Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@12Pafnucy mój pies pochodzi od mastifów azjatyckich ale też jest spokrewniony z mastifa mi tybetańskimi. Uważana za najstarszą rasę 😉Piękna i niebezpieczna 🫢 A to drugie to moja tajemnica 😛

Godzinę temu, mirro napisał(a):

A przedsiębiorca ( według Twoich słów) nie liczy się ze zwykłym człowiekiem-obywatelem. Czyli wybrali a teraz będą mieli przejebane.🤣

Wszystko zależy jak kukiełka będzie sterowana. 

Druga sprawa przedsiębiorca nie liczy się z człowiek on ma od niego tylko wziąć kasę nic innego. 

Gorzej będzie jak skończy jak Duce 🫢

Edytowane przez Patrycja2
  • Like 1
Opublikowano

Ciężko mi się wypowiadać na temat szybkosci udzielanej pomocy ale jak zwykle przy okazji spora grupa nie uprawnionych zechce troche złapać złotówek wiec trzeba analizować i sprawdzać , PIS płacił covidowe jak leci , czy sie nalezy czy nie tak samo PSL , coraz bardziej mi ta PO  sie podoba .

Opublikowano (edytowane)

Marcin Romanowski
Kolejna porażka Tuska i bodnarowców. Sąd w postępowaniu zażaleniowym jasno wskazał, że  zatrzymanie oraz przeszukanie mnie w lipcu br. były nielegalne. Teraz pora na pociągnięcie sprawców i ich pomocników do osobistej odpowiedzialności karnej i materialnej.  Zawiadomienie w tej sprawie leży w prokuraturze od kilku miesięcy. Oczywiście, Prokuratura opanowana przez przebierańców nic z tym nie zrobiła. Bo zarzut dotyczy przecież jej szefa, Bodnara i reszty szajki. Jednak prędzej czy później ci, którzy stoją za tym bezprawiem, odpowiedzą przed uczciwym sądem i trafią za kraty.

jechać z po-lszewikami :D 

W poniedziałek pilnie obradować będzie rada społeczna Szpitala Wojewódzkiego w Bielsku-Białej - dowiedział się nasz portal. O niezwłoczne zwołanie posiedzenia poprosiła dyrektor placówki Sabina Bigos-Jaworowska, bo istnieje realne zagrożenie zawieszenia pracy jedynego SOR działającego w regionie oraz oddziału neurochirurgii. W obu przypadkach problemem jest brak zapewnienia obsady lekarskiej, a w przypadku SOR lawinowo rosnąca liczba pacjentów i brak wolnych łóżek.

Jak ustalił nasz portal, SOR miałby zostać zawieszony od 1 grudnia do 31 stycznia 2025 roku, w przypadku oddziału neurochirurgii planowane jest wstrzymanie działalności od 1 stycznia do 28 lutego 2025 roku. O problemie z obsadą dyżurów w Szpitalnym Oddziale Ratunkowym pisaliśmy dwa tygodnie temu: Szpital obciążony „ponad miarę”. SOR ma problem z obsadą i notuje rekordowy napływ pacjentów.

SOR działający w Bielsku-Białej, to jedyny taki oddział w regionie, który zabezpiecza mieszkańców miasta oraz powiatu bielskiego i żywieckiego, a nierzadko także osoby z rejonu Pszczyny czy Cieszyna.

co robią po-paprańce? zmniejszają budżet nfz 🤮

---------

mentzen miażdży po-paprańców

Edytowane przez nie
Opublikowano
3 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Druga sprawa przedsiębiorca nie liczy się z człowiek on ma od niego tylko wziąć kasę nic innego. 

Aaaa jakby jaśniej?

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Mentzen ostatnio przekroczył barierę mówiąc żę rząd czy nawet bardziej NBP  powinien prócz złota inwestować w Bitcoin . 

A widzisz, bo te dwie wieże co PiS chciał budować, kopalnia kryptowaluty miała być. A ja durny nie zrozumiałem o co kaman.🤣

46 minut temu, nie napisał(a):

co robią po-paprańce? zmniejszają budżet nfz 🤮

Jakie jest przełożenie mniejszego budżetu NFZ na problem braku lekarzy gotowych dyżurować w Bielsku Białej?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

cos ci sie wyswietla w tym poscie bezmozga ??  

Jak Android w wersji starszej niż 5.0 i Windows starszy niż 98 to nie wyświetla.😁🤣

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Aaaa jakby jaśniej?

Przedsiębiorca świadczy usługi więc de facto bierze za nie pieniądze za które utrzymuje siebie i swoich pracowników. Ale już po transakcji reklamacji nie udziela ( bo na ogół przedsiębiorcy nie chcą wystawiać faktur) więc jak dla mnie bierze tylko pieniądze. 

Trzeba patrzeć na cały rynek i wszystkie gałęzie nie tylko na jeden. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
2 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Przedsiębiorca świadczy usługi

Jeśli świadczy usługi to fakturuje usługę. Jeśli zaś produkuje towar, to fakturuje towar. Przecież nie wystawię Ci faktury na usługę mrożenia, chyba że faktycznie dostarczysz towar ja go zamrożę a Ty go potem sprzedaż.

Opublikowano

Konfederacja zawsze jest na miejscu jeśli trzeba coś wytknąć władzy. Lub podgrzać atmosferę w sejmie. Inaczej nie umieją. Ich wystąpienia przypominają mi trochę wystąpienia Korwina - Mikke tylko ten to miał jaja. A dzisiejsza Konfederacja choć uderza ale żaden nie jest tak głośny jak Janusz 

4 minuty temu, mirro napisał(a):

Jeśli świadczy usługi to fakturuje usługę. Jeśli zaś produkuje towar, to fakturuje towar. Przecież nie wystawię Ci faktury na usługę mrożenia, chyba że faktycznie dostarczysz towar ja go zamrożę a Ty go potem sprzedaż.

A jesteś pewny że każdy przedsiębiorca jest tak uczciwy jak mówisz 🤔 Bo są tacy i tacy w państwie Polskim jak i na świecie 

Opublikowano

To jednak Chinczycy się bawią na Bałtyku , Duńska MW zatrzymała statek , chiński masowiec wczesniej inna jednostka z chińska uszkodziła gazociąg a  dwa dni temu przewody .

26 minut temu, jahooo napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/aktywisci-klimatyczni-codziennie-beda-blokowac-wislostrade-to-jedyny-sposob/crcxy84

Kolejny klocek wojny hybrydowej. Zapewne, gdyby dobrze przewietrzyć im konta, wyszłoby, kto ich finansuje, bo przecież za swoje nie protestują

Ciekawe co na to Trzaskowski , i tu nie jako prezydent stolicy a potencjalny kandydat na Prezydenta Polski 

Opublikowano
22 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Ale już po transakcji reklamacji nie udziela ( bo na ogół przedsiębiorcy nie chcą wystawiać faktur) więc jak dla mnie bierze tylko pieniądze. 

Gwarantuje Tobie że sa tacy co wystawią fakturę i potem mają ,, cię '' gdzieś 

Opublikowano

Raka odbytu się nabawią albo sraczki. Pewno produkt KGB nasączony odpowiednim specyfikiem🤭

Opublikowano

Katarzyna Pełczyńska
Tak dla rewizji ETS2. 
Czasy się zmieniły i musimy spojrzeć na zieloną transformację w UE z nowej perspektywy - idee muszą spotkać się znowu z interesami.

UE sama nie jest w stanie przeciwdziałać zmianom klimatu. Emitujemy już tylko 9 proc. światowych gazów cieplarnianych. Nadmiernymi regulacjami ograniczamy natomiast naszą konkurencyjność  i tracimy przewagi wobec Chin i USA. Transformacja energetyczna jest potrzebna, ale musi się opłacać.

kolejny fikołek głupiego lewactwa :D 

zaraz będą mówić, że nigdy nie chcieli zielonej rewolucji

robienie idiotów ze swoich wyborców to chyba ulubione zajęcie po-paprańców, biedaki już po kilku miesiącach rządzenia tuska, chodzą okrakiem :D jeszcze kilka miesięcy i nie będą mogli usiąść :D 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał(a):

@Agrest ale jaka satysfakcja że Putin mi dupe lizał 

Co kto lubi🤭

Opublikowano

nawet wyborcza pisze, że trzaskowski i sikorski nie nadają się na prezydenta

Pięć powodów, dlaczego Trzaskowski nie powinien być kandydatem na prezydenta

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31483122,5-powodow-dlaczego-trzaskowski-nie-powinien-byc-kandydatem.html#s=BoxMMtCzol2

Platformo, nie głosuj na Radka. Pięć tez przeciwko Sikorskiemu

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31478146,platformo-nie-glosuj-na-radka-piec-tez-przeciwko-sikorskiemu.html

Opublikowano
47 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

"Po wylądowaniu po osobę, która udzieliła pomocy medycznej, przyjechał czarny mercedes."

Kurna, dobrze że to nie była czarna Wołga, bo byłbym zmieszany.🤣

Godzinę temu, nie napisał(a):

nawet wyborcza pisze, że trzaskowski i sikorski nie nadają się na prezydenta

"Wyborcza " to złoooooooo.😂

1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

Pewno produkt KGB nasączony odpowiednim specyfikiem🤭

I nie jest to spiryt.🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v