Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Agrest napisał(a):

Ten wasz wojewoda Lubelski

oj bo na prowincję to zawsze jakiegoś ekstremistę wyślą; jak nie po KUL-u bałwana to po jakich esgiepisach
Ten teraz to nawet nie wiem w jakiej szajbowni uczony
strach z resztą sprawdzać bo zaraz jakie "collegium tumanum" wyskoczy ;)

24 minuty temu, mirro napisał(a):

A jak jeden zdjąłem to wynik brzmi "Ty, i -1 innych" przynajmniej tak się u mnie wyświetla.

i tak mi tylko jeden doliczyło
akurat sobie z Takim Jednym na priv piszę i tam pokazuje dokładnie
było rano 3555 a teraz jest 3556

(f*ck!:S xD )

olerne literówki i muszę po kilkakroć edytować
no ale już sobie nalepki na klawiaturę zamówiłem bo mi była się wytarła na glanc i na pamięć klikam

24 minuty temu, mirro napisał(a):

"Ty, i -1 innych"

chi - jaźń wirtualną Ci rozdwoiło
to może klikaj raz jako ten pierwszy a drugi raz jako ten drugi
wiem wiem - :ph34r:

no ale nic to Twoje klikanie nie dało bo nadal jak niżej, może to dlatego że o jąkatym Michniku było
sie edytor lajków też...?

zakaźne?! :o

Przechwycenie obrazu ekranu_2024-11-29_10-39-43.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jesli to cos , jak ujnia dalej bedzie nas tak drazyc finansowo, to za dlugo nie pociagniemy. moze przydaloby sie zaczac walczyc o swoje, orban jest blizej rosji i jakos nic mu sie nie dzieje?! moze nie powinnismy patrzec na unje, ale robic swoje, handlowac tam gdzie sie oplaca. nakladac podatki na zagraniczne markety, przedsiebiorstwa. jakos to wszystko nie hula jak powinno ☹️

Opublikowano (edytowane)

a no wszystko się starzeje i tak samo systemy polityczno gospodarcze

widocznie xujnia wyczerpała... cały tzw "zachód wyczerpał wszystkie możliwości swojego rozwoju i teraz już tylko starość demencja i ...

jak by co to Polska pono jest na planecie drugim po Chinach potentatem w sprzedaży zniczy nagrobnych ;)
"coś w tym jest"
nie inaczej, to musi być jakiś znak

w sumie tak naprawdę to Polacy nadal nie są (jesteśmy) jednoznacznie zdecydowani kogo bardziej nie lubią; szkopów czy kacapów?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

chyba masz racje, cos tu sie zaczyna psuc. w jakims programie sluchalem albo czytalem, ze.no niemcy maja duzy dlug pobliczny, ale pieniądze ktore nadrukowali, bo cala europa drukowala ,przeznaczyli na cele socjalne, zamiast w przemysl. teraz tak duzy dlug pobliczny zaczyna ich ciagnac na dno. moze nie powinnismy sie obrazac na rosje, ciagnac rope, handlowac nawozami. moze odciazyc troche naszych przedsiebiorcow, a zaczac brac pieniadze od zagranicznych inwestorow?! doplat do rolnictwa caly czas mniej. fundusz odbudowy, podpisany placimy odsetki, a nie dostalismy 1 euro. cos nie tak, to cos chorego ,by placic odsetki od pieniedzy ktorych nie dostalismy. zawsze mozna powiedziec brak prawozadnosci, bo w niemczech jest inaczej. ehhhh.

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał(a):

a no wszystko się starzeje i tak samo systemy polityczno gospodarcze

widocznie xujnia wyczerpała... cały tzw "zachód wyczerpał wszystkie możliwości swojego rozwoju i teraz już tylko starość demencja i ...

jak by co to Polska pono jest na planecie drugim po Chinach potentatem w sprzedaży zniczy nagrobnych ;)
"coś w tym jest"
nie inaczej, to musi być jakiś znak

w sumie tak naprawdę to Polacy nadal nie są jednoznacznie zdecydowani kogo bardziej nie lubią; szkopów czy kacapów?

Kiedyś generał Alexander usłyszał od generała Andersa, że gdyby I Korpus wysłać do Polski, to nie wiedzieli by, do kogo w pierwszej kolejności strzelać, do niemców, czy lepiej do sowietów.

Niestety, nie mamy co się oglądac na ch... ewropejską i musimy się kierowac własnymi interesemi, czasem nawet na slepo, bo jak widać, to, co zastosowała cała ch.... , a zwłaszcza niemcy, odbija się teraz czkawką

Mam nadzieję, że niemcy trochęotrzexwieli i będzie ruch w celu odrzucenia wysokich podatków klimatycznych, aby ratowac gospodarkę w UE, bo inaczej , to orkiestra gra a Titanic tonie

Opublikowano

zauważ że piszesz o

2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

prawozadnosci,

do kogoś kto twierdzi że prawo to tzw publiczne jest życzeniową fikcją i owo twierdzenie ma wszelkie naukowe podstawy wszak znane i tym którzy na nie się powołują... ooo; tym to najbardziej
tak że używanie wzniosłych haseł tylko podłości służy
im bardziej wzniosłe i uświęcone tym... no wprost proporcjonalnie

czy kacapy są alternatywą dla Polski gdy się syf zachodni do reszty rozłoży? oj raczej nie bo one (te kacapy) to jeszcze większa padlina i do tego toksyczna
zapewne jeszcze nie objawiło się to co jest przyszłością a nawet nie zrodziło
może właśnie się riodzi tylko sztuką jest ocenić co to jest

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

czy kacapy są alternatywą dla Polski gdy się syf zachodni do reszty rozłoży? oj raczej nie bo one (te kacapy) to jeszcze większa padlina i do tego toksyczna
zapewne jeszcze nie objawiło się to co jest przyszłością a nawet nie zrodziło
może właśnie się riodzi tylko sztuką jest ocenić co to jest

a kto pisze, żeby się do nich przyłączyć i brac przykład ??

wystarczy, że ułozymy z nimi stosunki gospodarcze i będziemy czerpać z tego korzyści

a że to ludobójcy i kacapy ? Pecunia non olet

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Mam nadzieję, że niemcy trochęotrzexwieli i będzie ruch w celu odrzucenia wysokich podatków klimatycznych, aby ratowac gospodarkę w UE, bo inaczej , to orkiestra gra a Titanic tonie

oj gdybyż to było takie proste jakoby tylko ekooszołomizm był jedynym powodem degeneracji cywilizacyjnej zachodu

on nawet nie jest najgroźniejszym
jakie groźniejsze? za zdefiniowanie większości z nich nawet Tu na AF mnie by zbanowali ;)

5 minut temu, jahooo napisał(a):

wystarczy, że ułozymy z nimi stosunki gospodarcze i będziemy czerpać z tego korzyści

powiem tak - za późno
no i czy kacapom zależy na równoprawnej z kimkolwiek współpracy?
Powtórzę - one (te kacapy) są toksyczne dla każdego z sobą samymi włącznie

może kiedyś powrócę do utrapienia większości czytelników tzn do tasiemcowych postów ale na razie mi przeszło i tyle ... no musi wystarczyć

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

może kiedyś powrócę do utrapienia większości czytelników tzn do tasiemcowych postów ale na razie mi przeszło i tyle ... no musi wystarczyć

Skoro niemcy tylko przytupuja, aby znowu robić geszeft z ruskimi, czemu my mamy tego nie robić ?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jahooo napisał(a):

Skoro niemcy tylko przytupuja, aby znowu robić geszeft z ruskimi, czemu my mamy tego nie robić ?

Niemiec  nie pozwala - Polska ma  pomagać bronić na Ukrainie Niemieckich biznesów .

Polska jest rynkiem zbytu dla Niemieckich upraw na Ukrainie .

Polska energetyka zasilana wiatrem i słońcem .

Komuś się nie podoba to jego problem cel został zdobyty .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jahooo napisał(a):

bo nie mamy np arsenału nuklearnego a z azjatycką mentalnością inaczej jak z pozycji siły uczciwych interesów robić się nie da
tam haracz jest tak samo akceptowalną formą transakcji jak godziwa zapłata, che, akceptowanie godziwych warunków rozliczeń tam jest wręcz pogardzane i poczytywane jako słabość
to bandycki do szpiku kości obszar, wychowany w bandytyźmie odkąd tych tam nacji historia i inaczej jak z pozycji siły tam się nie da bo orżną "i co im zrobisz?"

znasz chińskie pojmowanie znaczenia słowa "fortel"? u nas to tyle co oszustwo a tam jest udany "fortel" powodem do chluby
to nie tylkko chińskie postrzeganie ale ogólnie azjatyckie oraz w dużej mierze arabskie, tureckie czy <uwaga> ukraińskie
może i zachodnia cywilizacja się kończy ale to coś co ten tzw "wschód" proponuje nie ma szans nawet z tym stetryczałytm zachodem i nawet jeśli ten zachód upadnie to bardzo łatwo zastąpić czymś innym z czym ta prymitywna dzicz azjatycka nadal nie będzie miała szans

no i żeś mnie podpuścił do tasiemcwego tekstu

a ide stąd w piz.u
z resztą i tak muszę bo mi się kawa kończy xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
55 minut temu, jahooo napisał(a):

a kto pisze, żeby się do nich przyłączyć i brac przykład ??

a że to ludobójcy i kacapy ? Pecunia non olet

jeszcze na bialorusi nie mieszkasz ?? to pojedz i zobacz jak fajnie maja i czemu masowo mlodzi emigruja.

Opublikowano

moze by to wrocilo do normalnosci, musielibysmy (cala fujnia) zrobic krok wstecz. wycofaf re cale obciazenia klimatyczne, eko, co2 ,no2, zieleni, kolorowi, mozna by wymieniac. dac ludzia zyc, pracowac, zaczac. byc uczciwym dla pa stw czlonkowskich. jest to do zrobienia, ale czy chciawosc pozwoli.....?

Opublikowano
jacek1296 napisał:

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Skoro tak, to wystawić przed przejazdem duże plansze z opisem że nie wjeżdżać na tory gdy miga światło. A także iż wjazd będzie kosztował 5 tyś PLN.

A po co tablice? Wystarczy wyregulować, aby zapory podnosiły się po zgaszeniu czerwonego.

Ale przecież to tak nie może działać bo to nie jest sygnalizator na przejściu dla pieszych .... Calkiem to pis już ludzi odmóżdżyło?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Calkiem to pis już ludzi odmóżdżyło?

Wmówili ludziom że można bezkarnie na pasach wchodzić pod samochody, to dlaczego nie spróbować tego triku w wersji samochód+pociąg ?? xD 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wmówili ludziom że można bezkarnie na pasach wchodzić pod samochody

jeszcze więcej powtarzaj te tvnowskie brednie to może przyczynisz się do czyjejś śmierci

Opublikowano

Będziemy trzymać się celów Europejskiego Zielonego Ładu, ale musimy w tej transformacji być bardziej zręczni — powiedziała w środę w europarlamencie szefowa Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen. Jak podkreśliła, przemysł samochodowy jest dumą Europy i ich produkcja musi być tu kontynuowana.

KRÓLOWA .

image.png

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

jak ktoś debil to

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wmówili ludziom że można bezkarnie na pasach wchodzić pod samochody

dzięki za samookreślenie 

Opublikowano
28 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

moze by to wrocilo do normalnosci, musielibysmy (cala fujnia) zrobic krok wstecz. wycofaf re cale obciazenia klimatyczne, eko, co2 ,no2, zieleni, kolorowi, mozna by wymieniac. dac ludzia zyc, pracowac, zaczac. byc uczciwym dla pa stw czlonkowskich. jest to do zrobienia, ale czy chciawosc pozwoli.....?

czym innym jest ekooszołomizm a czym innym premiowanie energetyki niezależnej od kopalin czy lepszej ekonomii zarządzania surowcami i nie wszystko z owych pomysłów jest złe tylko nie trzeba ich na siłę forsować tak jak teraz to ma miejsce i się nasila. Jednak gęstość zaludnienia Europy wyklucza zarówno pełną wolność osobniczą względem środowiska jak i zasobów których z resztą w Europie już nie ma za wiele a poleganie na surowcach spoza z góry skazuje na zależność od kacyków obszarów skąd pochodzą dowolne surowce i po okresie globalizmu znów wraca zasada - albo sobie podbijecie regiony surowcowe albo będziecie sługami tych którzy je mają lub podbili albo potraficie się bez tych surowców obejść na tyle by zachować własną suwerenność i jeszcze jej obronić.
Oczywiście to ostatnie ociera się o utopię stąd wniosek prosty - era wojen jest nieunikniona bo póki co nikt nie zdołał na tyle uniezależnić się od energetyki kopalnej aby ... no dobra; krócej
Nawet u kacapów pojawiają się głosy że kwestią czasu kiedy kraje surowców energetycznych utracą na znaczeniu bo jednak rewolucja energetyczna się uda i spadnie znacząco popyt na kopaliny
Czy uda się to Europie jako pierwszej? no skoro pomieszano dobrostan jakiegoś smrodka bagiennego ze strategią niezależności energetycznej i bardziej nawet forsuje się interes tego smrodka to śmiem wątpić
nie tędy droga i już nawet w technologiach proekologicznych zostaje xujnia wyprzedzana w różnych innych miejscach planety i nawet już powszechnie znane są przykłady że ani mi się śni tu jeszcze o nie posta przedłużać

zwyczajnie pogubili się kacyki xujnijni i - jak to mówią - "nie wiedzą już komu/czemu cześć a komu/.. chwała?

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

dzięki za samookreślenie 

Ale że co ?? Ja nie wchodzę na pasy póki nie mam pewności że samochód mnie przepuszcza/nic nie jedzie i tak samo na przejeździe kolejowym. Dla mnie ta ostatnia zmiana przepisów nic nie zmieniła w moim zachowaniu, za to zauważyłem że więcej jest idiotów wchodzących bezpośrednio pod samochód nie oglądając się nawet na boki.

Opublikowano

Wojtuś Olejniczak, młody ministrant rolnictwa usłyszał zarzuty po 5 latach śledztwa.

Jako że chodzi o grube miliony to sąd zaniechał aresztu w zamian za ułamek przekrętu.🤣🤣🤣

Bo prawo jest jak płot. Wąż się prześlizgnie, tygrys przeskoczy a bydło się nie rozchodzi🤭

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Calkiem to pis już ludzi odmóżdżyło?

Wmówili ludziom że można bezkarnie na pasach wchodzić pod samochody, to dlaczego nie spróbować tego triku w wersji samochód+pociąg ?? xD 

To jest to plus przeniesienie własnego rozsądku na kogoś innego połączone z roszczeniem o uszczegółowienie zasad postępowania. Takie coś jak dekalog to sobie można było tworzyć jak na całej ziemi żyło 100 mln ludzi.

Tomasz0611 napisał:

Teraz, nie napisał(a):

jeszcze więcej powtarzaj te tvnowskie brednie to może przyczynisz się do czyjejś śmierci

Selekcja naturalna, jak ktoś debil to skończy 2 metry pod ziemią ...

Gorzej jak ktoś debil i skończy ale ze sobą kogoś weźmie...

jahooo napisał:

Widzę słabe punkty tej teorii. Niemiecki model technologiczny wyczerpuje się i jest zacofany względem chin. To że se kupią gaz nic im nie pomoże. Nowy mały mercedes będzie miał silniki (korpusy właściwie) z Chin ale dostosowane na miejscu do wymogów ochrony środowiska. To taki efekt kombinacji renault z geely który w wyniku współpracy renault z mercedesem na niego wpływa. Niemcy mają bardziej złożony plan. Byćmoże widzą, że chiny też zaczynają trapić problemy.

Opublikowano

Tyle było pisku bo Jarek chce wprowadzić 5 dla zwierząt  .

Gdzie te piski rolników są jak KO- lewactwo wprowadza 5 , jest zadowolenie duma .

Kołodziejczak umywa ręce ws. nowej „Piątki dla zwierząt”. Nie wziął udziału w głosowaniu .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/37146-kolodziejczak-umywa-rece-ws-nowej-piatki-dla-zwierzat-nie-wzial-udzialu-w-glosowaniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v