Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jahooo napisał:

dura lex sed lex

Chyba duralex. Właśnie byli tacy co tak uszczegółowili prawo, że coraz więcej w nim znaków zapytania. A jak są problemy z dopasowaniem to są wątpliwości a za nimi luki. I tak z problemów natury współmierności do winy przeszliśmy do problemów kwalifikacyjnych...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

Mogą go oskarżyć o to, że NBP poprzez banki prywatne skupował państwowe obligacje co jest prawnie zabronione. Czy tak mógł robić czy nie ocenić musza prawnicy i eksperci. To jest w zasadzie jeden merytoryczny zarzut jaki można mu postawić i ewentualnie rozpatrzyć czy tak mógł.

no trochę nieefektywny zarzut bo czasochłonny do udowodnienia wszak banki a zwłaszcza te prywatne cwanych prawników mają i proces dłuższy z tego wyjdzie że kadencja kolejnego prezesa sama wygaśnie zanim jakiś wyrok zapadnie. a jeszcze bardziej śliski temat że kapitał jaki zagraniczny może być w tych bankach a tego peowskie cykory najbardziej się boją trak i sądzę że wątpię w ten akurat zarzut

może lepiej jaki inny zarzut? nawet przeciw Glapińskiemu ja podpowiadać nie zamierzam nawet jeśli bym wiedział bo co tam wcześniej "glapa" robił to już przestał a teraz będzie najsumienniejszym i najuczciwszym prezesem w świadomości że jedno potknięcie i trybunał niechybny
w sumie ministerstwo finansów też ma wpływ na politykę nomen omen - finansową a i parlament swoje tak że - moim zdaniem - nawet szkoda takiego królika z klatki wypuszczać
no chyba ż samemu się chce robić również machloje to co innego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
hubertuss napisał:

Trybunał kucharki może se wydawać co chce. Prawo jest jasne do postawienia Glapy przed TS potrzeba połowy głosów składu sejmu i tyle.

Duda już albo nie wie co mówi i robi albo celowo wprowadza słowo uniewinnienie bo wie, że nie winnych nie da się ułaskawić.

Teraz musi wpłynąć wniosek zainteresowanych, trzeba dostać opinię z sądu o skazanych a ta musi być wydana w oparciu o opinię o osadzonych... Stawiam, że albo zrobi tak jak pisałem wcześniej czyli coś nagmera przy poprzednim akcie albo chłopaki posiedzą z trzy tygodnie aby wychowawca miał co napisać, pochorują się i dostaną przerwę w odbywaniu kary aby kolefa mógł w ciągu następnych czterech do sześciu miechów wypisać im nowe kwity... Będzie Giertych musiał następne tematy ruszyć.

Opublikowano (edytowane)

a no za tego Giertycha to całęj tej bandy nie lubię że z takim czymś co On reprezentuje si.. to afirmują

przecież to świnia z zupełnie innej klatki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
hubertuss napisał:

Potrzeba 230 głosów na Glapińskiego. To czy go postawią czy nie czas pokaże. Ale mogą to zrobić  Jest to zapisane w konstytucji i trybunał kucharki nic tu nie ma do gadania.

Ale poco? Toć to jakiś asperger z lepkimi łapkami. Trybunał to zbyt wiele. Za te premie trzeba go normalnie lutnąć po kieszeni i tyle. Czasu nie cofniesz. Trybunał to należy się dziadkowi za chęci zawłaszczenia ustroju.

Opublikowano

czasem mam wrażenie, że prawo ustanowione przez bolszewików rozwiązywało wiele problemów zarówno etycznych jak i technicznych

podejarzany - rozstrzelać

ewentualne odwołania - później, po rozstrzelaniu

oj przerzedziłaby się nam klasa polityczna mocno

Opublikowano
dysydent napisał:

a no za tego Giertycha to całęj tej bandy nie lubię że z takim czymś co On reprezentuje si.. to afirmują

Nie znam i z własnej woli poznać nie mam ochoty. Mnie też odrzuca bezczel. Najlepiej z daleka. Coś mu tam jednak wyszło to fach chyba ma...

dysydent napisał:

kapitał jaki zagraniczny może być w tych bankach a

Właśnie - jaki? Bo tu może się okazać mało cywilizowana niespodzianka.

Opublikowano (edytowane)

@DTaras prawnicze papiery nazywasz fachem? to darmozjady dyplomowane co prosto świeczki nie umieją postawić i żadnego egzaminu z prawdziwej Wiedzy by nie zdali to se wymyślili i z tego co sami wymyślili zdają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

W obronie pensji Adamczyka, Rachonia i Holeckiej xD

oj tu niebawem trza bedzie nie protestować a kwestować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Teraz będzie to skuteczne ale ośmieszające Dudę. Duda nie dawno ułaskawił też Ogórek i Ziemkiewicza. Tak jak Anżyj się skompromituje to nikt nie umie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
dysydent napisał:

@DTaras prawnicze papiery nazywasz fachem? to darmozjady dyplomowane co prosto świeczki nie umieją postawić i żadnego egzaminu z prawdziwej Wiedzy by nie zdali to se wymyślili i z tego co sami wymyślili zdają

Takie czasy niestety. Tego nie zmienisz. Przykład z życia pokazuje iż do władzy wybierani są tacy co raczej wszystko chcą za łapówki zagmatwać.

• Thanks 1
Opublikowano

Powiedzmy żona Kamińskiego pod areszt wzywa choć ich tam nie ma. Duda nawołuje do spokoju a ona dym kręci. Jednak trafił swój na swego. Jaki Kamiński taka żona.

A miały być listy do zachodnich przywódców heheh. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v