Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

to kiepskie te psy jesli pozwalaja krasc ,tylko szczekac kundelki potafia ??

spoko pogotowie strajkowe ogłoszone 27 lutego z rolnikami na wawe 

Przed chwilą, Ulman napisał:

I to wszystko wjechało przez ostatnie 2 miesiące jak Tusk rządzi 🤣

uważasz ze nie ? od stycznia puszczali mam dobre źródła 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jahooo napisał:

MOgę tylko napisać, że od stycznia ruch ciężarówek od granicy wzrósł x2 w stosunku do tego, co było pod koniec roku, szczególnie widać to w nocy.

Bo muszą się spieszyć przed nowymi zbiorami .

Screenshot_20240218-192127~2.png

Screenshot_20240218-192225~2.png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Polityczny karierowicz próbujący się wybić i zaistniec

9 minut temu, hubertuss napisał:

pamiętacie go z forum? Ciekawe czy to prawda, że wszyscy uciekli? Pochodzą z pod Hajnówki.

010.jpg

poszukajcie sobie co to za lista ? w przedszkolu taką spisują dzieciaki 

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

pamiętacie go z forum? Ciekawe czy to prawda, że wszyscy uciekli? Pochodzą z pod Hajnówki.

Że SBU wpisało go na listę terrorystów poszukiwanych w Europie to prawda, czy uciekł za granice ? Tego nie wiem, chodza słuchy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Bo muszą się spieszyć przed nowymi zbiorami .

Screenshot_20240218-192127~2.png

Screenshot_20240218-192225~2.png

Skup interwencyjny nic nie dał, bo wzorem skupu interwencyjnego jabłek przez Ardanowskiego, był zorganizowany po PiSowsku. Powiedzmy że okolice Kraśnika i Opola Lubelskiego miały dwa takie podmioty, w tym jeden w wątpliwej sytuacji finansowej. Obydwaj  mają tunele mroźnicze i mogą zamrozić razem około 80 ton na dobę, co jest w szczycie zbiorów śmieszną wydajnością. Do tego trzeba uwolnić miejsca w komorach składowych aby ten towar zmagazynować. 

Spawa druga. Magazyny w Polsce mają w ciul maliny jeszcze z przed dwu lat, czyli od roku kiedy na skupach była po 18PLN. Nasi naciągnęli maliny tańszej z Ukrainy, aby uśrednić ceny sprzedaży mrożonej do 13pln, bo cena się zj***ła i zachód tak drogiej nie chciał kupić. Wszystko fajnie tylko że maliny w Polsce nagle zrobiło się dwa razy tyle,

Ubiegły rok to już jazda bez trzymanki , bo kto co zamroził na Ukrainie, to starał się wywieźć do Polski, z obawy że piźnie rakieta w magazyn. Z tego też powodu na wschód od Wisły nie znalazłeś wolnego miejsca paletowego w magazynach. Potworzono nowe podmioty w Polsce, które dysponowały tym towarem i bez przeszkód handlowały.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, v11 napisał:

Polityczny karierowicz próbujący się wybić i zaistniec

poszukajcie sobie co to za lista ? w przedszkolu taką spisują dzieciaki 

Oj ty chyba nie znasz tego kurwicznego plemienia. Na wołyniu mąż potrafił zatłuc żonę bo był Polką albo zaj.... sąsiada którego znał od urodzenia. Oni się nie zmienili.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, jacus napisał:

od czasow piastowskich ukraincy stanowli spory odsetek mieszkancow polski.historia po prostu zatoczyla kolo..w I czy II rp nawet wiekszy niz dzisiaj.

https://www.onet.pl/informacje/olsztyncom/dyskretne-przeniesienie-duchownego-z-litwy-do-olsztyna-w-tle-skandal-pedofilski/v4qbwq9,30bc1058

Ty to jednak jesteś czysty debil , takich jak ty to powinno się praw wyborczych pozbywać skoro prawa wyborcze dla Ukraińców to dla ciebie normalna sprawa 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Według ciebie wjechało przez ostatnie 2 miesiące? Tak czy nie? 

tak 

2 godziny temu, jahooo napisał:

MOgę tylko napisać, że od stycznia ruch ciężarówek od granicy wzrósł x2 w stosunku do tego, co było pod koniec roku, szczególnie widać to w nocy.

na forum o tym pisali tu ze coś nie tak bo tiry zaczęły na masową skale wjeżdżać 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Bez jaj....nawet wyznawcy PiS w to nie uwierzą 

no gdzie rudy a jak by tak niemożliwe 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v