Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Generalnie trzeba zacząć od tego, że pis zmieniał wiele rzeczy w sądownictwie bez zmiany konstytucji. Tak jak z wyborami kopertowymi, cymbały tłumaczyły, że w Austrii czy tam niektórych landach niemieckich tak jest. Ale gamonie nie rozumieją, że te kraje mają inne konstytucje. 

W sądownictwie pis zmienił wiele, powołał nowe instytucje i Komisja Wenecka powiedziała, że to jest niezgodne z prawem.  Obecna władza chce to odkręcić ale póki co nie ma prezydenta po swojej stronie. Więc próbują i szukają innych sposobów. Dlatego w lipcu SAMI ZAPYTALI Komisję Wenecką jak to zrobić i co ona zaakceptuje. Komisja Wenecka dopuściła weryfikację neo sędziów jak chce obecna władza tylko nie hurtem.

Różnica jest taka, że pis dostał po łapach bo psuł system prawa w PL a obecni sami zapytali jak mają to zrobić.

Jeśli szkodnik Duda opuści urząd wiele rzeczy w tym temacie pójdzie sprawniej podobnie jak likwidacja innych pisowskich wynalazków nie zgodnych z konstytucją jak np Rada Mediów Narodowych. Której też nasza konstytucja nie przewiduje ani nie przewiduje dla niej miejsca w systemie. Od mediów jest KRRiT przewidziana w konstytucji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Przeczytałem ze dwie pierwsze linijki i powiem ci twój skowyt to miód na moje uszy. Słychać wycie znakomicie.

Ciekawe czym będzie twój skowyt i wycie na twoje uszy, gdy wachadło wychyli się w drugą stronę.A że się wychyli to jest pewne, kwestia czasu.

19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tak jak z wyborami kopertowymi, cymbały tłumaczyły, że w Austrii czy tam niektórych landach niemieckich tak jest. Ale gamonie nie rozumieją, że te kraje mają inne konstytucje. 

A któż to ryczał ile sił że trzeba zatrzymać, uniemożliwić wybory kopertowe, bo w przeciwnym razie nastąpi armagedon i każdy kto dotknie koperty umrze w męczarniach i wiecznie będzie potępion tknięty kowidem.No POpaprańcy ryczeli, a potem licytowali się który skuteczniej zablokował wybory, zaś wnuk Gomułki, niejaki Budka, dyszkantem piszczał przed jakimiś drzwiami za którymi miał podobno być lokal wyborczy, dlaczego jest zamknięty, dlaczego niema wyborów?Więc przestań pier**lić o kontytucjach Austrii czy niemieckich landów.

Opublikowano

Może i kiedyś się wychyli ale kiedy tego nikt nie wie może za 3 lata może za 7. Sprawa kolejna to ilu z obecnych członków pis wróci do tej władzy a ilu będzie w pierdlu. Ja nigdzie nie pisałem, że Tusk będzie rządził do śmierci a jego partia do końca świata. Jeśli stracą władze za 3 lata to sami na to zapracują i wątpię bym ich tu wtedy bronił.

Opublikowano

Pisowi ciężko będzie wrócić do władzy. Nie mają żadnego pomysłu na poszerzenie elektoratu ciągle opowiadając tą samą śpiewkę- zwyciężymy! , zwyciężymy!, Smoleńsk, sPISek, lgbt, krwiożerczy uchodźcy, złe ruskie niemcy UE i w sumie cała reszta też zła itd, itp

Opublikowano

PiS nie musi nic poszerzać, wystarczy tylko nie tracić i czekac na błędy przeciwnika, których ten popełnia coraz więcej.

W zasadzie, elektorat , który głosował na obecną koalicję jest niecierpliwy i oczekuje konkretnych efektów, a tych nie będzie. Wobec zapowiadanych oszczędności budżetowych nie będzie mniejszej składki zdrowotnej, wyższej sumy wolnej od podatku ani innych rzeczy, które mogłyby uszczuplić budżet. Wyborcy, którzy liczyli na te zmiany, szybko zmienią zdanie, a wystarczy, że PiS coś im "obieca" i pobiegną z językiem na brodzie zagłosować na nich, tak, jak teraz "na złość " zagłosowali przeciwko.

Opublikowano

Na samodzielne rządy szanse są nikłe bez poszerzenia elektoratu. Mało tego jeśli obecna władza będzie umiejętnie rozliczać pis po zmianie prezydenta to elektorat pis może tracić na rzecz konfy. I koalicja możliwa tylko z konfą będzie a to będzie koalicja jeszcze trudniejsza jak obecna.

41 minut temu, witejus napisał(a):

BĘDZIESZ PLUŁ NA tUSKA I JEGO JUNTĘ?

Nie wiem czy będę pluł raczej nie po prostu na nich nie zagłosuje. Ja nie mam waszego charakteru. Pis na was pluł kopał co zrobili z rolnikami a wy dalej pis pis. Nawet strajki, byliście potrzebni politykom pisu tylko do czasu. Gdy seria wyborów minęła i tu kopniaka dostaliście i dalej pis pis a pis was chce tylko na wybory. Nawozy, zboże z UA, upadek iluś tysięcy gosp dane z GUS a rolnik w większości pis pis i pis. O 5 dla zwierząt od Kaczyńśkiego nawet nie wspominam.

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

No i właśnie dlatego dopytuje fanatyków czym się te partie różnią i potem czytam jakieś pokrętne elaboraty ku swojej uciesze

Dotrzymuje obietnic PIS ,  KO puki co nic co by pomogło zwyklemu obywatelowi nie zrobiło , mi wystarczyło by zlikwidować podatek Belki  ,  Nie ma żadnej wizji na przyszłość , planu , nie wiadomo co z elektrowniami atomowymi , co z rozbudową lini kolejowych co z CPK itd , wyszli z założenia żę wszystkie projekty PIS są złe i do kosza i chcą budować Polskie po swojemu nie mając żądnej wizji . 

Opublikowano

Przecież CPK będą budować. Problemem jest nie to, że nie ma wizji problemem jest to, że część ludzi albo nie chce tej wizji poznać albo po prostu się tym nie zajmuje. A co niby pis zrobił dla obywateli. Dali 500 i co to dzisiaj warte Tusk musiał podnosić. Ile pis napsuł w rolnictwie. Nawozy jeden dzień 50 %do góry a przecież w azotach kolesie Zera rządzili. Zboże z UA, 5 dla zwierząt i inne głupie pomysły.

Podatki każdy chciał by likwidować ale skąd brać na utrzymanie kraju. Inwestycje w armię to chyba 1/4 czy 1/3 budżetu.

Opublikowano

przestań , jaką wizje ma KO , PIS chciał przestawić kraj z montowni na innowacyjność , podnoszenie płacy minimalnej , bezrobocie zlikwidował . Puki co , to PIS zwaloryzował 500 plus , a KO  dało 1800 zł renty pijackiej itd .     Jaka jest wizja budowy CPK jak w przyszłym roku rusza rozbudowa lotniska Okęcia .

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

PIS chciał przestawić kraj z montowni na innowacyjność

Tiaaaaaaa to za***ista deklaracja, bo to się pstryknięciem z paluchów robi.

13 minut temu, jarecki napisał(a):

Jaka jest wizja budowy CPK jak w przyszłym roku rusza rozbudowa lotniska Okęcia .

Wizjami, to se dupsko podetrzeć można.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie da się , to jest na kilkanascie  lat zmian , nawet na kolejne  pokolenie ale podnoszenie płacy minimalnej ten etap rozpoczeło , zapoczątkowało . Nawet ta głupia ustawa jak zakaz zadawania prac domowych w szkole podstawowej nie sprzyja nauce , dzieci z rodzin z klasy sredniej uczyć się będą , ale ci sredniacy  mogą sobie olać douczanie się w domu .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

dzieci z rodzin z klasy sredniej uczyć się będą

To w końcu jest ta "klasa średnia", czy może jej brak? PiS udało się stworzyć klasę średnią z kryterium zarobków 4 tyś na miesiąc?

13 minut temu, jarecki napisał(a):

ale ci sredniacy  mogą sobie olać douczanie się w domu .

Prawda jest taka. Choćbyś dupsko miodem smarował, to ten co nie chce sie uczyć i tak się uczyć się  nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jarecki napisał(a):

przestań , jaką wizje ma KO , PIS chciał przestawić kraj z montowni na innowacyjność , podnoszenie płacy minimalnej , bezrobocie zlikwidował . Puki co , to PIS zwaloryzował 500 plus , a KO  dało 1800 zł renty pijackiej itd .     Jaka jest wizja budowy CPK jak w przyszłym roku rusza rozbudowa lotniska Okęcia .

Kto ci tych bzdur naopowiadał jaką innowacyjność? Izera co? A może elektrownia węglowa w Ostrołęce? Ile tam poszło w piach 2 mld? CPK? a co tam pis zrobił za 2,7 mld rozwalili ludziom parę domów i zrobili prezentacje terminala i wmawiali, ze będą przejmować cargo w Europie przy pomocy terminalu pasażerskiego? Serio? Renta puijacka to jest właśnie 500 plus które nie poprawiło dzietności a napędziło inflacje w rezultacie czego pod koniec rządów pis poziom ubóstwa znowu zaczął rosnąć.  Jaka to jest ta klasa średnia od pisu. Madki z tipsami i i phonami za pieniądze na bąbelki? Tobie sufit na łeb się zwalił cytując klasyka.

To, że rozbudowują Okęcie które pis blokował tak jak Modlin nie znaczy, ze nie będzie CPK.

A bezrobocie maleje bo społeczeństwo się starzeje a nie, ze pis coś zlikwidował.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Przeczytałem ze dwie pierwsze linijki 

3 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

artykuły z czegoś takiego, czego nikt normalny nie czyta, 

3 godziny temu, Ulman napisał(a):

pisowski artykuł 

yntelygenci, wykształceni, elyta :D 

za trudne było co? wiedziałem, że sufit się wam na łeb zwali i tylko żałosny pisk zdołacie wydać z siebie :D 

3 godziny temu, Ulman napisał(a):

pobierznie

:D gdy roman popełni błąd to nazywasz go debilem, to jak teraz nazwać ciebie???

Opublikowano (edytowane)

@nie podstawą inteligentnego przekazu jest krótka zawierająca konkrety treść a nie bełkot, że masło jest maślane. Nikt nie bezie czytał takich elaboratów skoro patrząc po kilku pierwszych zdaniach widzi, ze to brednie. Właśnie to cechuje ludzi wykształconych inteligentnych. Ja problem z reakcją Komisji Weneckiej na to co robił pisi co robi obecna władza wytłumaczyłem w kilku zdaniach krótko i treściwie.

32 minuty temu, jarecki napisał(a):

Nie da się , to jest na kilkanascie  lat zmian , nawet na kolejne  pokolenie ale podnoszenie płacy minimalnej ten etap rozpoczeło , zapoczątkowało . Nawet ta głupia ustawa jak zakaz zadawania prac domowych w szkole podstawowej nie sprzyja nauce , dzieci z rodzin z klasy sredniej uczyć się będą , ale ci sredniacy  mogą sobie olać douczanie się w domu .

A może chciał byś pogadać o tym jak pis chciał wstawać z kolan w kontekście przepraszania Izraela za polskie ustawy? Jaka to była wizja? Mokry sen o potędze?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ja problem z reakcją Komisji Weneckiej na to co robił pisi co robi obecna władza wytłumaczyłem w kilku zdaniach krótko i treściwie.

w którym miejscu?

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

a nie bełkot

co jest bełkotem?

Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał(a):

Prawda jest taka. Choćbyś dupsko miodem smarował, to ten co nie chce sie uczyć i tak się uczyć się  nie będzie.

Projekt dotyczy zadawania prac domowych , głównie chodziło o grupę około 10 % uczniów i o systematczność pracy i naukę pracy w pozniejszym czasie , jak będą dorosłe mogą uznac żę dodatkowa nauka jest im nie potrzebna  w tym stylu wypowiadziao się kilku psychologów .

32 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A bezrobocie maleje bo społeczeństwo się starzeje a nie, ze pis coś zlikwidował.

Bzdury , wzrosła lioczba zatrudnionych 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Czasem się pszydarzy..... czekaj, tobie też coś wynajdę 

fafik szukaj, szukaj :D 

w przeciwieństwie do ciebie, ja nikogo nie nazywam za popełniane błędy, bo mi też się przytrafiają,

ty natomiast romana nazywasz debilem, a gdy tobie wytknąć błąd to obraza majestatu

kreujesz się na najlepszego (większość jest głupia) a jesteś prostakiem

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał(a):

A może chciał byś pogadać o tym jak pis chciał wstawać z kolan w kontekście przepraszania Izraela za polskie ustawy? Jaka to była wizja? Mokry sen o potędze

Co mnie obchodzi przepraszanie izraela , isc tą drogą to obecna władza nawet niezaaregowała po ostrzale bazy wojskowej w Libanie ale nie o to chodzi tylko skupiałem się na gospodarce

37 minut temu, hubertuss napisał(a):

Kto ci tych bzdur naopowiadał jaką innowacyjność?

inowacyjnosc to także sciąganie firm zatruniających osoby na dobrze płatnych stanowiskach biurowych  , inżynieryjnych i tą prace PIS zaczął wykonywać  , wystarczy pojechać do Poznania , Wrocławia , Trójmiasta itd . 

Opublikowano

NowyŚwiat24
Pamiętacie Państwo prezesa PZU Ukraina zatrzymanego 05 października na granicy 🇵🇱-🇺🇦 z narkotykami w aucie? Otóż, według naszych informacji, pan Maciej otrzymał półroczną odprawę + półroczne odszkodowanie w ramach zakazu konkurencji. Przepracował w PZU niecałe 3 miesiące.

Dachowanie samochodu, którym jechał komendant główny policji. Prokuratura umarza śledztwo

wróciła praworządność 🤮

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Pisowi ciężko będzie wrócić do władzy. Nie mają żadnego pomysłu na poszerzenie elektoratu ciągle opowiadając tą samą śpiewkę- zwyciężymy! , zwyciężymy!, Smoleńsk, sPISek, lgbt, krwiożerczy uchodźcy, złe ruskie niemcy UE i w sumie cała reszta też zła itd, itp

Wystarczy " siedzieć i patrzeć " . Na obecną chwilę , koalicja pod hasłem "***** ***" która na drugie mogłaby się nazywać "interpretacja " skupia się jedynie na eliminacji oponentów politycznych , przez co zapomniała o rządzeniu . Od tego procederu złotówek do budżetu nie przybędzie ,choć rzesza prawników na pewno narzekać nie będzie . W tym roku mamy doczynienia nie tylko z falą powodziową na zachodzie , ale też w budżecie . Przykładowo luka w VAT ,już przypomina wyrwę  i kasa wypływa szerokim strumieniem . Ponadto nie widać tej " nowej jakości " , kiedy mamy doczynienia z kolesiostwem, milionami na nagrody itd. A to dopiero niespełna rok tego niby " rządzenia "- bez jakiegokolwiek programu . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v