Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertuss napisał:

Ostatni żołnierz skuty na granicy za użycie broni za pis to 2023 rok całkiem nie tak dawno. Dokładnie za to samo co za Tuska i wtedy waszego skowytu nie było słychać.

I ZNOWU KOMPROMISACJA, jak się nie ma merytorycznej odpowiedzi ( ty i merytoryka🤣) to się weksluje na inny temat.

A wasz, twój skowyt było słychać?bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć.Nawet wtedy gdy Frasyniuk, K**wa-Szatan i inni ,,celebryci" pluli, szczuli na żołnierzy, SG, wyzywali od morderców, ludobójców , śmieci, psów, jakoś nie słyszałem twojego skowytu, nawet forumowe trepy nie staneły ,,murem za mundurem" tylko dawali jakieś pokrętno-wykrętne odpowiedzi.Teraz zmieniłeś orientację bo Tusk wywrócił kota ogonem?

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Merytoryczna odpowiedź jest taka, że pis robił jota w jote to samo co teraz zarzuca ko. Pis robił w sensie ŻW za pisu robiła to samo co za KO.  i Tyle w temacie to samo za to samo robili. I znowu wyszliście na głupków. A to co robili celebryci guzik mnie obchodzi oni nie są ani w rządzie ani w ko. A błazna zrobiłeś to ty z siebie regularnie, były śmieci Sośnierza potem łyknąłeś, ze nazywam się Holecki. Nic nie wiesz i nic do ciebie nie dociera a potem wychodzisz na błazna i bluzgasz.

Sośnierz trzyma śmieci na klatce ja nie nazywam się Holecki a ty się skompromitowałeś. Taki jest rezultat tej dyskusji. NO i za pisu żołnierze na granicy byli skuwani przez ŻW za nie regulaminowe użycie broni tak jak za ko.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Merytoryczna odpowiedź jest taka, że pis robił jota w jote to samo co teraz zarzuca ko.

,,merytoryczna🤓" odpowiedź, ty wiesz co to jest merytoryczna odpowiedź?

Co to jest odpowiedź merytoryczna?

Chodzi o skupienie się na sednie sprawy. W merytorycznej komunikacji liczy się konkretna, rzeczowa treść, nie zaś puste frazy czy ozdobniki.( cytat)
No właśnie, konkretna odpowiedź na zadane pytanie, a nie pieprzenie o d*pie Maryni.
Pytam jeszcze raz gdzie był twój skowyt gdy opluwano żołnierzy, SG ZA RZĄDÓW PISU, DLACZEGO NIE SKOWYTAŁEŚ MIMO ŻE WIEDZIAŁEŚ ŻE ŻOŁNIERZE SĄ ARESZTOWANI I ZAKUWANI W KAJDANY? Może napisane wielkimi literami pytanie dojrzysz i odpowiesz ,, merytorycznie"
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Jaki pakt kto musi? Nie ośmieszaj się. Byłeś świadkiem, co w tym pakcie napisali?

@hubertus rozczarowałeś mnie bardzo - taki fan i nie wie jaki pakt spisali . Kartoflany jesteś fan .

To ja przeciwnik tej REWOLUCJI , wiem więcej bo o każdym przeciwniku trzeba wiedzieć wszystko , jego poglądy , wiarę .

Masz tu i niedowiarku i niemów jak NIEWIERNY TOMASZ . Miej więcej wiary .

Umowa „Koalicji 15 października” – ustalenia programowe

Koalicja partii demokratycznych działa w sposób w pełni transparentny. Dlatego też jeszcze przed utworzeniem rządu ugrupowania wchodzące w skład „Koalicji 15 października” przedstawiły opinii publicznej umowę koalicyjną. Pod dokumentem podpisali się premier Donald Tusk, marszałek Szymon Hołownia, wicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz, a także Włodzimierz Czarzasty i Robert Biedroń. Wśród priorytetowych zobowiązań znalazły się m.in. kwestie bezpieczeństwa, przywracania praworządności czy też umacniania praw kobiet.

https://www.gov.pl/web/premier/koalicja-15padziernika-program

Umowa „Koalicji 15 października” – ustalenia programowe

https://suski.dlawas.info/polityka/umowa-koalicji-15-pazdziernika-ustalenia-programowe/cid,35208,a

https://www.rp.pl/polityka/art39386631-umowa-koalicyjna-podpisana-liderzy-ko-trzeciej-drogi-i-lewicy-zawarli-porozumienie

Podpisanie umowy koalicyjnej przez Donalda Tuska, Władysława Kosiniaka-Kamysza, Szymona Hołownię, Włodzimierza Czarzastego i Roberta Biedronia w Senacie RP.

Ilustracja

a3d8475074d6633030eb9bd7e1a1124e.webp

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Nawet wtedy gdy Frasyniuk, K**wa-Szatan i inni ,,celebryci" pluli, szczuli na żołnierzy, SG, wyzywali od morderców, ludobójców , śmieci, psów, jakoś nie słyszałem twojego skowytu, nawet forumowe trepy nie staneły ,,murem za mundurem" tylko dawali jakieś pokrętno-wykrętne odpowiedzi.T

A co można odpowiedzieć na opluwanie? Jedyny skuteczny środek to dać mordę opluwającemu, ale są poza zasięgiem. Od pyskówki jest departament prawny MON i to jego psi obowiązek. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

A co można odpowiedzieć na opluwanie? Jedyny skuteczny środek to dać mordę opluwającemu, ale są poza zasięgiem.

OPLUĆ OPLUWAJĄCEGO, jeśli jest poza zasięgiem pięści, to właśnie takie wykręto-pokrętne odpowiedzi.Poprzeć na forum, solidaryzując się z opluwanymi, czego u was nie ma do dziś.Podobno do dziś uważasz się za żołnierza, w co wątpię.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

ja nie nazywam się Holecki

udowodnij :D 

Nawet wtedy gdy Frasyniuk, K**wa-Szatan i inni ,,celebryci" pluli, szczuli na żołnierzy, SG, wyzywali od morderców, ludobójców , śmieci, psów, jakoś nie słyszałem twojego skowytu, nawet forumowe trepy nie staneły ,,murem za mundurem" tylko dawali jakieś pokrętno-wykrętne odpowiedzi.

jak nie stanęli? nawet wyrazili poparcie

Dnia 10.06.2024 o 23:19, DTaras napisał:

Weź się odpimpol od honoru żołnierza. To są spisane sprawy. Niestety zapisy te w odniesieniu do akcji do jakiej włączono wojsko zakazują rzemiosła toteż Pani Szatan jakąś słuszność jednak miała.

🤮

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, nie napisał:

nawet wyrazili poparcie

Dla kogo?dla tych szmaciarzy?O.o

,,Pani Szatan jakąś słuszność jednak miała"

Miałeś rację, wyrazili ,,poparcie"

Edytowane przez witejus
Opublikowano
witejus napisał:

Pytam jeszcze raz gdzie był twój skowyt gdy opluwano żołnierzy, SG 

Jam robił wówczas swoje. Niestety ktoś to tak wymyślił iż na samym początku żołnierz nie miał tam żadnych praw przysługujących funkcjonariuszowi i byliśmy aktywnymi statystami. Trzeba było sprawdzić pojazd to się sprawdzało a następnie tłumaczyło z bezprawnego zatrzymania. Ci co powyciągali niepokornych na glebę mają stosowne wpisy w aktach ale też rzucili wqwieni kwity. Ktoś się potem jurnął i w ustawie o straży granicznej (!!) zawarto art 11a i 11b. Co oznacza iż nadal żołnierz jest tylko do pomocy. Nie jesteśmy tam funkcjonariuszami. Jesteśmy żołnierzami. SG w czasie gdy nie było płotu kopała w dupy po równo wszystkich od 6 do 70 roku życia bez względu na płeć. Wystarczyło gówniażerię wyłapać tak jak była wyłapywana i narobić reportaży w 12 językach. Tych zdrowych zaś jak dotychczas do okna życia i pałą na do widzenia jak nie chciał podać danych a dla chętnych bilet do domu samolotem. Powstał jednak płot. Jako zapora inżynieryjna wymaga inżynieryjnych metod do pokonania. Bierze się zatem inną masę ludzką, indoktrynuje celem zwiększenia determinacji i wysyła takich inżynierów pod opieką na płot. Sytuacja uległa zmianie. Przedtem broń wystarczyło przeładować no może raz strzelić. Byli tacy co się po dwa razy z tym samym żołnierzem widzieli. Teraz jest inaczej. Żołnierza nie chroni się jednak tak identycznie. Żołnierz przyjmuje obelgi za indolencję władzy co wpisane jest w jego służbę. Brak wykorzystania mediów do umocowania służby na granicy skutkowało akcjami celebryckimi. Kto zatem munduru nie bronił? Sam mundur i kierownictwo kraju które nim dysponuje. Jako żołnierz przyjąłem wówczas obelgi i nie obeszło mnie to zbytnio. Robiłem co do mnie należało dlatego nie czuję się skalany. Chłopaka zadźgano. Drugi w celu odparcia bezprawnego ataku na życie osoby, żołnierza lub funkcjonariusza mógł użyć broni. Mógł nawet to zrobić bez ostrzeżenia. Nie użył. Czy spanikował? Czy bał się może? Czego bardziej: że zrani lub zabije czy oskarżenia o przekroczenie uprawnień? Pieprzenie o kalaniu munduru z 2022 roku jest obecnie nie na miejscu. Zwyrol jak ja strzeliłby w płot a potem starał się poranić jak najwięcej towarzystwa z drugiej strony tylko po to aby przy udzielaniu pomocy rannemu koledze nikt na plecy mu nie wlazł. Panowie w czerwonych beretach jednak skutecznie mundur by potem skalali.

witejus napisał:

30 minut temu, nie napisał:

nawet wyrazili poparcie

Dla kogo?dla tych szmaciarzy?O.o

,,Pani Szatan jakąś słuszność jednak miała"

Miałeś rację, wyrazili ,,poparcie"

Jam to napisał. Czego nie rozumiesz z całości tamtego posta?

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, DTaras napisał:

Czego nie rozumiesz z całości tamtego posta?

Nie rozumiem dlaczego nie reagujecie na obelgi rzucane przez ówczesną opozycję i ,,celebrytów. Tłumaczysz mi co robiłeś w wojsku jakie stosunki, atmosfera tam panuje i rozumiem że w wojsku siedziałeś cicho i rozumiem dlaczego. Tylko nie rozumiem dlaczego tu, na forum, pod nickiem, pseudonimem boicie się po żołniersku ,  dosadnie powiedzieć o tych szmaciarzach kim oni naprawdę są.A zamiast tego udajecie, czy też rzeczywiście, że was to nie dotyczy, że nie honor kopać się z celebrytami,ale honorem jest nadstawiać twarz na obelgi  a d*pę na kopniaki.Nie wiem czy boicie się by was nie okrzyknęli pisiorami, czy jeszcze inna przyczyna.Musicie mieć naprawdę miękkie serca ...

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

każdy, nie trzeba być żołnierzem, może użyć obrony (broni), gdy ktoś zagraża jego życiu

żołnierze delegowani do ochrony granicy mają takie same prawa jak straż graniczna

tylko dowódcy chyba o tym nie wiedzą i tu jest problem

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dopiero pis wprowadził przepis, że osoba zaatakowana w swoim domu i broniąca się, nawet gdy, przekracza granice obrony koniecznej nie podlega karze (patrząc na wyniki głosowania, przepis ten, nie spodobał się wielu wyborcom po) 

Edytowane przez nie
Opublikowano
nie napisał:

każdy, nie trzeba być żołnierzem, może użyć obrony (broni), gdy ktoś zagraża jego życiu

żołnierze delegowani do ochrony granicy mają takie same prawa jak straż graniczna

tylko dowódcy chyba o tym nie wiedzą i tu jest problem

Najpierw się zorientuj o czym piszesz a pote dopiero - napisz. Dla ułatwienia naprowadzę: zakres i ilość środka musi być współmierna do zagrożenia.

Żołnierze na granicy są nadal żołnierzami a nie funkcjonariuszami - doorientuj się po raz wtóry.

witejus napisał:

Nie rozumiem dlaczego nie reagujecie na obelgi rzucane przez ówczesną opozycję i ,,celebrytów.

Żołnierz jest apolityczny - pomogło?

Opublikowano (edytowane)

Tak miało być pięknie radośnie , uśmiechnięta Polska .

cytuje .

Jest nagranie można zobaczyć na żywo .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/spiecie-koalicjantow-w-sejmie-wezcie-sie-do-roboty/6zr0jhj,79cfc278

Spięcie koalicjantów w Sejmie. "Weźcie się do roboty!" Dno , muł bagno doprowadzą do upadku całą gospodarkę szybko .

W trakcie czwartkowych obrad Sejmu doszło do wymiany zdań między przedstawicielami koalicji rządzącej. Po wystąpieniu wiceministra z Lewicy Marek Sawicki z PSL zaczął apelować do przedstawicieli rządu, by "wzięli się do roboty

Włodzimierz Czarzasty. — Marku, nie byłbym sobą... — zaczął wicemarszałek Sejmu.

Odpowiedział mu poseł PSL Marek Sawicki. — Z przykrością stwierdzam, że nic nie rozumiecie, jeżeli chodzi o biogazownie rolnicze. One nie potrzebują ustaw, tylko decyzji, przeznaczenia części KPO. Zaraz zagraniczna konkurencja będzie wypracowywać swoje interesy, a Orlen będzie bankrutem. Skończcie z szykowaniem ustaw, które są do niczego niepotrzebne. Weźcie się do roboty i zacznijcie inwestować! nawoływał Sawicki z mównicy sejmowej.

Na te słowa zareagował prowadzący obrady wicemarszałek Włodzimierz Czarzasty, lider Lewicy. — Drogi Marku, nie byłbym sobą, gdybym ci nie przypomniał, że szefem tego resortu jest Czesław Siekierski i myślę, że mógłbyś go zapytać na swoim klubie o politykę w tej sprawie — powiedział Czarzasty. Istotnie, minister Siekierski jest członkiem PSL.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
witejus napisał:

dosadnie powiedzieć o tych szmaciarzach kim oni naprawdę są.

To jest rola innych niż ja ludzi. Nie obchodzi mnie to co mówią celebryty ani na czym zbijają kapitał. Żołnierz w sytuacji na granicy nie jest w swoim naturalnym środowisku i musi (musiał) robić rzeczy w kodeksie honorowym niepojęte. Wywołało to wzburzenie, które jestem w stanie pojąć. Nikt też nie jest w stanie skalać munduru tylko on sam albo jego nadzór czy zwierzchność. Szczególnie cywilna. Dlatego podtrzymuję to z czego wyszliśmy i to co na wstępie.

Opublikowano

cos ponad 800 strzalow oddano na granicy - w radio mowili

wicia sie chyba zakochal wszatan-kazde jej slowo to dla niego wyrocznia..

dla mnie jest aktoreczka bez znaczenia-choc jej zazdroszcze ze na paru reklamach zarobila tyle ile my przez lata  nie przygarniemy.

swoja droga dobry towar wciagnela ze miala taki odlot - podejrzewam ze paru z was ma tego samego dilera  😂

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego nie reagujecie na obelgi

Jak jechałem na Golan, to byłem "ciulem ze znajomościami", jak do Jugosławii "to pewnie jedzie po dolary", jak do Iraku to znowu "amerykańskim najemnikiem i sługusem". pojechałem na powódź to kobita lała mnie po gębie i wyzywała, bo niby wysadziłem wał powodziowy. I co? Mam reagować? Co mam powiedzieć? List otwarty napisać? Żalić się na swój los? Widocznie obelgi wpisane w tę robotę. Mogę zgłosić przełożonym . Co z tym zrobią?  Akcję "murem za mundurem"? Trza łyknąć po służbie stakana, odespać problem i rano znowu robić swoje. Nowy dzień, nowe problemy.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v