Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Widać w doopę celował, ale zamch zbyt duży i podskoczyć zdążyłeś😜

Najlepszy efekt jest nieco poniżej lub nieco... powyżej.

Gdybym miał wybierać, bez innej możliwości, wolę to...pierwsze🤦...

• Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

No tak, ale...też trzy dni chodzić nie mogłem, jak w łydkę wyłapałem...nie pamiętam już po jakim czasie siniak zszedł...w każdym razie miał wszystkie kolory, od granatu do żółtego🤦...

To był zwinny jahooo. Za drugim razem się usunął i poszło po nodze, ale Twojej🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To był zwinny jahooo. Za drugim razem się usunął i poszło po nodze, ale Twojej🤭

Mnie za ucieczkę od kontroli kiedyś spałowali. Miny mieli nieciekawe potem, jak się okazało, że trzeźwy i z prawem jazdy, tylko przeglądu na motor nie było. Za pałowanie w takim przypadku mogli beknąć i to zdrowo. Potem  mi z daleka dzieńdobry mówili

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Mnie za ucieczkę od kontroli kiedyś spałowali. Miny mieli nieciekawe potem, jak się okazało, że trzeźwy i z prawem jazdy, tylko przeglądu na motor nie było. Za pałowanie w takim przypadku mogli beknąć i to zdrowo. Potem  mi z daleka dzieńdobry mówili

Teraz to Ty Jasiu będziesz swoją linię obrony prezentował, bo nic nie napisałeś jak żeś się zachowywał, że Cię milicjanty do porządku przywoływali przy użyciu pałek 🤷... służbowych oczywiście 🤦...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Łursusy pod kocami w garażach.

Nie wyjeżdżają w taki ziąb, bo symeringi twarde majom...

Mój z garażu wyjechał wczoraj... A na pobliskim strajku jakaś C-330 też była, widziałem na filmiku lokalnych nagrywających.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Teraz to Ty Jasiu będziesz swoją linię obrony prezentował, bo nic nie napisałeś jak żeś się zachowywał, że Cię milicjanty do porządku przywoływali przy użyciu pałek 🤷... służbowych oczywiście 🤦...

No a jak się miałem zachowywać, jak motor zgasł, poleciał w krzaki, a ja na piechotę. Skórę mi uratowała gruba skórzana kurtka , kask i skórzane spodnie motocyklowe - dzięki temu obrzęk zszedł po 2 dniach

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jacusowi to jeszcze do tego potrzebne....pranie , sprzątanie, gotowanie...i dopiero wtedy...😆

taka jest kolej rzeczy- w dzien praca w nocy przyjemnosci. albo rano..

mloda d*pa z rana jak smietaana..

53 minuty temu, wojtal24 napisał:

masz na myśli to żeby kupić energetyka musisz pokazać dowód a tabletka dzień po jest od 15lat dostępna

chyba juz zmienili sklady zeby byly ogolniedostepne..

wiesz ile czasu trzeba czekac na wizyte u ginekologa ?? 

ostatnio z corka nie bylem jedynym ojcem w poczekalni..

39 minut temu, slawek74 napisał:

z czym dziecko, na maczete ??  macie tam jakis klub pilkarski ?? gdy bedzie w krakowie gral to przyjedz pogadamy..w pucharach to nawet okregowe graja.

liga sie zaczela- 6 wbili radomiakowi ...cud normalnie 🤣

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Czego ty nie rozumiesz? Dlaczego sceptyczne podchodzenie do dopuszczenia stosowania tabletki dzień  po, dla 15sto latek traktujesz jak zaglądanie do łóżka?.

Weź ochłoń chłopie. Ucz dzieci zdrowego rozsądku a nie wspieraj kupnem tabletek, które nawet producent zaleca od 18stego roku życia.

Nawet gdyby zrobił badania na 15sto latkach to ograniczenia w postaci recepty powinny być. Bo wówczas nawet tak nowoczesny rodzic jak Ty wiedziałby co i jak robi jego dziecko. Lekarz wytłumaczyłby ci ewentualne skutki uboczne, może byś coś pojął i porozmawiał z dzieckiem, może samo dziecko by myśleć zaczęło.

Pytasz skąd mogę wiedzieć że będą refleksyjnie stosować?

To przypuszczenie, ale trudno oczekiwać, że dziecko będzie miało chwilę refleksji jak rodzic to 

61280237.jpg

Ty ale weź ustal jedną wersje czy chodzi ci o bezpłodność czy o 15 latki kóre mogą kupić dzień po? Notabene dlaczego by miały powodować bezpłodność, skoro to tabletki zapobiegające implantacji a nie wczesnoporonne? Jeśli doszło do zagnieżdżenia zapłodnionego jajeczka to nie szkodzą a nawet utrzymują ciążę. Ta tabletka to po prostu duża dawka hormonów, która wpływa jednorazowo na cykl. Jasne, że nie wolno tego zajadać co miesiąc, bo to antykoncepcja awaryjna.

Opublikowano

1 minutę temu, jahooo napisał:

No a jak się miałem zachowywać, jak motor zgasł, poleciał w krzaki, a ja na piechotę. Skórę mi uratowała gruba skórzana kurtka , kask i skórzane spodnie motocyklowe - dzięki temu obrzęk zszedł po 2 dniach

No i już troszeczkę jaśniej...poleceń ześ nie wykonywał🤔...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

taka jest kolej rzeczy- w dzien praca w nocy przyjemnosci. albo rano..

Chyba u ciebie...

Inni uprawiają seks z miłości, ty ,w nagrodę...😆 

Ty, a jak zupa za słona, to co wtedy?🙆‍♂️

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, tomek222 napisał:

Ty ale weź ustal jedną wersje czy chodzi ci o bezpłodność czy o 15 latki kóre mogą kupić dzień po? Notabene dlaczego by miały powodować bezpłodność, skoro to tabletki zapobiegające implantacji a nie wczesnoporonne? Jeśli doszło do zagnieżdżenia zapłodnionego jajeczka to nie szkodzą a nawet utrzymują ciążę. Ta tabletka to po prostu duża dawka hormonów, która wpływa jednorazowo na cykl. Jasne, że nie wolno tego zajadać co miesiąc, bo to antykoncepcja awaryjna.

Chodzi o to, że lekarze nie zalecają tej tabletki przed ustailizowaniem hormonalnym organizmu, czyli te 18 lat to minimum. Po drugie - lek jest dostęny bez recepty i nie rejestrowany. Nikt rozsądny nie będzie brał tej tabletki co miesiąc, ale dzieciaki w wieku 15 lat rozsądne nie są, a zdarzają się młodze. Dlatego takie dziewczyny do ginekologa po receptę chodziły z rodzicem. A teraz po prostu pójdą do apteki i kupią. Kilka takich tabletek w roku może zrujnować zdrowie na długie lata albo dożywotnio. Dlatego trzeba myśleć, co się robi - a może o to chodzi , żeby było nas mniej ??

Opublikowano
17 minut temu, jahooo napisał:

Chodzi o to, że lekarze nie zalecają tej tabletki przed ustailizowaniem hormonalnym organizmu, czyli te 18 lat to minimum. Po drugie - lek jest dostęny bez recepty i nie rejestrowany. Nikt rozsądny nie będzie brał tej tabletki co miesiąc, ale dzieciaki w wieku 15 lat rozsądne nie są, a zdarzają się młodze. Dlatego takie dziewczyny do ginekologa po receptę chodziły z rodzicem. A teraz po prostu pójdą do apteki i kupią. Kilka takich tabletek w roku może zrujnować zdrowie na długie lata albo dożywotnio. Dlatego trzeba myśleć, co się robi - a może o to chodzi , żeby było nas mniej ??

No wiadomo że lepi nie puszczać tego wolno małolatą, bez kontaktu z lekarzem ginekologiem, bo często nie znają swojego cyklu i może nawet być potrzeby aby ją przyjmować, hormony nagle się magicznie nie stabilizują po przekroczeniu 18l, zaburzenia można mieć i nawet po 40-tce.

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

przygarnąłbym ta blachę , na stodołę zamiast betonowej dachoowki w sam raz 

Bendę robił z niej taki daszek w upały dla krów na pastwisku, niema drzew ,cień by się przydał na upały.

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Mniej patologii? Zapomnij. Już potencjalni rodzice, w tym wypadku matki które będą bezrefleksyjnie stosować to wyjście to patologia. I może kiedyś i zapragnie mieć potomstwo. Pytanie czy się to uda, a drugie jaki procent będzie zdrowych dzieci.

Nie widzisz zagrożeń? Chciałbyś by Twoja córka bawiła się bez żadnych hamulców i dewastowała sobie później organizm  bombą hormonalną?

Chyba proeuropejskość wielu zbyt do głowy uderza  i bez refleksji łykacie wszystko co wam media i politycy podsuwają.

Jeszcze kilka lat się tym przejmował nie będę. Co zaś do samej tabletki.  Cóż jak ktoś weźmie raz to nawet tobie by nie zaszkodziło. Jak ktoś jest na tyle zepsuty by brać co miesiąc, to nad czym się litować? Nie ma sensu. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, superfarmer02 napisał:

@Łolek

"Krzysztof , mógłbyś się zapytać Marka , czy ta gruntoemali z Novola co kiedyś mi polecił mogę nakładać na stare powłoki farb ?"

Zmatować papierem i malować 👍

Ma któryś chęć się napić 🤔

Jak nie ma chętnych to nara idę spać 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v