Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

twoja codzienność

czyli ? 

10 minut temu, andrzej78 napisał(a):

I tak w co drugim zdaniu ,🤪

on tylko jedno umie można pomylić go ze sztuczną inteligencją 

13 minut temu, Ulman napisał(a):

pewnie to definicja jakiegoś pisowskiego lewaka. A ty jakie nacjonalistyczne akcenty widzisz w konfederacji, zakładając że choć trochę rozumiesz co to znaczy.

gdybyś popierał konfe to byś wiedział co opublikowała Zajączkowska o propagandzie zablokowania mescur czy jak to zwali z resztą dla ciebie to karma papki rudego  

Opublikowano

demokracja według rudego 

W środę w Polsat News Bodnar był pytany o krytyczne wobec niego słowa prok. Wrzosek, która we wtorek wieczorem powiedziała w TVP Info m.in., że Roman Giertych byłby lepszym ministrem sprawiedliwości. 

- Przyjąłem to z pewnym zaskoczeniem, tym bardziej, że pani prokurator Ewa Wrzosek jeszcze miesiąc temu zdecydowała się na to, żeby przyjąć propozycję przyjścia na delegację do Ministerstwa Sprawiedliwości. Pracuje obecnie jako prokurator prokuratury rejonowej, delegowany do Ministerstwa Sprawiedliwości" - odpowiedział Bodnar.

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-ewa-wrzosek-odwolana-w-tle-spor-z-adamem-bodnarem,nId,7873928#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał(a):

gdybyś popierał konfe to byś wiedział co opublikowała Zajączkowska o propagandzie zablokowania mescur czy jak to zwali z resztą dla ciebie to karma papki rudego  

wiem co opublikowała ale nie wiem co to ma wspólnego z obecną dyskusją. Przestań bełkotać i napisz o co ci chodzi o ile to wiesz.

6 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Oni czyli kto ..., kiedy ,gdzie ......?

Wszyscy pisowscy politycy i aparatczycy w każdej wypowiedzi co kolka zdań podkreślają że są prawicą. Zwroty "my jako prawica" , "razem jako zjednoczona prawica"  " reprezentujemy prawicowe wartości" i temu podobne są notorycznie wplatane aby kłamstwo powtórzone 1000 razy stało się prawdą jak to kiedyś Goebbels zdefinował. Jak widać po tobie, Romku czy galanie to bardzo dobrze zadziałało. 

Opublikowano

@Ulman jego nowo otwarty biznes lata 90 

image.png.13a53b37cd05a9f7ecf44141bec435bd.png

2 minuty temu, Ulman napisał(a):

wiem co opublikowała ale nie wiem co to ma wspólnego z obecną dyskusją. Przestań bełkotać i napisz o co ci chodzi o ile to wiesz.

ty wiesz i srasz na pis ? to rudy taki dobry ? 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

demokracja według rudego 

W środę w Polsat News Bodnar był pytany o krytyczne wobec niego słowa prok. Wrzosek, która we wtorek wieczorem powiedziała w TVP Info m.in., że Roman Giertych byłby lepszym ministrem sprawiedliwości. 

W ogóle powinni zlikwidować to ministerstwo, na rzecz ministerstwa prawa i sądownictwa,bo ani tu ,ani tam z tą sprawiedliwością bardzo różnie bywa . Oczywiście Temida jest ślepa ,ale nie po to aby argumenty ważyć,ale by paragrafów nie widzieć.🤪

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

ty udajesz prymitywa czy taki się urodziłeś? 

powtarzasz się  

Teraz, Ulman napisał(a):

a gdzie napisałem że dobry?

a gdzie napisałeś ze jest ujem ?  a pamiętasz satysfakcja dała ci dane o bezrobociu ? 

image.png.196d700781558404c834da3bebeec151.png

Opublikowano (edytowane)

czyli w twojej logice jak się drze łacha z pis to z automatu popiera się po? Genialnie cie wytresowali🤣Typowa sekta

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

wiecie co jest najlepsze to chyba ja tu zauważyłem orleny azoty różne strategiczne spółki nie są wpisane jaki strategiczne firmy tylko dojone na potęgę tym czasem żydowska stacja zagranicznego kapitału  USA bd wpisana w strategie ?? 😆

ruda qurwa   no ale 

„Nowy dekret Bieruta?” Prawnik wyjaśnia: Nie ma możliwości wpisania TVN-u na listę strategicznych firm

https://www.fronda.pl/a/Nowy-dekret-Bieruta-Prawnik-wyjasnia-Nie-ma-mozliwosci-wpisania-TVN-u-na-liste-strategicznych-firm,238131.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3Z72lJHtukIzuGT2P6-R8b56FMB9ph0oPxhy1Cl9bKYJ_LDE1a_RoRJJY_aem_Bg61RW2BoyfHulJCVmuHqg

@Ulman ciucmoku to twoje źródło info 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał(a):

Wszyscy pisowscy politycy i aparatczycy w każdej wypowiedzi co kolka zdań podkreślają że są prawicą. Zwroty "my jako prawica" , "razem jako zjednoczona prawica"  " reprezentujemy prawicowe wartości" i temu podobne 

A co lewica bo wprowadzili 500+ ? Piszesz takie durnoty jakbyś miał klapki na oczach i nie widział ,albo nie chciał dostrzec pozostałych ważniejszych rzeczy .Totalnie płytkie myślenie .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

czyli w twojej logice jak się drze łacha z pis to z automatu popiera się po? Genialnie cie wytresowali🤣Typowa sekta

pis nie rządzi już ponad rok , a podatki a paliwa dzisiaj cię nie jebią ? czy w głowie ci sie od tego pisu pojebało ? 

1 minutę temu, andrzej78 napisał(a):

A co lewica bo wprowadzili 500+ ? Piszesz takie durnoty jakbyś miał klapki na oczach i nie widział ,albo nie chciał dostrzec pozostałych ważniejszych rzeczy .Totalnie płytkie myślenie .

on myśli ?  toś doj**ał 

@Ulman pa pa to twoje źródła

M. Jakubiak dla Frondy: Za kryzys gospodarczy odpowiadają partacze i spekulanci z ekipy Tuska

https://www.fronda.pl/a/M-Jakubiak-dla-Frondy-Za-kryzys-gospodarczy-odpowiadaja-partacze-i-spekulanci-z-ekipy-Tuska,238130.html

zniżyłem się do twojego poziomu i cię pokonałem 

Opublikowano

PIS i PO to jedno i to samo draństwo. Nie miałem złudzeń że się cokolwiek zmieni bo są zbyt podobni. A o ile te paliwa zdrożały przez ten rok , bo jakoś nie zauważyłem specjalnych zmian. Próbowałeś głupkowato udowadniać że mamy paliwo droższe niż niemcy czy francuzi ale dramatycznie na tym poległeś więc nie wchodź znowu w liczby bo to nie jest środowisko w którym potrafisz się odnaleźć.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

Nie miałem złudzeń że się cokolwiek zmieni bo są zbyt podobni. A o ile te paliwa zdrożały przez ten rok ,

a trochę tepę pytanie ale ci pomogę baryłka za pis kosztowała 150$ w czasie wojny paliwo kosztowało 7,65 dzisaj baryłka kosztuje 60$ a paliwo u mnie 6;20   a nie odp dlaczego Hiszpania ma dużo droższą akcyzę a paliwo tańsze ? 

4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Próbowałeś głupkowato udowadniać że mamy paliwo droższe niż niemcy czy francuzi ale dramatycznie na tym poległeś więc nie wchodź znowu w liczby bo to nie jest środowisko w którym potrafisz się odnaleźć.

chyba dość ci napisałem ześ głupi z akcyzami itp dalej nic nie pojmujesz ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

a trochę tepę pytanie ale ci pomogę baryłka za pis kosztowała 150$ w czasie wojny paliwo kosztowało 7,65 dzisaj baryłka kosztuje 60$ a paliwo u mnie 6;20   a nie odp dlaczego Hiszpania ma dużo droższą akcyzę a paliwo tańsze ? 

Znaczy jaki jest kurs 💶? Że wyszło ci tańsze?

Opublikowano

Roman, nigdy nie umiałeś i nie nauczysz się liczyć, nigdy nie miałeś minimalnych zdolności analitycznych i mieć ich nie będziesz miał bo za ciasno pod beretem i zbyt marne "poctawy" w edukacji podstawowej. Żeby to wytłumaczyć trzebaby przerobić całą cenę w hiszpanii w rozbiciu na komponenty i ogarnąć przepisy które tam mają. Co do ceny baryłki to odrób zadanie domowe i wylicz lub przeczytaj ile w cenie paliwa wynosi koszt surowca.

• Haha 1
Opublikowano

Tankowałem w sobotę w Hiszpanii. Najtańsze jakie znalazłem przejeżdżając parę set km. Było po 1,509 euro.

U francuza i Niemca widziałem przy autostradach po 1,98.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Nie ma tu nic tendencyjnego. Osłony socjalne, dopłaty, zasiłki, zapomogi interwencjonizm państwa , państwo opiekuńcze, sztuczne podnoszenie minimalnej, współpraca z leniami ze związków zawodowych to sa w 100% lewicowe postulaty i zachowania.

w końcu przyznałeś się, że jesteś lewakiem :D 

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał(a):

Znaczy jaki jest kurs 💶? Że wyszło ci tańsze?

odsyłam cie do e petrol ceny paliw w EU 

46 minut temu, 6465 napisał(a):

1,509

o qurwa przy akcyzie wiekszej jo 20% tanio 

6 443,21 Złoty

Opublikowano

Robert Gwiazdowski: Dlaczego strategiczne mają być TVN i Polsat, a nie Telewizja Republika?

Premier Donald Tusk oświadczył, że „podjął decyzję, aby rozporządzenie w sprawie wykazu podmiotów podlegających ochronie oraz właściwych dla nich organów kontroli uzupełnić o telewizje TVN i Polsat”. Po czym dodał, że „takie podmioty podlegają ochronie” i w związku z tym „zostaną umieszczone w wykazie firm strategicznych”, albowiem – jak wyjaśnił swojemu ludowi – jest „na wschodzie zainteresowanie wpływaniem na pracę mediów w Polsce”.

Co prawda „wykaz firm strategicznych” oraz „podmiotów podlegających ochronie” to są różne wykazy, ale w sumie takich rzeczy to on nie musi ogarniać, bo przecież wyborcy też nie ogarniają.

TVN i Polsat: dlaczego akurat te telewizje mają być strategiczne
I tak oto strategiczne dla państwa okazują się firmy nadające głupie reklamy i jeszcze głupsze seriale. Czyżby „na wschodzie” było zainteresowanie, która stacja nadaje „Taniec z gwiazdami”? Pewnie raczej chodzi o tzw. programy informacyjne. Jak ktoś poszukuje informacji, to musi zajrzeć do internetu. Ale pani małżonka ministra spraw zagranicznych w rządze naszego premiera oświadczyła w jednym z wywiadów, że internet trzeba cenzurować, bo ma zły wpływ na wyborców, którzy głosują nie tak, jak oczekują od nich „tradycyjne media” i zatrudnieni w nich „niezależni dziennikarze”. Więc pewnie chodzi jednak nie o reklamy i seriale, tylko o propagandę.

Wieść gminna niosła bowiem, że amerykański Warner Bros Discovery zamierza sprzedać TVN Węgrom lub Czechom. „Nie pozwolimy – zagrzmiał premier – aby wrogie państwa ingerowały w sposób bezczelny w nasze codzienne życie”.

Polsat robi tu za „przykrywkę”, żeby nie było aż tak widoczne, że chodzi o TVN. Brakuje mi Telewizji Republika, która ma już chyba większą oglądalność od TVP Info. Widocznie premier uznał, że widzowie tej stacji nie zasługują na ochronę przed „bezczelnym ingerowaniem w ich codzienne życie” ze strony jakichś „wrogich państw”.

Zakaz sprzedaży TVN: „kamień milowy” na drodze do przywrócenia praworządności w Polsce
Ja się z decyzji premiera cieszę. Dopisuję ją do mojej prywatnej listy „kamieni milowych” na drodze do przywrócenia praworządności w Polsce – czyli dowodów na poparcie tezy Platona, że demokracja skończy się kiedyś tyranią. Z tą modyfikacją, że „tyranem” nie będzie jakiś król, tylko jakiś „układ”.

Na całym świecie są politycy, którzy chcą mieć pod kontrolą państwowe spółki. Nie tylko ci z lewa, ale i ci, którzy mówią o sobie, że są z „prawa” – vide PiS. I oczywiście chcą, by sprzyjały im media – vide pisowski lex TVN. Bo dzięki temu łatwiej im oszukiwać wyborców. Ale zakazywanie właścicielowi, żeby mógł sprzedać swoją spółkę, komu chce, to jednak pewna nowość. Sprzeczna, notabene, z polską konstytucją i z europejską Kartą praw podstawowych. Ale to przecież drobnostka w tym wszystkim.

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Roman176 napisał(a):

odsyłam cie do e petrol ceny paliw w EU 

o qurwa przy akcyzie wiekszej jo 20% tanio 

6 443,21 Złoty

Daj link ze stawkami akcyzy na paliwo w Hiszpanii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v