rudego bo nawet konfa ci nie umie wytłumaczyć a podobno ich popierasz  

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, masa24 napisał:

Policja nie utrzymała nerwów na wodzy ,,, tyle na ten temat . Spokojne spacerki rak wogoke to może w marszach lgbt a nie w sytuacji gdy grozi kompletne załamanie opłacalności rolnictwa , premier robi z rolników durni a niby liderzy układają się z Tuskiem nie otrzymując żadnych konkretów . Rolnika takie rzeczy denerwują , hobbystów jak widać nie , tylko nie wiem czy tematyka forum wam się nie pomyliła . Lubicie oglądać zdjęcia ciągników czy skąd tu się wzięliście ?

To że coś kogoś denerwuje nie upoważnia do robienia chlewu. Jak się nie umie zachować to niech w domu siedzi.

Opublikowano
1 minutę temu, masa24 napisał:

Rolnika takie rzeczy denerwują , hobbystów jak widać nie ,

ja jestem hobbista i się denerwuje  mam 2 ciągniki powyżej 120km  mf i c 330 

Przed chwilą, Ulman napisał:

To że coś kogoś denerwuje nie upoważnia do robienia chlewu. Jak się nie umie zachować to niech w domu siedzi.

czemu tępych c*p nie pałowali albo lgbt 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

siedź lepiej w twoim szałasie i nie wypowiadaj się ... wyborco rudego bo nawet konfa ci nie umie wytłumaczyć a podobno ich popierasz  

Może takiemu lewakowi pisowskiemu jak ty ktoś musi cos tłumaczyć bo nie ma swojego zdania. Ja takiego problemu nie mam.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, masa24 napisał:

co się czepiasz, mieli armatki wodne a nie użyli. wtedy to by było

nie róbmy z policjantów strony konfliktu nawet jeśli sami dają ku temu powody bo to nie Oni są winowajcą nieudolności tych którzy Ich tam wysłali.
A jeśli któremuś policjantowi i nerwy za bardzo puściły to teraz jest era wszechobecnych kamer w smartfonach i stosowne dowody na pewno się znajdą a i stosowne pytania czy dostał premię czy nie
tak jak tamten co za rozwalenie linii energet śmigłowcem ;)

Protest swoje osiągnął i co? chcesz jeszcze więcej? żeby komu łeb rozbito? nie ważne czy z protestujących czy policjantów.

kiedy drugim razem tej armatki jednak użyją to wtedy...
w sumie to na to tylko czekamy ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Szczerze ? To powinno być ogolnonarodowe poruszenie przeciw szeroko pojętemu zielonemu ładowi ,,,,, czyli przeciw zakazowi kupna samochodowy spalinowych , przymusowej termomodernizacji i innym głupotom .  Może wtedy reszcie otworzą się oczy po pierwsze ze to nie żarty po drugie w. Wyborach skończy się głosowanie na lewice i pro niemieckie partie ,,   Pytanie tylko czy jest alternatywa dla tych partii

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał:

czemu tępych c*p nie pałowali albo lgbt 

bo tych ich własny los już wystarczająco pokarał i np ja nie miał bym sumienia dobijać tych już przez własną głupotę zbitych na ... no na to czym są ;)

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, masa24 napisał:

Szczerze ? To powinno być ogolnonarodowe poruszenie przeciw szeroko pojętemu zielonemu ładowi ,,,,, czyli przeciw zakazowi kupna samochodowy spalinowych , przymusowej termomodernizacji i innym głupotom .  Może wtedy reszcie otworzą się oczy po pierwsze ze to nie żarty po drugie w. Wyborach skończy się głosowanie na lewice i pro niemieckie partie ,,   Pytanie tylko czy jest alternatywa dla tych partii

Cel zaiste słuszny i co do tego zgoda. Problem jest taki, że drą ryja, rzucają kostką i petardami zamiast mówić o co im chodzi i czego chcą. Nikt nie poprze oszołomstwa które nie wie czego chce.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, masa24 napisał:

już to co się dzieje daje do myślenia tym imbecylom co każą nie dość ocieplone domy podatkować, kary od jakichś abstrakcyjnych norm emisji płacić tylko po to aby było na dopłaty rekompensujące wzrost kosztów produkcji właśnie przez te same kary.
Jak udowodnić wszystkim że wcale nie trzeba zabraniać węgla czy ropy sztucznym ich podrażaniem aby innych źródeł energii poszukiwano bo tylko to koszt i tych poszukiwań zawyża i popadamy w bezsens za który wszyscy zapłacą niewydolnością finansową kiedy zarobków nie wystarczy aby za tym sztucznym podnoszeniem kosztów życia nadążyć i pierwsi przegrają ten wyścig nie rolnicy a szeregowi robotnicy w milionowych rzeszach gdy okaże się że nie tylko ich nie stać na byle jaki swój kąt na własność ale nawet utrzymanie tego co już mają.

właśnie
do tego są potrzebni mistrzowie skrótu i ja tego nie potrafię aby krótko obraz całokształtu tego bezsensu ująć jakoś ... syntetycznie i wyraziście dla większości. Z czasem staje się to coraz łatwiejsze jednak i dla mnie bo już teraz większość zrozumie zdanie - debile usiłują przepisami zmieniać klimat z góry wiedząc że tych przepisów nikt nie będzie przestrzegał a przeważająca część planety wręcz im nie będzie podlegać

kontekst całości coraz mniej zwalnia od rozwinięcia stwierdzenia bo dla coraz większej części nie tylko rolników jest to już w lot zrozumiałe.

o żesz! już północ!
fajnie się z Wami dziś gadało no ale bedzie na dzisiaj
dobranoc :)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v