Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Desperado napisał:

Owszem pozwolił, tego nie neguję, ale teraz na pewno granicę by zamknęli po takich protestach i nie pytali się Brukseli czy łaskawie pozwoli.

Ee gdzie tam. Przeciągneliby temat, zoferowali skup interwencyjny po niskich kosztach oraz wydumanych warunkach i dopiero zamknęli aby skup przyniósł choć 30% zysku. A przed żniwami...

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

to zaloz sobie swiatlowod..co za problem,podpisujes umowe i za pare dni masz -przed chwila sprawdzilem na spee-test.

pobieranie-54,4 ,wysylanie 49,6 opoznienie 12 ms... za 35 zl ..

a jest jeden problem 🤣  polska wschodnia.....

8 lat tak o was dbali,inwestowali.. troszczyli sie o was , a jak to realnie wyglada ?? 

my przynajmniej jestesmy szczerzy...

kiedy to byo ?? jakos sobie nie przypominam ..

jacuś, w polsce wschodniej nie ma tak wolnego internetu światłowodowego, najwolniejszy to 300/100, u mnie 600/100śmiga a opóźnienie 3ms

nie wiem, co ty tam masz za operatora

Opublikowano
jahooo napisał:

2 godziny temu, jacus napisał:

to zaloz sobie swiatlowod..co za problem,podpisujes umowe i za pare dni masz -przed chwila sprawdzilem na spee-test.

pobieranie-54,4 ,wysylanie 49,6 opoznienie 12 ms... za 35 zl ..

a jest jeden problem 🤣  polska wschodnia.....

8 lat tak o was dbali,inwestowali.. troszczyli sie o was , a jak to realnie wyglada ?? 

my przynajmniej jestesmy szczerzy...

kiedy to byo ?? jakos sobie nie przypominam ..

jacuś, w polsce wschodniej nie ma tak wolnego internetu światłowodowego, najwolniejszy to 300/100, u mnie 600/100śmiga a opóźnienie 3ms

Uuu to nie masz wpiętego sąsiada bo te 2,5 giga opyla czasem trzy domy...

Opublikowano (edytowane)

Sieć komórkowa postawiła maszt telrfonii na skraju wsi w małopolsce

Po tygodniu sołtys naskrobał pismo do nich, że krowy dają mniej mleka, że się zsiada, że kobity maja mniejszą ochotę na seks, że dzieci chorują, chłopy mają myśli samobójcze etc

Dostał odpowiedź od prezesa firmy:

To niech pan sobie wyobrazi, co się będzie działo, jak my ten maszt  w następnym miesiącu uruchomimy

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Po tygodniu sołtys naskrobał pismo do nich, że krowy dają mniej mleka, że się zsiada, że kobity maja mniejszą ochotę na seks, że dzieci chorują, chłopy mają myśli samobójcze etc

A co z kurami? Co z nimi? Przestały sie nieść?

Opublikowano

"Polska skutecznie wypełniła pierwsze kamienie milowe - powiedział rzecznik Komisji Europejskiej. Bruksela dała zielone światło na odblokowanie wypłaty środków z KPO oraz Funduszu Spójności, co zapowiadała podczas niedawnej wizyty w Warszawie szefowa KE Ursula von der Leyen."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-02-29/miliardy-unijnych-euro-poplyna-do-polski-bruksela-daje-zielone-swiatlo/?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

Opublikowano

teraz slonce wyszlo-chyba wie ze ten miesiac mam urlopowy prawie.. znaczy nastepny przeciez juz 29 🤣.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

na papierze to chyba nawet 400 mam. kurna podrozalo ..

https://fiberlink.pl/internet-swiatlowodowy/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA84CvBhCaARIsAMkAvkJpkx3lYOIbaj32RqvBbepE6kj18r1LVm7hlu8zU73mg1q0WWa1kKsaAvK4EALw_wcB

widze ze sporo podrozalo.. po zakonczeniu umowy chyba do orange wroce..

oni na ich kablach maja taniej..

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Uuu to nie masz wpiętego sąsiada bo te 2,5 giga opyla czasem trzy domy...

swaitlowod kazdy kabelek ma oddzielnie..

jesli masz tysiace domow na malej powierzchni podpiete to chyba normalne ze wydajnosc jest na papierze..

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

"Polska skutecznie wypełniła pierwsze kamienie milowe - powiedział rzecznik Komisji Europejskiej. Bruksela dała zielone światło na odblokowanie wypłaty środków z KPO oraz Funduszu Spójności, co zapowiadała podczas niedawnej wizyty w Warszawie szefowa KE Ursula von der Leyen."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-02-29/miliardy-unijnych-euro-poplyna-do-polski-bruksela-daje-zielone-swiatlo/?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

Było co nadrabiać ponad 40 kamieni milowych było do wypełnienia .Dodam redaktor z TVN powiedział tylko władza się w Polsce zmieniła i starczyło złożyć wniosek o wypłatę KPO i kasa popłynie do Polski .

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Na razie to słychać tylko jakieś szczekanie Solidarności i Sierpnia 80', a te organizacje chcą z strajku rolników zrobić strajk polityczny ... Im mniej wszelkiej maści związkowców i komuchów z Solidarności tym lepiej dla tych strajków rolników....

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v