Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Próbujesz za wszelką cenę udowodnić że dobrze zrobiłeś nie biorąc karty do głosowania. Szukasz kruczków prawnych.

Jeśli nawet prawnie jest nie teges, to wydźwięk kilkunastu milionów obywateli przeciwko relokacji nie mógłby być wyrzucony do kosza. Zawsze byłoby to wykorzystywane w każdej debacie nawet nie mając mocy prawnej.

Teraz będzie wykorzystywane jako głos na tak i już tego nie zmienisz.

Spokojnie można powiedzieć że przegraliscie przyszłość dzieci i wnuków.

Referendum pokazało że kolejnych nie warto robić i dało ogrom danych specjalistom od kreowania rzeczywistości.

Jak się cynicznie wykorzystuje taką formą demokracji do celów bieżącej polityki i dobra jednej partii to tak wychodzi. Tak samo jak grzebanie w ustawie aborcyjnej dla przypodobania się kilka instytucjom, poskutkuje niedługo pełną liberalizacją aborcji. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

coś jak odzywki Hołowni w sejmie. niby trafne i nieraz zabawne, ale to nie miejsce na tego typu przedstawienie

Ta sejm to nie miejsce, banda debili już dawno tam powagi nie utrzymuje 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Jak się cynicznie wykorzystuje taką formą demokracji do celów bieżącej polityki i dobra jednej partii to tak wychodzi. Tak samo jak grzebanie w ustawie aborcyjnej dla przypodobania się kilka instytucjom, poskutkuje niedługo pełną liberalizacją aborcji. 

Na złość pisowi zagłosowałeś za relokacją.

Można i tak.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

@bratrolnika pytanie mam.

Pewno będziesz wiedział.

Czy na takiej ukosnicy można ciąć np profile metalowe?

Są do tego odpowiednie tarcze?

https://allegro.pl/oferta/pilarka-ukosnica-metabo-ks-216-m-lasercut-13789456342

Jak se chcesz krzywdę zrobić to można próbować.Przy odpowiedniej tarczy przetniesz profil ale aluminiowy. Do stalowych są inne ukośnice. Sporo droższe. Więc jak masz nie dużo cięcia to nic małego flexa nie pobije, choć roboty kapkę więcej.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Nabrali to was, którzy dali się nabrać na dużo rzeczy, a teraz trzeba wychodzić na blokady, i będzie tak bez końca, zaraz będą strajki przeciw imigrantom, tylko w większym wydaniu niż rolnicze.

Nie dopuszczasz możliwości, że Ciebie nabrali? Migracja której jeszcze nie widać była przeogromna, a strasznie relokacją ma chyba jedynie przykrycie tych niewygodnych faktów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Popier96 napisał:

Jak se chcesz krzywdę zrobić to można próbować.Przy odpowiedniej tarczy przetniesz profil ale aluminiowy. Do stalowych są inne ukośnice. Sporo droższe. Więc jak masz nie dużo cięcia to nic małego flexa nie pobije, choć roboty kapkę więcej.

Po prostu mogłem kupić taniej , lekko uszkodzona i zastanawiałem się czy mi się przyda.

Już zrezygnowałem.

Dzięki.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

to coś jak odzywki Hołowni w sejmie. niby trafne i nieraz zabawne, ale to nie miejsce na tego typu przedstawienie.

On stosuje świadomie zabiegi erystyczne. To ma wyłącznie jeden cel. A gawiedź ogląda i lajkuje...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Po prostu mogłem kupić taniej i zastanawiałem się czy mi się przyda.

Już zrezygnowałem.

Dzięki.

Jak cokolwiek robisz z drewnem to się przyda i kupuj. Ukośnica przydaje się do wszystkiego.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Pozwolę sobie jeszcze raz wkleić jako podsumowanie

Screenshot_20240219_212759_Facebook.jpg

Powtórzę już z wczoraj - nie chodzę na żadne wybory (może na samorządowe pójdę, jak się mi zachce i będzie dobra pogoda), nie oglądam telewizji, nie słucham radia i mam w d*pie to co się dzieje. Jak się stanie to się stanie, najwyżej, o ile w ogóle, wtedy się będę martwił. Bo jaką wartość ma mój głos i jaką wartość mam wśród reszty dzieciatych, dających coś więcej niż swoje podatki?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie nie.

To nie od tych dwóch miesięcy jedzie z Ukrainy, nie dopiero zielony ład.

Bądź trochę obiektywny.

Oczywiście że jestem, dobrze wiem kto do tego doprowadził, tylko tamci dostali w d*pę od ukrów i zaczęli się trochę ogarniać, zresztą nie narzekajcie znowu na ceny w zeszłym roku, bo były dopłaty i suma sumarą aż tak tragicznie jak teraz to nie wychodziło, jednak sami krzyczeliście nie wiem na co licząc 15 października, precz z socjalem i wybierając ludzi którzy nawet nie ukrywali że nic nie dadzą i będą realizować politykę prounijną, mało tego, wciskali ludziom kit że wiedzą co wjeżdża, jakiej jest jakości i co trzeba zrobić natychmiast by to powstrzymać, a teraz nic nie wiedzą, nic nie mogą, bo to unia, a jej się narażać nie można żadnymi kontrolami i blokadami granicy.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Mi bardziej by zależało na kontroli tego co do nas jedzie.

Te dopłaty, subwencje...to takie odsuwanie problemu...

Właśnie teraz efekty tego.

A socjale tworzą nowe patologie i nadużycia.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 4
Opublikowano

W ogóle coś pisali, że mleczarnie dostają maile od Ukraińskich sieci handlowych, że przewidują ograniczenia przyjmowaniu dostaw. Szyte to grubymi nićmi wszystko, ale pewnie zaraz będą ceny w dół lecieć. Każdy pretekst dobry. 

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał:

A dlaczego miało by nie być aborcji, niech będzie, aborcja to nie jest takie hop siup idziesz i mas zabieg, niech będzie dozwolona lewactwo nie będzie się rozmnażać tylko dlaczego to ma być refundowane jeśli ma być na życzenie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mi bardziej by zależało na kontroli tego co do nas jedzie.

Te dopłaty, subwencje...to takie odsuwanie problemu...

Właśnie teraz efekty tego.

Jak będą same kontrole i dalej otwarty import bez ceł, to zaleją nas i tym do czego kontrola nie będzie się w stanie przyczepić, jest czegoś za dużo co niszczy nasz potencjał żywnościowy to się na siłę nie bierze i nie upycha, bo nasze się wykończy a później może być płacz. Efekt braku subwencji i dopłat właśnie widać na drogach.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Dobra,teraz pytanie pomoże który TMR w taczce ukręcić

Witajta w te piękne południu🤗

Betoniarki nie masz?

Opublikowano

Wystarczy kilka badań na zawartość pozostałości po chemii. Nie ma bata żeby nic nie wyszło, kilka przypadków i można użyć odpowiednich artykułów  do zablokowania przejść. Jest jeden problem- strach, miliarder kontra  mały rolnik... komu łeb ukręcą ? ile osób będzie zastraszone po drodze od pobrania próbki  do ogłoszenia wyników? Tego się ludzie boją. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bym pojechał i pomógł....ale blokady som....🤷‍♂️

I to je sąsiad 👍

11 minut temu, MonteChristo napisał:

Betoniarki nie masz?

Betoniarka - takich sprzętów nie używam ani nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v