Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Susza występuje zazwyczaj cyklicznie w rejonami gdzie dużo dzierżaw z kowru. 

Własność prywatną zazwyczaj omija, nawet w roku Gdzie kukurydza z początkiem września uschla nawet na glinach. 

Pierwszy raz w tym roku co mi wyliczyli suszę powyżej 30%

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Susza występuje zazwyczaj cyklicznie w rejonami gdzie dużo dzierżaw z kowru. 

Własność prywatną zazwyczaj omija, nawet w roku Gdzie kukurydza z początkiem września uschla nawet na glinach. 

Nie mondra o tym pisać.

@gregor1284 co tu się wczoraj działo 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jak by mu się należało to by pierwszy stał w kolejce i nie ważne od kogo. Od Tuska , kaczora czy biedronia. Sprzedał by się djabłu za garstkę srebrników.

Tomek z tym trzecim to bym na miejscu Ryśka bardzo uważał. 🙊😱

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Mówisz o kobietach 🤔😉

Tyż Marku tyż. 😁😉

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A jaką wartość i cenę ma twoje mleko i sery, dojone/robione przez babkę z niedomytymi pewnie rękami, dojone do brudnego wiadra, a sery robione pewnie niczym słynny oscypek z Kiepskich  "robiony przez starą bezzębną góralkę"? 

Moje mleko jest konkurencyjne cenowo. Tak jakbyś swoje jajka po 30 gr sprzedawał, a sąsiedzi mimo, że widzą jak babka doi, to się na święta zabijają o te oscypki

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Nie ja, tylko Pani Szefowa...18 zł

Za?

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

U mnie kuku sypnęła 3,5t/ha  a i tak suszy według nich niebylo, raptem  16% naliczyli suszy 🙆

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Moje mleko jest konkurencyjne cenowo. Tak jakbyś swoje jajka po 30 gr sprzedawał, a sąsiedzi mimo, że widzą jak babka doi, to się na święta zabijają o te oscypki

Czyli doi a g... z tego ma skoro jest konkurencyjne cenowo... Zresztą pisałeś w innym wcieleniu, że koniec z krowami. Babka odżyła czy z grobu wstała i doi dalej?

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 5
Opublikowano
6465 napisał:

bo hodowli nie ma. a ci co mają brak w zebranej paszy i mają hodowlę to mają sobie wyczarować siano czy qq.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tfu, chlewy puste, 15ha piachu z którego zbierasz po 3-4 tony i myślisz, że będziesz żył jak pączek w maśle?

Brawo Pjoter 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

W kwestii jajek, to nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pytał moja żonę o cenę. Ma 3 źródła zbytu. Jedno to kobitka, która piecze ciasta na zamówienie. Drugie to mieszkańcy bloku mojego syna, a trzecie to sklep mojej siostry. Zawsze jest pytanie kiedy i dlaczego tak mało...

Przykład jajek,ale jajka to nie jedyne produkty....Możemy się tak przerzucać produktami do nieskończoności

6 minut temu, PRIMO napisał:

Ooooo dokładnie. 👍🏼

Mariusz mało kto to rozumie. 🤷‍♂️

To jak to jest

Ci co mają mleko od dwóch krów jest ono lepsze od tych co mają 50???

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

A czemu 4000 zł ja wolałbym 10000 zl

E no nie przesadzaj dadzą ze 6000 to i ja wszystko zostawię, tylko muszę gdzieś cieciówke ogarnąć 

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

U mnie idzie każda ilość po 1,30. A znam takich co po 1,5zł sprzedają. Właśnie, pasuje jakieś kurczaki przytargać.

Na razie nie podnoszę. Nie mam do tego przesłanek jak na razie. Kury korzystnie kupiłem teraz. Większość po 1,20 jedzie. 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Ooooo dokładnie. 👍🏼

Mariusz mało kto to rozumie. 🤷‍♂️

Swego czasu woziłem ziemniaki do Łodzi. Najpierw dla ciotki i jej sąsiadów, następny kurs już był dla ludzi z kolejnej klatki, potem następnego bloku. 5 kursem już zawiozłem mleko i jajka...i nie ja to wymyśliłem...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Przecież Berlin to mięso bierze. Gorzej jak zablokują zachodnią granicę..... 

Już blokują. W radiu mówili właśnie. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Ci co mają mleko od dwóch krów jest ono lepsze od tych co mają 50???

🤦‍♂️

Opublikowano

Ja kupuje teraz chyba za 1 jedno, ale one są karmione resztkami z kebabu więc koszty niskie :D 

1 minutę temu, Popier96 napisał:

U mnie idzie każda ilość po 1,30. A znam takich co po 1,5zł sprzedają. Właśnie, pasuje jakieś kurczaki przytargać.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Na razie nie podnoszę. Nie mam do tego przesłanek jak na razie. Kury korzystnie kupiłem teraz. Większość po 1,20 jedzie. 

Po ile kura? Moje tamtego roczne to niewypał... Jednak jak po kury to trzeba w okolice Jacusia jechać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v