Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Naiwny jesteś. Sytuację budżetową znali tylko częściowo bo pis wiele wydatków poprzenosił poza budżet do innych instytucji.

😉

9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie twierdzę, że nie wiedzieli, ze pis wyprowadza wydatki poza budżet ale skali do końca znać nie musieli.

Wiedzieli .

34 minuty temu, DTaras napisał(a):

Sama fantazja czyli podboje nie wystarczą. Trzeba mieć jeszcze pieniądze. Zatem efektem kolonializmu będzie służba temu kto ma pieniądze - Chinom.

Chyba rosja nie przewidziała żę USA staną się aż na tyle eksporterem gazu , kraje OPEC wspomagały rosje ale sobie zdały sprawe żę to się może zle skończyć .

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał(a):

Naiwny jesteś. Sytuację budżetową znali tylko częściowo bo pis wiele wydatków poprzenosił poza budżet do innych instytucji.

i dlatego obecny rząd robi to samo?

35 minut temu, DTaras napisał(a):

Polecam się tam przejechać i zobaczyć aby na ignoranta takimi postami nie wychodzić.

no widzisz i to jest ten minus, że gdyby rządził pis to bym nie musiał nigdzie jeździć tylko bym tvn włączył bo tam by to wałkowali codziennie przez rok, a tak cicho sza, wielka powodź i tragedia, a jakoś kilka tygodni po w mediach cisza (nie liczę planktonu jakim jest republika bo oni pewnie pokazują)

10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Może i trochę naiwny jestem. Nie twierdzę, że nie wiedzieli, ze pis wyprowadza wydatki poza budżet ale skali do końca znać nie musieli.

A dać pisowcom to piwo wypić no cóż. Pytanie czy kolejne wybory by się już w ogóle odbyły uczciwie. Szło to w bardzo złym kierunku. Nie chodzi mi tu nawet o fałszerstwa w liczeniu głosów a jeszcze bardziej nie uczciwą kampanię wyborczą. Czego mieliśmy przedsmak w 2020 i 2023.

Widzisz i to jest to gdybanie, które ci nie przeszkadza gdy działa w drugą stronę. Ale spokojnie jestem przekonany, że kampania prezydencka nie będzie uczciwa czego mieliśmy przedsmak w samorządowych i europejskich w tym roku.

Opublikowano
49 minut temu, DTaras napisał(a):

Polecam się tam przejechać i zobaczyć aby na ignoranta takimi postami nie wychodzić.

jakbyś nie widział to "kilka domów" było w porównaniu do covidu i wojny

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Jak Polska będzie dostarczać taką broń🤣

Unia nie produkuje sama broni i Unia nie ma swoich wojsk, czyli Unia nie ma na co pozwalać. Każdy musi o tym zdecydować sam.

Będzie ciekawie  jak podejdą obecni u władzy do danej sytuacji .

Zdecydowali .

Ameryka , Anglia i Francja pozwolili .

Polska też musi się wypowiedzieć czy jest ZA czy Przeciw .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, nie napisał(a):

Covid?ale kto kazał zamykać niepotrzebnie gospodarkę? i drukować pieniądz w dużej mierze dla swoich (co prawda wtedy opozycja miała jeszcze durniejsze pomysły) 

Wojna? A to co my mieliśmy jakaś wojnę? Było też myśleć, amerykanie na praktycznie każdej wojnie zarabiają, nawet przegranej to na fundamencie 1 światowej  i potem 2 ojczyźnianej zbudowali swoją światową hememonię, a my nawet złotówki na ukraińskiej nie zarobiliśmy, ba tylko jak debile do interesu dokładamy.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
6 minut temu, Takeda napisał(a):

Wojna? A to co my mieliśmy jakaś wojnę?

skąd, milion ukraińców w kilka dni to była wycieczka turystyczna

chcesz się porównywać do usa?? 

wydaliśmy dużo pieniędzy, część niepotrzebnie, ale cel osiągnęliśmy tj. ruskie zostały zatrzymane daleko od naszej granicy z ua i to jest najważniejsze

14 minut temu, Takeda napisał(a):

i drukować pieniądz

po fakcie to każdy jest mądry

wszystkie rozwinięte państwa tak postąpiły, taki był pomysł na nieznany wcześniej kryzys

dzięki dodrukowi (tutaj też było dużo błędów popełnione, za duża była skala dodruku) nie było likwidacji miejsc pracy, nasz pkb rósł najszybciej w europie

Opublikowano
41 minut temu, nie napisał(a):

No tak, bo jak się lasy zamyka w COVIDzie, to chyba gorzej było. A na powodzi lasów nie zamknęli.image.png.1831a0ff6fccbe4ff62ff54766d55403.png

Opublikowano

przepraszam ,ze wyrace i oderwe Was od politycznego watku. dzisiaj graja nasze łorły, ale tez panie w tenisa ziemnego. spojrzcie, jaka dzieli ich roznica klasy sportowej, osiagniec, talentu, checi gry dla kraju. wystarczy zobaczyc jak przezywaja panie porazke, placza, sa zalamane, a gdy gra szla -ich radosc, entuzjazm. az dech w piersi zapiera, gdy widze ze te panie graja z radoscia dla swojego kraju. widac bylo, ze idze to dobrze zrobi, taki wykazd z kadra. no a teraz panowie, zarabiajacy miliony, dla noch porazka to nic strasznego, nawet brew nie zadrzala, poszli robic sobie fotki z ronaldo! dla nich to .....uj wie co to w sumie jest. bez czci ,bez ducha....bez honoru! banda tępych kopaczy, dla ktorych gra w reprezentacji nie ma znaczenia, moze oprocz zalewskiego!

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

No tak, bo jak się lasy zamyka w COVIDzie, to chyba gorzej było. A na powodzi lasów nie zamknęli.

To mały pikuś, że lasów nie zamknęli, gorzej że  zbiorników retencyjnych nie otworzyli.

Jak nie idzie to nie idzie🤭

Opublikowano (edytowane)

Wolny dzień od pracy w Wigilię  podoba się Polakom .

Cytat .

Wprowadzenie dodatkowego wolnego dnia w Wigilię cieszy się bardzo dużym poparciem społeczeństwa - wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie "Rzeczpospolitej". Zmian w tym zakresie chce 65 proc. Polaków, niezależnie od poglądów politycznych. Pomysł Lewicy spodobał się prawie 80 proc. wyborców prawicy.

W sondażu zwraca uwagę ponadpartyjne poparcie dla całego pomysłu. 65 proc. wyborców obecnej koalicji chce wprowadzenia wolnej Wigilii, tak samo jak 79 proc. wyborców prawicy (liczonej jako PiS i Konfederacja)" - czytamy w "Rzeczpospolitej"

To się zbiorniki same pootwierały. Niektóre na amen.

Bardzo dobrze  nie będą musieli zamykać i otwierać są otwarte .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

a teraz panowie, zarabiajacy miliony, dla noch porazka to nic strasznego, nawet brew nie zadrzala, poszli robic sobie fotki z ronaldo

Bo tam wielka praca psychologa musi być. Twardzi są nie miękcy. Wali ich wszystko po całości.

Opublikowano

To się zbiorniki same pootwierały. Niektóre na amen.

Nie, to bobry zrobiły, nie zgonicie tej katastrofy na barki rudego, o nie nie uda Wam się.

Będę go bronił  jak bramkarz bramkę polskiej reprezentacji🤣

Opublikowano

Polacy chcą równych i jawnych płac.

Polska musi spełnić dany wymóg 2026 roku .

cytat .

W Unii Europejskiej ponad rok temu została przyjęta tzw. dyrektywa o równości wynagrodzeń. Jej celem jest zwalczanie dyskryminacji płacowej i likwidacja luk w wynagrodzeniach m.in. kobiet i mężczyzn. Polska, tak jak inne państwa członkowskie, jest zobowiązana do wdrożenia jej przepisów do 2026 r.

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał(a):

Nie ciesz się kapitan, bo jeszcze obsługiwać to pójdziesz, a do 63 roku to jeszcze sporo masz.     :P

Ja, jeśli pójdę, to pewnie na dowódcę kompanii zmechanizowanej, bo taki mam przydział mobilizacyjny, A że takich jak ja to mało zostało, więc tym bardziej mam zaklepane. Chyba że gdzie na operacyjnego w batalionie mnie wcisną albo szefa sztabu. Tak czy owak mam na bank przejebane, 

3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Nie, to bobry zrobiły,

Bobry zostały pochopnie oskarżone, ale temat został rozkminiony i bobry mają być przeproszone.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Ja, jeśli pójdę, to pewnie na dowódcę kompanii zmechanizowanej, bo taki mam przydział mobilizacyjny, A że takich jak ja to mało zostało, więc tym bardziej mam zaklepane. Chyba że gdzie na operacyjnego w batalionie mnie wcisną albo szefa sztabu. Tak czy owak mam na bank przejebane, 

Co się martwisz dostaniesz AWANS NA PUŁKOWNIKA .

Twe zasługi nie zostaną zapomniane .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Nie ośmieszaj się. To jest właśnie twoja dzielność tutaj. Próbujesz manipulować na wszelkie możliwe sposoby. Kilka domów nie potrafią odbudować. Twój problem to jest to, że ta manipulacja jest na dramatycznie niskim poziomie. Chciałeś powiedzieć, że rząd jest tak słaby, ze kilku domów nie potrafi odbudować a woda naruszyła w mniejszym lub większym stopniu co najmniej kilka set jak nie kilka tysięcy obejść i domów. A jeszcze dochodzi do tego infrastruktura gdzie na jednej rzece woda zabrała całkowicie wały na długości prawie 100 km a gdzie jeszcze drogi mosty i inna infrastruktura. Jesteś żałosny.

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał(a):

To mały pikuś, że lasów nie zamknęli, gorzej że  zbiorników retencyjnych nie otworzyli.

to jest dobre 👍

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Chciałeś powiedzieć, że rząd jest tak słaby, ze kilku domów nie potrafi odbudować

nie, tego nikt od nich nie wymaga, bo każdy wie, że te głąby nawet toitoja by nie potrafiły odbudować

oni mieli tylko zrobić przelew, ale widać, że nawet tego nie potrafią

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

na jednej rzece woda zabrała całkowicie wały na długości prawie 100 km

te rewelacje to z tvnu? :D :D 

Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał(a):

kolega na wózku i ty niepełnosprawny intelektualnie. Macie jakiś zakład pracy chronionej? 

dużo zarabia jest informatykiem zarabia coś ok 12tyś nie musi nawet jeździć to pracy , jakie to ma przełożenie z tobą ?

a no takie ze ty biedak intelektualny  

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

No tak, bo jak się lasy zamyka w COVIDzie, to chyba gorzej było. A na powodzi lasów nie zamknęli.

a cmentarze zamkneli ?

nie- to to totalny debil ,ktory zyje w swiecie pis-owskiej propagandy.. ciekawe kiedy zderzy sie z prawdziwym zyciem ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v