Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

U mnie w gminie tak było, w skarbówce jak pracowałem to była klima, tylko, że jak raz wpadł naczelnik to zjeba bo jeszcze nie jest tak gorąco aby włączać klimatyzację, dziadowanie, nawet nie było długopisów musieliśmy mieć swoje, a nie raz podatnik zapierniczył 

Nie wszędzie można klimę zamontować

Tylko że urzędasom du...  by się zagotowała od stołka jak by nie mieli 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

To ja kiedyś po całym dniu spawania konstrukcji, pędem na uczelnię bo egzamin poprawkowy, a tam kartką że wszystko odwołane z powodu upałów. 

I to urwa w klimatyzowanym budynku 😡

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Ja byłem na parterze to było znośnie, ale na piętrze jak mieli pokoje od południa to sauna była

3 minuty temu, HF86 napisał:

To ja kiedyś po całym dniu spawania konstrukcji, pędem na uczelnię bo egzamin poprawkowy, a tam kartką że wszystko odwołane z powodu upałów. 

Bo jest zakaz używania jest bo jest, wszędzie oszczędności, rozliczany byłem z kartek papieru nawet

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Parę lat temu po takim właśnie spawaniu w pełnym słońcu zaszedłem do domu, wypiłem zimne piwo, i go prawie zaraz zwróciłem, a potem w dreszczach leżałem plackiem. Już chcieli karetkę wzywać, że jaki udar, ale jakoś się rozeszło samo...

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Parę lat temu po takim właśnie spawaniu w pełnym słońcu zaszedłem do domu, wypiłem zimne piwo, i go prawie zaraz zwróciłem, a potem w dreszczach leżałem plackiem. Już chcieli karetkę wzywać, że jaki udar, ale jakoś się rozeszło samo...

Bo w lecie to na gajowego a w zimę do piekarni....🤭

Opublikowano
37 minut temu, Strongman napisał:

Dzięki,no pewnie ze się cieszę . 

Wiesław zdrowia dla dziewczyn 

Kurna dopiero wróciłem ze spotkania z kandydatem, działo się tu coś ciekawego @Qwazipoproszę o dane 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Strongman napisał:

Wiesz to trochę skomplikowane, bo miała być alicja ale te wszystkie alki co znamy to są poj... no ale imię ładnę a mówią na Podlasiu ze imię to ma wielkie znaczenie kto kim będzie, mam hanię i jest identyko jak bielicka, mam i piotra i zawzięty uparty jak nie wiem a jak wybierałem imię ale wtedy jeszcze młody byłem nie znałem się, ze św Piotr wielkie imię drugi po Jezusie. ale na razie żałuje może będzie inaczej..

Wiesław moja najmłodsza jest Michalina...jakby to ująć 🤦...dzisiaj zapytała "cy ksienznicki któle siedzą na tronie, to cały dzień zondzą?"...ona wszystkimi kręci nieustająco i nieustannie...

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Wiesław moja najmłodsza jest Michalina...jakby to ująć 🤦...dzisiaj zapytała "cy ksienznicki któle siedzą na tronie, to cały dzień zondzą?"...ona wszystkimi kręci nieustająco i nieustannie...

Ale jak nazywasz MISIA.

Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

Wiesław zdrowia dla dziewczyn 

Kurna dopiero wróciłem ze spotkania z kandydatem, działo się tu coś ciekawego @Qwazipoproszę o dane 

Ano co tu pisać...Rysiek 800+ traci, bo latorośl dorośleje, to już postuluje, żeby ten element socjalu zlikwidować...myśli zapewne, że uzyskane w ten sposób środki się przeniosą na inny element socjalu, którego beneficjentem już będzie...faryzeusz jeden😡...Sławek mu chce po sąsiedzku dziecię jeszcze machnąć, ale chyba nie do końca wie w co się pcho🤔...zdaje mnie się, że i królik by się może chciał załapać, ale albo nieśmiały albo ma zbyt daleko...Mieczysław pewno został przez Merlin zmuszon do czegoś bo go nie widać...ja byłem nękany przez pewna młoda damę, z dużo większym nasileniem niż żeś przez telefon słyszał...normalny wieczór na AF 🤷

7 minut temu, Strongman napisał:

Ale jak nazywasz MISIA.

Czasami. Zwykle Michasia...

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano

panowie, wiecie może czy ktoś w waszych stronach nie miałby na sprzedaż hedera do claasa dominatora 3.9-4.5 m , może być ze stołem do rzepaku. Jakbyście coś wiedzieli to bardzo proszę dajcie znać.

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Raczej wszystko wolę oszczędzać, raz przeładujesz, rama albo oś nie wytrzyma i będę szukał nowej przyczepy bo parę litrów paliwa było szkoda żeby jeden kurs więcej zrobić ... 7,5t to wystarczający ładunek na D55 czy HL6011. A rama czy osie też już nowe nie są, już nie ta wytrzymałość co kilkadziesiąt lat temu, to przyczepy po PGR, swoje przeżyły, u mnie mają emeryturę xD 

Moja od początku u mnie. To teraz to jakby emeryturę ma. Najwyżej 5-6 zbiorników z bizona owsu się wysypie 

Opublikowano
Strongman napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ale jak nazywasz MISIA.

U nas na wsi staży ludzie mówią że dzieci i pieniędzy nigdy za wiele i na ostatnim festynie miałem humor to tak wszystkim mówiłem jak coś się o dzieci pytali a trójkę mam to żona 3 miesiące mi to wypominała 🤣 a Tobie życzę pociech z dzieci i zdrowia dla maleństwa i mamy 🌹

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Karol bierz tego euromilka bo chyba sprzedaż siada 😛 przysłali list żeby wymieniać stary na nowy, wezmą w rozliczenie 😂

Sprzedaż siada? no nie może być, przecież to była lekka korekta cenowa 

To tylko 5000 netto

A jak się bierze w kredycie to nawet tego nie widać, nie odczujesz 

Leć i bierz, odrazu i rozrzutnik 

Zrobią jeden kredyt, dostaniesz dopłatę do kukurydzy to spłacisz 

Dziś było dwóch handlowców, jak tak dalej im sprzedaż będzie szła to zaraz na pensję nie będą mieli 

Ale sami do tego doprowadzili

Nierobili nic jak Europa wprowadzała kolejne ograniczenia i głupie programy 

A nie robili bo kasa się zgadzała, był rmg, mr, azotany, coś tam mgr i wolne zakupy

A nie robili, namawiali żeby brać bo będzie drożej 

A teraz chłopy nie mają pieniędzy, biorą usługi i kupują używki

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Duzo mi nie dawno nawet kolejne się urodziło myślę jakie imię wybrać.

Gratuluję. Chłopiec?

7 godzin temu, Uziu92 napisał:

panowie, wiecie może czy ktoś w waszych stronach nie miałby na sprzedaż hedera do claasa dominatora 3.9-4.5 m , może być ze stołem do rzepaku. Jakbyście coś wiedzieli to bardzo proszę dajcie znać.

Kupiłeś coś?😉

5 godzin temu, gregor1284 napisał:

Jak dziewczynka to modne jest imię Mierzeja

A może Wierzeja 😄🫣

Dzień dobry wszystkim 

Opublikowano

Wczoraj rozmawiałem z gościem co prowadzi sklep metalowy i do tego handluje paszą dla kur to powiedział że wcale mu nie schodzi ta pasza. Nikt nie kupuje bo woreczek 25kg kosztuje tyle samo co meter zboża na rynku.

@Uziu92 a u siebie jaki masz heder że nie chcesz do swojego założyć stołu do rzepaku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v