Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karol6130 napisał:

@Rolnik1973

Rysiek, a wnioski na 1500 to gdzie trzeba składać?

Na co one? Co trzeba robić żeby dostać? 

@Rolnik1973

Rysiek, a wnioski na 1500 to gdzie trzeba składać?

Na co one? Co trzeba robić żeby dostać? 

no i co Rysiek na tym wyjdzie najlepiej, paliwa nie spalił czasu nie zmarnował , i kasę weźmie ,

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Taki pogrzeb już trwa od kilku ładnych lat, strajkujący sprzedają się jak dziwka za pieniądze zamiast walczyć o zmiany systemowe, dlatego też od kilku lat popieram te strajki ale już się na nich nie pojawiam, nie chcę firmować swoją twarzą skurwienia rolnictwa ... Teraz miało być inaczej a skończy się jak zwykle, "Macie parę złotych i wracajcie do domu" ... 

Że niby jak wspierasz 🤔

Teraz Będzie mnóstwo osób wielce niby wspierających, ale duchowo i niewidzialnie. 

Czasu nie było traktorem podjechać, albo chociaż kogokolwiek podmienić na czas dojenia, ale w kolejce po srebrniki, to i Czasu Będzie dużo, i ducha walki pełno, bo jeszcze ogłoszą że kto pierwszy, temu wystarczy tej jałmużny. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

no i co Rysiek na tym wyjdzie najlepiej, paliwa nie spalił czasu nie zmarnował , i kasę weźmie ,

Tak jak pisałem wyżej. Batem go do roboty. Tak samo i wszystkim co nie brali w tym udziału.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Tak jak pisałem wyżej. Batem go do roboty. Tak samo i wszystkim co nie brali w tym udziału.

Też nie brałem udziału i nic od nich nie wezmę, jak zwykle zresztą.

+3, słonecznie. Dziś saletrę na jęczmień trzeba rozsiać. 

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Że niby jak wspierasz 🤔

Teraz Będzie mnóstwo osób wielce niby wspierających, ale duchowo i niewidzialnie. 

Czasu nie było traktorem podjechać, albo chociaż kogokolwiek podmienić na czas dojenia, ale w kolejce po srebrniki, to i Czasu Będzie dużo, i ducha walki pełno, bo jeszcze ogłoszą że kto pierwszy, temu wystarczy tej jałmużny. 

To nie ludzie...

Opublikowano

Wczoraj też po podpis przyjechał nowy przyszły bezradny. 

Bardzo wspierający, ale bezobjawowo 🤣

Nie ma na nic czasu, ale dieta by się jeszcze przydała. 

Zdziwił się że w tych wyborach nie głosuję. 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Że niby jak wspierasz 🤔

Toć żem tak gadał 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Cześć... wiosennie, słonecznie, ciepło...

Co tam z tymi protestami, bo nie w temacie jestem?

Tusk ponoć przekupił wszystkich. 💰💰💰

Rysiek nawet będzie głosował na PO. 😆🤪

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Czyli Ty bata dostaniesz a @Łolek 1500 do hektara

Będzie miał na ziarno kukurydzy

nawóz też już słabo będzie tanieć, bo będą dawać 

A tak w ogóle to na co mają dawać te 1500 zł 

Bo jak zbozowcowi dadzą a hodowcy nie, to już zbożowiec może się likwidować 

Hodowca bez żadnych skrupułów będzie ciągnął towar z ua

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć żem tak gadał 

Mam takie wkuwienie od wczoraj, że jutro mnie ktoś chyba będzie musiał odebrać z autokaru. 

Mam nadzieję że tylko po spożyciu, a nie z komendy po pobiciu jakiegoś cepa. 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Mam takie wkuwienie od wczoraj, że jutro mnie ktoś chyba będzie musiał odebrać z autokaru. 

Mam nadzieję że tylko po spożyciu, a nie z komendy po pobiciu jakiegoś cepa. 

,,Nie wszystko da się rozwiązać przemocą,przekonasz się wtedy gdy komar usiądzie Ci na jajach"

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Tusk ponoć przekupił wszystkich. 💰💰💰

Rysiek nawet będzie głosował na PO. 😆🤪

Jeśli to prawda, to jednak władca okazuje się miłościwy. Zamiast kija na plecy głupim parobkom, daje garść srebrników sprzedajnym judaszom...

Wczoraj rozmawiałem z kobietą, która za poprzednich rządów obecnych rządzących owdowiała i została sama z dwojgiem dzieci w wieku 2 i 8 lat. Opowiedziała, jak potraktowało ją wtedy państwo. Państwo, które ma obowiązek troszczyć się o swojego obywatela. Tak samo jak to państwo wtedy o nią, troszczą się związkowcy i patryjniacy o rolnictwo...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v