Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzaskowski: "wreszcie będziemy mogli godnie upamiętnić ofiary rzezi wołyńskiej". 

A jako prezydent Warszawy deklaruję już dziś: Cmentarz na Powązkach jest gotowy, by stać się godnym miejscem ich spoczynku

jaka fałszywa swołocz 🤮

Stowarzyszenie Wspólnota i Pamięć, zajmuje się m.in pielęgnowaniem i ochroną pamięci narodowej dotyczącej Rzeczypospolitej Polskiej w jej historycznych granicach, w szczególności tzw. Kresach Wschodnich RP.

"Panie Prezydencie Trzaskowski, pierwszy raz publicznie odniósł się Pan do postulatu, który podnosimy od lat. W ramach akcji #WołyńNaPowązki upominamy się o symboliczny grób ofiar ludobójstwa wołyńskiego na Powązkach Wojskowych. Czy wreszcie Pan zauważył ten problem? W ubiegłym roku ponad 60 organizacji społecznych, patriotycznych i kombatanckich podpisało list intencyjny do Pana w kwestii pomnika z umieszczoną pod nim ziemią z miejsc kaźni Polaków na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. Nie zgodził się Pan wówczas na miejsce pamięci.  To nie wszystko, ponieważ rok wcześniej zignorował Pan ok. 20 tysięcy podpisów w petycji internetowej". 

co za podły człowiek

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Pierwszy link jest o Sutryku a nie o Hołowni. Natomiast to co napisano w drugim to raczej lipa ponieważ Hołownia wg oficjalnych ino ale również tego co mu wypominali nie raz politycy pisu ma tylko maturę i nie ukończone studia wyższe. Studiował ale nie złożył pracy i nie obronił jej. Roman nieuku bez magisterki nie można robić MBA. Znowu życie zadrwiło z ciebie boleśnie ktoś zrobił cię w wała po raz kolejny. 

wszyscy kupili sobie studia ... a w drugim pisze ze ani razu nie był na uczelni a rektor wpisywał mu oceny 

Opublikowano (edytowane)

Może nie był bo nigdy tam się nie zapisał. Wierzysz w jakieś pomówienia podczas gdy wszyscy oficjalnie podają, ze chłop ma tylko maturę. Ty rozumiesz, ze MBA nie możesz zrobić bez magisterki której Hołownia nie ma? W przypadku Hołowni naj[pierw musiał by sobie kupić magisterium potem MBA. Za dużo tych zakupów. Ale niech ci co widzieli te oceny idą do prokuratury i zeznają bo na razie to jakieś anonimy ledwie są. A ty wierzysz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

takich sukcesów to już było kilkadziesiąt :D 

w ubiegłym roku nawet znaleziono jakieś szczątki czym chwalił się dworczyk

W byłej miejscowości Puźniki (rejon Czortków,  obwód Tarnopolski na Ukrainie) specjaliści polscy i ukraińscy, po czterech miesiącach trudnych poszukiwań szczątków Polaków, ofiar ukraińskich nacjonalistów,  odnaleźli zbiorowy dół, w którym w 1945 r.  złożono ciała pomordowanych mieszkańców wsi. Zgodnie z obowiązującymi przepisami wystąpiono do stosownych władz ukraińskich o zgodę na przeprowadzenie ekshumacji, badań oraz godny pochówek. Jest to pierwszy przypadek od ponad 9 lat odnalezienia na Ukrainie szczątków Polaków, ofiar ukraińskich nacjonalistów. Poszukiwania były prowadzone przez specjalistów (archeologów, antropologów) z Polskiej Bazy Genetycznej Ofiar Totalitaryzmów – Pomorski Uniwersytet Medyczny, przedstawiciela Instytutu Pamięci Narodowej, ukraińskich archeologów oraz  polskich wolontariuszy z Fundacji Wolność i Demokracja i Związku Harcerstwa Polskiego. Miejsce poszukiwań odwiedził w lipcu premier Mateusz Morawiecki, starania o wydanie stosownych zgód wspierali prezydent Andrzej Duda, premier Mateusz Morawiecki i wicepremier Piotr Glinski. Gratulacje dla organizatorów poszukiwań - Fundacji Wolność i Demokracja!

pewnie już wszyscy zapomnieli jak tusk, sikorski i po głosowali przeciwko nazwaniu zbrodni wołyńskiej ludobójstwem??

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Głosowali nie głosowali ale załatwili możliwość ekshumacji czego gamonie z pisu pomimo jazdy do Kijowa i klękania przed Zalenskim nie załatwili.

kiedy mają się zacząć?

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Głosowali nie głosowali ale załatwili możliwość ekshumacji czego gamonie z pisu pomimo jazdy do Kijowa i klękania przed Zalenskim nie załatwili.

Będziesz walczył na Ukrainie  w zamian przyobiecanej  ekshumacji .

11 minut temu, nie napisał(a):

kiedy mają się zacząć?

Nigdy .

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale możliwość była od lat ,nawet pisma były w tej sprawie wysyłane do Ukraińców,tyle że były odmowy ( z wyjątkiem jednej miejscówki).Pożyjemy zobaczymy ,czy te obiecanki są więcej warte od pustych obietnic .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co myślisz o tym co Macierewicz robił?

Słusznie wydawał miliony?

https://www.facebook.com/share/v/15FUfEaNa7/

O to co chodzi czy o cos innego ? 

Jak dla mnie wszystko zależy od punktu widzenia. Dla jednych to było potrzebne dla drugich nie. Dla mnie osobiście temat powinien być dawno zamknięty ponieważ nie lubię jak się coś za długo ciągnie. W tym przypadku chcieli ukryć własną głupotę która kosztowała ludzi najwyższa cenę  i tyle w temacie jej dla mnie. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

https://www.farmer.pl/fakty/mercosur-zagraza-polskiemu-rolnictwu-rzad-jednoglosnie-za-sprzeciwem-ws-podpisania-umowy,154352.html

jak czytam co wklejasz nie wiem czy mam płakać czy się śmiać 

Przewodniczący Komisji Europejskiej, Donald Tusk, wydarzenie podpisania Porozumienia nazwał historyczną chwilą, która będzie mieć pozytywne skutki zarówno dla konsumentów, jak i środowiska. Z kolei prezydent Brazylii, Jair Bolsonaro, skomentował wydarzenie, że „będzie to jedno z najważniejszych porozumień o wolnym handlu wszechczasów

Przesłanki ekonomiczne zawarcia porozumienia UE i Mercosur

Unia Europejska i Mercosur są dla siebie znaczącymi i wpływowymi partnerami handlowymi. W 2018 roku wartość eksportu z UE do państw Mercosur wyniosła 45 mld EUR, zaś import z tych państw 42,6 mld EUR, czyli bilans handlowy wynosił 3,4 mld EUR na korzyść UE. Unia Europejska dla Mercosur jest najważniejszym partnerem inwestycyjnym. Największymi inwestorami na rynkach południowoamerykańskich są Hiszpania, Niemcy i Francja, którzy lokują kapitał głównie w sektor bankowości, elektroniczny, telekomunikacyjny, lotniczy i gospodarki wodnej. Jeśli porozumienie z 28 czerwca wejdzie w życie w obecnym kształcie, to umowa o wolnym handlu stanie się największą tego typu umową do tej pory zawartą przez UE, biorąc pod uwagę wartość zniesionych ceł oraz liczby ludności państw zaangażowanych w strefie. Komisja Europejska szacuje, że zyski płynące z ograniczenia ceł i zintensyfikowania wymiany handlowej będą trzykrotnie wyższe niż w przypadku umów podpisanych z Kanadą i Japonią. Umowa obejmie ponad 780 mln konsumentów, czyli 512 mln obywateli UE i 268 mln zamieszkujących terytorium państw Mercosur, więc są to duże rynki o znaczącej sile nabywczej obywateli. PKB per capita w Unii Europejskiej wynosi 40,9 tys. USD, a w Mercosur PKB per capita wynosi 17,9 tys. USD. PKB państw Mercosur charakteryzuje się wysokim udziałem rolnictwa, zaś w Unii Europejskiej przeważają usługi i przemysł.

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

pewnie zgodzili się pod warunkiem ekstradycji Nowaka jest ścigany przez wymiar sprawiedliwości Ukrainy  

Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał(a):

w raporcie masz napisane, kiedyś wstawiałem link, ponad 200 stron czytania ........ zamiast słuchania tvn-u

Liczyłem na odpowiedź, która mogła zmienić moje (być może) błędne podejście. 

Opublikowano

Od niego takiej nie dostaniesz. To trol.

9 godzin temu, nie napisał(a):

kiedy mają się zacząć?

Zapytaj waszego obywatelskiego kandydata. Wczoraj mówił, że natychmiast. Potem już tylko uciekał przed pytaniami dziennikarzy 

9 godzin temu, galan99 napisał(a):

Będziesz walczył na Ukrainie  w zamian przyobiecanej  ekshumacji .

Nigdy .

Ja nie ale widzę ty masz zamiar.

9 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

Ale możliwość była od lat ,nawet pisma były w tej sprawie wysyłane do Ukraińców,tyle że były odmowy ( z wyjątkiem jednej miejscówki).Pożyjemy zobaczymy ,czy te obiecanki są więcej warte od pustych obietnic .

Możliwość byłą ale mieliśmy rząd nieudaczników. Którzy prowadzili z UA politykę z pozycji na kolanach. TO UA była w potrzebie a nasi jechali i z pozycji na klęczka prosili o przyjęcie pomocy zamiast stawiać warunki.

Opublikowano

Kierowca winny bez dwóch zdań ale szlaban też tak nie powinien działać. Pomimo świateł na tory wjechały dwa inne auta. Czyli sytuacja sprawiła że zamotał się nie tylko on ale też dwaj inni kierowcy.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co się dziwić, przedstawiciel narodu śmierdzącego cebulą, słoniną i tanimi fajkami xD 

nie uważam żeby Polscy kierowcy jezdzili lepiej dwaj pierwsi przejachali też a nawet ten drugi wywołał presje na pierwszego . drugiemu kirerowcy bym dorzucił ekstra premie w mandacie 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v