Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Te tanie auta będą odbierały klienta firmom europejskim do których części bardzo licznie w wielu zakładach produkowane są w Polsce. Innymi słowy zarobi np 100 czy 200 osób w montowni chińskich aut w Bielsku Białej a straci masa firm zatrudniających tysiące ludzi w innych miejscach naszego kraju.

19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jaki wzrost pkb jak na tym stracą marki europejskie a części do nich sa produkowane w innych zakładach w Polsce. Polska jest bardzo dużym graczem jeśli chodzi o rynek części do produkcji aut wielu marek. @nie tego nie rozumie. 

18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Im nie wytłumaczysz to dyletanci ekonomiczni i gospodarczy. Nie rozumieją w ogóle jak to działa i dobitnie to pokazują.

Zarobi 100 czy 200 ludzi montujących prawie gotowe przyjeżdżające z chin nadwozia z silnikami czy zawierzeniami a straci tysiące ludzi w innych zakładach w PL i oni tłumaczą, że pkb wzrośnie. Przeciętny wyborca pisu nie rozumie ekonomii i gospodarki.

Jak wskazują źródła, produkcja modelu B10 zostanie przeniesiona do innego kraju Unii Europejskiej, najprawdopodobniej do Niemiec lub na Słowację. Żaden z tych krajów nie poparł unijnych ceł na chińskie elektryki.

samo się komentuje :D :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

Jak wskazują źródła, produkcja modelu B10 zostanie przeniesiona do innego kraju Unii Europejskiej, najprawdopodobniej do Niemiec lub na Słowację. Żaden z tych krajów nie poparł unijnych ceł na chińskie elektryki.

samo się komentuje :D :D 

I dalej nic nie rozumiesz. Niemcy ni poparły? I co zdziwiony? A wiesz ile Mercedesa s klasy Niemcy sprzyjają w Chinach? I co mają zrobić z nimi wojnę celną? A Audi a BMW. Niemieckie luksusowe marki w Chinach są bardzo popularne. Poprzedniego modelu s kalsy w 222 sprzedano w Chinach 40 % całej produkcji. Ty naprawdę nie rozumiesz ani gospodarki ani motoryzacji. Niemcom opłacało się nie blokować bo dużo do Chin sprzedają. Nam opłacało się blokować bo my mało do Chin sprzedajemy a byli byśmy przez nich zalewani tanimi autami.

Zostaw sprawy których nie rozumiesz jako człowiek z fobią niemiecką nie przejmuj się tak tymi Niemcami oni mają inne interesy my inne. Polska jest wiodącym w Europie producentem baterii do aut elektrycznych. Nie do chińskich niestety bo oni to u siebie taniej zrobią

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

I dalej nic nie rozumiesz. Niemcy ni poparły? I co zdziwiony? A wiesz ile Mercedesa s klasy Niemcy sprzyjają w Chinach? I co mają zrobić z nimi wojnę celną? A Audi a BMW. Niemieckie luksusowe marki w Chinach są bardzo popularne. Poprzedniego modelu s kalsy w 222 sprzedano w Chinach 40 % całej produkcji. Ty naprawdę nie rozumiesz ani gospodarki ani motoryzacji. Niemcom opłacało się nie blokować bo dużo do Chin sprzedają. Nam opłacało się blokować bo my mało do Chin sprzedajemy a byli byśmy przez nich zalewani tanimi autami.

Zostaw sprawy których nie rozumiesz jako człowiek z fobią niemiecką nie przejmuj się tak tymi Niemcami oni mają inne interesy my inne. Polska jest wiodącym w Europie producentem baterii do aut elektrycznych. Nie do chińskich niestety bo oni to u siebie taniej zrobią

Chyba zostałeś w tyle i nie wiesz co sie dziej z Niemiecka motoryzacją w chinach 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...w takim stanie....nie pisz...

Poprzedni model s kalsy sprzedał się jak pisałem w 40 % w Chinach. Całej produkcji. teraz sprzedaż spada Ale widać Niemcom zależy na tym rynku nam zależy na czym innym co wkleiłem wyżej.

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

w stadtallendorf, za kilkanaście mln euro, niemcy wybudowali nowoczesną remizę strażacka, która spaliła się bo nie miała systemu p-poż

głupie szkopy

PSP Bytom wybudowała  na własne potrzeby nowoczesną  myjnie samochodową która się spaliła razem z zaparkowanym tam autem.    

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

Chyba zostałeś w tyle i nie wiesz co sie dziej z Niemiecka motoryzacją w chinach 

Wiem, ze sprzedaż spada ale widać chcą ten rynek jakoś ratować temu nie chcieli ceł. A my widzisz wyżej dlaczego chcieliśmy cła.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie europejskie marki premium ,samochody , kosmetyki , ciuchy itd maja problemy coraz wieksze w chinach , chinczycy potrafia coraz lepiej produkować swoje towary , został kilka lat temu stracony rynek telekomunikacji ,  obecnie klopty nadchodzą na branże motoryzacyjną i co zostanie europie ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, Andrz_ napisał(a):

PSP Bytom wybudowała  na własne potrzeby nowoczesną  myjnie samochodową która się spaliła razem z zaparkowanym tam autem.    

A morał?

7 minut temu, hubertuss napisał(a):

@nie patrz gamoniu. Rozumiesz już?

https://ceo.com.pl/polska-drugim-najwiekszym-producentem-na-swiecie-baterii-do-samochodow-elektrycznych-64387

Polska drugim, największym producentem na świecie baterii do samochodów elektrycznych

Się klawisz zaciął?

Czy za objętość Putin płaci?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nam opłacało się blokować bo my mało do Chin sprzedajemy a byli byśmy przez nich zalewani tanimi autami.

dlatego dobrze, że nie będą produkować w polsce tylko w niemczech :D :D to nas nie zaleją :D 

przestań już pisać, bo już mnie brzuch boli ze śmiechu :D 

Opublikowano

Ale jaja. W Łukowie wprowadzają nocną prohibicję... Ale zwiększą dwukrotnie liczbę sklepów z koncesją na sprzedaż alkoholu🤦‍♂️🤣🤣🤣

Prohibicja od 23 do 6 rano🤭🤭🤭

Opublikowano

Doprawdy nie wiem jakiż to odsetek promila szukałby alkoholu po 23.

Może z racji braku problemu z alkoholem mam błędną opinię na ten temat

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Doprawdy nie wiem jakiż to odsetek promila szukałby alkoholu po 23.

Teraz też bym nie szukał, ale jak się miało te naście lat to nie raz się kupowało po 23 ;) Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ...

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

jesteś obrzydliwie bogaty, czy tylko niewyobrażalnie głupi? 

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Ogólnie europejskie marki premium ,samochody , kosmetyki , ciuchy itd maja problemy coraz wieksze w chinach , chinczycy potrafia coraz lepiej produkować swoje towary , został kilka lat temu stracony rynek telekomunikacji ,  obecnie klopty nadchodzą na branże motoryzacyjną i co zostanie europie ? 

Marki premium nie. Chińczycy nie podrobią Ferrari lambo porsche czy topowych merców one nie mają konkurencji w Chinach. Konkurencję mają marki mniej premium fiat citroen peugeot a także kia toyota itd.

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

O cię pierona , ludzie na świecie z dzidami ganiali a Niemiec już mercedesa klepał 🙆

Klepał nie klepał poprzednią s ke Chińczycy brali jak świeże bułki.

Godzinę temu, nie napisał(a):

dlatego dobrze, że nie będą produkować w polsce tylko w niemczech :D :D to nas nie zaleją :D 

przestań już pisać, bo już mnie brzuch boli ze śmiechu :D 

Jakie produkować? Ty rozumiesz co się pisze> Chińczyk nie będzie nic produkować w Europie bo  u siebie zrobi taniej. Przywiezie to do Europy w częściach i tylko finałowy montaż zrobi. Tyle razy pisałem a ty dalej swoje.

Ile ludzi znajdzie pracę przy montażu zawieszeń i silnika do kompletnie wyprodukowanego nadwozia? 100? A ile osób znajdzie pracę by wyprodukować w Europie z części europejskich takie samo nadwozie?

Brzuch to cię może boleć z głupoty a bardziej głowa. Tak się tu zawzięcie kompromitujesz. Chińczycy nic nie bedą produkować oni będą montować. bo u siebie wyprodukują taniej. Nie sa tacy głupi jak ty.

8 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Możesz rozwinąć?

Opublikowano
W dniu 11.11.2024 o 08:52, hubertuss napisał(a):

Roman znowu nic nie zrozumiałeś. Dodatki na mieszkania bierze 200 posłów od konfy do razem bez względu na partie.  Tu chodzi o co innego. Ja bym nie zapytał czy Morawieccy nie mają pieniędzy a raczej czy chcą przenieść majątek do innego kraju.

przestań zażywać te grzybki , Morawiecki miał kasę przed polityką dobrze zarabiał , rudy do niczego sie nie nadawał to malował kominy dorobił sie na polityce 

21 minut temu, bezbarwny napisał(a):

na pewno pierwsze nie , ooooo to 

Hołownia był wyraźnie zaskoczony wygwizdaniem przez tłum ludzi podczas wczorajszych uroczystości. Tak wygląda podsumowanie roku pajacowania.

https://fb.watch/vPfhH5Sk2r/

• Thanks 1
Opublikowano

"Przystępny elektryk zaczyna się od taniej baterii" – powiedział dyrektor zarządzający Forda, Jim Farley. Dlatego część produkcji ogniw zostanie przeniesionych z Polski do Michigan.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v