Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Blokowaniem drogi , nie legalnym strajkiem jak by ci kazali zjechać i stawiałbyś opór to by ci pomogli szybko zjechać .

Bo jechać w paradzie to nie  przeszkadzało .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Nie ma legalnych i już ...

Som som...

Byłem na takim ostatnio...

Policja nam pomagała. Ruchem kierowali..

2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie ma legalnych i już ...

Opublikowano
4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tym bardziej w kwestii bodnara,raczył by się odezwać 

Co racja , to racja , ale jakoś dziwnie cicho. Z jednej strony obecni o nim nie mówią i niczym mu nie grożą , z drugiej strony PISowska banda nie tworzy legendy jak to zdrowie  w służbie ojczyźnie poświęcił  i męczennika z niego nie robi. Dziwnie to wygląda.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Co racja , to racja , ale jakoś dziwnie cicho. Z jednej strony obecni o nim nie mówią i niczym mu nie grożą , z drugiej strony PISowska banda nie tworzy legendy jak to zdrowie  w służbie ojczyźnie poświęcił  i męczennika z niego nie robi. Dziwnie to wygląda.

Bardzo dziwne to jest jakby Ziobro wogule nie istniał....

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Tak se przeczytałem pierwsze 20 stron tej konwencji i ja tam nic zdrożnego nie widzę. Jest nawet penalizowanie czegoś takiego jak "zbrodnia honorowa" czyli próba zapobieżenia, próbom implementacji zwyczajów z innych stref kulturowych.

https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20150000961/O/D20150961.pdf

zatem przeczytałeś już na samym początku termin "płeć społeczno kulturowa" art3pkt c - wtf? jakieś inne kryteria płciowości ponad biologiczne?

art 12 pkt 1 "strony podejmą konieczne środki by promować zmianę społecznych i kulturowych wzorców zachowań kobiet i mężczyzn w celu wykorzenienia uprzedzeń, zwyczajów, tradycji, oraz innych praktyk opartych na idei niższości kobiet lub na stereotypowych rolach kobiet i mężczyzn

który tam gdzieś wcześniej wyśmiewał Tę .. jak jej tam? Żukowska czy jakoś tak ta nawiedzona lewaczka co udowadnia że mężczyzna też może zajść w ciążę?
no według tego przepisu do tiurmy z takimi prześmiewcami bo ta baba literalnie wykonuje zalecenia tej bzdury

mam szukać dalej?

kto to qwa pisał? jakieś jeszcze bardziej poebane guru takich żukowskich?

ten akt.. konwencja czy co toto tak na prawdę jest jest pomieszaniem rzeczywiście słusznych i oczywistych postulatów z bzdurami i bez bodaj przeredagowania tego nigdy i nigdzie nie ma szans na pełne i dosłowne praktyczne zastosowanie a w aktach prawnych nie ma miejsca na poetyckie czy dowolne inne przenośnie bo stają się co najwyżej nadinterpretatywnymi co najwyżej jakimiś rodzajami katechizmów kolejnych religii
wykolejeńcy piszą prawa i mamy takie z którymi rzeczywiście ta konwencja ma walczyć jak te "honorowe ..."" rytualne.." i podobne bzdety przymiotników z różnej maści biblii i "świętych" piśmideł usprawiedliwiających dyskryminację no ale to już na samym początku jest tylko kolejnym piśmidłem bardziej ideologicznym niż technicznie prawnym bo kreuje definicje czegoś czego nigdy w Przyrodzie nie było i nie ma szans zaistnieć kiedykolwiek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v