Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

image.png.4e923a86a72f762f6a1fa1beca3b6ec1.png

14 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

smiem przypuszczac, ze rudy nawet specjalne mogl podjac taka decyzje, by osłabić polski koncern. a potem niemcy go wykupia, bo sa tak mili dla nas, ze nie moga patrzec jak dokladamy do interesu!🤣

dokładnie a tego za dużo porty cpk mleczarnie wyłączanie elektrowni węglowych kupowanie od Niemca energii oddanie ziemi Niemcom wydłużenie top farms dzierżaw a mieli najlepsze polskie ziemie , a mieli dostać ludzie 

pa pa

polskiej ziemi i dzierżawienie krajowych terenów przez spółki z obcym kapitałem. Jak podaje Tygodnik-rolniczy.pl -  Chodzi m.in. duńską firmę Goodvalley, której KOWR właśnie przedłużył o 8 lat (do końca 2032 roku) umowę dzierżawy 650 hektarów w woj. zachodniopomorskim. Rolnicy protestują też przeciwko przedłużeniu na 19 lat dzierżawy 500 ha ziemi Przedsiębiorstwu Rolno-Przemysłowemu Babinek, którym zarządza Francuz. W tej sprawie nieprawidłowości wykrył NIK, który ocenił, że mogły tu wystąpić mechanizmy korupcjogenne.

Sprawa podobno ma trafić do prokuratury, ponieważ on sam decyzji dyrektora KOWR-u uchylić nie może. 

a szkoda wklejać idiotów się  w tym kraju niezmienni 

Opublikowano

wlasnie chociazby na bezsensownym przedluzaniu dzierzaw mozna ocenic go jako dzialajacego na niekorzysc panstwa i postawic przed trybunalem stanu. wlasnie, a jak zapatruja sie na te dlugoterminowe dzierzawy glosujacy na KO?

Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał(a):

I w wielu rejonach pewno nie będzie miał kto ziemi kupić po reformach zielonego nieładu, ale w obligacje też nie ma co wierzyć, wszak jeden doradca płemieła powiedział że państwo nie musi spłacać swoich długów

Ja bym zainwestował jak bym miał wolną gotówke w obligacje , zresztą kiedyś miałem i pewnie jak się ogarne to wrócę . Czytałem dalej Twoje posty w tamtym temacie i że Piszesz z ,, przekąsem '' to jednak w kilku krajach to sie zle skończylo  np w Grecji ale i kilku innych krajach puki deficyt nie osiągnie 100 % pkb to można inwestowac jak powyżęj to już bym szukał innego rozwiazania , 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Pigmei napisał(a):

Jak to jak, najłatwiej było przez aledrogo, teraz  prokuratura sprawdza co i jak. 

Tu masz świeże 2 przypadki i określ jakim trzeba być mądrym aby w piwnicy zastosować te tabletki.

https://wiadomosci.wp.pl/nowe-szczegoly-ws-smierci-2-latka-nie-czuli-ze-sa-niedotlenieni-7090807588424608a

https://radiopoznan.fm/informacje/pozostale/zatrucie-fosforowodorem-prokuratura-prowadzi-sledztwo-po-smierci-3-latki

Jak kupowałeś znajomemu z portalu aukcyjnego to wiedz że kontrolerzy mają dostęp do bazy adresów i robią kontrole na miejscu u zamawiajacego, później się tłumacz z uprawnień i rozliczaj ze wszystkiego co użyłeś do zabiegu, choćby utylizacji ubioru  ochronnego i pustych opakowań

... jakim trzeba być "mądrym"...aby zastosować te tabletki? - pytasz to ja rozszerzę pytanie - jaki odsetek współczesnych użytkowników w tym tych "certyfikowanych" stosownymi świstkami z tzw "szkoleń" wie co naprawdę stosuje?

wiele rzeczy w komunie było złe ale podział toksyczności na klasy był na pewno lepszym systemem choć też nie idealnym (ideał nie istnieje) niż to coś co wraz z xujnią nam tu nastało. |Wówczas każdy uczeń podstawówki.. no może podstawówki to tylko co pilniejsi pasjonaci chemii ale szkoły średniej a i co ambitniejszych zawodówek wiedział że klasy pierwsza i druga to lepiej unikać jeśli można bo z tymi żartów nie ma a klasa pierwsza to w zasadzie już broń chemiczna wręcz przydatna militarnie.
Teraz mamy w odczuciu "konsumenckim" spłaszczone postrzeganie środków chemicznych i przesadne zaufanie; skoro dopuszczone do sprzedaży to byle zgodnie z etykietą zastosować to każda chemia podobna i "jakoś tam bedzie".

kwestią czasu było tylko aby obecny system zebrał owoce no i właśnie zbiera

ludzie to debile i tak naprawdę cywilizacji to wyobraźnią'śmy nie zbudowali a metodą prób i błędów z masą równie durnych i bezsensownych ofiar jak te teraz ofiary de facto gazu bojowego tylko tym razem nie jest to doświadczenie poznawczo odkrywcze a skutek amnezji cywilizacyjnej "bo se jakieś debile "unowocześnili" kategoryzację/nazewnictwo trucizn"

Podobne rzeczy się zawsze zdarzały i będą się zdarzać jak choćby na szerszą skalę powtórzenie percepcyjne doświadczenia z "melexami". Musi upaść cała logistyka transportowa bo se paru debili ubzdurało że elektromobilność jest jedyną słuszną alternatywą dla niewątpliwie toksycznej ale jedynej dotychczas skutecznej - spalinowej

i wiele podobnych debilizmów np klimatycznych, społecznych czy biologicznych gdzie pospólstwo nie ma pojęcia o naturze rzeczy którymi się posługuje - analfabetyzm; czy bardziej - ignorancja wtórna i żadne przepisy nakazujące zakazujące niczego nie zmienią, bez doświadczeń pokazowych praktycznych jeszcze nigdy się nie obeszło no i mamy jedno z nich

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

Godzinę temu, DTaras napisał(a):

10 mln? Czego w czym? Sam jest zadlużony na 160 mln i do chwili odejścia od dystrybucji zrobił 80 mln strat. Ruch ma zatem ćwierć miliarda do nadrobienia i to pomimo iż orlen utopił w nim miliony w setkach. Orlen Paczka miała być na bazie ruchu a skończylo się jakimś przepaleniem forsy bo właścicielem szaf jest Orlen tylko wynajmuje to Ruchowi.

pamiętaj ze i Orlen i resztę firm zostały dodane straty po wycenie spółki .......... pis musiał wywiązać się z umów  brał rope od ruskich rudy zablokował i płacił karę .. dowiemy sie pod koniec roku a ropa rosyjska jest podobno lepszej jakości i więcej produktów się  wyciska  nawet na mony.pl o tym pisali ze na tej obecnej ropie 2mld są stratni przez jakość 

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

W sensie? Ruch leżał i kwiczał

bo odcięli go z głównego dochodu czyli dystrybucja prasy zna korzyść korporacji niemiecko angielskiej 

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/garmond-press-prenumerata-prasy-jak-dziala

wiec nic bez powodu  nie dzieje za rudego 

Ruch ledwo zipał przed PiSem i za PiSu lepiej mu nie było a jak się Alior wqwił na wynik to się zaczął zastanawiać czy zagwarantować płatności i wtedy prawie się Ruch położył. Dzięki temu Orlen to tanio kupił i uzależnił od siebie jako inwestora. W ten sposób spółka z kapitałem własnym wycenianym na ok 60 mln została dokapitalizowania kilkuset ale bez restrukturyzacji. W tak zwanym międzyczasie Żabka stała się placówką pocztową i podjęła współpracę ze szkołami spod znaku piernika. Do dziś jest to czynne w niedzielę. W 2021 roku Orlen obraził się na Żabki i nie podjął tematu dalszego dostarczania tam prasy. W tym czasie snuł już mokry sen jak to salonikami Ruchu zawojuje Żabkowy rynek. Wpompował w to grube miliony. Tak pobieżnie można napisać, że obecnie to Żabka Rucha Orlen ale pasuje to raczej na celowe działanie... Można też zadać pytanie co z Kolporterem? Bo i Kolporter i Ruch ma jeszcze saloniki. Ale po co to robić? Romek, jedyny spisek jaki był to ten w Orlenie i ze strony Orlenu. Tworzenie giganta z perspektywą strat generuje pytanie - czyj on zaraz będzie? Ot i co.

Opublikowano
Roman176 napisał:

i jak by tu być zadowolony z rudego

A to za wszystko w skali Europy rudzi odpowiadają? Jak onegdaj żydzi?

Roman176 napisał:

Przedsiębiorstwu Rolno-Przemysłowemu Babinek, którym zarządza Francuz.

Jak rozumiesz to co jest tu napisane?

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

ludzie to debile i tak naprawdę cywilizacji to wyobraźnią'śmy nie zbudowali a metodą prób i błędów z masą równie durnych i bezsensownych ofiar jak te teraz ofiary de facto gazu bojowego tylko tym razem nie jest to doświadczenie poznawczo odkrywcze a skutek amnezji cywilizacyjnej "bo se jakieś debile "unowocześnili" kategoryzację/nazewnictwo trucizn"

Iiiiii tak jak ofiary Chwastoxu któren też pochodną jest.

Opublikowano

Teraz to już chyba doradca rządu Indii🤭

A coś nie pasuje w wypowiedzi, po za zachwytem nad uchwalonym budżetem?

Tu dla ścisłości to wywiad z września.

Coś o budżecie inwestycji chyba mówił? Ruszyły już jakieś?🤔

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Iiiiii tak jak ofiary Chwastoxu któren też pochodną jest.

MCPA to sumarycznie ClC9H7O2OH gdy fosforowodór to prosty zwykły fosforek wodoru PH3 i chwastox bliższy jest już chloroorganikom niż fosforoorganicznym jak i zatrucia chwastoxem są pochodne natury kwasowej bliżej parzącej zaburzające system metaboliczny u zwierząt a tylko u roślin jest hormonem, gdy zatrucia fosforoorganikami natury psychotropowej choć na niższym poziomie bo już funkcyjnym (sterowania pozazmysłowego procesami w organizmie) bo zaburzającej system nerwowy właśnie u zwierząt gdy najczęściej dla roślin fosforoorganiki są nawet nawozami dolistnymi fosforowymi a nie toksynami jeśli zastosowano je w stężeniach/dawkach tylko dla zwierząt toksycznych

a czy coś w procesach produkcyjnych jest powinowatego między tymi dwiema substancjami to ja akurat nie wiem i nie mam podstaw czy bardziej - kompetencji aby upierać się co do ew błędności/słuszności Twojego twierdzenia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Powiem Ci że powinienem być prorokiem.

Przychodzi syn i pyta czy oglądamy i jaki wynik.

Oczywiście nikt nie ogląda ale powiedziałem że przegramy 5:1.

Przełączamy jest 0:0.

Idzie nasza akcja. Rzut rożny, a ten baran podaje piłkę parę metrów miast dośrodkować.

I mówię że za chwilę straci piłkę i będzie 1:0.

No i wykrakałem. Parę sekund i jest gol.

Rano pytam syna o wynik i jest 5:1.

Zaczynam się siebie bać🤣

Nie pierwsza taka sytuacja w życiu.

I czasem chciałem spróbować czy to działa w lotto. I ni ch*ja🤭

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał(a):

galan, jak tam dziś psycha? Co nam zagraża i jaki kataklizm dziś przepowiadasz?

Konfederacja Wolność i Niepodległość , zniknie i nigdy już nie wejdzie do sejmu a ty jesteś mało znaczący 00000000000000000000000000000000000000000000001% . 

Słuchaj nieuku Profesor powiada tak . Państwo nie musi spłacać długów .

Ty chcesz równać się z Profesorem ...

Najgorszy typ człowieka wykształcony ponad swą   inteligencję ulman .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v