Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Cukier z Ukrainy zalewa Polskę. Rolnicy: nie spełnia norm .

Zaś Bruksela ma inne zdanie na ten temat , przedłużyć na cały rok 2024 , wolny handel z Ukrainy .

Konieczne jest natychmiastowe wprowadzenie embarga na cukier sprowadzany z Ukrainy - alarmuje Krajowa Rada Izb Rolniczych. Rolnicy ostrzegają, że niekontrolowany napływ bezpośrednio zagraża konkurencyjności dla polskiego produktu, co spowoduje spadek opłacalności produkcji cukru.

Unia nie widzi problemu , i czyja będzie prawda Polskiego rolnika czy Unii .

A na zacier się nadaje? Tak pytam z czystej ciekawości?:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Przyznacie mimo wszystko że protest nie jest niszowy po tak krótkim czasie od wyborów .

Wybory za 4 lata więc jaki ma skutek ten protest 🤪..,to jest tylko dowód na to że PiS nie potrafi się pogodzić z przegrana i chce na tym coś ugrać ...a nic to nie da .

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

oj mam worek tego ukraińskiego cukru i nikt nie jest w stanie rozpoznać od .. nieukraińskiego 

2 minuty temu, mirro napisał:

A na zacier się nadaje? Tak pytam z czystej ciekawości?:lol:

drożdże też nie widzą różnicy
czy tam smakują różnicy bo to chyba ślepe stwory

Opublikowano

U nas kolędy nie ma bo doszło do bójki na plebani ...są ponoć ślady i czekają aż znikną 😁

2 minuty temu, mirro napisał:

Cały dzień woziłem proboszcza z kolędą. to teraz bym coś chlapnął.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ukraina robi z nami to co my zrobiliśmy z Niemcami 20 lat temu ...

Czyli jest ok. Znalazłeś wytłumaczenie.

Opublikowano
50 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A ja oglądam właśnie teraz jak idzie marsz tylko stację tvn 24 i prowadzący oraz goście w studiu wyglądają jakby byli chorzy jacyś smutni , przygnębieni ?

Tak jak ci co maszerują. Jak patrzę na nich, to nic dziwnego, że nazwali to marszem wolnych Polaków.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Cały dzień woziłem proboszcza z kolędą. to teraz bym coś chlapnął.:lol:

No to opowiadaj🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

Czyli jest ok. Znalazłeś wytłumaczenie.

Nie znalazłem wytłumaczenia, po prostu chcemy zarabiać więcej, żyć na wyższym poziomie więc produkcje proste, nie wymagające kwalifikacji i kadr naukowych uciekają w rejony gdzie jest tańsza siła robocza...

1 minutę temu, witejus napisał:

pier,sz głupoty

Takie są fakty niestety ... Mamy wyższe koszty produkcji w porównaniu z Ukrainą ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Tak jak ci co maszerują. Jak patrzę na nich, to nic dziwnego, że nazwali to marszem wolnych Polaków.

Popatrz, co się dzieje na Ukrainie. Kto tutaj szczęśliwy? Królewięta i garstka szlachty. Dla nich ziemia? Dla nich złota wolność? A reszta? Bydło. Jakiej wdzięczności doznało wojsko zaporoskie za krew w obronie Rzeczpospolitej przelaną? Gdzie przywileje kozackie? Wolnych Kozaków w chłopów chcą zmienić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v