Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Roman176 napisał:

ale jeszcze było mało to muzełum też musiało iść aut 

tym tekście jest tyle prostactwa ile masz inteligencji  , lewica idzie w inną stronę a to przykład 90% ludzi nie chce niedziel handlowych wiec nie po co im samobój ?   

Większość jest głupia więc to nie nowina. 

Jak w niedzielę do sklepów nie będą chodzić to być może sprzedawcy nie będą ich otwierać i sprawa się sama rozwiąże. Ważne żeby ludziom pracy nie zakazywać jak Kaczyński z Czarzastym chce. 

muzełum -  pisowski inteligent nieuk analfabeta 😆😅🤣

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Większość jest głupia więc to nie nowina. 

Większość jest mądra , nie chce niedzieli handlowej .

To jest ta mniejszość ,głupia jak  onuca . Większość jest głupia więc to nie nowina. 

Onuca nigdy nie będzie miała racji , zawsze będzie w tej mniejszości .

Opublikowano

Taka większość jak ty z Romanem to z pewnością kwiat inteligencji narodu. 

A może teraz dotknijmy dziedziny w której masz spore deficyty ale coś tam kumasz , czyli logiki. 2 proste pytania. 

Czemu chcesz zakazywać ludziom pracy?

Po co utrzymywać zakaz handlu skoro jako rzecze  twój kolega nieuk , 90% do sklepu w niedzielę i tak nie pójdzie? Nie będzie klientów to i sklepów nie będą otwierać i się samo wszystko wyreguluje.

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Czemu chcesz zakazywać ludziom pracy?

Po co utrzymywać zakaz handlu skoro jako rzecze  twój kolega nieuk , 90% do sklepu w niedzielę i tak nie pójdzie? Nie będzie klientów to i sklepów nie będą otwierać i się samo wszystko wyreguluje.

a czytałeś co markety pisały ze nie chcą ?  poczytaj   

38 minut temu, Ulman napisał:

Taka większość jak ty z Romanem to z pewnością kwiat inteligencji narodu.

dzięki porównując do ciebie to ja rekin biznesu  

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

a czytałeś co markety pisały ze nie chcą ?  poczytaj   

dzięki porównując do ciebie to ja rekin biznesu  

Jak nie chcą to niech nie otwierają, Rynek sam wyreguluje i żadne zakazy nie będą potrzebne. 

Masz jakieś argumenty oprócz tych ze ludzie nie chcą kupować , markety sprzedawać a związkowe lenie , pracować? 

Jak ty taki rekin biznesu i ani liczyć ani czytać ze zrozumieniem nie umiesz , to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Większość jest mądra , nie chce niedzieli handlowej .

To jest ta mniejszość ,głupia jak  onuca . Większość jest głupia więc to nie nowina. 

Onuca nigdy nie będzie miała racji , zawsze będzie w tej mniejszości .

Jak większość nie chce niedzieli handlowej to nie pójdzie do sklepów właściciele nie zarobią i nie będą ich w niedziele otwierać. Po co te zakazy nakazy jakieś luki w postaci punktów pocztowych czy piekarni?

11 minut temu, Ulman napisał:

Jak nie chcą to niech nie otwierają, Rynek sam wyreguluje i żadne zakazy nie będą potrzebne. 

Masz jakieś argumenty oprócz tych ze ludzie nie chcą kupować , markety sprzedawać a związkowe lenie , pracować? 

Jak ty taki rekin biznesu i ani liczyć ani czytać ze zrozumieniem nie umiesz , to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

Pisowskim komuchom tego nie wytłumaczysz oni muszą żyć z batem nad głową zakazami i nakazami.

Opublikowano

@hubertuss w czym problem jest ,stawaj za ladę i sprzedawać w niedzielę w markecie zatrudnią szybko .

Onuca będzie kupował, wiec spełnicie swe marzenia i nikt nie będzie wam bronił pracy .

25 minut temu, Ulman napisał:

to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

To dobrze powiadasz , przed takimi jak wy .to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

Opublikowano
Ulman napisał:

Jak nie chcą to niech nie otwierają, Rynek sam wyreguluje i żadne zakazy nie będą potrzebne.  Masz jakieś argumenty oprócz tych ze ludzie nie chcą kupować , markety sprzedawać a związkowe lenie , pracować?  Jak ty taki rekin biznesu i ani liczyć ani czytać ze zrozumieniem nie umiesz , to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

Jak byly prace nad ustawą aby punkty pocztowe niebędące pocztami pozamykać jednak to Żabka podjęła współpracę z jedną ze szkół z Torunia i temat utknął. Tak to właśnie nikt zainteresowany nie jest...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cały ten zakaz handlu to był haracz  który PIS musiał zapłacić związkowym nierobom w zamian za poparcie.

galan, dwa proste pytania 

1.Czemu chcesz zakazywać ludziom pracy?

2.Po co utrzymywać zakaz handlu skoro jako rzecze  twój kolega nieuk , 90% do sklepu w niedzielę i tak nie pójdzie? Nie będzie klientów to i sklepów nie będą otwierać i się samo wszystko wyreguluje.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

1.Czemu chcesz zakazywać ludziom pracy?

Ludzie co sprzedają  6 dni w tygodniu , chcą tej pracy w Niedzielę.  Czemu  zmusza  się do tej pracy ?.  

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jak chcą to znaczy ze nikt nie zmusza.🤣 Znasz przypadki że musieli pracować 7 dni w tygodniu? Po ile godzin dziennie pracowali?

Ale pytanie jest inne i mimo ze chcesz od niego uciec zadam je ponownie - czemu chcesz zakazywać ludziom pracować? 

Opublikowano

czemu chcesz zakazywać ludziom pracować? 

Czemu nakazywać ludziom pracować w Niedzielę w sklepie ? .

Niech wypowiedzą się ludzie co pracują jako sprzedawcy , czy chcą czy nie . 

Opublikowano

Wszystko ma plusy i minusy... a stacje paliw ... i wiele innych miejsc , przecież  tam też są ludzie " w pracy", Z  jednej strony jak wprowadzili wolne niedziele to troche lepiej mentalnie , jest rozdzielenie tygodnia i spokojniej, bo wczesniej była gonitwa jednolita

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

czemu chcesz zakazywać ludziom pracować? 

Czemu nakazywać ludziom pracować w Niedzielę w sklepie ? .

Niech wypowiedzą się ludzie co pracują jako sprzedawcy , czy chcą czy nie . 

Nikt im nie nakazuje tak samo jak nie nakazuje im pracy w poniedziałek czy srodę.

Zapytaj czy chcą pracować? Nic głupszego ci nie wpadło do głowy? Może zrób referendum z pytaniem czy chca płacić podatki?🤣

Sprawa jest tak prosta że aż boli - określona praca ma pewne wymogi. Jak ci pasuje to pracujesz a jak nie , to zmieniasz.

Nadal nie odpowiadasz na pytania - gdzie przymuszali do pracy 7 dni w tygodniu i ile godzin dziennie kazali pracować.

Opublikowano
5 minut temu, GABBER85 napisał:

Wszystko ma plusy i minusy... a stacje paliw ... i wiele innych miejsc , przecież  tam też są ludzie " w pracy", Z  jednej strony jak wprowadzili wolne niedziele to troche lepiej mentalnie , jest rozdzielenie tygodnia i spokojniej, bo wczesniej była gonitwa jednolita

Pracowałeś gdzieś , kiedyś, u kogoś?

Opublikowano
3 minuty temu, GABBER85 napisał:

nie myślałem że jesteś tak słaby. Pracowałem, pracuję i daję pracę...

...dziwny wniosek.

Gdzie ta słabość, bo nie łapie?

Ale wolę u siebie pracować , jak by co.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Dla mnie osobiście to lepiej jak w niedzielę te sklepy da pozamykane.

Tylko słowo i sie otworzy...😉

Przed chwilą, GABBER85 napisał:

A co  to kogo obchodzi

A myślałem , że może kogo ..

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Sprawa jest tak prosta że aż boli - określona praca ma pewne wymogi. Jak ci pasuje to pracujesz a jak nie , to zmieniasz. 

Widać że niejeden szpital zmieniałeś. Ale z własnej woli🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v