Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, galan99 napisał:

Pan Profesor z jakich, lat co wykładał z jakiego ustroju .

Data i miejsce urodzenia: 9 lutego 1932 91 lat, Iwano-Frankiwsk, Ukraina

No to znaczy że dobrze - urodził się jeszcze za Piłsudskiego.

A ze strony stricte matematycznej - Duda ma 50 lat, studiował 25-30 lat temu czyli w latach 1995-2000. Nie ma takiej możliwości żeby ci którzy go uczyli nie byli kształceni za czasów komuny. Pisanie o tym to głupota bo prezes cała wierchuszka PISu sama uczyła się za komuny a prezes  Kaczyński doktoryzował się z ideologii marksistowskiej  

Opublikowano (edytowane)

https://dorzeczy.pl/kraj/536037/o-co-chodzi-w-sprawie-kaminskiego-i-wasika.html

Kamiński i Wąsik są nie winni i nic tego nie zmieni oni walczyli z korupcją i dlatego tak bardzo boli to kolegów tuska że ich wsadzili do więzienia a CBA chcą zlikwidować by dalej można było wręczać łapówki a wy to popieracie...

Tomasz0611 śmiejesz się ?  to znaczy że popierasz złodzieji...

Edytowane przez jan88
  • Haha 5
Opublikowano

Nie spodziewałam się tego, że zastanę taką rzeczywistość. Jak ja wstałam rano, tak, jakby mi zabrali męża w takim dosłownym znaczeniu. Wszystko stoi, kubek z herbaty, kluczyki, które gdzieś rzucił. I takie prozaiczne rzeczy - jest za zimno, trzeba zrobić cieplej. Ale jak? To zawsze robił on.... Wie Pani redaktor, ja dzisiaj jak do niego przyszłam, to się zapytałam, jak mam zwiększyć temperaturę na tym urządzeniu, żeby zrobiło się odrobinę cieplej. Wytłumaczył mi - mówiła poruszona żona Wąsika

• Haha 1
Opublikowano

418595291_7298599266838812_1480057323769874235_n.jpg

11 minut temu, jan88 napisał:

https://dorzeczy.pl/kraj/536037/o-co-chodzi-w-sprawie-kaminskiego-i-wasika.html

Kamiński i Wąsik są nie winni i nic tego nie zmieni oni walczyli z korupcją i dlatego tak bardzo boli to kolegów tuska że ich wsadzili do więzienia a CBA chcą zlikwidować by dalej można było wręczać łapówki a wy to popieracie...

Tomasz0611 śmiejesz się ?  to znaczy że popierasz złodzieji...

Tu masz złodziei

418880602_7000720683350064_2584978732978425488_n.jpg.7b99d1af63e450125ffe3a93d7234c5a.jpg

Opublikowano

to nie jest kradzież bo posłom to przysługuje  Sam poseł w rozmowie z "SE" twierdzi, że postępuje zgodnie z prawem. – Ryczałt pobieram legalnie i jest znacznie niższy niż wielu innych posłów. I już rok temu wyjaśniłem, że ryczałt na paliwo przysługuje mi legalnie jak każdemu posłowi, że posiadam umowę użyczenia samochodu, a Kancelaria Sejmu przyjęła moje rozliczenia

nikt go za to nie skazała poza tym tak robi większość posłów 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał:

418943961_2032821877095390_6540075097068531379_n.jpg

co z tego że tyle zarabia ?  tu nie chodzi o zarobki tylko o to kim są ludzie którzy teraz rządzą w naszym kraju a są to ludzi którym nie zależy na silnym i niezależnym państwie z własną armią i realizowaniem polskie racji stanu a każdy kto popiera tą obecna zmianę jest przeciwko wolnej Polsce i popiera jej dalsze uzależnienie od wrogich nam państw

Edytowane przez jan88
Opublikowano
12 minut temu, jan88 napisał:

co z tego że tyle zarabia ?  tu nie chodzi o zarobki tylko o to kim są ludzie którzy teraz rządzą w naszym kraju a są to ludzi którym nie zależy na silnym i niezależnym państwie z własną armią i realizowaniem polskie racji stanu a każdy kto popiera tą obecna zmianę jest przeciwko wolnej Polsce i popiera jej dalsze uzależnienie od wrogich nam państw

Mierni, bierni ale wierni 😂

lecz się człowieku albo przestań oglądać tv republika

Opublikowano
18 minut temu, jan88 napisał:

Wyuczona formułka  jakby żywcem przepisana z paska TVPIS

Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

Mierni, bierni ale wierni 😂

lecz się człowieku albo przestań oglądać tv republika

wierni Polsce i Bogu  a Ty komu jesteś wierny ? modlisz się za nasza ojczyznę tak jak modlił się błogosławiony ksiądz Jerzy Popiełuszko który oddał za nią życie ? 

Opublikowano
4 minuty temu, jan88 napisał:

wierni Polsce i Bogu  a Ty komu jesteś wierny ? modlisz się za nasza ojczyznę tak jak modlił się błogosławiony ksiądz Jerzy Popiełuszko który oddał za nią życie ? 

Nie masz przypadkiem czegoś w Jesionce?

Pociagasz jeszcze?😆😁

• Confused 1
Opublikowano
48 minut temu, jan88 napisał:

Jakie państwa za czasów PiSu stanęły by ramię w ramię z naszymi ? Jakie mieliśmy wtedy koalicje, które stworzył PiS? Nie mówię o tej władzy bo na ich rozliczenie będzie czas a PiS miał 8 długich lat na budowę struktur. Patrząc na męża ciotki, który już odszedł ze służby, który wiernie służył ojczyźnie to nie widzę tego, że dzięki tak silnej armii możemy coś ugrać, dzięki niemu widzę obraz wojskowego, który siedział na stołku aby do emerytury i kombinowanie aby jak najwięcej wydoić jeszcze z państwa co by na alkohol mu starczyło bo co dziennie z jednostki wracał po %%. Bańka propagandowa jest mega napompowana, niestety tylko napompowana a co do czego ? Wydawać pieniądze jest bardzo fajnie i szybko ale czy to ma ład i porządek ? Zostawiam fachowcom. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jan88 napisał:

wierni Poslce swoich interesów 😄. Obsadzone naszymi ludźmi sądy, trybunały, urzędy, telewizja to jest wizja pis 😄

Prawdziwy , rozumny katolik nie wciągałby Boga w politykę obecnych czasów

PIS to jest psucie, dojenie i niszczenie państwa. Ludzie po za twardym elektoratem PIS na poziomie 20 % już nie zagłosują nigdy więcej na partię szkodników

418905391_1040253687063276_7261696443190395118_n.jpg.3b1fdd82f5714c9efd04a984e1bafb1f.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano
9 godzin temu, mus napisał:

Jakie państwa za czasów PiSu stanęły by ramię w ramię z naszymi ? Jakie mieliśmy wtedy koalicje, które stworzył PiS? Nie mówię o tej władzy bo na ich rozliczenie będzie czas a PiS miał 8 długich lat na budowę struktur. Patrząc na męża ciotki, który już odszedł ze służby, który wiernie służył ojczyźnie to nie widzę tego, że dzięki tak silnej armii możemy coś ugrać, dzięki niemu widzę obraz wojskowego, który siedział na stołku aby do emerytury i kombinowanie aby jak najwięcej wydoić jeszcze z państwa co by na alkohol mu starczyło bo co dziennie z jednostki wracał po %%. Bańka propagandowa jest mega napompowana, niestety tylko napompowana a co do czego ? Wydawać pieniądze jest bardzo fajnie i szybko ale czy to ma ład i porządek ? Zostawiam fachowcom. 

od 1989 roku armia cały czas jest taka sama - sużalcy, wazeliniarze i etatowcy - tylko takim się powodzi, reszta po kilku latach się wypala i odchodzi

miała byc armia zawodowa - jest armia zawodowych wazeliniarzy na potrzeby polityków i moim zdaniem jest coraz gorzej, i nie ma tu znaczenia, czy rządzi PiS czy PO

Opublikowano
11 godzin temu, jan88 napisał:

oto twój idol 

rozumiem że też reprezentujesz taki poziom jak on .... 

Nie powiem noga mnie w życiu parę razy bolała nawet czasami bardziej niż Kwacha. Ale cóż poradzić prezydentów mieliśmy do tej pory jakich mieliśmy i ten był najlepszy.

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

reszta po kilku latach się wypala i odchodzi

Jak się odejdzie odpowiednio wcześnie, to jest szansa że jeszcze się w życiu coś zrobi. Najtrudniej jest odejść.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v