Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Za zaistniałą sytuację w Polsce muszę także obwinić PIS , teraz wyszło że byli za mało skuteczni przez 8 lat bo , nie utworzyli własnych mediów , bali się UE nie potrzebnie nie zdymisjonowali sędziów co chodzili z napisami konstytucja , nie wsadzili nikogo do więzienia , cele zostawili puste po 8 latach to teraz się zapełniają pod rządami tuska . Po jaki grzech stosowali się do traktatów UE jak bruksela aktualnie mówi że nie ingeruje w aktualną sytację prawno - polityczną w PL . Kaczyński był za miękki to teraz zobaczył jak się rządzi .

a to wszystko przez putina bo gdyby tak pisowcy zrobili jak piszesz to można by ich było z putinem wprost porównać a tego by nie znieśli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
24 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Za zaistniałą sytuację w Polsce muszę także obwinić PIS ,

Nie także, tylko przede wszystkim. Tak jak PO trzeba obwiniać za dojście do władzy PIS.

Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

a to wszystko przez putina bo gdyby tak pisowcy zrobili jak piszesz to można by ich było z putinem wprost porównać a tego by nie znieśli

Milczenie brukseli nie jest za darmo bo tusk przyjmie od nich uchodźców i zmienią za jego zgodą traktaty tak aby Polska nie miała prawa veta .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

No chyba skutecznie zablokowali skoro tych dwóch siedzi na Grochowie xD 

a gdzie tam skutecznie
wyczytałem w końcu w necie że pono chodnikiem ominęli i z tymi teraz na Grochowie to nie ma nic wspólnego a tylko przypadkiem robi takie wrażenie tylko polityczne świnie nie przepuszczą też i żadnemu przypadkowi

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

robi takie wrażenie tylko polityczne świnie nie przepuszczą też i żadnemu przypadkowi

Złe media słuchasz lub oglądasz, włącz Republikę, tam się dowiesz prawdy xD 

Opublikowano
22 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

"Mamy pewien eksces w postępowaniu organów ścigania, który polega na działaniu naruszającym powagę państwa, powagę Rzeczpospolitej. Przecież tutaj chodzi o prezydenta Rzeczpospolitej, nie o ujęcie sprawców przestępstwa, którzy dopiero co je popełnili i teraz policja w pościgu za nimi wpada do Pałacu Prezydenckiego i tam ich ujmuje. Mamy do czynienia z sytuacją o innym charakterze. Mianowicie z tym, że prezydent najwidoczniej traktował tych posłów jako swoich gości. Tak to przynajmniej należy rozumieć, bo inaczej nie byliby w Pałacu Prezydenckim. Jest to moim zdaniem obrazą prezydenta. W ten sposób dokonano potraktowania prezydenta tak, jakby on nie miał prawa do przyjmowania u siebie tych osób, które przecież wcześniej ułaskawił. Nie było żadnego powodu, żeby okazać taki brak szacunku dla Rzeczpospolitej."

Oczywiście jam człek prosty i gdzie mnie do takiego autorytetu, ale pozwolę sobie nie zgodzić się z pewnymi stwierdzeniami.

Ano chyba najważniejszy w tym jest związek przyczynowo skutkowy. Czyli co było przyczyną takich działań i co skutkiem. Przyczyną było popełnienie przestępstwa a na jego popełnienie godzili się skazani i zrobili wszystko aby je popełnić.  Akurat w przypadku tego co zrobili, nie było żadnych przesłanek aby w trakcie dochodzenia łamać prawo. Trza było wymyśleć inny przebieg tej prowokacji, bo akurat za to mieli płacone. Skutek to wyrok i konieczność odsiadki. 

W żadnym razie nie chodzi tu o PAD a właśnie o przestępców osądzonych, skazanych i skierowanych do odbycia kary. Podstawa wymiaru sprawiedliwości to nieuchronność kary. To nie Wersal, bo patrzą ludzie i swoje myślą.

Kolejna sprawa to fakt że trzeba zrozumieć zadania SOP. Osobą ochranianą jest Prezydent. Co się stanie kiedy jednemu z "gości" ( stres, presja organów ścigania) puściłyby nerwy i stwierdził że ma zakładnika? Posunięcie z pozbyciem się tego zagrożenia z Pałacu Prezydenckiego wydaje się naturalnym. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Milczenie brukseli nie jest za darmo bo tusk przyjmie od nich uchodźców i zmienią za jego zgodą traktaty tak aby Polska nie miała prawa veta .

nawet Tusk nie jest takim durniem aby nie wiedział że tu jest Polska i nie z takimi przybłędamiśmy sobie radzili jak ci tzw uchodźcy no ale jeśli jest wystarczającym durniem aby stworzyć atmosferę podobną tej która wywołała exodus sowieckich nachodźców co ci byli uzbrojeni i - jak by nie patrzył - mieliśmy wobec nich jakieś powody wdzięczności za pobicie germańskiej świni a i tak wypowiedzieliśmy im gościnność przy pierwszej okazji jaka się nadarzyła to nawet Tusk powinien rozumieć że zbyt daleko idąca usłużność Brukseli akurat z Polski jest większym zagrożeniem dla Brukseli ;)
ten kto będzie zmuszony ten syf po PO-PiSie w Polsce sprzątać nie będzie ani grzeczny ani tolerancyjny a tym bardziej praworządny i powinni sobie to te polityczne śmieci wszystkich obecnie opcji wziąć pod rozwagę

ja zaczynam mieć serdecznie dość te same mordy od dekad co tylko coraz większy chlew z mojego kraju robią i nawet bym wiele nie protestował jak by ktoś trzeci parę dla przykładu powywieszał i grono takich jak ja coraz gwałtowniej zaczyna się powiększać.
przy rosnącym obrzydzeniu dla polityków tych różnych prawników i całej reszty tej tzw "elyty" szemrańców nawet Mentzen jest tu głosem rozsądku wobec nastroju już chyba większości Polaków

co sam Mentzen utrzymuje się z babrania w tym prawniczym szambie jako firma doradcza tak że Jego nawoływania o uproszczenie i uporządkowanie prawa jest co najmniej podejrzane bo stracił by źródło żerowania na tym syfie jako jeden z doradczych pasożytów przy prostym i przejrzystym prawie zbędnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Złe media słuchasz lub oglądasz, włącz Republikę, tam się dowiesz prawdy xD 

no przecież jak bym nie włączał m. in. i ich to bym nie miał podstaw napisać co zacytowałeś

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jahooo napisał:

Jak w PRL wychodowano najdłużse na świecie świnie ?

Prosiaki przywiązano za ogony do sciany   i codziennie odsuwano delikatnie koryto

no
tylko świnie nie zauważyły że koryto odsuwano po okręgu i nikt nie docieka czy już się ten okrąg zamknął i w klatce nie ma już nic innego do zeżarcia po za samymi świńmi a może jest właśnie ten moment krytyczny kiedy z koryta wyjadają ... albo nie dokończę bo samo pora kolacji :P

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v