Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, DTaras napisał(a):

Można sobie kupić dostęp na dobę a nawet godzinę ale trzeba mieć na czym czapkę nosić. Są cwaniaki co i elektryki robią a i do czorta robi się używek części.

ja nie chcę ustrojstwa kupować do którego nie ma dostępnego schematu bez względu czy ten schemat rozumiem czy nie i ostatecznie jakąś zabawkę typu komputer do pisywania bzdetów po różnych forach itp ... se może nie mieć jawnej dokumentacji ale coś od czego zależy moje życie czy choćby świadomość że ktoś na mnie nie żeruje bezczelnie...

albo inaczej
masz przykład ostatni lepszy jakich pełno wokół

oczywiście schematu producent nie udostępnił nawet serwisowi autoryzowanemu

lobbujesz za filozofią konieczności hakowania byle bzdeta za 30zł (bo tyle kostka pamięci kosztowała w tym akurat przypadku) aby ustrzec się przed sqrwielami co na 90k zł chcą nas naciągać?

czy muszę tłumaczyć bardziej?

jeszcze się Rakowiecki naraził na konflikt z prawem wszak sobie te cwaniczyny zaklepały jakoby desasemblacja jest naruszeniem ich praw patentowych i nie zdziwię się jeśli za którymś kolejnym podobnym przypadkiem chłopina nie trafi przed sąd

no qwa nóż się w kieszeni otwiera bo obecnie tak się kalkuluje technologię aby nikt po za producentem a bardziej najemcą tego producenta nie wyszedł na niej na plus

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja chciałbym, żeby jakis specjalista wyjaśnił, jak rolnik może przerzucić swoje koszty na odbiorcę mleka czy zboża, skoro o cenie skupu decyduje przedmiot skupowy

Uważam, ze rozsądniej, chcociaż niepolitycznie, byłoby powiedzieć, że w związku z niekorzstnym w wielu regionach kraju przebiegiem pogody oraz nastawioną na likwidację hodowli zwierząt dla mięsa i mleka mamy coraz mniejsze pogłowie zwierząt a ceny będą rosły, a jeśli zaczniemy sprowadzać towar spoza UE, to bez żadnych gwarancji jego jakości i neutralnego wpływu na zdrowie i życie społeczeństwa

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

Może i robi, ale niekoniecznie są to częsci sprawne i wiarygodne, a klient nie chce już lepionego auta, tylko w pełni sprawne

do tego swoje trzy grosze wsadzaj producenci i potrafią blokować w nieautoryzowany sposób naprawiane auta, tak, jak robią to producenci laptopów, drukarek czy komórek z nieautoryzowanymi bateriami czy tuszami

nie wiem jak poszło z john deere w USA ale były próby blokowania zamienników i nie autoryzowanych napraw 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał(a):

Grupa fanatyków chce celebrowac co miesiąc swoje święto - pozwólmy im świętować.

To będzie również ich święto jak se wsiądą do samolotu i się rozbiją w Smoleńsku. Pewnie będzie to radosna katastrofa. Tu nie ma czego celebrować ani świętować. Można tylko pamiętać i modlić się aby nikomu do łba więcej nie przyszedł pomysł na tak debilne lądowanie.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Samochody elektryczne ekologia OZE to raczej domena ludzi lewicowych.

już pomijając odpowiedź na Twoją resztę to czy my nie robimy błędu utożsamiając postęp czy to naukowy czy technologiczny z lewicą? a bardziej czy to owa lewica sobie tego wizerunku nie zawłaszcza?

i to to tak pod rozwagę bo przez tę naszą tu pisaninę już mi raz w piecu wygasło xD
napali się dość abym uznał że już se może wygasać to wrócę i co ew jeszcze rozwinę

Opublikowano

Miro dzis widziałem zdjęcia satelit ARIMR ,mozna na nich gazete czytać , wojskowy satelita robił zdjęcia w tym szezonie ARIMR  ma już do nich dostęp ale nie możę legalnie się na nie powoływać ale ponoć od przyszłego roku dostali zezwolenie więc nic się już nie ukryje 

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Oczywiście, że widzowie polsatu czy tvn u nagle w ruską propagandę nie uwierzą. Ale ferment by był siany w kraju bo nie wiadomo czy nie zaczęli by tego oglądać tacy co wszelkie teorie spiskowe chętnie łykają  Ja bym nawet trwam i republiki w ruskie ręce nie oddał. A tam widownia bardziej podatna na rózne ruskie fejki. 

Co do Muska chłop stapa po cienkim lodzie angażując się mocno w politykę. Najpierw miał opory potem Trump go przekonał. teraz chce nawet robić jakiś fundusz na sianie fermentu w wielu krajach. Tylko to może nie spodziewanie odbić się do niego. Samochody elektryczne ekologia OZE to raczej domena ludzi lewicowych. A Musk występuje przeciwko nim. Temat może rypnąć nie wiadomo kiedy i nie bezie przeproś. A Tesla konkurencyjna cenowo ale nowości nie ma.

Co do tvn u nie wiem jak oni biznesowo wyglądają czy się opłaca nie śledzę tego. Wiem jedno młode pokolenia nie oglądają tv i w długiej perspektywie to chyba mało intratny biznes. W końcu amerykański właściciel tvn też koncern telewizyjny najlepiej się nie ma.

MI tak tobie widać nie. CO ma umieszczenie działających stacji tv na liście firm strategicznych do ich ramówki czy tego kto i co mówi w programach w tym informacyjnych? Twoje manipulacje są na poziomie właśnie z podstawówki. Tym bardziej, ze nawet póki co nikt ich snie sprzedaje.

Napaliłeś się na Obajtka w tvn ale Tusk was ograł znowu.

Rządowa propaganda kluczowa dla bezpieczeństwa strategicznego państwa

jadą cię bez mydła :D 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Uważam, ze rozsądniej, chcociaż niepolitycznie, byłoby powiedzieć, że w związku z niekorzstnym w wielu regionach kraju przebiegiem pogody oraz nastawioną na likwidację hodowli zwierząt dla mięsa i mleka mamy coraz mniejsze pogłowie zwierząt a ceny będą rosły, a jeśli zaczniemy sprowadzać towar spoza UE, to bez żadnych gwarancji jego jakości i neutralnego wpływu na zdrowie i życie społeczeństwa

Zakładom przetwórczym ubojnie nie są potrzebne do szczęścia. Wszyscy najchętniej brali by mięsko gotowe i robili wyroby. A skąd będzie to mięso? A to ich wali po całości. 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Miro dzis widziałem zdjęcia satelit ARIMR ,mozna na nich gazete czytać , wojskowy satelita robił zdjęcia w tym szezonie ARIMR  ma już do nich dostęp ale nie możę legalnie się na nie powoływać ale ponoć od przyszłego roku dostali zezwolenie więc nic się już nie ukryje 

i co? będą informować rolnika że mu samo chwasty wylazły lub stonka się wykluła w kartoflach?
oj chyba ta technologia nie jest ku służbie rolnikowi a ku szkodzie

a stonkę? tak; powiedzą
jak im zapłacę za info więcej niż te kartofle warte 😜 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Zakładom przetwórczym ubojnie nie są potrzebne do szczęścia. Wszyscy najchętniej brali by mięsko gotowe i robili wyroby. A skąd będzie to mięso? A to ich wali po całości. 

Polska będzie zaraz Niebieska od Niebieskiego języka trzeba  będzie sprowadzać wołowinę a Polska na  10 lat z zakazem .

Ptasia Grypa i ASF - swoją robotę zrobili teraz czas na niebieski strzał .

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

i co? będą informować rolnika że mu samo chwasty wylazły lub stonka się wykluła w kartoflach?
oj chyba ta technologia nie jest ku służbie rolnikowi a ku szkodzie

a stonkę? tak; powiedzą
jak im zapłacę za info więcej niż te kartofle warte 😜 

zastanawiam się, po co im te zdjęcia, jak maks do końca 2027 roku nie będzie żadnych dopłat w UE dla rolnictwa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał(a):

zastanawiam się, po co im te zdjęcia, jak maks do końca 2027 roku nie będzie żadnych dopłat w UE dla rolnictwa

kierowcom żadnych dopłat nikt nie zabierze a radary fotki strzelają
może i dopłaty zniosą ale kar (np za pryskanie zbyt blisko... nie wiem drogi? rowu itp itd) na pewno nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

może i dopłaty z niosą ale kar na pewno nie

nie będzie dopłat - nie będzie wniosków, więc jakie kary ?

bez kasy, co najwyżej mogą spotkac się z widłami w obejściu

Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał(a):

już pomijając odpowiedź na Twoją resztę to czy my nie robimy błędu utożsamiając postęp czy to naukowy czy technologiczny z lewicą? a bardziej czy to owa lewica sobie tego wizerunku nie zawłaszcza?

i to to tak pod rozwagę bo przez tę naszą tu pisaninę już mi raz w piecu wygasło xD
napali się dość abym uznał że już se może wygasać to wrócę i co ew jeszcze rozwinę

Może jest to trochę schematyczny podział ale na pewno coś w tym jest. Tak czy siak Musk ostro angażując się po stronie Trumpa wzbudził jakieś ruchy anty nawet wśród obecnych użytkowników jego aut. Jak to zjawisko się rozwinie i czy się rozwinie czas pokaże. 

Opublikowano

Wydawałoby się wiec że wszystko co mówił premier się zgadza gdyby nie jeden istotny fakt - spółka żeby znaleźć się na opisywanej liście musi działać w określonych branżach i .... nie ma na liście tych branż mediów. 

Wpisanie więc spółek prowadzących stacje telewizyjne TVN i Polsat na listę podmiotów podlegających ochronie wiec jest w obecnym stanie prawnym niemożliwe i wymagałoby zmian ustawy (co jest praktycznie niemożliwe w obecnym układzie politycznym - podpis Prezydenta).

czyżby tusk sam się wydymał? :D 

Przedmiotem transakcji ma być spółka matka z siedzibą w Holandii. Dlatego kluczowy jest fakt prywatnej struktury właścicielskiej - Discovery, która posiada 100% udziałów w spółce prawa holenderskiego. Udziałowiec spółki polskiej nie ulegnie zmianie, więc ruch Tuska nie będzie miał skutków i nie wstrzyma ani nawet nie opóźni transakcji. 
Chodziło zatem jedynie o:
1) pokazanie sprawczości betonowemu elektoratowi (krótkie nogi, bo sprawa zaraz wyjdzie na jaw - jak z tymi rzekomo załatwionymi ekshumacjami),
2) odwrócenie uwagi od żałosnych wpadek i nieudanej kampanii Rafał4K oraz od klęski żenujących fejków Cezarego Kłamczyka.

Nowy Dekret Bieruta?

Czy prywatna telewizja TVN należąca do zagranicznego amerykańskiego koncernu Discovery może być na wykazie spółek strategicznych dla państwa polskiego?

W świetle prawa nie ma takiej możliwości. 

To byłaby ingerencja rządu o charakterze quasi-nacjonalizacyjnym naruszająca wolność słowa. Możliwa do realizacji jedynie w systemie autorytarnym.

Opublikowano

a poco się fatygować po jakimś

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

obejściu

?
Fotka że ma świnie np nieewidencjonowane i z konta w banku ubyło
decyzja sądu albo przyjdzie albo i nie a jAK SIĘ DELIKWENT NIE ODWOŁA TO ZOSTANIE UZNANA DOMNIEMANA ZGODA PRZYJĘCIA KARY

sorry - caps ale nie chc mi się poprawiać :P

Opublikowano
21 minut temu, nie napisał(a):

Rządowa propaganda kluczowa dla bezpieczeństwa strategicznego państwa

jadą cię bez mydła :D 

Głodenmu chleb na myśli co?

Powiedz lepiej jak tam Olefiny 3? Ciamajdy z Obajtkiem na czele nawet kosztów nie umiały policzyć. Wisi nad Orlenem widmo 15 mld strat. I kto tu kogo jedzie? Przekop mierzei 2 razy droższy niż ciamajdy z pisu planowały. CPK tez pewnie by wyszło, ze 100 lat musi się zwracać jak by w ogóle pis je kiedyś zbudował.

2 minuty temu, nie napisał(a):

Wydawałoby się wiec że wszystko co mówił premier się zgadza gdyby nie jeden istotny fakt - spółka żeby znaleźć się na opisywanej liście musi działać w określonych branżach i .... nie ma na liście tych branż mediów. 

Wpisanie więc spółek prowadzących stacje telewizyjne TVN i Polsat na listę podmiotów podlegających ochronie wiec jest w obecnym stanie prawnym niemożliwe i wymagałoby zmian ustawy (co jest praktycznie niemożliwe w obecnym układzie politycznym - podpis Prezydenta).

czyżby tusk sam się wydymał? :D 

Przedmiotem transakcji ma być spółka matka z siedzibą w Holandii. Dlatego kluczowy jest fakt prywatnej struktury właścicielskiej - Discovery, która posiada 100% udziałów w spółce prawa holenderskiego. Udziałowiec spółki polskiej nie ulegnie zmianie, więc ruch Tuska nie będzie miał skutków i nie wstrzyma ani nawet nie opóźni transakcji. 
Chodziło zatem jedynie o:
1) pokazanie sprawczości betonowemu elektoratowi (krótkie nogi, bo sprawa zaraz wyjdzie na jaw - jak z tymi rzekomo załatwionymi ekshumacjami),
2) odwrócenie uwagi od żałosnych wpadek i nieudanej kampanii Rafał4K oraz od klęski żenujących fejków Cezarego Kłamczyka.

Nowy Dekret Bieruta?

Czy prywatna telewizja TVN należąca do zagranicznego amerykańskiego koncernu Discovery może być na wykazie spółek strategicznych dla państwa polskiego?

W świetle prawa nie ma takiej możliwości. 

To byłaby ingerencja rządu o charakterze quasi-nacjonalizacyjnym naruszająca wolność słowa. Możliwa do realizacji jedynie w systemie autorytarnym.

Słychac wycie znakomicie

Po twojej walce tutaj widać,,że pis bardzo przejął się losem tvn u i kto go kupi

Powtarzam pytanie napaliłeś się na Obajtka w tvn? Wasza propaganda widać wyje z tego powodu w niebogłosy. CO was obchodzi tvn?

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

może i dopłaty zniosą ale kar (np za pryskanie zbyt blisko... nie wiem drogi? rowu itp itd) na pewno nie

większość kontroli , które wykonuje AIiMR dotyczy dobrowolnych praktyk, za które dostajeszświadczenie pieniężne

więc ilość rzeczy do kontroli spadnie prawie do zera, a ARiMR nie ba innych możliwości, niż ukaranie zabraniem dopłat

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał(a):

To jak u nas Scandic Food. Teraz bodaj po zakończeniu ulg podatkowych Good food. 

Potrzeba im malin to se zamówią gdzie chcą i jakiej jakości chcą , potrzeba paletę mrożonej truskak8 to zawsze ktoś dowiezie.

Ot wygoda. Co będą z chłopami się użerać. Ograniczają skup do minimum

Opublikowano (edytowane)

I dobrze po co te dopłaty? Psują rynek. Mają płacić za płody, mięso i się nie wtrącać. Połowa tych rolników zasranych od razu rzuci wszystko. I dobrze będzie ziemia do uprawy.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał(a):

większość kontroli , które wykonuje AIiMR dotyczy dobrowolnych praktyk, za które dostajeszświadczenie pieniężne

więc ilość rzeczy do kontroli spadnie prawie do zera, a ARiMR nie ba innych możliwości, niż ukaranie zabraniem dopłat

słyszał o świadectwie weterynaryjnym np przy sprzedaży zboża? nie masz nie kupią a to dopiero pierwsza jaskółka bo przecież urzędasy z arimr jak stracą przydatność bo dopłaty znikną to przecież tak dobrowolnie nie odejdą i już one sobie wymyślą inne zastosowania swoich synekur

tego jak siłą nie rozgonisz to samo się nie naprawi a tylko jeszcze bardziej spatologizuje w ten czy inny sposób a nie rozgonisz bo zanim odpowiednią bandę zbierzesz to ... no z satelity zobaczą i policja rozgoni bo oni też tylko z tego żyją co siłą z nas wymuszą

system się samoutwardza i im bardziej patologiczny tym bardziej trudny będzie do poprawienia w jakikolwiek inny sposób niż upadek całości

nie wiem jak przeciwko społeczeństwu siepacze władzy wykorzystają technologie, one same jeszcze tego nie wiedzą jak ale na pewno wykorzystają i na pewno nie ku większej wolności ostatnio tylko już tak zwanej - "obywatelskiej"

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v