Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

. A tera po dojściu KO do władzy otwarcie mówi się o tym, że chca skończyć z rynkiem pracownika.

Dlaczego jak rządzi PIS jest wzrost gospodarczy i rynek pracownika jak rządzi PO jest odwrotnie .

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Pewnie razem z Kaczyńskim ten toast wznosili.

Co tam ciekawego w Konfederacji słychać , jest kampania a ich nigdzie nie widać , jakby nie TV Republika to nikt o istnieniu posłów z Konfederacji by nie słyszał , dasz im głos w euro wyborach ?

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

pare lat minelo -teraz patrzysz na swiat tak samo jak 20 lat temu ??

A jak mam patrzeć? Przez te lata tylko świat zrobił sie jakiś taki większy. 

Opublikowano

Oczywiście że dam.

To że ich nie widać w głównych mediach , nie oznacza że kampanii nie prowadzą. Po prostu nie biorą udziału w napieprzance pomiędzy POPISem więc nie są dla gawiedzi atrakcyjni medialnie. 

1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Sam fakt , że istnieje takie przekonanie nie został wyssany z palca i negowanie tego nic nie da. Aby się dorobić fortuny , trzeba mieć trochę szczęścia , być bogatym z domu lub zaczynając od zera  - delikatnie rzecz  ujmując  umieć " kombinować ' . A później pieniądz robi pieniądz. Na świecie nie ma nic z niczego, aby zyskał ktoś - inny musi stracić , takie są realia.

Kiedyś było przekonanie że jak ktoś zrobi coś na co reszta nie wpadła,  to jest czarownikiem albo w zmowie z nieczystymi mocami. Teraz lud uważa że kradną, oszukują lub kombinują i 

Gdyby było tak ze jeden traci a drugi zyskuje i suma dóbr jest stała to populacja ludzi nie przekroczyłaby kilkuset milionów i dalej wszyscy mieszkaliby w jaskiniach.  

Nie ma nic z niczego ? Kostka na podwórku jest z kopalin , energii i pracy ludzkiej. Kto i co tu stracił a kto zyskał?

Opublikowano
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dlaczego jak rządzi PIS jest wzrost gospodarczy i rynek pracownika jak rządzi PO jest odwrotnie .

Co jest odwrotnie? 

Opublikowano

Sklepali mi berety i wierzą ze za PIS wszystko jest doskonale a za PO wszystko jest źle. Największym mistrzostwem jest to że propaganda uczyniła z nich bezmyślną i bezwolną masę która przyjmuje wszelkie komunikaty bez jakiejkolwiek refleksji. Moga im wmówić cokolwiek i kazdy im uwierzy 

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Gdyby było tak ze jeden traci a drugi zyskuje i suma dóbr jest stała to populacja ludzi nie przekroczyłaby kilkuset milionów i dalej wszyscy mieszkaliby w jaskiniach.  

Właśnie gdyby nie nauczyli  się pozyskiwać dóbr jakie daje planeta dalej mielibyśmy erę jaskiniowców. 

32 minuty temu, Ulman napisał:

Nie ma nic z niczego ? 

Tak , bo...

33 minuty temu, Ulman napisał:

? Kostka na podwórku jest z kopalin , energii i pracy ludzkiej. 

34 minuty temu, Ulman napisał:

. Kto i co tu stracił a kto zyskał?

Zyskał ten kto zarobił na etapie produkcji .

Co do straty , to jeszcze nie wiadomo , na razie są poniesione koszty jak dowalą podatek od powierzchni utwardzonej to zysku nie będzie od luksusu .😃

Temat rzeka.....

Opublikowano

Zyskał bo wytworzył wartość dodaną. Nikt nie stracił więc twoje teorie że ktoś musi stracić żeby ktoś zyskał są o kant d*py rozbić. Dysydent już ci to tłumaczył ale jak widać mu się nie udało.   

Opublikowano

Tusk zagrał vabank , wiedząc że w komisji parlamentarnej muszą być posłowie opozycji powołał komisję rządową bez posłów .

W komisji do wpływów rosyjskich będą ci co mieli kontakty z ruskimi .

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

no popatrz; znalazł się taki co widzi potwierdzenie astrofizycznej teorii ekspansji wszechświata

a ciut poważniej to nawet dziwne bo z wiekiem świat większości subiektywnie maleje

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

Chcesz zobaczyć Morskie Oko? To trza za***rdalać z lacza w te i nazad..Przejdziesz się , dla zdrowia lepiej, docenisz swój wysiłek a konie i fury nie będą potrzebne. Droga jest dobra i d*py wozić wcale nie trzeba.

forma to jak mam jak mało kto z dzieckiem na barana jeszcze ............ ale są ludzie starsi albo chorzy dzięki i pozdrawiam 

7 godzin temu, DTaras napisał:

Jak chcesz zobaczyć Morskie Oko to sie trza jeszcze wbić na Czarny Staw pod Rysami bo dopiero stamtąd widać. No i trochu odpocząć idzie bo każdy zapierdziela te osiem kilometrów tylko na frytki w schronisku.

👍

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, andrzej78 napisał:

A kto za to finalnie  płaci ? Do czyjego portfela kasa trafia ,a z czyjego ubywa. Proste pytanie.

Czy dobrze rozumiem ze według ciebie ,  jak ktoś coś nabywa to traci? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

kupilem piwo-wypilem,do tego butelka bezwrotna, wysikalem sie w  krzakach ..same straty a ja mam niby zarobek ..

3 godziny temu, mirro napisał:

wiekszy ?? 

patrze w niebo -samolot lecie,za pare-parenascie godzin bedzie na drugim koncu europy czy swiata..

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

wiekszy ?? 

patrze w niebo -samolot lecie,za pare-parenascie godzin bedzie na drugim koncu europy czy swiata..

Ano większy. Bo zdałem se sprawę w ilu jeszcze miejscach nie byłem. I okazało się że w niewielu byłem,:lol:

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

A kto tu pisze o oszukiwaniu? Jako gamoń masz wpojone ze jak ktoś sobie lepiej radzi to musi oszukiwać Wierzysz w to bo sam nie umiesz wymyśleć nic produktywnego i błyskotliwego więc skoro ty nie potrafisz a innym sie udaje to pewnie oszukują. Echhh ta postkomunistyczna mentalność 😕

Sam jesteś gamoń, aaaa przepraszam, Ty jesteś z tych rekinów biznesu co trzęsą portkami jak minimalna wzrasta.😁

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Ano większy. Bo zdałem se sprawę w ilu jeszcze miejscach nie byłem. I okazało się że w niewielu byłem,:lol:

mapy i atlasy byly i dawno a wteyd mozliwosci podrozy byly mniejsze i tak duzo zwiedziles "zawodowo".

nie da sie wszystkiego zobaczyc a i potem wspomnienia sie mieszaja.. dobrze ze jest google i i sie wyswietlaja raporty.

niedawno przekroczylem w podrozach dlugosc rownika. 

gdy jade ciagnikiem to zaliczaja jako jazde na rowerze 🤣

wybiera sie ktos na warsztaty chemirolo pod zamosc ?? wyslali mi sms-a.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacor73 napisał:

Sam jesteś gamoń, aaaa przepraszam, Ty jesteś z tych rekinów biznesu co trzęsą portkami jak minimalna wzrasta.😁

A masz może coś do powiedzenia w temacie?

Minimalna to wymysł komuchów i nie powinno być jej w ogóle. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

kupilem piwo-wypilem,do tego butelka bezwrotna, wysikalem sie w  krzakach ..same straty a ja mam niby zarobek ..

No i? a twój mocz za parenaście godzin będzie co najwyżej z 1 cm w gruncie i gdzie ty jesteś? nic technika nie poszła u ciebie do przodu .   🙆‍♂️

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, jahooo napisał:

Ale lewaków nie interesują ludzie pracujący w skrajnie niekorzystnych warunkach za głodowe płace. Tylko konie, bo tu jakaś firma może zrobić biznesik na elektrycznych wozicdłach i da odsyp tym, co pomogli wyruchac górali z końmi. Czyli ktoś ma w tym interes do zrobienia

trafiłeś w punkt ja czekałem .. chciałem cos napisać oto looby polityczne 

Może być zdjęciem przedstawiającym furgonetka, tramwaj i tekst

UWAGA: Elektryczny bus, który ma kursować na trasie do Morskiego Oka jest już na miejscu.

szkoda ze w tym kraju mamy takich tępaków  

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v