Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A to lepianki przy wałach wiślanych też do tejże zaliczyli?

UNESCO chciało do dziedzictwa światowego zaliczyć, ale nasi wkręcili do krytycznej.:lol:

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał:

a co powyżej napisałem - że związki są w pełni kontrolowane przez rząd i wielkie zaskoczenie, ze bunt rolników powstał bez związków , bez ich wiedzy

Zależy który rząd. kontroluje. Solidarność i górnicy jak rządził pis i do PL jechał ruski węgiel siedzieli cicho. A teraz raptem zależy im na rolnikach. Jak pisałem na strajkach i blokadach różne grupy chcą załatwiać różne interesy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

UNESCO chciało do dziedzictwa światowego zaliczyć, ale nasi wkręcili do krytycznej.:lol:

Słusznie uczynili.

No bo weź co np taki Amerykanin czy japończyk pomyśli oglądając National Geographic  i dziewiąty cud świata - " Podkrakowska Bida"

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

No bo weź co np taki Amerykanin czy japończyk pomyśli oglądając National Geographic  i dziewiąty cud świata - " Podkrakowska Bida"

Nooo pomyśli że trza misję humanitarną tam wysłać, bo to nieludzkie warunki panują.:lol:

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Widzę, że nie wiele z tego co mówił zrozumiałeś. Nikogo personalnie nie atakował a na pewno nie wszystkich rolników strajkujących. A to, że mogą być tam różne grupy interesu pośród tych strajkujących to inna sprawa i pokazał to na przykładzie jednego człowieka a nie wszystkich.

Druga sprawa to to, że izby rolnicze które były konsultowane w sprawie zielonego ładu dały na to zgodę i pozytywne opinie. Teraz namawiają by przeciw temu co opiniowały pozytywnie strajkować.

Oczywiście, że Europe zalewa import towaru nie tylko z UA ale i BY i RU. To sprawia, ze nie ma tam miejsca dla naszego droższego towaru. To proste jak cep. To samo jest w drugą stronę na nasz rynek docierają jednak tańsze nawozy z BY.

Dopłaty są jak najbardziej nie obowiązkowe. Możesz nie brać w tym udziału. 

Podsumowując chłop może i w paru miejscach się mylił ale ogólnie powiedział bolesną i brutalną prawdę. Której większość rolników albo nie chce albo nie potrafi zrozumieć.

Co ty bredzisz? Jaką całą Polskę ktoś zablokował? Objazdy powyznaczali.

Tak społeczeństwo popiera rolników zwłaszcza w kwestii zezwolenia na stosowanie większej ilości pestycydów. A może mam ci wkleić memy jakie społeczeństwo w ramach tego poparcia wkleja, ze nowy fendt tyle kosztuje co nowe lambo.

Masz racje to co w rolnictwie narobił rząd pisu to jest tragedia. Teraz ci samo ci narobili gnojku i wy którzy na nich głosowaliście i to co robili popieraliście. Krzyczycie najmocniej by Tusk sprzątał po was.

Solidarność 8 lat za pisu siedziała cicho.

Izby rolnicze pozytywnie opiniowały zielony ład. Większość organizacji sama to wszystko rolnikom na łeb ściągnęła a teraz są przeciw bo zobaczyli, ze tak się opłaca.

Wklejaj te memy, i jeszcze napisz że popierasz. ... potem wklej te biedne maszyny co na UA jadą i te co zachodni farmerzy posiadają...będzie porównanie jacy to Polscy bogale są na cały świat. 

2 minuty temu, mirro napisał:

Nooo pomyśli że trza misję humanitarną tam wysłać, bo to nieludzkie warunki panują.:lol:

Z zakonnicą na czele 😄

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

@niena to cpk napalony jak szczerbaty na suchary. Pracę obielali czy działka do sprzedania czeka. Bo tak to wszystko przeżywa jak by to teraz najważniejsza rzecz w kraju była.

Słyszeliście ,że szef Solidarność RI która nawołuje precz z zielonym ładem bierze od unii kilkaset tys dotacji na rolnictwo ekologiczne?

A co w tym dziwnego? Tylko on ma wPL gospodarstwo ekologiczne ?

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Już lepiej niech Ci amerykanie misji humanitarnej nie wysyłają.  Pal licho krakusów, ale i na reszcie kraju by się odbiło

Opublikowano
15 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wklejaj te memy, i jeszcze napisz że popierasz. ... potem wklej te biedne maszyny co na UA jadą i te co zachodni farmerzy posiadają...będzie porównanie jacy to Polscy bogale są na cały świat. 

Z zakonnicą na czele 😄

Nie ma co się rzucać. Ja tylko piszę, że nie całe społeczeństwo tak popiera jak niektórzy zaklinają realia.

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Nie ma co się rzucać. Ja tylko piszę, że nie całe społeczeństwo tak popiera jak niektórzy zaklinają realia.

O nie ma co ich gloryfikować. 

Wiadomo że zazdrosnych ludzi nie brakuje wszędzie.  

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A Ty się nie boisz takiego zdjęcia profilowego wstawiać? Przecież na nim same powody do zazdrości.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

Każe se to na nagrobku wypisać.:lol:

Jak już jesteś na etapie planowania to masz jedną z koncepcji. Boga oczywiście Allahem lub buddą zastąpić możesz😁

20231103_093313_resized.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jak już jesteś na etapie planowania to masz jedną z koncepcji.

No popatrz a mnie się o tym na chwilę zapomnieć udało i nawet cieszyłem się życiem.:lol:

Opublikowano
47 minut temu, GRZES1545 napisał:

O nie ma co ich gloryfikować. 

Wiadomo że zazdrosnych ludzi nie brakuje wszędzie.  

Ale to, że ktoś pokazuje, że ciągniki kosztują setki tys zł nie znaczy, że zazdrości. Pokazuje fakt. Ciągnik nie jeden kosztuje tyle co lambo czy mieszkanie. I nie ma co się obrażać.

• Haha 2
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-polska-na-specjalnych-warunkach-w-ue-trwaja-negocjacje-z-bru,nId,7367417

No i mamy wszystko jasne , specjalne odstępstwa tylko dla Polski ????????????????? 28 marca będzie jasne ?????????????????????/ Ludzie czy wy wiecie że dojdzie do połączenia obydwu krajów i po to jest odstępstwo bo ukraina nie zamierza niczego spełniać - czy wy wiecie że to będzie dramat dla polskiego rolnictwa . Juz dzis na strajku 6 marca mozemy rozwijać banery STOP POŁĆZENIU Z UKRAINĄ 

Przecież nasza żywność od 28 marca bedzie postrzegana jako ukraiński syf wyjęty z pod regulacji UE , to wygląda na to ze nie Ukraina wstapi do UE tylko my wejdziemy w przepisy produkcji ukraińskiej . . Kto żyw niech jedzie na warszawę by nie wyrazić zgody połączenia Uryny z Polską !!!!!!!!!!!

Jak by nie nazwali ten połączeniowy gniot państw - czy to będzie unia czy to bedzie lennno , czy inne nowe kondominium to bez znaczenia bo te specjalna szmira jest dedykowana tylko dla Polski choć Rumunia przyjeła zdecydowanie wiecej zbóż - myślmy i już dziś składajmy stanowczy protest . To bezprawne tałatajstwo jest wprowadzaniem uryny do UE . Nie mozemy się zgodzić na to . Do 28 marca będą takie podchody że niby to specjalnie dla Polski . Najgorzej ze ten kretyński projek popiera PiS i PO z ferajną , oni zechcą w trybie niejawnym zmienić konstytucje by było możliwe takie połączenie - dlatego utajniono posiedzenie sejmu , dlatego 12 marca dudu z tłuskiem jada do USA po błogosławieństwo tego przekrętu . Dlatego 28 marca zwołuja wspólne posiedzenie rządów Polski i Uryny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1  A powyższy artykół tylko to potwierdza , pierwsz jawne przecieki 

to co było tylko teoriami chcą wprowadzic w życie 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał:

Ale to, że ktoś pokazuje, że ciągniki kosztują setki tys zł nie znaczy, że zazdrości. Pokazuje fakt. Ciągnik nie jeden kosztuje tyle co lambo czy mieszkanie. I nie ma co się obrażać.

Jak ktoś zagląda komuś do portfela to co to jest ? 

Jak zwykle zaczynasz bronić coś czego,,niby nie popierasz " 😎

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v