Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pis-owski cwoku ze wsi zabitej dechami -kury szczec prowadzaj a nie polityka sie zajmuj 🤣

czemu w nocy nie piszesz ?? kuracja sie udala i wszedles w faze remisji choroby ? 

poczytaj co to afd.polglowku..

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://www.salon24.pl/newsroom/1357349,granica-poroznila-teksas-z-bialym-domem-samowolka-przed-naplywem-migrantow

"Stany Zjednoczona mierzą się z ogromnym wewnętrznym konfliktem. Teksas nie respektuje decyzji Sądu Najwyższego i swoimi sposobami oraz ludźmi zabezpiecza granicę z Meksykiem przed napływem migrantów. Padają nawet słowa o "Texitcie", czyli wyjściu Teksasu z USA."

tekas to przez wieki byl meksyk i za niedlugo znowu meksykanie beda nim rzadzic.. to ostatnie podrygi redneckow.

Opublikowano

"O take Polskę zawsze walczyłem"

1 godzinę temu, nie napisał:

nowa misja tvp - promocja czyścicieli kamienic; trzeba się odpłacić mafii w togach za pomoc w wyborach

komentarz dziennikarza wp,, portalu przyjaznego po

Ja pierdzielę. Trzeba było wprost powiedzieć, że trzeba "wyje... wkładkę mięsną, np. poprzez odcięcie mediów albo zamurowanie drzwi i okien", a nie bawić się w banialuki o "posprzątaniu" i "uregulowaniu stanu prawnego".
Media publiczne, wstyd.

Kilka lat opisywałem warszawską reprywatyzację. Rozmawiałem z ludźmi, których na starość wyrzucano z mieszkań, którym grożono, których "sprzątano", by sprzedać kamienicę.
Nie ma miejsca na to k**estwo. TVP powinna się wstydzić, że promuje "sprzątanie" mieszkań z lokatorów.

i wyborcy tuska z x 

Wyobrażacie to sobie?W publicznej telewizji mówi się wprost o „sprzątaniu” mieszkań z lokatorów i wychwala flipping! I to w czasach, gdy wielu osób nie stać nawet na najem mieszkania a młodzi muszą mieszkać z rodzicami… jm

To o takie TVP walczyliśmy ? Ja nie.

BS to nie ma prawa mieć miejsca w TVP. Liczę, że jako przedstawiciel Skarbu Państwa wyciągnie Pan konsekwencje z promocji przestępców na antenie nadzorowanej telewizji. Skoro TVP jest w stanie likwidacji, to zacząłbym od likwidacji paru miejsc pracy. joz

I ten obrzydliwy uśmiech na koniec, taka pani zadowolona z wizji "sprzątania" mieszkań z lokatorów. W TVP temat flippowania powinien się pojawiać w jednym kontekście - piętnowania tej patologii. Ogarnijcie się tam. at

Za chwilę minie doba, czy ktoś z TVP/PnŚ się jakoś odniósł?

Swoją drogą, czy ktoś z wydawców/producentów/researcherów rozmawiając z tą panią przed programem nie zauważył  takiego języka/podejścia i nie zaświeciła się żadna żaróweczka? pk

ciągnie swój do swego , patologia do patologii

Opublikowano

Uciekli z meksyku do US, bo meksyk zniósł niewolnictwo. Niezadowoleni wielcy posiadacze ziemscy, przeprowadzili rokosz, a było to łatwe do zrobienia - oni nie wyobrażali sobie życia bez niewolnictwa. To samo zrobiono z Kalifornią, a powstanie zapoczątkowała grupka niezadowolonych bogaczy - magnatów. US było to na rękę, wsparła rewolucję, a potem wysłała żołnierzy by bronili demokracji.

Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał:

pis-owski cwoku ze wsi zabitej dechami -kury szczec prowadzaj a nie polityka sie zajmuj 🤣

czemu w nocy nie piszesz ?? kuracja sie udala i wszedles w faze remisji choroby ? 

poczytaj co to afd.polglowku..

tekas to przez wieki byl meksyk i za niedlugo znowu meksykanie beda nim rzadzic.. to ostatnie podrygi redneckow.

hauu, hauuu

tyle ci tylko pozostało z twojego żałosnego życia,

możesz sobie po-ujadać jak kundel :D nic więcej

Opublikowano

bredzisz jak prezes-tyle ci zostalo 🤣..

twoje zycie jest rodosne- na psychotropach  🤣

49 minut temu, Siedzacybyk napisał:

to czemu zero przez 8 lat tego nie wyprostowal ??

47 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Był  się zmył i już nie będzie...

niedlugo meksykanow i innych latonosow bedzie wiecej niz bialasow ..

Opublikowano

Teraz jest bardzo dobrze .

Radosław Sikorski w niemieckich mediach: groźby Putina trzeba traktować poważnie .

Kowal Minister , Ukrainie musimy pomóc i to szybko , brakuje amunicji i kasy wiec z Ministra wypowiedzi dadzą Ukrainie .

Opublikowano

Trzeba szybko naprawiać i wdrażać bo są zaległości .

Wielu dyrektyw nie wdrożyliśmy na czas. Mamy pełną listę .

Są na niej aż 47 pozycje, z tego blisko połowa powinna być dawno wdrożona, a cztery już w 2021 r. Które ze zmian są najważniejsze?

W niektórych sprawach Komisja Europejska już wszczęła postępowania, a nawet nalicza Polsce kary za opóźnienia .

Największe opóźnienie we wdrażaniu dyrektywy wynosi już ponad trzy lata i dotyczy europejskiego kodeksu łączności elektronicznej (Dyrektywa 2018/1972). Opóźnione są również wdrożenia 23 dyrektyw. To efekt zaniechań poprzedniego rządu.

Opublikowano (edytowane)

ta konwencja (stambulska) m. in kwestionuje orzekanie płci na podstawie genotypu i uprawomacnia dewiacje sprowadzając je do podstawowej normy czyli co do samej zasady jest sprzeczna przynajmniej w niektórych zapisach z samą Naturą, wręcz kwestionuje osiągnięcia naukowe Biologii i ogólnie Nauk podstawowych i można by porównać do takiego współczesnego płaskoziemstwa czy przeciwstawnego bieguna radykalizmów do inkwizycji i walki z czarownicami; oba te radykalizmy są wynaturzeniem i oba sygnalizują zmierzch cywilizacji. No rzeczywiście bardziej powinna podlegać ocenie gramium naukowego niż jakichś durni prawniczych no ale politycy może już chociaż do Nauki niech się nie wtrącają skoro gospodarka już utracona to Nauki Ścisłe są już chyba tym ostatnim bastionem względnie wolnym od politycznego syfu a tu mamy takie coś i skoro już zawieszenie prawne było to niech by zostało ale nie - muszą rozgrzebywać już przyschnięte gów.o za smród którym zostali pogonieni wcześniej
Natura upomni się o swoje prawa a jedyną metodą jaką stosuje jest eksterminacja całkowita tych którzy są wbrew tym prawom nie ważne czy w imię jakichś religii czy antyreligii

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a konwencja (stambulska) m. in kwestionuje orzekanie płci na podstawie genotypu i uprawomacnia dewiacje sprowadzając je do podstawowej normy czyli co do samej zasady jest sprzeczna przynajmniej w niektórych zapisach z samą Naturą,

No to w końcu ta konwencja jest antyprzemocowa, czy pro dewiacyjna? 

Opublikowano (edytowane)

jedno nie wyklucza drugiego

bywa że dodatnio się sprzęga; jak wyeliminować przemoc i jednocześnie skutecznie zapobiec stosowania przemocy dla których owa przemoc jest jedynym znanym sposobem komunikacji?

to już nie jest wylewanie dziecka z kąpielą, to nie odróżnianie w wannie dziecka od mydła

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze diesle nie zgineły

Lewaki w strachu ze stołów zabraknie

😁😁😁😁

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-zakaz-rejestracji-aut-spalinowych-do-likwidacji-nadchodza-wa,nId,7301041

No ale tu piszą że to właśnie te w twoim mniemaniu lewaki  z Europejskiej partii ludowej mają spalinówek bronić. Członkiem tej partii są PSL i PO i rozumiem że ich w tym popierasz?

@galan99, co ci dziś zagraża i niepokoi? Jakie  lęki wziąłeś na tapetę? 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał:

jedno nie wyklucza drugiego

bywa że dodatnio się sprzęga; jak wyeliminować przemoc i jednocześnie skutecznie zapobiec stosowania przemocy dla których owa przemoc jest jedynym znanym sposobem komunikacji?

to już nie jest wylewanie dziecka z kąpielą, to nie odróżnianie w wannie dziecka od mydła

Tak se przeczytałem pierwsze 20 stron tej konwencji i ja tam nic zdrożnego nie widzę. Jest nawet penalizowanie czegoś takiego jak "zbrodnia honorowa" czyli próba zapobieżenia, próbom implementacji zwyczajów z innych stref kulturowych.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No ale tu piszą że to właśnie te w twoim mniemaniu lewaki  z Europejskiej partii ludowej mają spalinówek bronić. Członkiem tej partii są PSL i PO i rozumiem że ich w tym popierasz?

@galan99, co ci dziś zagraża i niepokoi? Jakie  lęki wziąłeś na tapetę? 

Posłuchaj przygraniczny osadniku .

Bardzo mi się podoba nastawienie Tuska i jego Ministra , Kowala do Ukrainy że tak bardzo kochają Ukrainę . Bardzo się martwią o braci Ukraińskich że braknie im amunicji i kasy . Minister Kowal pomoże Ukrainie i będzie wspierał .

Sikorki to samo robi ostrzega Europę przed Rusem . 

Jakie to piękne .

Wprowadzenie jednostronnego zakazu importu cukru z Ukrainy byłoby niezgodne z z unijnymi traktatami, a także z zasadami Światowej Organizacji Handlu (WTO) oraz Układem o stowarzyszeniu UE-Ukraina - poinformowało ministerstwo rolnictwa.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Posłuchaj przygraniczny osadniku .

Bardzo mi się podoba nastawienie Tuska i jego Ministra , Kowala do Ukrainy że tak bardzo kochają Ukrainę . Bardzo się martwią o braci Ukraińskich że braknie im amunicji i kasy . Minister Kowal pomoże Ukrainie i będzie wspierał .

Sikorki to samo robi ostrzega Europę przed Rusem . 

To co  dziś ci się to podoba, lub nie podoba,  nie ma znaczenia bo jutro będziesz miał już inne poglądy. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v