Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

czyli nowy zarząd chce wykończyć Orlen

Ale dlaczego tak uważasz ?? Jak Obajtek podnosił ceny paliw to przecież wszyscy byli dumni że Orlen jest w dobrej kondycji xD 

Opublikowano

a baryłka za 70$  za pis było 5 60 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ale dlaczego tak uważasz ?? Jak Obajtek podnosił ceny paliw to przecież wszyscy byli dumni że Orlen jest w dobrej kondycji xD 

a jaka ceny baryłka była ? 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Skoro PiS doprowadził do sytuacji gdzie Orlen jest monopolistą, to niech ludzie zachwyceni koncernem posmakują skutków monopolu.:lol:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

jeśli grubo ponad ceny konkurencji podnosi to obroty muszą siąść.
za Obajtka konkurencja ledwie nadążała wytrzymać z nieco wyższymi u siebie

piszę co widzę i co prawda @Agrest nie jest jakimś globalnym źródłem informacji i czas pokaże czy tylko incydent zauważył czy trend większy ale zgadzało by się to z "linią programową" platfusów. Prywatyzacja choćby kosztem dekapitalizacji.
jak nie jedna skrajność to druga a obie na siłę. tego najzasobniejsze państwo nie wytrzyma no ale sami sobie takich durni wybieramy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Co o mało nie doprowadziło do totalnego braku ON, a instrybutory samoczynnie wchodziły w tryb awaryjny.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

jeśli grubo ponad ceny konkurencji podnosi to obroty muszą siąść.

piszę co widzę i co prawda @Agrest nie jest jakimś globalnym źródłem informacji i czas pokaże czy tylko incydent zauważył czy trend większy ale zgadzało by się to z "linią programową" platfusów. Prywatyzacja choćby kosztem dekapitalizacji.
jak nie jedna skrajność to druga a obie na siłę. tego najzasobniejsze państwo nie wytrzyma no ale sami sobie takich durni wybieramy

Przyznam że oczy ze zdumienia przetarłem jadąc obok. Ostatnia cena 6,69, gdzie prywatna w której zawsze biorę 6,43 i 10 groszy rabatu powyżej 100l.

Te 6,69 było przy cenie baryłki 82 dolce +/-0,5. Dziś widzę skoczyło na 83, ale to na jutro ewentualną zwyżka. Czyli przy stabilnym kursie +29 groszy z kapelusza.

Zobaczymy co Grupa azoty pokaże. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Co o mało nie doprowadziło do totalnego braku ON, a instrybutory samoczynnie wchodziły w tryb awaryjny.:lol:

aa to już wiem co to jest "instrubucja" - ceny instruowane przez buców

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Przyznam że oczy ze zdumienia przetarłem jadąc obok.

Coś musi sie zmienić, bo ceny w hurcie nie odbiegały od tych na stacjach a to jest chore.

5 minut temu, Agrest napisał:

Wniosek o upadłość?:lol:

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

Coś musi sie zmienić, bo ceny w hurcie nie odbiegały od tych na stacjach a to jest chore.

chora to jest różnica cen paliw w xujni z cenami w porównywalnych przecież gospodarczo USA że już o konkurencyjnych gospodarczo Chinach .. ogólnie Azji nie wspomnę

jeśli te dysproporcje się nie zmienią to ....
a zarraz, a po ile paliwa na Ukrainie która de facto jest w stanie wojny?

no i z czego ta xujnia zamierza ukrom te pińcet plus (miliardów xujro) uciułać? czy przypadkiem nie z opodatkowania głównie energetyki?

kto tu jest bardziej chory?

@Agrest tyle powiem że obstawiam iż platfusy nie ujawnią na ile Orlen pisdzielce po cichu zwolnili z opłat odxujnijnych nakazowych haraczy w paliwie, platfusy nie będą mieli odwagi tego ujawnić ;)

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

chora to jest różnica cen paliw w xujni

Orlen wymyślił sobie tak niskie ceny że nie opłacał się import, bo trza by do niego dokładać. To spowodowało niedobory na stacjach, bo sam Orlen nie mógł wydolić z produkcja. Oprócz tego szło paliwo na Ukrainę i zdaje sie miało na terminalach Orlenowskich priorytet.

Opublikowano (edytowane)

to też ale to co wyżej bardziej
"Im" się i finansowo spinało
a że deficyt przez to większy? no właśnie nie na "nich" to spadło xD

w demokracji nie unikniesz inflacji bo czymś tę spychologię trzeba przecież spłacić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Przyznam że oczy ze zdumienia przetarłem jadąc obok. Ostatnia cena 6,69, gdzie prywatna w której zawsze biorę 6,43 i 10 groszy rabatu powyżej 100l.

Te 6,69 było przy cenie baryłki 82 dolce +/-0,5. Dziś widzę skoczyło na 83, ale to na jutro ewentualną zwyżka. Czyli przy stabilnym kursie +29 groszy z kapelusza.

u mnie na Orlen cena dziś za zwykły ON 6,89

Opublikowano

Mnie zastanawia czemu znajomy saletrą się towaruje. Czas pokaże. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał:

Może Puławy na prawdę walą się na ryj?

dopatrzyli się ile idzie z rosji i niebawem znajdą którędy ;)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v