Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Poszukaj sobie w necie. Bankowa sprawa 100 % pewne za pisu sprzedawali.

Stare nie stare ale prawdziwe. Tym co ich SG z granicy wydalała i wracali do Mińska polski konsulat wizy sprzedawał. Z nierobów i pasożytów stawali się tam wartościowymi i potrzebnymi do pracy ludźmi choć nikt tego nie sprawdzała tylko brał kasę

Każesz mi coś pisac do Tuska a pisałeś do Morawieckiego w tej sprawie czy wtedy było wszystko cacy? A teraz się obudziłeś po roku od składania dopłat, ze jakieś schematy ugorowanie i inne.

do morawka bym się brzydził  pisać a na myśl o tfusku już rzygam taki ze mnie polityk _Ze tego adolf nie przesiał nie do uwierzenia 

Edytowane przez v11
  • Haha 1
Opublikowano

słuszne i powinno być wprowadzone ale czy w naszym kraju ktoś panuje nad granicą poza łapaniem przemytników z kartonem fajek i dwiema flaszkami gorzały chyba nikt bo wszystko jest przyklepane z góry ma jechać i h*j a że to syf i malaria to mają wyjebane liczą sie dolce i h*j

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

Uważam, że w obecnej sytuacji ekonomicznej dopłaty będa konieczne jako element stabilizacji rynku, z tym, że trzeba przemysleć strategię dopłat i objąc nią okres np od 1 sierpnia, nalezy też przyjąć cenę referencyjną. I tu bym się skłąniał do przyjęcia ceny z 11 ostatnich kwartałów, jak do wyliczania podatkugruntowego.

A co do kontygentów bezcłowych z UA- zgoda, ale na poziomie sprzez konfliktu, z 2021 roku. Reszta z cłem. A wszelkie "tranzyty" tylko z cłem na wejściu o zwrot na "wyjściu" z UE po dostawie do końcowego odbiorcy.

Należy przemyśleć też przywrócenie niektórych substancji czynnych, zwrot akcyzy za paliwo w formie co miesięcznej lub maksymalnie kwartalnej w pełnej wysokości jaka jest nałożona na ON. Wycofanie całkowite zielonego ładu, likwidację obostrzeń związanych z ASF, wprowadzenie "małej hodowli" do 40 szt tuczników w stadzie (nie rocznie), zmianę zasad uboju na własne potrzeby (szkolenie raz na 5 lat jak dla oprysków), wprowadzenie "sprzedaży z gospodarstwa" płodów rolnych i przetworów

Likwidacja przeglądów technicznych na ciągniki rolnicze o prędkości dopuszczalnej do 30km/h oraz przyczepy o DMC do 5t, OC ciagników, przyczep i maszyn z OC gospodarstwa.  Likwidacja wszelki rejestrów w gospodarstwach, poza tymi produkującymi żywność ekologiczną. Zmniejszenie ilości kontroli w gospodarstwie do 2 rocznie przez różne instytucje, z czego maksymalniejedna w miesiącu.

Może być.

Wolał bym 6 ton przyczepę, ale...

Jestem za.

Opublikowano (edytowane)

miesiące temu pisałem że ua musi upaść toście mnie wyzywali od ruskich troli a teraz sami trolujecie -niedo wiary jaka odmiana 

Edytowane przez v11
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

miesiące temu pisałem że uk musi upaść toście mnie wyzywali od ruskich troli a teraz sami trolujecie -niedo wiary jaka odmiana 

czemu wielka Brytania musi upaść ? 

1 minutę temu, jahooo napisał:

a niby czemu mam nie wymyślec ? pomyśleć sobie jeszcze mogę, na to nie ma cenzury

to nadajesz się na ministra rolnictwa .. ciekawy pomysł 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Jesteś bardzo dobrym pachołkiem Zaszczytem jest służyć AT TNA”

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

miesiące temu pisałem że uk musi upaść toście mnie wyzywali od ruskich troli a teraz sami trolujecie -niedo wiary jaka odmiana 

ona nie usi upaść, ona upadnie

upadnie, bo w UE nie ma nie tylko jedności, ale nawet jakiejkolwiek sensownej organizacji, każdy kraj gra do własnej bramki

jak pisałem, że Ukraina wymaga naszego wsparcia, to nie oznaczało to głupiego otwarcia granic, ale zorganizowanego wsparcia całej UE, gdzie wszyscy ponosiliby po równo koszty pomocy. Tymczasem Francja i Niemcy wykorzystały okazję, żeby nam dołożyć gospodarczo nie dokładając nawet jednego euro. Otworzyli granice UE z cała świadomością, że większość tego przemytu zostanie u nas. Gdyby nie protesty rolników, wybory do parlamentu i wymuszone zamknięcie granicy z UA, leżelibyśmy juz z rolnicwtem na łopatkach. Udało się jednak przerzucić piłeczkę z tranzytem i teraz także kraje zachodnie zaczynają mieć problemy. Dodatkowo "zielony ład" i "odbudowa siedlisk", które miały nasz kraj pogrążyć, zaczyna poogrążać europę wraz z jej "unią".  A jaka to "Unia" pokazuje fakt, że nikt się nie kwapi  z pomoca tonącej Ukrainie. Każdy trzyma portfel w garści i liczy. Gdyby w tej chwili Putin uderzył na europę, to zatrzymałby się na Atlantyku, bo nawet amunicji nie ma komu wyprodukować, o karabinach, samolotach i innym sprzęcie nie wspomnę. Putin wyciągnął wnioski z wojny z ukrainą - zniszczenie starego czołgu T-62 jest dla ukraińców tak samo kosztowne, jak zniszczenie każdego innego czołgu. A my popełniamy błędy hitlerowskich niemiec, wierząc w wyższość technologii nad brutalną siłą. Na jeden czołg produkowany w europie rosja produkuje 5 mniej zaawansowanych technologicznie. Jak w latach 1941-45. Amerykanie w ten sposów wygrali wojnę z Niemcami, produkując na jedną Panterę 15 swoich czołgów Sherman. A dziś zapędzili się w kozi róg i nie są nawet w stanie wyprodukowac amunicji do sprzętu, jaki mają. Jak po zwycięstwie Trumpa zablokua całkiem pomoc Ukrainie, to radze uczyć się szybko , co oznacza "ruki w wierch" albo spier.... z kraju odpowiednio wczesniej, jak deklaruje 100% wyborców KO.

Mamy dwa wyjścia, jedno jest nierealne - zebrać większość w UE, aby obalić większość bezsensownych decyzji Timmermasa odnośnie gospodarki UE, albo drugie - zebrać kogo się da z krajów sąsiednich - Słowacja Czechy Wegry, kraje Bałtycke - i wy***przac z UE, póki się to wszytsko nie zawaliło. Jak szczury z tonącego okrętu

• Like 2
Opublikowano

Image

a po chwili już 

Sekretarz Stanu w MEN 
@KLubnauer wzięła udział w inauguracji kampanii edukacyjnej # Otwarci na Biznes organizowanej przez Our Future Foundation.

był tik tok - i nie ma tik toka :D 

kłamstwo, fałsz, obłuda dzień w dzień, 24h/dobę

Opublikowano

Dopiszę jeszcze, jak już mnie wzięło na przemyślenia

W przypadku wycofania się USA z pomocy Ukrainie, niezależnie od wyniku militarnego, Ukraina dostanie się w strefę wpływów Rosji. To oznacza  dla nas około 10 milonów migranrow z UA, którzy nie będą akceptować Rosji we własnych granicach. Z tego około 3-4 milonów to będą nacjonaliści, czesto z doświadczeniem wojennym i traumą przegranej wojny. A to oznacza powstanie w naszyc kraju bojówek, które będą próbowały wziąść na "lachach" odwet za przegraną wojnę. Do tego dojdą zwykłe bandy zajmujące się rabunkie, czy wymuszaniem haraczy i mamy w Polsce taką samą sytuację, jak we Francji z ciapatymi, gdzie w niektóre rejony nie będzie się można zapuszczać w nocy, a w inne wogóle. A docelowo będziemy musieli ustawić na całej granicy mur jak z Białorusią czy między USA a Meksykiem i pilnować go w dzień i w nocy.

Przypuszczam, ze dla nas jedynym wyjściem w tej chwili jest, wbrew USA, wywołać jakąś większą ruchawkę na Białorusi, aby rosjanie musieli cię na jakiś czas zająć własnym podwórkiem. Może nawet byłaby to ruchawka z sukcesami, jakby podejść do tego z głową. No i zostaje jeszcze opcja przyłączenia do Polski części ziem Ukrainy do spółki z Rosją - bo przecież w końcu jak wygra, trzeba będzie sobie z nią stosunki jakoś ułożyć. Dlaczego w tej wojnie mamy być tez przegranym.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

k**wa a ja mieszkam 30 kilosów od granicy z banderowcami ,jahooo weś no co optymistycznego napisz bo zara postawie tabliczke na handel i wieje ,tylko gdzie jak w około same ruskie bandery komuniści zieloni idioci albo ciapate

Edytowane przez jarecki7745
Opublikowano

Pisałem optymistycznie  i zakłądałem do tej pory optymistyczny scenariusz. Widac jednak, że szkoła Nevilla Chamberlaina w Europie ma się doskonale. Jak nie wiesz kto to, i jak doprowadził do wybuchu II WS - poczytaj. Dziś tak samo postępuje Scholz w niemczech czy Macron we Francji.

Opublikowano
22 minuty temu, Roman176 napisał:

można tylko nie byłem pewny  

tiry zwożą zborze  wysypali dzisiaj tira ukrainna oburzona ambasador nas nazwał idiotami 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-protestujacy-wysypali-zboze-z-ukrainskich-tir-ow-sprawe-bada,nId,7325379

jesteście zaskoczeni rudy Kołodziejczyk ? 

to jest nic w Dorohusku setki wagonów czekają na rozładunek rzepak i kukurydza  -polskie tiry odbierają to  całą dobę a durni rolnicy wspierali kierowców  a te k**wy im pomagają za kilka złotych 

• Haha 1
Opublikowano

Albo będziemy się bać przemocy, która niszczy już nie tylko handel polsko-ukraiński, ale i Trójkąt Lubelski - bo zniszczono zboże, które miało trafić na Litwę - albo w końcu zreflektujemy się i zaczniemy rozmawiać jak dorośli

— napisał Kaczka.

W przeciwnym razie jutro Mekler (ukraińska agencja nazywa Rafała Meklera liderem protestujących rolników i działaczem Ruchu Narodowego - PAP) i jego banda zaczną zabijać Ukraińców za to, że są oni Ukraińcami. Niestety, nie jest to spekulacja. Miesiąc temu Polska wspominała zabójstwo prezydenta Gdańska z powodu nienawiści na tle politycznym

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

konta fejkowe powiązane zawsze z platformom cel chyba napuszczanie miasta na naszych ... albo z fabryki troli od Brejzy z Wrocławia ... gdy coś jest napisane to .. zarzuty kredyt z niemieckiego banku na niemiecki traktor itp 

powtórka z 2012 roku  górnicy w 2015  walczyliśmy z kłamliwymi hejterami o naszych zarobkach była akcja wklejanie paska na fb 

lewa ręką tuska powiedz mi czemu jadą rolnicy pilnować granicy ? 

Roman obiecałem się nad tobą nie pastwić więc nie będę. Ja z @nie pisałem o tym jak on manipuluje wklejającwykresyi z fejkowymi tytułami. A ty z granicą wyjeżdżasz. Ty rozumiesz słowo pisane?

1 godzinę temu, witejus napisał:

TAK SE TŁUMACZ SWOJĄ FRUSTRACJĘ, bo cię Tusek coraz bardziej w uja robi😆

Ja tu nie pluje jadem i żółcią jak ty.

1 godzinę temu, nie napisał:

cała polska uległa pisowej propagandzie :D 

mało kto potrafi tak kłamać prosto w oczy i mówić, że nie ma tego co wszyscy widzą - dobrze cię tusk wyszkolił

jacy to są podli ludzie (tvn-owska szkoła), najpierw pokazali kłamliwy materiał, a gdy się wydało, to usunęli, go ze swojej strony, wstawiając nowy i udając, że wszystko jest ok

tak samo zmyślili materiał z filmami zakazanymi w tvp

a później zdziwieni, że nikt oprócz nawiedzonych nie chce tego oglądać

Na razie to ty kłamiesz wklejając wykresy z celowo zmienionymi tytułąmi.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

@jahooo  sam to wymyśliłeś ?

@jahooo próbuje coś merytorycznego napisać a ty czy @witejus tylko pluć potraficie.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Czy to ważne?

Jednak jesteś sfrustrowany. A masz może jakieś merytoryczne pomysły czy tylko zapas jadu?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Jednak jesteś sfrustrowany. A masz może jakieś merytoryczne pomysły czy tylko zapas jadu?

Ty z tej frustracji nawet nie potrafisz skojarzyć poprawnie co i do czego napisane, merytoryczny frustracie.Nawet Roman zajarzył o co chodzi mimo że uważacie go za ,,ubogiego" intelektualnie.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

cała polska uległa pisowej propagandzie :D 

Człowieku, ja do tej pory na lekach jadę, że o myślach samobójczych nie wspomnę. Tak mi zryli beret że na księdza Zorro wołam.:lol:

11 minut temu, witejus napisał:

Roman zajarzył o co chodzi mimo że uważacie go za ,,ubogiego" intelektualnie.

Ooooo przepraszam. ja tam Romana szacunkiem darzę, choć się z nim po większości nie zgadzam.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v