Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

3000 chińskich elektryków na nowiusienkim ro - ro przybiło do europy a to pierwszy transport. Chiny upychają to po świecie bo Build Your Dream wyscignął Teslę a to nie jest jedyny producent. Na Węgrzech będzie chińska fabryka elektryków. Odpoeiedź europejskich marek jest znikoma i raczej w kierunku golasów. Podsumowując - trwa oczekiwanie na przepalenie się chińczyków - tylko Romek, nie dosłownie. Biorąc pod uwagę ostatnie drgnięcie - spadek cen nowych aut - jary za emisje raczej będą odroczone. Jak nie regulacjami to hybrydami... albo jednym i drugim bo chinole jak nie auta to baterie zechcą nam opylić. Ja czekam na powrót V8 w hybrydzie. Ale elektryka celem okrążania komina myślę przytulić. Tesla ma coś taniego robić ale myślę, że będzie to raczej kombinacja z modelem 3...

Opublikowano (edytowane)

Solidarność zaangażowała się w strajk, podobno w stronę Policji lecą petardy, brawo, brawo ...

TV Republika już reklamuje tylko Solidarność a nie strajk rolników, upolitycznienie strajku na całego ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

LOT uchachany z połączenia do Seulu i kombinuje jak tu zrobić powrót aby ominąć Warszawę. Bo to połączenie jest z Wrocławia.. Generał też się cieszył z lotniska w Baranowie przy czym darowanemu koniu się w zęby nie zagląda i wypowiada się w zakresie małego, wojskowego komponentu tego lotniska. Pytanie: gdzie tak naprawdę wojsku takie lotnisko pasuje, czy lądowanie C17 potrzebuje tych 3 kilometrów pasa i jakie połączenie kolejowe co do szerokości ładunku i możliwości reflektuje pozostaje niezadane i otwarte.

Opublikowano (edytowane)

Kutwa te jełopy tak rządzą, że całą Polskę zalewają strajki. Strajkują rolnicy górnicy hutnicy niepełnosprawni, wszyscy... Od zwykłego robaczka  świętojańskiego po emeryta renciste

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Kutwa te jełopy tak rządzą, że całą Polskę zalewają strajki. Strajki rolnicy górnicy hutnicy niepełnosprawni, wszyscy... Od zwykłego robaczka zwykłego robaczka świętojańskiego po emeryta renciste

Strajkują bo wyszły na jaw wszystkie przekręty PiSdy, do 15 października Solidarność dostawała łapówkę to nie strajkowali, ale teraz PiSdowskie dupowlazy wyszły z swoich nor...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Strajkują bo wyszły na jaw wszystkie przekręty PiSdy,

Ja nawet bym w to uwierzył, żeby ino ci co rządzą zaczęli cokolwiek spełniać z tego co obiecywali, a że nie robią nic, więc twoja teoria bierze w łeb.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Strajkują bo wyszły na jaw wszystkie przekręty PiSdy, do 15 października Solidarność dostawała łapówkę to nie strajkowali, ale teraz PiSdowskie dupowlazy wyszły z swoich nor...

Teraz to już platformerskie dupowłazy. Skoro dostali i wzięli łapówkę to znaczy że tego samego oczekują od obecnie rządzących.  Niczym nie różni się od twoich koalicjantów,  wybrańców którzy są z tym kto większą łapówkę przedstawi.

5 minut temu, Desperado napisał:

Zaczynasz mądrze gadać.  :P

Taa, zaczyna klin dobijać by rozłam był większy🤣

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Teraz to już platformerskie dupowłazy. Skoro dostali i wzięli łapówkę to znaczy że tego samego oczekują od obecnie rządzących.  Niczym nie różni się od twoich koalicjantów,  wybrańców którzy są z tym kto większą łapówkę przedstawi.

🤣

Wytoczyła się Solidarność wywalczyć sobie jakieś dotacje na kolejne 4 lata ... Kosztem problemów w rolnictwie a głupi idą na strajk pod ich szyldem ...

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Ja czekam na powrót V8 w hybrydzie

Oooooo mnie się podobać ten pomysł.

6 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Mam nadzieję że nie pozwolą solidarności na reprezentowanie rolników.

Bo PiSowca wal z gumowca?:lol:

4 minuty temu, tracker napisał:

Tusek kiwa rolników, aby do wyborów, a potem będą rolnicy mogli cesarzowi ewropy naskoczyć.

Tusk raczej czeka aż Ukraina dojrzeje do rozmów a wręcz sama przyzna że może przestać pchać zboże do Polski.

Opublikowano

"Unijny Komisarz ds. rolnictwa Janusz Wojciechowski potwierdził mi informację, że Zielony Ład jego zdaniem "trafi do kosza" - powiedział korespondent Polsat News w Brukseli Andrzej Wyrwiński. Komisarz przygotował pakiet zmian, który ma wejść w życie w ciągu najbliższych kilku tygodni."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-03-06/ke-ma-nowe-propozycje-zielony-lad-trafi-do-kosza/?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Przecież Trzaskowski już jest prezydentem Warszawy więc jeśli wygra ponownie jego status się nie zmieni. Rolnicy to nie są mieszkańcy Warszawy więc nie musi się obawiać utraty głosów a zakaz wjazdu ciągnikami do Warszawy już został ogłoszony. Ale strajkować nikt nikomu nie zakazuje. Tak wiec nie wiem tak do końca co ty miałeś na myśl

2015 

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ursus bardzo dobry ciągnik, wielu młodych chłopaków na wsi nauczyło się przy nich mechaniki, ciągle się psuły to było się przy czym uczyć xD C-330 było udanym i w miarę bezawaryjnym ciągnikiem, ale ta pseudokopia Zetora w postaci C-360 to był straszny szmelc, ciężka seria gdzieś pomiędzy C-330 a C-360.

nie wiem nie miałem 60 c 330  u mnie jest od parady z turem 

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Albo licencyjne Fergusony, póki nie zaczęli montować dodatkowej pompy hydraulicznej to nie dało się jednocześnie korzystać z podnośnika i wyjść hydraulicznych, rzeczywiście, super ciągniki xD

wystarczyło kupić węże i wy***ać stary rozdzielacz dać nowy i tak się problem rozwiązywało dodatkowo był mocniejszy podnośnik prawdopodobnie przez to ze te stare rółki zastąpiło się węzami większej średnicy    fedek z przednim napędem 7k mth bez patrzenia w silnik i nic się nie dzieje  

górnicy  w drodze do wawy 

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i pociąg

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i pociąg

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Zielony Ład”

32 minuty temu, mirro napisał:

Tusk raczej czeka aż Ukraina dojrzeje do rozmów a wręcz sama przyzna że może przestać pchać zboże do Polski.

chyba go z kimś pomyliłeś 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

gdybyś wiedział jak zborze się sprzedawało  to byś inaczej gadał 

styczeń 6 rolnicy apelują ze wjeżdżają masowe transporty ze zbożem 

8 Kołodziejczak przyjeżdża na granice twierdzi ze nic nie wierzcza

ok 18 stycznia rolnicy apelują ze magazyny na skupach się zapełniają ze albo na zapisy albo nie można sprzedać pszenicy   

a później reszta wklejałem tu wykres cen kiedy to wszystko jebło  w żniwa pszenica po 900 a teraz ?   

kto wakacje krzyczał ze pisory zablokowały zborze  z ukrainny ? chyba rudy  

po co jechał Tusk 3 stycznia do Niemiec ? 

19 godzin temu, Roman176 napisał:

Cena pszenicy konsumpcyjnej na przestrzeni ostatnich...

za Tuska jest jeszcze taniej a świnia co głośno kwiczy .........     jak w 2012 naobiecywane a większy chujnia przed nami poczekaj co bd po wyborach   

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na protest przyjechało propisowskie bydło dudy ze śląska i już zadyma. A oberwie się rolnikom. Jeszcze ktoś tych gnojów pisowskich będzie bronił?

Edytowane przez jacek1296
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Protestujący rolnicy dostali się na teren Sejmu - informuje reporter Jakub Krzywiecki. Wcześniej grupa protestujących zaczęła rozbierać nawierzchnię z bruku i rzucać "pozyskanymi" tak kostkami w stronę policji.

Przyjechały dziady od @Roman176 ze Śląska, z swoim przywódcom Dudą i narobili bałaganu i antyreklamy rolnikom ...

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v