Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewno ma czerwoną linię z biurem prezydenta warszawy. Akcja kryptonim Czajka 2 🤣

Opublikowano
46 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

Bodnarowi dalej Tuskowi tak jak i tobie potrzeba pokazać jakiś sukces po roku rządów i stąd ten cały pokaz jak to prokuratura aresztuje PIS . 

konwencja się nie udała, masło po 12 to trzeba jakoś to przykryć, igrzyska dla tłuszczy zamiast chleba

Opublikowano (edytowane)

To jest dobry moment by rolnika wskazać jako wroga publicznego nr1.

Zgwałcone krowy dają mało mleka i ceny deficytowego masła rosną. Ale już na wiosnę się ocielą i pod rządami czaskowskiego dadzą dużo taniego mleka.

Czaskowski rozwiąże nie tylko krowią ciążę ale i wysokie ceny masła. 

6 minut temu, nie napisał(a):

konwencja się nie udała, masło po 12 to trzeba jakoś to przykryć, igrzyska dla tłuszczy zamiast chleba

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Zgwałcone krowy dają mało mleka i ceny deficytowego masła rosną.

Brak logicznego powiązania między krową -mlekiem a masłem. Powszechnie wszak wiadomo że mleko i masło to dwa nie powiązane ze sobą towary a łączy je tylko to, że sprzedaje się je w jednym sklepie,

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał(a):

rudy sprzedał największą mleczarnie polską Niemcom terra maja MONOPOL 90% 

A gdzież sławny Polski Holding Żywnościowy? Jakież to wspaniałe założenia nie wypaliły że nie chce tej perły w koronie?

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Brak logicznego powiązania między krową -mlekiem a masłem. Powszechnie wszak wiadomo że mleko i masło to dwa nie powiązane ze sobą towary a łączy je tylko to, że sprzedaje się je w jednym sklepie,

No tak, po reformach edukacji po 89r może tak być. 

Przepraszam, wycofuję się albowiem nie myślę kategoriami statystycznych zjadaczy chleba, i przekaz medialny ma ograniczony wpływ na moje zachowanie🤣

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Za ten cukier w biedronce po 1,49zł też on ?

A flaszka wódki w Biedronce co była za mniej jak 10 PLN to czyja sprawka? Bo jak na mój gust to pewnie szatana.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Ciekawe ciekawe 😄

Za ten cukier w biedronce po 1,49zł też on ?

Jeśli chodzi o wykończenie naszego przemysłu i rolników to zdecydowanie jego szef.

Chyba nie myślisz że cena odzwierciedla ceny produkcji?

Bardziej bym stawiał że cen surowca nie pokrywa🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Jeśli chodzi o wykończenie naszego przemysłu i rolników to zdecydowanie jego szef.

Teraz masz 46-47 euro za tonę butaków w nastepnym roku mają płacić 30-32 euro bodajże a to czy cukier będzie po 1zł nikt tego nie zagwarantuje więc taki ma wpływ ten szef na wolny rynek

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Teraz masz 46-47 euro za tonę butaków w nastepnym roku mają płacić 30-32 euro bodajże a to czy cukier będzie po 1zł nikt tego nie zagwarantuje więc taki ma wpływ ten szef na wolny rynek

A widzisz a ja się dziwiłem że ludzie pytaja o kontraktację warzy w na przyszły rok , bo kończą przygodę z burakami. A to o to kaman.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

A widzisz a ja się dziwiłem że ludzie pytaja o kontraktację warzy w na przyszły rok , bo kończą przygodę z burakami. A to o to kaman.

Kończą bo od kiedy wycofali między innymi safari to gdzie było nie spojrzeć w tym roku na plantację buraków to prawie wszędzie były zarośnięte między innymi komosą .

Później jak była wolna ekipa ukraińców to wyrywała te choinki .

Ale najważniejsze to spory zjazd cenowy .

Dodatkowo zażyczyli sobie okrywanie pryzm agrowłókniną p 100 a truskawki na zimę czy to od przymrozków okrywamy p23

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał(a):

image.png.37b522c67aabc12af3cf8b6f71f396a3.png

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v