Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Warszawie to powinno się zabrać wszelkie prawa wyborcze 

A przyznać wiejskiej pipidówie co ma 26 numerów domów 😄

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

To  zaproponuj inne wyjście?

Pytałem się wczoraj ,żaden  się nie odezwał....

aby skutecznie zaatakować trzeba rozpoznać wroga a w tej sytuacji kto nim jest?
Przeciwko czemu są te protesty? a no przepisom i wykonawcom tych przepisów czyli wszyscy urzędnicy są wrogiem którzy tworzą aparat siły wymuszający egzekwowanie swoich własnych wymysłów.

To technicznie trudne ale w dobie internetu już możliwe do przeprowadzenia. Kto wymyśla, wprowadza i siłowo bądź ekonomicznie wymusza niekorzystne dla społeczeństwa bzdury? tych atakować, nie wpuszczać selektywnie choćby i na te publiczne drogi a przede wszystkim dać tym urzędasom do zrozumienia że są personalnie i prywatnie rozpoznani i rzeczywiście reszty społeczeństwa nie przekona do słuszności swoich postulatów utrudnianie codziennego życia takim samym ofiarom nieudacznictwa urzędasów jak i protestujący a tylko tych urzędasów postawi w roli rozjemców.
Akurat platfusom te protesty służą najbardziej bo akurat im przypadło teraz rządzić i to oni będą owym rozjemcą a powinni być głównym celem ataku bo to oni zwożą nm z Brukseli kretyństwa prawne, tłumaczą na polski i siłą aparatu państwa (który stał się już nazbyt wszechwładny) je nam wszystkim narzucają bez obowiązku pytania czy my tych przepisów chcemy.

Tak - tu @racyl ma rację - atakowanie dróg tym sqr..synom z wierchuszki żadnej krzywdy nie wyrządza, samiśmy im sfinansowali możliwości przemieszczania się choćby i helikopterami i wielkopaństwo magnaterii etatystycznej trzeba ukrócić innymi metodami niż paraliżem gospodarki która przecież nam bardziej potrzebna sprawna niż tym brukselskim odjechańcom w zielone opary absurdu i to ich a nie sąsiada trzeba bezpośrednio i personalnie atakować.

Na początek powtórzę - zidentyfikować wroga a jest nim urzędas na posadzie a im wyższej tym wróg z niego nasz większy

mają sie nas bać nie robotnicy ani nawet biznes a państwowe darmozjady którym się wydaje że więcej znaczą niż powinni.

na początek za podstawowy mechanizm ustawodawczy uczynić referendum i każdy kto jest przeciwny temu mechanizmowi winien stracić prawo wyborcze i piastowania jakichkolwiek stanowisk publicznych finansowanych z podatków a zwłaszcza stanowisk w resortach siłowych i to owa zasada winna być egzekwowana siłą od samego dołu, cała reszta sama się zdemokratyzuje .
Protesty rolnicze już osiągnęły swój cel - zwróciły uwagę na oderwanie od rzeczywistości magnaterkę urzędniczą i przerost tej kasty ponad zapotrzebowanie.
Nie tylko rolnicy nie mają nic ciekawszego do roboty i paraliżują ruch na drogach publicznych co jest najgorszym z możliwych pomysłów na poprawę sytuacji tylko że jedynym z pokojowych możliwym ale i urzędasy też mają niedobór zajęć i wymyślają coraz to nowe bzdury prawne zatem jednych i drugich jest nadmiar. Tylko tego nadmiaru nie rozwiążą kolejne jeszcze przepisy co zawalenie całego systemu a w najlepszym wypadku kontrolowana jego przebudowa i niezależnie który sposób zwycięży to już się zaczęło.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

nie zamierzam tego cwaniaczka co na głupocie powszechnej żeruje oglądać ale zapewne chodzi o jakieś rozwalanie gnoju i podobnych "perfumerii" po asfalcie czy brukach miast
nawet jeśli nie to nieważne bo może oblanie jakiego urzędu gnojówką czy innej siedziby jakiejś szajki partyjnej moożna jakoś zrozumieć za względnie celny atak, bo takie rozwalanie kupami po szosach tego i owego wcale nie służy rolnikom i ci co to rozwalają pracują dla tych przeciw którym owe protesty

dlaczego? przecież to oczywiste i nie wymaga wykładni.
Z takimi oszołomami powinni walczyć sami rolnicy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

elta wschodniopolska od rana filmami atakuje--jaka elita taki poziom.

50 minut temu, nie napisał:

W sobotę, w kanale zero, debata kandydatów na prezydenta Warszawy. Spośród sześciu startujących, przyjdzie do nas pięciu:

- Magdalena Biejat
- Tobiasz Bocheński
- Janusz Korwin-Mikke
- Przemysław Wipler
- Romuald Starosielec

Zabraknie Rafała Trzaskowskiego, który najwyraźniej uznał, że skoro i tak wygra wybory, to po co łazić.

mieszkańców warszawy może mieć w d... i tak na niego zagłosują

nawet gdyby wystawili małpę w koszulce PO to i tak by wygrała w warszawie

wypuscili na przepustke ??czy kaftan poluznili ??

41 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Warszawie to powinno się zabrać wszelkie prawa wyborcze 

wszystkie dziewczyny z twojej wsi tam wyjechaly ??

a gdybys tak zostal ministrantem w sosnowcu ??😂

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał:

elta wschodniopolska od rana filmami atakuje--jaka elita taki poziom.

obejrzałeś bodaj z kawałek? pytam z ciekawości czy zgadłem w swoim komentarzu czy nie o czym tym razem ten samozdeklarowany pierdoła tam gadał?

ktoś by wolał większą kontrolę neta aby takich pierdołów było jak najmniej, no ja wręcz przeciwnie, nic tak nie uczy dystansu do wynaturzeń, dziwadeł, zboczeń itd,itp. jak ich poznanie a sama wyobraźnia wystarczy aby większość unikała bezpośredniego doświadczania tych zboczeń.
Dobrze że nie są ukrywani poebańcy przed publicznym widokiem, nawet na najprymitywniejszą formę życia - wirusy; nie ma skuteczniejszych metod jak szczepionki uodparniające

24 minuty temu, jacus napisał:

a gdybys tak zostal ministrantem w sosnowcu

znów coś przegapiłem?
dlaczego akurat w Sosnowcu?

tak pobocznie mi się przypomniała sentencja gdzieś kiedyś zasłyszana - "gdyby ministranci zachodzili w ciążę to w KK antykoncepcja była by jednym z wymaganych sakramentów świętych" :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tak to jest gdy chlopakow ze wsi priwislanskeigo kraju  dadza do krakowa. pogubili sie ksieza z zaglebia..

seminarium duchowne diecezji sosnowieckiej bylo przez lata u nas- dopiero gdy zaczely wychodzic na jaw afery z klubami gejowskimi przeniesli je za kordon..

rektor i alumni byli stalymi klientami przybytkow pod teczowa flaga.. 

gdy glupek  dodaje swira to nawet ogladac nie musze .. wystarczy pare razy stracic kilka minut i na cale zycie mozna sobie zdanie wyrobic ...

• Thanks 1
Opublikowano

Te bezmózgi w traktorach powinny stać tam gdzie zapadają jakieś decyzję które mogą rozwiązać te problemy a nie sterczeć na rogatkach jak żule i wku…ać wszystkich.

Opublikowano

po 2,5km miasto zakorkowane .

wcześniej blokowali tory kolejowe i wjazdy do firm skupujących  ale jak dostali wezwania do zapłaty odszkodowań to mszczą się na niczemu niewinnych ludziach na drogach

Opublikowano
2 minuty temu, GABBER85 napisał:

bys moze nie slyszles ale sa takie elektrownie co prad produkuja z pradu...w nocy wode pompuja w gore a w dzien spuszczaja ja na generatory i tak w kolo macieju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v