Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, andrzej78 napisał:

To jest ta nowa jakoś,zacieranie podziałów a to idzie w drugą stronę, aż strach pomyśleć co będzie dalej  . Czy od PiSu się zaczęło - nie wszystko . Co do tematu  szczucia polityków w TVP,to T. Lis był pierwszy ,dlatego została przejęta telewizja . Po zmianie władzy poszło w drugą stronę. Obecnie kolejna zmiana warty w TV i to tylko kwestia czasu aż nastąpi powrót do tego co było lata temu -takie TVN bis.

Nikt tak reżimowej telewizji nie prowadził jak PiS.

Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

To miałem na myśli 👍

Lecz dodam że nie każdy rolnik głosował za tym co wspomniałeś, szkoda tylko że tak mało ludzi widzi więcej niż PO I PiS 

Dobrze napisane 

• Thanks 1
Opublikowano

Wkleiłeś art 139 konstytucji , jakbyś umiał myśleć to byś zrozumiał prosty krótki zapis , to czy przed czy po wyroku to interpretacja ludzi rudego żeby podważyć urząd prezydenta i narobić zamieszania

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, masa24 napisał:

Dobre to jest 😛 many społeczeństwo baranów które nie rozumie tekstu który czyta ale zauważyłem oststnio pełno specow od konstytucji , sądów itp 😀😀

Z prezydentem na czele, tak zna się na konstytucji jak na j.angielskim, coś tam duka ale mało z tego efektów xD

1 minutę temu, masa24 napisał:

Wkleiłeś art 139 konstytucji , jakbyś umiał myśleć to byś zrozumiał prosty krótki zapis , to czy przed czy po wyroku to interpretacja ludzi rudego żeby podważyć urząd prezydenta i narobić zamieszania

Jak ułaskawić kogoś niewinnego z punktu polskiego prawa ??? Nie masz prawomocnego wyroku, jesteś niewinny, jak kogoś takiego ułaskawić ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Z prezydentem na czele, tak zna się na konstytucji jak na j.angielskim,

A widzisz. Bo PAD dostał Konstytucję do poczytania, ale była po angielsku. Czyli odkryłeś przyczynę tych rozbieżności.:lol:

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, masa24 napisał:

To co nie jest zabronione jest dozwolone , wyrok był . Ułaskawił zakończył dalsze procedowanie , zgodna moja interpretacja z zapisem 139 konstytucji czy nie?

Ułaskawienie a uniewinnienie to dwie różne sprawy. Nie jest zgodna, ułaskawia się osoby skazane, a żeby taka być trzeba mieć prawomocny wyrok na koncie ... Póki nie masz prawomocnego wyroku to jesteś niewinny i masz czyste papiery ... Prokurator może mieć na Ciebie 100 zarzutów a ty jesteś niewinny.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Prawomocnego wyroku w 2015 nie było w tym sęk, dopiero teraz zapadł. Dopiero teraz Duda może ułaskawić. A nie chce. Bo gdyby chciał obaj wyszli by już dawno.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

razu się nie śnił jeszcze

On wie że nie ma czego szukać

Tam pierdzielisz..

Toż tylko oczy otworzysz to o Tusku nadawać zaczynasz...

Nie ma bata... Śnisz ciągle o nim...😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Z prezydentem na czele, tak zna się na konstytucji jak na j.angielskim, coś tam duka ale mało z tego efektów xD

Jak ułaskawić kogoś niewinnego z punktu polskiego prawa ??? Nie masz prawomocnego wyroku, jesteś niewinny, jak kogoś takiego ułaskawić ??

Weź no przedstaw poprzednika na stanowisku prezydenta który znał lepiej angielski niż Duduś?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v