Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

Polska to specyficzny kraj bo u nas czy jest wojna czy jej nie ma to społeczeństwo dostaje po tyłku, a powinno być inaczej, zawsze tam gdzie 2 się biło to powinien trzeci korzystać, klasyczny przykład ,II wojny światowej, Rzesza na czele z malarzem z Austrii brała kredyty w amerykańskich bankach, gdzie właścicielami była pewna grupa etniczna, którą to ów malarz w Europie delikatnie mówiąc eksterminował zaciekle, tu sentymentów nie było, że pieniądze idą pośrednio czy bezpośrednio także na ten cel. Polska, jako kraj i naród dotknięty w ostatnich wiekach samymi złymi rzeczami, rozbiorami, wojnami, przesiedleniami, ludobójstwem i wszystkim co najgorsze powinna wyciągnąć z tego wnioski i być neutralna, podczas gdy inni się ze sobą kotłują jak dwa koty to my powinniśmy rosnąć w tym czasie w siłę, wykorzystać to, zarabiać na tym, produkować i sprzedać kije tym którzy ich chcą, powinniśmy wykorzystać neutralność do rozwoju gospodarki, wykorzystać tanie surowce od wroga i napędzać to wszystko, obniżyć ceny paliw, energii, koszty produkcji i zarabiać na tych, którzy są dla nas zagrożeniem, rolnicy powinni na gospodarstwach siedzieć i produkować żywność dla tych mas walczących, oni chcą walczyć, niech ponoszą tego koszty, ale nie, u nas jak zawsze na odwrót, zamiast się rozwijać to ludzie na ulicy stoją, bo okazuje się że ten walczący to potęgą gospodarczą która przytłacza tak nasz kraj że się nie opłaca nic , prócz wsadzenia sobie rąk w kieszeń. Może to trochę brutalne co napisałem, ale czy nie mam choć trochę racji.

Masz pełną rację. Tyle, że decydenci, którzy dowodzą rządzącymi mają w tym interes, żeby tak się działo jak się dzieje. Kto uprawia ziemię na Ukrainie i tym samym ma interes w tym, żeby Ukraina była Ukrainą?

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

tak zawsze było ,za kilkudziesięciu decyzyjnych ,ginęły Bogu ducha winne, miliony . Z góry nie widać tragedii na dole ,tu chodzi o wladzę 

Ototo...

Opublikowano
14 minut temu, Uziu92 napisał:

Polska to specyficzny kraj bo u nas czy jest wojna czy jej nie ma to społeczeństwo dostaje po tyłku, a powinno być inaczej, zawsze tam gdzie 2 się biło to powinien trzeci korzystać, klasyczny przykład ,II wojny światowej, Rzesza na czele z malarzem z Austrii brała kredyty w amerykańskich bankach, gdzie właścicielami była pewna grupa etniczna, którą to ów malarz w Europie delikatnie mówiąc eksterminował zaciekle, tu sentymentów nie było, że pieniądze idą pośrednio czy bezpośrednio także na ten cel. Polska, jako kraj i naród dotknięty w ostatnich wiekach samymi złymi rzeczami, rozbiorami, wojnami, przesiedleniami, ludobójstwem i wszystkim co najgorsze powinna wyciągnąć z tego wnioski i być neutralna, podczas gdy inni się ze sobą kotłują jak dwa koty to my powinniśmy rosnąć w tym czasie w siłę, wykorzystać to, zarabiać na tym, produkować i sprzedać kije tym którzy ich chcą, powinniśmy wykorzystać neutralność do rozwoju gospodarki, wykorzystać tanie surowce od wroga i napędzać to wszystko, obniżyć ceny paliw, energii, koszty produkcji i zarabiać na tych, którzy są dla nas zagrożeniem, rolnicy powinni na gospodarstwach siedzieć i produkować żywność dla tych mas walczących, oni chcą walczyć, niech ponoszą tego koszty, ale nie, u nas jak zawsze na odwrót, zamiast się rozwijać to ludzie na ulicy stoją, bo okazuje się że ten walczący to potęgą gospodarczą która przytłacza tak nasz kraj że się nie opłaca nic , prócz wsadzenia sobie rąk w kieszeń. Może to trochę brutalne co napisałem, ale czy nie mam choć trochę racji.

Przecież jak się wojna miała dopiero zaczynać, to ludzie mieli złote czasy. Niektórzy oczywiście. Jak wybuchła tak samo. Ludzie nawet tu pisali, że mają zyski wszechczasów. Tylko potem to wszystko walnęło. Ja tam uważam, że celowo to wywołali, bo takie ceny napędzały inflacje, i postanowili ją  trochę przyhamować i jeszcze na tym zarobić. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Jacusiowi to się od tych wszystkich książek i wykładów profesorskich mózg zagotował i dlatego taki zgorzkniały bo niewiele z tych porad pewnie dało mu efekty 

Marek i jeszcze wieczorem doniesienie było, że se robisz bariery chromowane, zabezpieczające przed upadkiem z...parapetu😉🤭...

Bo żem zapomniał🤦...

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Jacusiowi to się od tych wszystkich książek i wykładów profesorskich mózg zagotował i dlatego taki zgorzkniały bo niewiele z tych porad pewnie dało mu efekty 

Sami profesorowie czasem przyznają, że gdyby oni mieli prawdziwą wiedzę na temat tego czego uczą, to by raczej nie uczyli. 

• Like 3
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Marek i jeszcze wieczorem doniesienie było, że se robisz bariery chromowane, zabezpieczające przed upadkiem z...parapetu😉🤭...

Bo żem zapomniał🤦...

Już nawet wiem kto, on pewno na masseya liczy 😉

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

A kompresja jest normalna? 

Może być łącznik gumowy od cylindra do gaźnika uszkodzony i nie zasysa mieszanki tylko samo powietrze pomiędzy gaźnikiem a cylinder i nie zapala. 

Cholera wie, wydaje się że opór normalny przy szarpaniu. Zaraz jadę do gościa to zmierzy

10 godzin temu, konteno napisał:

wężyk paliwowy gdzieś nie pęknięty ? 

Nie widać. 

Jedynie co jeszcze zauważyłem to jak chodziła  zajrzałem do zbiornika paliwa i było dużo bąbelków powietrza

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Już nawet wiem kto, on pewno na masseya liczy 😉

Jak jeszcze zacznie Tomka na parapet wysyłać, to może znaczyć, że liczy nawet na dwa🤔🤭...się może zastanów jeszcze nad tym transferem lubelaka do centrum🙄

9 minut temu, pedro2 napisał:

Cholera wie, wydaje się że opór normalny przy szarpaniu. Zaraz jadę do gościa to zmierzy

Trzymaj za sznurek startera, a piłę puść luźno w dół i obserwuj. Jeśli zjedzie jednostajnie, to kompresji brak. Jeśli będzie zjeżdżać "skokami" to nie ma tragedii. Im skoki bardziej agresywne, tym lepsza kompresja 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Jak jeszcze zacznie Tomka na parapet wysyłać, to może znaczyć, że liczy nawet na dwa🤔🤭...się może zastanów jeszcze nad tym transferem lubelaka do centrum🙄

Trzymaj za sznurek startera, a piłę puść luźno w dół i obserwuj. Jeśli zjedzie jednostajnie, to kompresji brak. Jeśli będzie zjeżdżać "skokami" to nie ma tragedii. Im skoki bardziej agresywne, tym lepsza kompresja 

Jak by sama swoim ciężarem opadała to już złom. U mnie to możesz linkę wyrwać a sama nie spadnie 

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak by sama swoim ciężarem opadała to już złom. U mnie to możesz linkę wyrwać a sama nie spadnie 

A moja opada na dwa albo trzy skoki. I całkiem dobra jest🤷

Opublikowano
50 minut temu, pedro2 napisał:

Nie no bez przesady Panie Qwazi, ledwo daje radę opadać skokami. Kompresja idzie w wydech normalnie bulgocze

No to gdzieś na zasilaniu paliwo powietrze coś musi być nieszczelne,  po mojemu

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Wszystkie imiona męskie dobrze brzmią, nawet Judasz, poza jednym. A na pewno nie nosisz tego imienia

Dla mnie najdziwniejsze imię to Tereska😗

Ale miałem sytuację wczoraj. Siedzę sobie jak co dzień na d*pie przed telewizorem a tu patrzę otwierają się powoli drzwi -wchodzi niedźwiedź😮 i chce coś do jedzenia. Ja nie namyślając się długo hyc na żyrandol. Ten dzwoni po elektryka Darka, żeby mnie ściągnął. Przyjeżdźa Darek, ściąga mnie a jemu każe wracać do gawry

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Siedzę sobie jak co dzień na d*pie przed telewizorem a tu patrzę otwierają się powoli drzwi -wchodzi niedźwiedź

No to teraz ważne pytanie mam...

Ten niedźwiedź....to on zapukał przed wejściem?

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ale miałem sytuację wczoraj. Siedzę sobie jak co dzień na d*pie przed telewizorem a tu patrzę otwierają się powoli drzwi -wchodzi niedźwiedź😮 i chce coś do jedzenia. Ja nie namyślając się długo hyc na żyrandol. Ten dzwoni po elektryka Darka, żeby mnie ściągnął. Przyjeżdźa Darek, ściąga mnie a jemu każe wracać do gawry

Dzwoń po pogotowie 

Opublikowano
11 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie wiem co bierzesz ale stanowczo za mocne dla ciebie 

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v