Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Właśnie dlatego powinno się skasować socjal żeby towarzystwo poczuło że jak nie zarobi to nie będzie jadło. To jedyne wyjście żeby lenistwo i głupotę ograniczać.

Jestem za 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Raczej nie widzą. Nie ma w ludziach za grosz refleksji,  chwili zastanowienia a po co a na co a skąd. 

Nie. Ja myślę że bardziej nie chcą widzieć. Telewizja to wykorzystuje i inne media. Tobie wiesz sam ile razy przyznawali rację że coś przewidziałeś ale patrzysz szerzej od reszty.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

No i jak iść w politykę, jak zacząłbym od likwidacji 800+, trzynastek, czternastek i innych zbędnych socjali ?? 10% poparcia, to jest max na co było by stać taką partię, pod warunkiem, że nie miała by konkurencji ...

Socjal dla niepełnosprawnych, jak najbardziej, tak ich potraktowało życie, nie ich wina, ale jak ktoś ma dwie ręce to niech wyciąga je do pracy a nie po państwowe ... Jak ktoś z własnej, nieprzymuszonej woli nie pracuje, i nie chce pracować, to dla mnie może i z głodu umrzeć ...

niepełnosprawność może być też i umysłowa i jeśli na prawdę mądrze zaimplementować Twoje postulaty to niewiele inny ustrój wyjdzie od obecnego no chyba że jeszcze nierówność wszystkich wobec prawa zastosujesz to może bardziej liberalny w kwestiach socjalu.
Oczywiście można dyskutować w szczegółach ale owi najmądrzejsi nie mieli by powodów do produkowania dóbr wystarczających dla całej populacji jeśli spora jej część nie miała by za co nabyć aż po za progi egzystencjalnej przeżywalności bo technologia coraz bardziej promuje nawet na stanowiskach pracowniczych tylko najsprawniejszych bo lepiej zatrudnić jednego bystrzaka do obsługi maszyn niż tysiąc półgłówków do manufaktury a z kolei wydajność tego bystrzaka jest zbyt wysoka aby tylko jemu równi mogli zużyć produkty jakie wytwarza.
Dla świętego spokoju ten wydajniejszy woli dobrowolnie się podzielić de facto nadprodukcją niż narażać się na ataki stojącej na krawędzi śmierci głodowej tłuszczy nieprzydatnej do niczego bo większość rzeczywiście żyje na koszt innych lub środowiska mniej wnosząc niż otrzymując i ten dylemat jeszcze dłuugo będzie czekał na rozwiązanie o ile do nigdy

sorry że odkopałem trochę przykurzony już innymi temat ale .. no dopiero wróciłem i forum mi się z hibernacji w tamtym momencie odświeżyło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Już w tej chwili państwo zabiera 60-70% pensji i rozdaje w formie redystrybucji, to nie może się dłużej utrzymywać, bo tym, co nic nie wytwarzają poza kupką gnoju spod siebie sypie się kasę, a ci, co pracują i coś potrafią - żyją na skraju nędzy, płacąc haracz na tych, co nic nie robia i żyją lepiej od tych pracujących.

Edytowane przez jahooo
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Motocykl ma się podobać właścicielowi i sprawiać przyjemność z jazdy ;) 

a natykam się czasem na oszołoma w okolicy co se jakiegoś bombaja czy kupił czy zmajstrował e z piętnastu kilometrów już słychać jak jedzie (nie wiem czy badanie słuchu by się już mu nie przydało :P ) i najciekawsze jest to że do tego rasowanego szrota jeszcze doczepił radio, przecież ono nic z tego radia nie słyszy xD
no debil bo może jemu to pasi ale wcześniej niż później ktoś mu w szprychy kija wrzuci bo takie poeby agresję i u mnie z automatu wzbudzają i nawet nie wiem czy ostrzec poeba czy bez ostrzeżenia zaatakować?

pono są jakieś przepisy co do dopuszczalnego poziomu hałasu..? nie wiem ale jak na wiosnę znów usłyszę to się dowiem bo rzeczywiście boję się sam siebie

to publiczne forum i takim popierdołkom tu donoszę - jesteście szczególnie narażeni na niespodziewane ataki tzw zwykłych ludzi i nikt nie stanie w waszej obronie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

pono są jakieś przepisy co do dopuszczalnego poziomu hałasu..? nie wiem ale jak na wiosnę znów usłyszę to się dowiem bo rzeczywiście boję się sam siebie

Każdy motocykl ma tabliczkę z dopuszczalnym hałasem, zazwyczaj jest coś maksymalnie 100-105 dB, mi na badaniu technicznym zawsze to sprawdza. A jak jest za głośny to zadzwoń po niebieskich to go skierują na badanie techniczne. Ja zazwyczaj staram się nie jeździć w kółko po danej okolicy i po tej 21-22 już raczej ten niższy zakres obrotów ... Wydech zmieniany, ale wg decybelomierza z Lidla spełnia normy xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

Już w tej chwili państwo zabiera 60-70% pensji i rozdaje w formie redystrybucji, to nie może się dłużej utrzymywać, bo tym, co nic nie wytwarzają poza kupką gnoju spod siebie, a ci, co pracują i ciś potrafią - żyją na skraju nędzy, płacąc haracz na tych, co nic nie robia i żyją lepiej od tych pracujących.

To też mało osób widzi. Jak myślisz co by się działo gdyby ktoś wpadł na pomysł przypisania rolników do zusu?

Opublikowano

mówiąc językiem wolnych mediów: peowska patologia kupiona za zasiłek pogrzebowy 

Proponujemy, żeby zasiłek pogrzebowy podnieść z 4 tys. do 7 tys. zł - przekazał w poniedziałek wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej Sebastian Gajewski.

następnym krokiem będzie darmowa eutanazja, taki pakiet dla seniora 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To też mało osób widzi. Jak myślisz co by się działo gdyby ktoś wpadł na pomysł przypisania rolników do zusu?

Myślę, że spowodowałoby to efekt odwrotny do zamierzonego - masa fim zawiesiłaby działalność, ludzie poszliby na zasiłki albo po zasiłki do opieki o w efekcie budżet dokładałby 2-3 razy więcej niż do KRUS, to nawet już kiedyś ktoś policzył. Dodatkowo zwiększyłaby się szara strefa

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał:

mówiąc językiem wolnych mediów: peowska patologia kupiona za zasiłek pogrzebowy 

Proponujemy, żeby zasiłek pogrzebowy podnieść z 4 tys. do 7 tys. zł - przekazał w poniedziałek wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej Sebastian Gajewski.

następnym krokiem będzie darmowa eutanazja, taki pakiet dla seniora 

Serio, już tak ci propaganda PiSowska mózg wyprała ... Zwiększenie zasiłku pogrzebowego prowadzi do eutanazji ?? xD

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Trochę mniej.

96 dla większych 

Może, nie pamiętam już, na tabliczce jest napisane. Jest prędkość obrotowa do pomiaru i maksymalna wartość w dB.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Myślę, że spowodowałoby to efekt odwrotny do zamierzonego - masa fim zawiesiłaby działalność, ludzie poszliby na zasiłki albo po zasiłki do opieki o w efekcie budżet dokładałby 2-3 razy więcej niż do KRUS, to nawet już kiedyś ktoś policzył. Dodatkowo zwiększyłaby się szara strefa

Poszukam w wolnej chwili tych wyliczeń. Przez KRUS też szara strefa rozbuchana

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Każdy motocykl ma tabliczkę z dopuszczalnym hałasem, zazwyczaj jest coś maksymalnie 100-105 dB, mi na badaniu technicznym zawsze to sprawdza. A jak jest za głośny to zadzwoń po niebieskich to go skierują na badanie techniczne. Ja zazwyczaj staram się nie jeździć w kółko po danej okolicy i po tej 21-22 już raczej ten niższy zakres obrotów ...

jeśli przypadkiem miałbyś jakim pierdziakiem trafić do mojej okolicy to może lepiej ani za dnia ani w nocy bo tu już nie ja jeden takich szpanerów mamy dosyć.
lubisz gulgot prymitywnej technologii to se kup jakie dobre słuchawki ze wzmacniaczem se wsadź na łeb i se słuchaj na maxa ale innych do tego nie zmuszaj bo zaczynamy was mieć dość już na poważnie
dla mnie to nie urok jakikolwiek a tandeta technologiczna bo kilkutysiąckonna lokomotywa ułamek tego hałasu robi co pierdziawka ... jak to @jacus nazywa? ; worka z organami zapasowymi

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

....myślisz że niepotrzebnie dziś wstawiłem fotki z eskapady rowerowej?

ty jak moja stara- nic tylko fotki. gdziekolwiek jedzie to insta ,fb, tik-tok..

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Poszukam w wolnej chwili tych wyliczeń. Przez KRUS też szara strefa rozbuchana

ale ci co są na KRUS to płacą te składki, a jak im przyjdzie przejść na ZUS, to 90% rzuci to w cholerę i będzie pracować na czarno figurując albo w opiece albo w PUP

Tak lekką ręką pewnie ze 200 tys ludzi by wypadło z KRUS z tego powodu, że z rolnictwem nie mają nic wspólnego - to taksiarze, jacyś handlarze czy paru majstrów od budowlanki, co ma kawałek ziemi i dorabia.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v