Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

w czym Ci przeszkadza zmiana czasu? mi się to podoba...

A no w tym że jak teraz wstaje o 4 to będę musiał wstawać godzinę wcześniej. A jak wieczorem jest długo widno to o 21 zasnąć nie mogę 

Opublikowano
Strongman napisał:

św Piotr wielkie imię drugi po Jezusie.

w kontekście tego, co napisałeś w tym poście to by się zgadzało. drugie imię po Jezusie. ja widzę to tak: mówisz do swojego młodego: Jezusie, Piotrek, czemu Ty taki uparty.... 🤣

niemniej jednak gratuluję maleństwa.

superfarmer02 napisał:

Wtedy to michałowo

mój brat ksiądz tak na moją małżonkę mówi. 😉 Michałowa

6465 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

w czym Ci przeszkadza zmiana czasu? mi się to podoba...

A no w tym że jak teraz wstaje o 4 to będę musiał wstawać godzinę wcześniej. A jak wieczorem jest długo widno to o 21 zasnąć nie mogę 

nie zgodzę się z Tobą. nadal będziesz musiał wstawać o 4. jeśli widno przeszkadza w zaśnięciu to spróbuj zamykać oczy. 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

nie zgodzę się z Tobą. nadal będziesz musiał wstawać o 4. jeśli widno przeszkadza w zaśnięciu to spróbuj zamykać oczy. 🤣

W sobotę rano próbuje ale to się nie udaje bo Junior wstaje odsłania roletę, wygląda , przychodzi i mnie szarpie mówiąc "hapsi nie dzień!"

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

Wczoraj rozmawiałem z gościem co prowadzi sklep metalowy i do tego handluje paszą dla kur to powiedział że wcale mu nie schodzi ta pasza. Nikt nie kupuje bo woreczek 25kg kosztuje tyle samo co meter zboża na rynku.

@Uziu92 a u siebie jaki masz heder że nie chcesz do swojego założyć stołu do rzepaku?

mam 4.5 ale chciałem drugi żeby nie przekładać

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

A bez stołu kosić to nie po Bożemu? 🤭 

Kumpel ze składanym hederem kosi bez stołu tylko zakłada kosy boczne. Stół to składanego hederu kosztuje krocie 

sprawa jest też taka że ten heder co mam to już ma dość i on w rzepaku to już żywota dokona, a robić mu kapitalny remont to średnio się opłaca.

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

🙋 w ostatnią sobotę marca będą ten czas przesuwać? Może lepiej niech by tak zostało.

Tak z soboty na niedzielę Wielkanocną 

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Jak dziewczynka to modne jest imię Mierzeja

Myślę że Tradycja 

Cześć wszystkim

Każde imię ładne jak z szacunkiem i uczuciem wymawiane 

7+

Mglisto bez wiatru 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Sprzedaż siada? no nie może być, przecież to była lekka korekta cenowa 

To tylko 5000 netto

A jak się bierze w kredycie to nawet tego nie widać, nie odczujesz 

Leć i bierz, odrazu i rozrzutnik 

Zrobią jeden kredyt, dostaniesz dopłatę do kukurydzy to spłacisz 

Dziś było dwóch handlowców, jak tak dalej im sprzedaż będzie szła to zaraz na pensję nie będą mieli 

Ale sami do tego doprowadzili

Nierobili nic jak Europa wprowadzała kolejne ograniczenia i głupie programy 

A nie robili bo kasa się zgadzała, był rmg, mr, azotany, coś tam mgr i wolne zakupy

A nie robili, namawiali żeby brać bo będzie drożej 

A teraz chłopy nie mają pieniędzy, biorą usługi i kupują używki

Karol część i tu myślała że zboże cały czas będzie ponad tysiąca a jak jest to każdy widzi. Nie wiesz ile sól potasowa u Jacka czy w Żelechowie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pola ładne imię zgadzasz się Rydzard 🙂

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Tradycyjne

Magda

Bez lena

🙋‍♂️ jadę na ryneczek , może coś ziarenka sprzedam. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

Do Łukowa???

@12Pafnucy wiesz może czy za  Niemcami drzewka owocowe sprzedają, tam przy 19stce ?? Albo gdzie indziej aby w miarę tanie prosto od producenta w okolicy bo na rynku krzyczą 15 - 20 zł

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pola ładne imię zgadzasz się Rydzard 🙂

🙋‍♂️ jadę na ryneczek , może coś ziarenka sprzedam. 

Napisz później co i jakie ceny w Łukowie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v