Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

dla mnie to nie urok jakikolwiek a tandeta technologiczna bo kilkutysiąckonna lokomotywa ułamek tego hałasu robi co pierdziawka ... jak to @jacus nazywa? ; worka z organami zapasowymi

...ze specjalną dedykacją dla @dysydent...

to piękne jest...

3 minuty temu, jacus napisał:

ty jak moja stara- nic tylko fotki. gdziekolwiek jedzie to insta ,fb, tik-tok..

Daj jakiś link czy cóś....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@dysydent taki dźwięk jak na filmie u Pafnucego też ci przeszkadza ?

Mi motocykle czy głośniejsze samochody nie przeszkadzają jak sobie raz przejadą, denerwuje mnie jak po 22 znajdą sobie gdzieś niedaleko jakąś dłuższą prostą i tam pałują swoje gruzy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

ty jak moja stara- nic tylko fotki. gdziekolwiek jedzie to insta ,fb, tik-tok..

Miej baczenie by wspólnych fotek nie mieli🤭😜

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@dysydent taki dźwięk jak na filmie u Pafnucego też ci przeszkadza ?

oczywiście bo wielokrotnie widuję motocykle o na prawdę wysokiej kulturze pracy i wytłumieniu hałasu a też potrafią zasuwać ponad dwie setki czyli można|? można.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie motocykl to środek do przemieszczania się, a frajda jest z tego, że się nim sprawnie jedzie i ma dobre przyśpieszenie. Sama jazda z zawrotnymi prędkościami mnie nie rajcuje, po to są ograniczenia, żeby ich przestrzegać. Normy hałąsu też. Jak ktos sobie chce podrasować krótki interesik głośnym wydechem czy jazdą na trzeciego z prędkością znacznie przekraczającą jakieś normy - to niech śmiga po torze. Sugeruję też udać się na szkolenie z techniki jazdy, tylko zapewne wielu  z rajderów pseudohonor nie pozwoliłby dotrwac do końca, gdyby instruktor wypunktował, czego nie umiecie. Ja swoją szkołę dostałem w latach 90-tych w klubie krosowym i mam świadomość, czego nie potrafię albo czego trzeba unikać.

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

Dla mnie motocykl to środek do przemieszczania się, a frajda jest z tego, że się nim sprawnie jedzie i ma dobre przyśpieszenie. Sama jazda z zawrotnymi prędkościami mnie nie rajcuje, po to są ograniczenia, żeby och przestrzegać. Normy hałąsu też. Jak ktos sobie chce podrasować krótki interesik głośnym wydechem czy jazdą na trzeciego z prędkością znacznie przekraczającą jakieś normy - to niech śmiga po torze. 

Ja swoim V-Max osiągnąłem tylko z dwa, może trzy razy, a tak to zazwyczaj przepisowo lub lekko naciągnięte, wyprzedzanie nigdy na trzeciego i zasada nie widzę-nie jadę. Wydech mam zmieniony, bo ma trochę ciekawszy dźwięk, ale nadal jest wszystko zgodnie z przepisami. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja swoim V-Max osiągnąłem tylko z dwa, może trzy razy, a tak to zazwyczaj przepisowo lub lekko naciągnięte, wyprzedzanie nigdy na trzeciego i zasada nie widzę-nie jadę. Wydech mam zmieniony, bo ma trochę ciekawszy dźwięk, ale nadal jest wszystko zgodnie z przepisami. 

dla mnie ideałem jazdy motocyklem jest gdy przy szybkości powyżej jakich 150km/h nie słyszę pracy silnika tylko szum wiatru i kilkakrotnie zdarzyło mi się takim przejechać nawet jeszcze za późnej komuny i bodaj czy jednym z nich nie była jakaś czeska Jawa czy egzemplarz czy ten cały typ był już na tyle cichy że na prawdę zrobił na mnie wrażenie... nawet i komuna potrafiła tak że co innego szybka jazda a co innego głośna i wcale pierwsze nie jest warunkiem drugiego a o trzecim elemencie wolę się nie zagłębiać zbytnio jakim jest uniwersalne słowo - kultura, czy to technologiczna czy całej reszty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

dla mnie ideałem jazdy motocyklem jest gdy przy szybkości powyżej jakich 150km/h nie słyszę pracy silnika tylko szum wiatru i kilkakrotnie zdarzyło mi się takim przejechać

To u mnie byś miał te same wrażenia, przy 130-140km/h słychać już tylko szum wiatru ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a to sorry, takim czymś jeszcze można - jak to mówią - między ludźmi się pokazać

Motocykle większych pojemności mają takie same normy hałasu jak osobówki z silnikiem diesla ...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A tak z ciekawości...

Lubiłeś ryk bizona? Kombajnu. Czy też niezbyt?

jeden z powodów mojego zdeklarowanego antykomunizmu jeszcze za czasów komuny :P Po prostu miałem okazję być we żniwa u brytoli i miałem porównanie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

dla mnie ideałem jazdy motocyklem jest gdy przy szybkości powyżej jakich 150km

Powiem że też mam cichy motocykl.

Fazer ma opinie nawet zbyt cichego 

Miałem akcesoryjny wydech jak kupiłem, ale też gromów nie walił.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Motocykle większych pojemności mają takie same normy hałasu jak osobówki z silnikiem diesla ...

no wiem i dla tego otwarcie agresywny jestem wobec miłośników jakichś przedwojennych bombajów bo czasy tak prymitywnych silników dawno już wszędzie indziej przeminęły tylko w tej subkulturze jakaś szpanerska moda a jak słyszę na pięć minut przed tym zanim zobaczę jakiś pojazd na idealnie płaskiej i prostej drodze to
no dzicz lub biedota; pierwsze moje skojarzenia :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
46 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Póki co to tylko pomysły. Czasami najdzie by zmienić, ale pewnie zostanie Fazer fz6

Jakby cie naszło jednaj to fajnie znać jak będziesz sprzedawał 🙋‍♂️

W USA również gorąco. ..niedobrze 😬

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

no wiem i dla tego otwarcie agresywny jestem wobec miłośników jakichś przedwojennych bombajów bo czasy tak prymitywnych silników dawno już wszędzie indziej przeminęły tylko w tej subkulturze jakaś szpanerska moda a jak słyszę na pięć minut przed tym zanim zobaczę jakiś pojazd na idealnie płaskiej i prostej drodze to
no dzicz lub biedota; pierwsze moje skojarzenia :D

A ja tam lubię ryk ścigacza...tak po prostu... I nie zastanawiam się kto nim jedzie.

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Wspominałeś że coś mniejszej pojemności.

Oki. Jak by co to dryndne...

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, masa24 napisał:

akurat 500 + i inne zasiłki na dzieci w zamyśle bardzo dobre programy. Mamy kryzys demograficzny i trzeba było coś z tym zrobić ,

I co? Spełniły pokładane w nich nadzieje? Bo jeśli nie spełniły, to abo założenia były do pizdy, abo wykonanie programu.:lol:

Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

W USA również gorąco. ..niedobrze 😬

Ano gorąco ale nikt o tym nie mówi? Dlaczego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v