Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, soltys48 napisał:

Dogadamy się 😉

Uniwersalna oferta 🙃

30 minut temu, gregor1284 napisał:

Po wiele teraz cukier trzcinowy? Ciekawe 

Rum to nie melasy trzcinowej przypadkiem? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Z melasy raz robiłem i wystarczy, @Desperado @Pigmei @12Pafnucy @kizak opowiedzcie Koledze jak smakowała wódka o wdzięcznej nazwie Vistula. Zresztą cukier trzcinowy niby jest z melasą a czy melasy z takiego cukru występuje to nie wiem 

Vistula,, Baltic, Czysta, Stołowa Krakus 

Fajki mewa neptun kapitan, klubowe i radomskie o ekstra mocnych nie wspomnę 

Ech było się młodym 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Vistula,, Baltic, Czysta, Stołowa Krakus 

Fajki mewa neptun kapitan, klubowe i radomskie o ekstra mocnych nie wspomnę 

Ech było się młodym 

Lodowa to chyba później była?

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Lodowa to chyba później była?

Później 

11 minut temu, jahooo napisał:

Najlepsza była Żytnia Extra, ale ciężka do dostania

papierosy Sport a potem popularne

ja głownie paliłem Marsy i CKM-y

No ta z kłosem, paliłem najpierw neptuny i kapitalny, potem caro i mdmy i Sobieskie na koniec 20tki i pal małe skończyłem na westach ice 

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

Z melasy raz robiłem i wystarczy, @Desperado @Pigmei @12Pafnucy @kizak opowiedzcie Koledze jak smakowała wódka o wdzięcznej nazwie Vistula. Zresztą cukier trzcinowy niby jest z melasą a czy melasy z takiego cukru występuje to nie wiem 

A żeby to się jeszcze dobrze smaki pamiętało , ale jakby je otworzyć to da sie przypomnieć 😁

ABLVV86HgtLVx2nC-Y6LqsK8YRmeNJrpwhY2yCmxvlsuyoqoxWesULdeBbA_KE8AHgQzoQz2KreevbFV2Im7e9UmHEOnPBb3s0CzPLW1bnQSsZ1W_1wlyoqzZ13YxYdokMUn4hG4_S5qWPGIq2LaN0Wi_G2OUqFQV8obfusvv-qw8QuP6xc8oQMO0Nly52NYD2nN-qY4OorpTtuLkAS17ONSbLOf_OwIeGtc_CK34RaK8EX1FZyIBTwQUxlSWpxe9hLx3UXrx_osft3CI_YQ-npzY347dfnBlX8gejdCSUD2hb6forgQHCUj3NLRltfrnUOVYNoqezCytWkt46XNNzJpf68lC5dHMb7dVGTbwLZYLMjwQD16b80eCLBhyWxI4yGTtG7vN6sJ66NQFtmDzins4DwBetlCUMyLxEamrK3t0ntQnB66C1fU2WbEinLvn4vFSwrJcYjQwx5p3-ncDEujNSaTXlqYFYdNQ6Hl0EQJusiu0CUyBRV9iM0r89aMUna1VSzLaD0NVvqKF9Rbdy0inv26ZpbgOU11-PaXEmL1XHqWG2GZDv-5AXSPJ96Dx_iHZKHRhbKaDPxdqC3eLY-MWt2I1dFb3A7D9vJyak-5bW2rDgAiAAXGy2gJKGGNn30ahEkFs1jh9-vvQ2H3zk2CnHDtSfzGarceXDq9keMrGeiMw6FDjXEW6pv1MR7oRV388gY-6kija6l85s10iqhDxUR9rc-qgTdIZya8h5XahaUxU5YCpckQiEw6mPamqY1pkr23VGIfY9qkp54LYZZCPWBLRYoMDVhnbgnYbpJ7AVcPGp34DqaMA3WXlyAy09TuQ3Wqw3h-_oPjmbQiMrms2TM29cJXZEmiLXPRxrKtU5Z_4nIgqbludml9_-umQDLjhw=w1225-h919-s-no-gm?authuser=0

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Marcin co to za impreza nie mów że zmówiny bo tyle ciasta

A co to jest 🤔

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jakieś perfumy pijecie a co z polskimi trunkami 

1704121189759106119764395802005.jpg

Czekają na lepszą okazję 😛

Opublikowano

Skąd ty Gregor wiesz o Vistuli ,z tego co pamiętam ,w 87 roku już była niedostępna . Kto pamięta cytrynówkę ,taką słodką ,żółtą ,40 procent , jak to ebało ,ale jak pięknie się piło .🤩 . Zaczynałem palić jak Sobieskie były  po 2 coś ,a skończyłem jak były po 3 coś . Trochu póżno zaczynałem ,to i łatwo było skończyć  .  Hb do palenia były dobre ,te z przemytu . A don pedra  ? ,tego jaz złapałeś w płuca to czułeś że żyjesz [albo że kończysz]

Jarzębiak ,bałtycka ,tosz to zaginęło razem z komuną ,skąd wy to macie ?

Opublikowano
5 minut temu, Pigmei napisał:

A żeby to się jeszcze dobrze smaki pamiętało , ale jakby je otworzyć to da sie przypomnieć 😁

ABLVV86HgtLVx2nC-Y6LqsK8YRmeNJrpwhY2yCmxvlsuyoqoxWesULdeBbA_KE8AHgQzoQz2KreevbFV2Im7e9UmHEOnPBb3s0CzPLW1bnQSsZ1W_1wlyoqzZ13YxYdokMUn4hG4_S5qWPGIq2LaN0Wi_G2OUqFQV8obfusvv-qw8QuP6xc8oQMO0Nly52NYD2nN-qY4OorpTtuLkAS17ONSbLOf_OwIeGtc_CK34RaK8EX1FZyIBTwQUxlSWpxe9hLx3UXrx_osft3CI_YQ-npzY347dfnBlX8gejdCSUD2hb6forgQHCUj3NLRltfrnUOVYNoqezCytWkt46XNNzJpf68lC5dHMb7dVGTbwLZYLMjwQD16b80eCLBhyWxI4yGTtG7vN6sJ66NQFtmDzins4DwBetlCUMyLxEamrK3t0ntQnB66C1fU2WbEinLvn4vFSwrJcYjQwx5p3-ncDEujNSaTXlqYFYdNQ6Hl0EQJusiu0CUyBRV9iM0r89aMUna1VSzLaD0NVvqKF9Rbdy0inv26ZpbgOU11-PaXEmL1XHqWG2GZDv-5AXSPJ96Dx_iHZKHRhbKaDPxdqC3eLY-MWt2I1dFb3A7D9vJyak-5bW2rDgAiAAXGy2gJKGGNn30ahEkFs1jh9-vvQ2H3zk2CnHDtSfzGarceXDq9keMrGeiMw6FDjXEW6pv1MR7oRV388gY-6kija6l85s10iqhDxUR9rc-qgTdIZya8h5XahaUxU5YCpckQiEw6mPamqY1pkr23VGIfY9qkp54LYZZCPWBLRYoMDVhnbgnYbpJ7AVcPGp34DqaMA3WXlyAy09TuQ3Wqw3h-_oPjmbQiMrms2TM29cJXZEmiLXPRxrKtU5Z_4nIgqbludml9_-umQDLjhw=w1225-h919-s-no-gm?authuser=0

Ale arsenał. 🙆‍♀️

Opublikowano

A wiecie jak pięknie kiedyś smakowała ,ta bałtycka ,czy żytnia . Teraz to jakimś gównem smakuje  ,nawet i to piwo ,kiedyś było jakieś pyszne ,a teraz  to złapiesz tą Tatrę  to gdyby nie kac to by to wylał  . Pewnie tu chodzi o zarobki ,kiedyś w osiem godzin to na litra nie zarobił ,a i 3 piw za godzinę to ni hu hu nie było 😔

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, kizak napisał:

Skąd ty Gregor wiesz o Vistuli ,z tego co pamiętam ,w 87 roku już była niedostępna . Kto pamięta cytrynówkę ,taką słodką ,żółtą ,40 procent , jak to ebało ,ale jak pięknie się piło .🤩 . Zaczynałem palić jak Sobieskie były  po 2 coś ,a skończyłem jak były po 3 coś . Trochu póżno zaczynałem ,to i łatwo było skończyć  .  Hb do palenia były dobre ,te z przemytu . A don pedra  ? ,tego jaz złapałeś w płuca to czułeś że żyjesz [albo że kończysz]

Jarzębiak ,bałtycka ,tosz to zaginęło razem z komuną ,skąd wy to macie ?

A bo ja dużo wiem rzeczy nieraz zupełnie niepotrzebnych. Mimo wszystko uznaje ze zbyt późno się urodziłem... dziś tak sobie jechałem cckiem i myślałem że kiedyś to i ta motoryzacja inna była, jakaś taka bardziej klimatyczna a teraz to te auta takie lgbt

Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

Ja od 16tu lat do 34 może 35 

Co bzykałeś wtedy 🤔🤭

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A bo ja dużo wiem rzeczy nieraz zupełnie niepotrzebnych. Mimo wszystko uznaje ze zbyt późno się urodziłem... dziś tak sobie jechałem cckiem i myślałem że kiedyś to i ta motoryzacja inna była, jakaś taka bardziej klimatyczna a teraz to te auta takie lgbt

Ano tak z motoryzacją to się wstrzeliłeś ,kurna w maluchu woziłęm torbę narzędziową z różnym przydasie do niego ,a widok przynajmniej kilku rozkaraczonych stojących na drodze to normalnośc . Oczywiście wlaściciel ,,nurkujący'' w nim lub pod nim . by po jakimś czasie o własnych siłach ,,odjechać'' 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Ano tak z motoryzacją to się wstrzeliłeś ,kurna w maluchu woziłęm torbę narzędziową z różnym przydasie do niego ,a widok przynajmniej kilku rozkaraczonych stojących na drodze to normalnośc . Oczywiście wlaściciel ,,nurkujący'' w nim lub pod nim . by po jakimś czasie o własnych siłach ,,odjechać'' 

Mi to się fajnie jezdziło Wartburgiem na wolnym kole. Tym, Syreną i Trabantem miałem okazję się przewieźć. Ze swoich to maluchy, FSO i Żuki. Oczywiście stosowne zestawy narzędziowe na wyposażeniu

1 godzinę temu, lukasz20 napisał:

Melduję się w nowym temacie🙋‍♂️ @Qwazi dziękuję za pamięć 

No jakże tak by można Cię pominąć🤷

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v