Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Co to da że jest wydany nakaz aresztowania dwóch izraelskich polityków. I tak do aresztowania nie dojdzie. 

Bo po pierwsze wojna o Gazę można datować od  1947 roku kiedy to ONZ chciało podziału na dwa odrębne państwa żydowska część i arabska część. Powodem takich a nie innych zachowań który dzieją się w XXI jest to że żydowscy przywódcy uznali podział Palestyny na dwa odrębne państwa żydowska i arabska. A Hamas się nie zgodził. 

I w każdej niestety Wojnie czy to na w Gazie zawsze ktoś musi być winny. I co to daje że zostają oskarżeni  Binjamina Netanjahu i Joawa Gallanta, za zbrodnie przeciwko ludzkości i zbrodnie wojenne popełnione od przynajmniej 8 października 2023 r. do przynajmniej 20 maja 2024 r.,
Pogadają, pogadają, I tak nic z tego nie będzie bo niestety Polityka jest jak kur... raz tam raz tam. Bo choć może ich oskarża ale nie dostaną karym. 

Trzeba popatrzeć też w drugą stronę Ukraina Putin Trybunał Karny wydał nakaz i co i figa z makiem.

Polska Wojciech Jaruzelski który w 1981 wprowadził stan wojenny aby uchronić Polskę przed wojna domowa i gospodarczym chaosem.

I został oskarżony wraz z 9 innymi osobami o wprowadzenie stanu wojennego i co Za stan zdrowia został on wyłączony z sprawy w 2008 r. 

Kim Don Una przywódca Korei Północnej też chcieli oskarżyć i wydać nakaz aresztowania. Mając dowody jak i świadków do dnia dzisiejszego nie zostało mu nic udowodnione. 

Oczywiście artykuł mówi że może itp. Niestety według mnie to tylko będzie na papierze nikt nikomu nic nie zrobi. Bo to się nie opłaci. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał(a):

tusek wczoraj zobaczyl te mapy ktore z romanem wstawialismy i odwolal prezesa gus-u za falszowanie danych..

tylko nie wiem czemu brozka go powolala ?

nie wiem czy zauwazles ale boze narodzenie sie zbliza..

mocne piguly bierze.. normalnemu czlowiekowi czas szybko biegnie.

ile ?? popatrz dokladnie  zdjecie..

na dachu swirze.. na jesien zakladalem.. 2 lata  w pazdzierniku minelo.

lepiej miec smietnik na podworku niz w glowie..

zobacz swirze do przepisow -stal nie jest smieciem.. 

byc moze na zadupiu panele sa wyznacznikiem bogactwa u nas na co 3 domu sa..

nic nie wylacza, korkow nie wywala - w cywilizowanej polsce ma kto prad zuzyc.. transformatory kable i slupy sa nowe. tam gdzie ostatni za pare lat zgasi swiatlo nic nie robia bo i po co ?? 

nie wiem czy zauważyłeś ale to normalna ceratka ..wstawiłem znowu żebyś sobie przypomniał gdzie te brudne łapska swoje widziałeś jak byłeś na lodach 🤣

na tym połamanym dachu z przedwojennej dachówki po Niemcach panele ci zamontowali 🤣a może na tych walących się budach 🤣...poka fotkę co nie potrafisz nic wstawic kłamco 😲 

stal🤔 toć tam śmieci różnego rodzaju jak na śmietniku ....😁 dalej to leży i widać ten śmietnik na geoportal2 ...

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

nie komentując poprzednich ... komentarzy (no co? taka składnia jest najlogiczniejsza ) bo rzeczywiście "mogą im cmoknąć" to akurat teraz taki nakaz? kiedy Trump wygrywa to akurat z kumpla Mu kryminalistę ściganego robią?
wszak to kumple są wręcz "publiczne". 
A no zobaczymy kto więcej może; trybunały czy ścigani bo jak dotąd to szkoda kasy na te trybunały
poszczekują postronne pieski względem karawany i tylko ciekawe czy kto z karawany kopa tym pieskom zasadzi czy ... a sam boję się zgadywać - co; bo raczej te pieski nic ponad jazgot nie mogą, bo co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

psychotropy na oczy tez szkodza ??

bidny ogarek jedynie nogi ma zdrowe -do gonienia parobka po krzakach 😂

u ciebie nawet ceratka powinna byc nienormalna ?? 

uzywajac stolu przez ponad pol roku to chyba czas na nowa ? no chyba ze z koryta jesz, wtedy stol niepotrzebny.

po niemcach ??? cwoku u nas byl zabor troche inny 😂.

plaszowska dachowka przezyje jeszcze kazda blache-nawet ze szweckiej stali.

co lezy na smietniku wiesz z wlasnego podworka,  bo u nas na wysypisko wywoza..

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

popatrz dokladnie  zdjecie..

No widziałem.

Spory rozgardiasz i zaniedbań też dużo.

Odpadające deski z budynków też byś mógł poprawić...

To dużo nie kosztuje.

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał(a):

uzywajac stolu przez ponad pol roku to chyba czas na nowa ? no chyba ze z koryta jesz, wtedy stol niepotrzebny.

Czego ty się tak miotasz? Po prostu jesteś dziad i tyle.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Polska Wojciech Jaruzelski który w 1981 wprowadził stan wojenny aby uchronić Polskę przed wojna domowa i gospodarczym chaosem.

Aleeeeee władzę oddał pokojowo po wyborach. A niektórzy nawet z nim toast wznosili.image.png.a1222f8fb1818ef12542655e781add41.png

Opublikowano

Powiat wołomiński wiele wyjaśnia. Pewno dziadzio wnuczkowi tajniki przekazał

Opublikowano
15 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Mam pytanie, w razie wojny idziesz do armii czy spier za granicę?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Myśl swoją rozwiń, jeśli łaska.

Bo jeśli w przedszkolu się daje robić wszystko co tylko przedszkolak chce nie ma nad dziećmi kontroli bo rodzice skarżą się na opiekunów. A opiekunowie nie chcą stracić pracy to muszą grać jak im zagrają rodzice. I rodzice nic nie wychowują dzieci więc do nieszczęścia jeden krok. 

Teraz to będzie bardzo częste zachowanie przypomina mi się film Piaski Ruchome produkcji Szwedzkiej. Lub książka Remigiusza Mroza Behawiorysta. 

Poczekajmy I zobaczymy co będzie dalej. Jak ktoś powiedział ,,Uśmiechnięta Polska" 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

Jacus mam pytanko, czemu zdjąłeś obciążniki z Zetora? tej mocy ciągnik i bez obciążników?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Mam pytanie, w razie wojny idziesz do armii czy spier za granicę?

Niestety mnie nie wezmą🤣. Szybciej ciebie w koszary za gonią 🤣 Czekaj Ukraina potrzebuje żołnierzy jeszcze szybciej chłopy pójdą do koszarów 🤣

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano (edytowane)

Kobiety nie są brane do woja bo niestety to furiatki które by się same jeszcze po zabijały 

PO kocha Ukrainę to im wyślę żołnierzy ale nie zawodowych bo to kto będzie nas bronił. Wysyłać będzie tylko mięso armatnie 

Jaja może i mam ale ja mięsem armatnim nie jestem. Chłop jest lepszy w tym niż kobitka. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano

a dzieci masz ?? bo widze ze na nauczaniu znasz sie lepiej od innych..

3 godziny temu, Ulman napisał(a):

Czego ty się tak miotasz? Po prostu jesteś dziad i tyle.

oni swoich bogactw za unijne srebrnik jakos nie pokazuja wiec ty za judaszowe rubliki pokaz .

ja sie nie miotam -tylko smieje z wiejskich kompleksow swirow.

tyle dni juz czekam na zdjecia waszych bogact i porzadkow i co ?? moze one sa tylko w waszych chorych umyslach ?

14 minut temu, Desperado napisał(a):

Jacus mam pytanko, czemu zdjąłeś obciążniki z Zetora? tej mocy ciągnik i bez obciążników?

w lecie po co ?? do kosiarki ?? pare srub odkrecic to nie problem.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał(a):

gdzie konkretnie bo nic nowego nie ma prócz rozwalających się bud z poprzedniej epoki .....2012 r to samo 2016 t samo ....2019 to samo  2022 ten sam śmietnik i syf i kupa gnoju ...ty wywodzisz to w ogóle czy nie możesz żyć bez tego gnoju na podwórku 😲 

te same śmieci dalej leżą 🤣🤣🤣🤣🤣 mało tego następna sterta śmieci koło auta  przy chałupie 😲

IMG_20241120_212355 (1).jpg

Screenshot_20240823-171438 (1) (1).png

ten sam śmietnik się świeci w 2022 r ..🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
28 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo jeśli w przedszkolu się daje robić wszystko co tylko przedszkolak chce nie ma nad dziećmi kontroli bo rodzice skarżą się na opiekunów.

Zaręczam Ci, że ten proceder trwa od dawna. A "oszalałe matki" potrafią nakręcić takie afery że nawet ja ( człek spokojny) zaczynam rozglądać się za jakimś narzędziem zagłady..

Opublikowano
mirro napisał:

Jakie wychodki? Normalnie dół, trzy kije a dupska se liściami łopianu podcieramy. Tzn od święta, bo w dni zwykłe wcale nie podcieramy.

yyyyy jak liśćmi łopianu to będzie że w dni zwykłe i zimą sie nie podciera...

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał(a):

oni swoich bogactw za unijne srebrnik jakos nie pokazuja wiec ty za judaszowe rubliki pokaz

Też nie pokazałeś.

Jedynie bajki o mitycznej krainie opowiadałeś.

...ale czar prysł...jakoś...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v