Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Z głupoty to jest twoja nadzieja. Weź sobie poszukaj jaki procent głosujących w Europie to rolnicy i dlaczego niby ten układ sił w PE ma się zmienić? Na jakiej podstawie to zakładasz?

Choćby z powodu wyborów w krajach eu jak i słupków poparcia dla partii. Zaś rolnicy to tylko jedna grupa która strasznie traci na cyrku w PE, a tych grup jest więcej, ale widocznie skupiasz się na inwektywach zamiast na faktach, naprawdę coraz bardziej skłaniam się by uznać że masz płacone za "analizy" podobne do pablomoralesa...

Opublikowano

Nic tak nie wk***ia człowieka jak podpinanie się polityków na te chwilę z pisu pod protest i udawanie wielkich naszych przyjaciol aż normalnie żygać się chce a co gorsza widać, że części rolników to się podoba jakby zapomnieli przez kogo protestują

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, dzikidaniel napisał:

Choćby z powodu wyborów w krajach eu jak i słupków poparcia dla partii. Zaś rolnicy to tylko jedna grupa która strasznie traci na cyrku w PE, a tych grup jest więcej, ale widocznie skupiasz się na inwektywach zamiast na faktach, naprawdę coraz bardziej skłaniam się by uznać że masz płacone za "analizy" podobne do pablomoralesa...

Fakty to na razie są takie, że pomimo różnych pomysłów unii typu zielony ład prawica ma tam słabą reprezentację.

18 minut temu, thor1984 napisał:

Nic tak nie wk***ia człowieka jak podpinanie się polityków na te chwilę z pisu pod protest i udawanie wielkich naszych przyjaciol aż normalnie żygać się chce a co gorsza widać, że części rolników to się podoba jakby zapomnieli przez kogo protestują

Przecież od początku wiadomo, że znaczna część rolników zaczęła strajkować tylko dlatego, ze nie taki rząd rządzi jak by chcieli. Wielu cieszyło się że Solidarność z Dudą na czele po 8 latach uśpienia się przyłącza. To teraz przyjechali "pomagać górnicy i hutnicy" jak to Duda czytał.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A w TV Republika ZOMO pałuje i gazuje niewinnych rolników, rolnicy byli niewinni, winni byli kibole z Żylety zaproszeni przez Solidarność ... Nie było Solidarności, był spokój i nie było politykowania, pojawiła się Solidarność, pojawiły się burdy i polityka na strajkach ...

Nie pierwszy raz za rządów Tuska dochodzi do burd strajkujących i policji . Sami rolnicy mówili o tajniakach  wśród protestujących i głosach aby nie dać się sprowokować policji.

Edytowane przez andrzej78
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

Lajen zdementowała powiedziała Wojciechowski może se pogadać 

Wojciechowski najpierw twierdzi, ze zielony ład przepisał z programu pisu teraz twierdzi, ze poleciał on do kosza a prawda jest taka, że zostanie pozmieniany. Jutro w sejmie ma przedstawiać zmiany pytanie tylko na ile mu wierzyć bo wersji jak widać ma sporo.

1 minutę temu, andrzej78 napisał:

Nie pierwszy raz za rządów Tuska dochodzi do burd strajkujących i policji . Sami rolnicy mówili o tajniakach  wśród protestujących i głosach aby nie dać się sprowokować policji.

Oczywiście, że nie pierwszy bo zadymiarzy podsyła pis. Solidarność przybudówka pis siedziała przez 8 lat cicho a teraz burd się zachciało. Rolnicy nie odcięli się w porę nie podziękowali za "pomoc" To teraz rykoszetem dostali tym solidarnościowym gównem.

Opublikowano
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

Nie pierwszy raz za rządów Tuska dochodzi do burd strajkujących i policji .

Tylko nasuwa mi się jedno pytanie, po co przed zbliżającymi się wyborami Tusk miałby walczyć na ulicach z rolnikami ?

Opublikowano
2 godziny temu, binek napisał:

Jajogłowi eksperci wszelkiej maści w TVP INFO już urabiają społeczeństwo jak to roszczeniowi chuligani  w ekstra traktorach terroryzują rząd który w pełni popiera ich postulaty.

dokładnie już sie zaczyna 

Protest w Warszawie. Wiceminister: Członkom "Solidarności" płacono 200 zł, aby przyjechać

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-03-06/protest-w-warszawie-wiceminister-czlonkom-solidarnosci-placono-200-zl-aby-przyjechac/

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A w TV Republika ZOMO pałuje i gazuje niewinnych rolników, rolnicy byli niewinni, winni byli kibole z Żylety zaproszeni przez Solidarność ... Nie było Solidarności, był spokój i nie było politykowania, pojawiła się Solidarność, pojawiły się burdy i polityka na strajkach ...

byłeś tam ? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jaco512 napisał:

Chwal dalej tfuska i trzasia...  Prawda boli?

Prawa to jest taka, że nikt cię po główce głaskał nie będzie. A prawda w wykonaniu konfy jest taka jak napisałem. Nie opłaca się nie rób. Bez względu na zawód. Popatrz sobie poczytaj i posłuchaj jaką prawdę oni głoszą. 

Jeśli myślisz, ze oni nagle zamienią się socjalistów będących za kolejnymi kroplówkami finansowymi podtrzymujący drogie europejskie rolnictwo to się mylisz. Coś czuje, że przejedziecie się na nich jak na pisie. Bo jesteście zbyt naiwni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko nasuwa mi się jedno pytanie, po co przed zbliżającymi się wyborami Tusk miałby walczyć na ulicach z rolnikami ?

Bo rolnicy to stosunkowo mały elektorat ,a chodzi o to aby inne środowiska które dotychczas popierały rolników zmieniły nastawienie do strajku i dały niejako mandat rządowi do szybkiego zakończenia strajku . Ostatnia kampania wyborcza pod znakiem " antyPIS" sprawdziła się,dlatego już w mediach prowadzona jest kampania oczerniania rolników,aby zdobyć poparcie u " antyrolników".

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Prawa to jest taka, że nikt cię po główce głaskał nie będzie. A prawda w wykonaniu konfy jest taka jak napisałem. Nie opłaca się nie rób. Bez względu na zawód. Popatrz sobie poczytaj i posłuchaj jaką prawdę oni głoszą. 

Jeśli myślisz, ze oni nagle zamienią się socjalistów będących za kolejnymi kroplówkami finansowymi podtrzymujący drogie europejskie rolnictwo to się mylisz. Coś czuje, że przejedziecie się na nich jak na pisie. Bo jesteście zbyt naiwni.

Dobrze że ty się nigdy nie przejedziesz na swojej cudownej koalicji... samej prawdy całą dobę.. 100 konkretów itd...

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Ale przecież to jest uniwersalna prawda dla każdego biznesu.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

A co takiego się według ciebie dzieje?

według mojego co się dzieje ? nic przewidziałem to 3/4 lata temu potentat a czarno ziemski nie przyjmował prawdy 

Opublikowano
2 minuty temu, andrzej78 napisał:

Bo rolnicy to stosunkowo mały elektorat ,a chodzi o to aby inne środowiska które dotychczas popierały rolników zmieniły nastawienie do strajku i dały niejako mandat rządowi do szybkiego zakończenia strajku . Ostatnia kampania wyborcza pod znakiem " antyPIS" sprawdziła się,dlatego już w mediach prowadzona jest kampania oczerniania rolników,aby zdobyć poparcie u " antyrolników".

No to dzisiaj te inne środowiska z pod znaku solidarności i kiboli przysłużyły się rolnikom. Na pewno do negatywnego wizerunku protestów i rolników.

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Se pooglądałem filmików na internecie z tych zajść i tych prowokatorów, to musiałaby byc cała kompania piechoty. Ba jednym nawet widac jak jakiś rozsądniejszy facet odpędza oszołomów, co do policjantów podbiegają i się z nimi zaczynają szarpać.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale przecież to jest uniwersalna prawda dla każdego biznesu.

Oczywiście, że jest. Ale tu wielu myśli, że jak będą popierać konfę to oni będą walczyli o nowe dopłaty dla nich ceny gwarantowane i wszystko inne. Przeciętny rolnik nie wie co to wolny rynek.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Konfa nigdy nie mówiła że zawalczy o gwarantowane ceny i więcej socjalu więc nie wiem skąd ludzie maja takie pomysły. Jak chcą więcej socjalizmu to niech głosują na PIS

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Konfa nigdy nie mówiła że zawalczy o gwarantowane ceny i więcej socjalu więc nie wiem skąd ludzie maja takie pomysły.

Ale to są tylko ludzkie nadzieje.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Konfa nigdy nie mówiła że zawalczy o gwarantowane ceny i więcej socjalu więc nie wiem skąd ludzie maja takie pomysły. Jak chcą więcej socjalizmu to niech głosują na PIS

Ja o tym wiem ale ludzie tu i ogólnie chyba myślą inaczej. Albo nie wiedzą o co walczą i co tak naprawdę głosi konfa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v