Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

17 kwietnia 2024
Podczas wizyty w Nowym Jorku Prezydent RP Andrzej Duda spotkał się z 45. Prezydentem Stanów Zjednoczonych Donaldem Trumpem. Spotkanie trwało 2,5 godziny. – Przyjacielskie spotkanie, w bardzo miłej atmosferze – mówił po zakończeniu Andrzej Duda.

nie rób z siebie głupka :D 

- Premier Donald Tusk już dzwonił z gratulacjami do Donalda Trumpa. Polacy są dobrym sojusznikiem USA - Władysław T. Bartoszewski.

-Nie było takiej rozmowy, będę rozmawiał o tym z Bartoszewskim - Donald Tusk

debile nami rządzą, kur....    debile

jpdl, ale ekipa :) był, nie nie był. mówił, a nie nie mówił, rozmawiał, będzie rozmawiał. spier....cie bo wstyd!

rozumiem, że po-łgłowki zadowolone ze swoich przedstawicieli? 

coście sk***ysyny uczynili z tą krainą???

Ty serio myślisz, ze tu wszyscy tacy głupio jak ty? To ty z głupkami zacząłeś więc pretensji mieć nie powinieneś jak ci napisze, że chodzi o wizytę Dudy w bodajże wrześniu gdzie sztab Trumpa odwołał spotkanie z Dudą w tgz amerykańskiej Częstochowie. Trump nawet kandydat nie chciał spotkać się z Dudą który już kończy kadencję i nie wiele z niego Trump może mieć korzyści. I znowu zostałeś jak to piszesz głupkiem.

Bartoszewski to przecież PSL. Ten sam PSL tak przez pis w zeszłym roku namawiany do koalicji. A wiadomo pis szuka głupich jak oni sami.

Normalnie twój skowyt który pogrubiłem zaczyna być przerażający ty jesteś mega sfrustrowany człowiek a w dodatku jak to się nazwałeś głupi.

Zapamiętaj se gamoniu Trump olał Dudę podczas ostatniej wizyty w USA polskiego prezydenta i skoro ci tak pisze to tak jest a ty zrobiłeś z siebie głupka.

1 godzinę temu, andrzej78 napisał(a):

Czyli chcesz powiedzieć, że zaporę z Meksykiem buduje na pokaz ????  Gdybyś znał fakty ,to byś wiedział , że corocznie wzrasta liczba nielegalnych imigrantów przedostających się do USA , i mają z tym problem ,a Trump dokończy to co zaczął Biden bo tej " taniej siły roboczej" mają nadto.A i gdzie ta jego lewicowość jak i całej partii demokratycznej . Skoro twierdzisz że Trump jest lewicowy ,to gdzie jest KAMALA ? 

Zrozum Trump gdy pierwszy raz kandydował zapowiadał masowe deportacje. Został prezydentem i palcem nie kiwnął bo USA potrzebuje tej emigracji. Ja nie pisałem, ze Trump jest lewicowy pisze tylko, ze on mówi ludziom to co chcą usłyszeć. Ciekawe jak teraz sprawi że ceny spadną w sklepach co obiecał. Pewnie tak samo palcem nie kiwnie jak w sprawie deportacji. Ale po co ma kiwać skoro więcej startować nie może to co go to obchodzi.

A mur to trochę taka pokazówka jak ten nasz. Trochę działa trochę nie trochę przechodzą trochę nie trochę na pokaz trochę do pilnowania granicy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał(a):

- Ukraina staje się krajem bez przyszłości, bo wymuszona neutralność oznacza brak wiary w bezpieczeństwo - nikt tam nie będzie inwestował ani chciał żyć.

To akurat nie jest nic nowego. Ten sztuczny twór nigdy nie miał przyszłości.

Opublikowano
Takeda napisał:

A tym co tak wierzą w obecny establishment amerykański który rządził USA z przerwą na Trumpa od lat zdjęcia Ukrainy, jak to wyszła na zapewnieniach pomocy ze strony wujka sama i podjęła się wojny i dlaczego w okienku gdy była szansa pokonać Rosję to amerykanie to uniemożliwili. Potem pierwsza mobilizacja i przestawianie Rosji na długi konflikt i po ptakach

Alianci w 1939 też nastawiali się na kilkuletni konflikt - może dlatego. Łatwo sobie później bankruta podporządkować...

A co do "estabiliszmentu" - dlaczego z przerwą na Trumpa. Toć on wzór konspekt tego czegoś.

mirro napisał:

Polska mrożona truskawka była w tym roku po 9 tyś za tonę, bo nikt więcej nie chciał zapłacić. Teraz się skończyła i została egipska po 16 tyś za tonę, Wszyscy w Polsce ją grzecznie kupują.  Też wina Tuska? Mrożona marchewka byłą po 2,4 za kg. Wszedł ukrainiec i sprzedaje "skolko ugodno" po 1,9 za kg. Wszyscy polscy potentaci hurtowi są zachwyceni. Też wina Tuska?

Egipcjanie wykupili truskawkę? Ukrainiec przechlał kalkulator?

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał(a):

Egipcjanie wykupili truskawkę?

Egipska przez ostatnie sezony dołowała polską, produkcja nieopłacalna surowca nie ma, więc skończyła sie w tym roku szybciutko. To teraz jest egipska i se pomioty faraona odbiją dołowanie ceny a rynek już jest ich.

22 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ukrainiec przechlał kalkulator?

Będzie tak jak z truskawką. Ten sam model opanowania rynku.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, hubertuss napisał(a):

Normalnie twój skowyt który pogrubiłem zaczyna być przerażający ty jesteś mega sfrustrowany człowiek a w dodatku jak to się nazwałeś głupi.

Zapamiętaj se gamoniu Trump olał Dudę podczas ostatniej wizyty w USA polskiego prezydenta i skoro ci tak pisze to tak jest a ty zrobiłeś z siebie głupka.

Nie wyzywaj go od głupków, bo ten był lepszy i myślisz że z nim będzie rozmawiał?  :P

Beznazwy.jpg.a56040592e4d5f125b3700c268e5ca4d.jpg

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

image.png

27 minut temu, Desperado napisał(a):

ie wyzywaj go od głupków, bo ten był lepszy i myślisz że z nim będzie rozmawiał?  :P

szkoda na niego powietrza ... on jest tak głupi ze samodzielnie nie myśli 

image.png.e82f49a5f3718c60ac44f6a9f3a7ac8b.png

image.png.5f31e8c776a900add8fb63af74c73886.png

image.png.e6da5a81094bd3b83629d833a749c392.png

niewierze onet wali tuska 

image.png.1c70d32ea064564fe1128d3f2beff6bf.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Myślą że w Stanach o tym nie wiedzą? i kto z nimi będzie rozmawiał.

to że Kaczyński ma telefon a epoki Flinstonów z którego maila nie wyśle to inni choćby i z takiego PiSu nie donieśli?
Nawet jeśli Duda tłumaczył na angielski to same fotki ... poczta obrazkowa wystarczy ;)
Na razie Trump świętuje wygraną ale nawet jak jeszcze nie donieśli to doniosą na pewno .

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

seria ale fajnie 

lalalallalal

Minister niedawno obiecywał, że nie podniesie podatków? Oto, co się szykuje [LISTA]

cena piwa tylko z powodu 5 proc. wzrostu podatku akcyzowego może wzrosnąć o 3 grosze.

https://www.fakt.pl/hobby/turystyka/rzad-planuje-podatek-od-wakacji-turysci-beda-placic-zlotowke-od-gwiazdki/flbb5wv?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

• maksymalna roczna opłata za psa, która obecnie wynosi 173 zł 57 gr będzie mogła wzrosnąć do 178 zł i 26 gr,

• obecnie maksymalna stawka za 60-metrowe mieszkanie to 69 zł (60 x 1 zł 15 gr). Od 1 stycznia 2025 r. stawka maksymalna wzrośnie do 70 zł i 80 gr (60 x 1 zł 18 gr),

• obecnie wyjeżdżając do miejscowości uzdrowiskowej na dwa tygodnie obecnie płaci się 86 zł i 94 gr (14 x 6 zł 21 gr). Po podwyżce do wyjazdu trzeba będzie doliczyć 89 zł i 32 gr (14 x 6 zł i 38 gr).

https://www.fakt.pl/pieniadze/zus-od-umow-zlecenie-i-o-dzielo-wiemy-jak-moga-zmienic-sie-wyplaty-na-reke/6kh9lq1

@hubertuss

do nogi chodź tu  pa pa czytaj 

image.png

image.png

image.png

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

cena piwa tylko z powodu 5 proc. wzrostu podatku akcyzowego może wzrosnąć o 3 grosze.

image.png

Krata piwa zdrożeje o 60gr, jak sobie poradzę z takimi podwyżkami ??? xD

A że fajki drożeją, dobrze, im mniej palących tym lepiej ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Z tobą chyba na prawdę coś nie ten teges.  xD

Wszystko ok ;) 

Jak za PiSu fajki drożały, wprowadzano podatek cukrowy itp to Romanowi nie przeszkadzało xD Teraz nagle zaczął walczyć z podwyżkami, tylko żeby te podwyżki były jakieś znaczące, a nie 3gr na butelce piwa xD 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Nie wyzywaj go od głupków, bo ten był lepszy i myślisz że z nim będzie rozmawiał?  :P

Będzie niech się tylko okaże, ze PL chce jakąś broń kupić czy coś. Popatrz co w kampanii on i Kamala o sobie mówili popatrz co u nas w kampanii o sobie mówią a potem gadają. Ba nawet wódkę razem piją. Jeszcze dużo o polityce musisz się uczyć bo widać mało wiesz.

Roman serio myślisz, że swoją głupotą i chamstwem mnie sprowokujesz. Twój skowyt mnie bawi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Będzie niech się tylko okaże, ze PL chce jakąś broń kupić czy coś. Popatrz co w kampanii on i Kamala o sobie mówili popatrz co u nas w kampanii o sobie mówią a potem gadają. Ba nawet wódkę razem piją. Jeszcze dużo o polityce musisz się uczyć bo widać mało wiesz.

Taaa ty wiesz, myślisz że Trump będzie pił wódkę z Tuskiem?  xD Masz niezły odlot.  xD

Opublikowano
33 minuty temu, Roman176 napisał(a):

lalala ja to jestem geniuszem pa pa pisałem o tym w 2022/23 możecie kliknąć

to look for    i co wy na to ? 

Jak czytam to twoje lalalala to wiem że już flacha była.

Geniuszem to z pewnoscią jesteś tyle że się jeszcze nikt na tobie nie poznał i to się nie zmieni.  O co ci chodzi z tym "to look for" ?

24 minuty temu, Roman176 napisał(a):

seria ale fajnie 

lalalallalal

Minister niedawno obiecywał, że nie podniesie podatków? Oto, co się szykuje [LISTA]

lalalalala ,  piwo podnoszą o 3 grosze więc jak walisz 10 dziennie przez cały miesiąc to  ci wyjdzie 9 pln a na 300 piw wydasz pewnie z 1000pln Nie biadol. 

Wódę też ci podniosą ?

Opublikowano

Małymi kroczkami do celu.

Podnoszą podatki...

Ha ha ha, o 3 grosze... o co tyle dymu, to tylko 3 grosze 

🤣🤣🤣

I o sukcesy gospodarcze nikt nie pyta,  bo jest temat zastępczy...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Podnoszą podatki...

Ha ha ha, o 3 grosze... o co tyle dymu, to tylko 3 grosze 

🤣🤣🤣

Taaa 3 grosze. W główce Tomusia i Hubertusia. xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@mirro prawda że piorin dostał  zlecenie na wzmożone kontrolę i system premiowy- im więcej do budżetu z mandatów, tym więcej dla nich?

Ponoć lubelskie bardzo trzepią, teraz pobierają próbki liści z drzew.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

teraz pobierają próbki liści z drzew.

Ale z jakich drzew?

W sadach?

U nas się kręcili, ale nie było słychać o jakimś czepianiu się byle czego i mandatach, karach .

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v