Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Pokrętna logika.

Pamiętaj że mieszkasz w tym kraju.

Jesli źle dla innych, to i dla ciebie.

Bzdury prawisz tym razem źle raczej dla ciebie .

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Toś doj**ał.To chyba u was tak. 

Nie potrafisz jechać traktorem czy samochodem jaki jest problem strażacki do jechać w czym problem dziecko samochodem potrafi jechać co ma 10 lat .

Opublikowano

Nie...

Dla każdego, jeśli źle.

Nie jesteś ponad to.

Żyjesz w tym samym kraju co ja.

No i co , co mnie obchodzi jak nie będziesz miał co do gara włożyć .

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwny wniosek wysnules.

Zauważ że to ciebie cieszy jak dzieje się źle w kraju...

To kim ty jesteś?

Skoro to w radość Cię wprawia

dlaczego się ma nie śmiać ? 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Dlatego aby lekarze nie musieli robić objazdu do kilku szpitali i jednocześnie zredukować wydatki z budżetu..... z wypowiedzi i działań obecnie nam sprawujących władzę  można między wierszami wywnioskować , że wystarczy zlikwidować co któryś tam szpital  - proste 😁😄 

bo najprościej się likwiduje

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas jedni są w KSRG, nowy wóz, a do pożaru nie mieli jak jechać bo jeden kierowca w pracy, drugi w domu ale pijany xD Zrobili by 2-3 porządne jednostki które spokojnie by wystarczyły na moją dość niewielką gminę, ale nie trzeba 6, w każdej nowy wóz, a jak co do czego to w połowie nie ma jak zebrać ekipy do wyjazdu ...

zmora OSP i KSRG jest papierkologia, więcej czasem trwa wypełnianie pepierów niż sama interwencja

to nie może tak wyglądać

poza tym do palącej się kupy liści wystarczy zwykłe OSP , a nie certyfikowana jednostka, ale do betonu urzędniczego to nie dociera

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał(a):

Nie potrafisz jechać traktorem czy samochodem jaki jest problem strażacki do jechać w czym problem dziecko samochodem potrafi jechać co ma 10 lat .

Trudno zrozumieć co ty tu piszesz. Ale nie chciał bym spotkać na drodze pędzącego do pożaru czeska co wcześniej orał pole sześćdziesiątką. Na kierowanie wozem strażackim trzeba mieć specjalne uprawnienia. I gdy OSP jest w ksrg ma na terenie kilku przeszkolonych kierowców którzy wyjeżdżają. Wręcz obowiązkiem jest zadbać o to żeby w razie potrzeby zawsze któryś był dostępny i gotów do jazdy. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Wręcz obowiązkiem jest zadbać o to żeby w razie potrzeby zawsze któryś był dostępny i gotów do jazdy. 

I tu jest problem, bo za to trzeba płacić, za okresowe badania i szkolenia kierowców też. No i najlepiej jak jest ich kilku - i znowu wydatki. A że do włdzy dorwali się ci, co uwielbiają słupki istatystyki - to najlepiej wszystko zliwkidować

Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał(a):

Uprawnienia są potrzebne.

To nie te czasy.

Kiedyś się tak było.

Masz nieaktualne dane....

Opublikowano

Uprawnienia są potrzebne.

To nie te czasy.

Kiedyś się tak było.

Masz nieaktualne dane....

i co , teraz jest lepiej ? do wyciągania krowy z piwnicy wystarczy paru chłopaków z OSP

Opublikowano

A słyszałeś o wypadkach?

Co wtedy?

Galan pomyśl czasami...

To nie te czasy.

Teraz trzeba mieć uprawnienia.

przestań psioczyć bo ci co mają powodują  wypadki położą samochód na zakręcie bo za szybko jedzie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v