Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

ja dziś wzialem urlop z pracy żeby być na straju

ja też mam dziś i wczoraj wolne za sobote i niedzielę pracującą , wyjechałem na droge , wdepnałem zetorowi na piątce w podłoge ale że dzondyrom nie mogłem dotrzymać kroku to sie wróciłem do domu , jechać strajkować to trzeba mieć takie cos

IMG_20240209_074708.jpg

Opublikowano
13 minut temu, PRIMO napisał:

Marek tu trzeba zaznaczyć czy to inteligencja czy głupota. 

Jedno nie wyklucza drugiego 

13 minut temu, wojtal24 napisał:

Gdzie jesteś 

Opublikowano
Łolek napisał:

19 minut temu, jacus napisał:

czem tak nie strajkowalisice gdy problemy sie zaczely ??

prawda w oczy boli ??? od czego zaczal sie caly problem ??? 

nowy rzad jest od 2 miesiecy a problemy od kiedy ??? 

komisarz rolnictwa cos moze ?? czy jest tylko figurantem ?

kto jest im winien ?? ten co zabronil zboze sprzedawac po 1,5 tys i firmy zaczely sprowadzac z ukrainy ???

kto tak walczyl z asf ze swin jest mniej niz za okupacji ??? kto to zboze ma zuzyc..

ile milionow sztuk zniknelo w 8 lat ?? ile milionow ton by zuzyly ??

Kto gdziekolwiek pisze że przeciw rządowi to jest protest 

Za pisu też protestowalem wtedy była 5ka kaczora 

Czemu rolnicy w całej uni teraz protestują, oni też nic nie ogarniają wg ciebie 

Piszesz że jesteś wykształcony i inteligentny to powinieneś chyba zrozumieć że problemem nie jest pis czy po, specjalnie z małej, tylko eko zj***na polityka unijna 

on tego i tak nie zrozumie...😉

Bananek napisał:

Łolek napisał:

Za Tuska to zwęża, chyba że po tych pączkach to w drugą stronę

jakbym musiał zwężać to wraz stał bym razem z nimi tam w tym strajku 🤣

poszerzasz🤔

Opublikowano

ja jestem z polski a wy z c i to jest zasadnicza roznica.......

pokazuje wam ze na swiecie istnieje nie tylko wiejskie myslenie..

wam krowie ogony przeslonily caly swiat...trudno wam zrozumiec ze wasz czas przeminal.

50 minut temu, Łolek napisał:

Kto gdziekolwiek pisze że przeciw rządowi to jest protest 

Za pisu też protestowalem wtedy była 5ka kaczora 

Czemu rolnicy w całej uni teraz protestują, oni też nic nie ogarniają wg ciebie 

Piszesz że jesteś wykształcony i inteligentny to powinieneś chyba zrozumieć że problemem nie jest pis czy po, specjalnie z małej, tylko eko zj***na polityka unijna 

popatrz w kalendarz i za okno a teraz sprobuj sobie przypomniec czasy jak byles dzieckiem..widzisz jakas roznice ??

ja mieszkam na przedmiesciach krakowa... wystarczy ci za komentarz  do ekologii ??

od ekologii nie ma odwrotu-miliony ton zywnosci sie marnuje, jest nadprodukcja a ktos protestuje przeciwko odlogowaniu . gdzie tu logika 

44 minuty temu, Qwazi napisał:

A to uważasz, że nie mają? Chociażby dlatego, że też są rolnikami? Tu nie chodzi o poszczególne branże, tylko o całe rolnictwo. Nie można go dzielić na poszczególne sektory w takim wypadku. A nawet więcej jak rolnictwo. Przeczytaj tą ulotkę 

chlopie - masz hodowle i drogie zboze jest ci na reke ?? drogie zboze-drogie nawozy, opryski, podatek

kazda z galezi rolnictwa ma swoje interesy i sa one przeciwstawne...

42 minuty temu, krzychu121 napisał:

Dajcie spokój jacusiowi. To już starszy człowiek, najprawdopodobniej chory psychicznie. Trzeba nie zwracać uwagi na te bzdury co wypisuje i da sobie spokój ze zgrywaniem najmądrzejszego 

chorzy psychicznie to sa wyborcy pis-u -wyniki kazdych wyborow w szpitalach psychiatrycznych to pokazuja...

sprawdz w najblizszym obwodzie specjalnym na stronie pkw...

26 minut temu, Łolek napisał:

On jest zbyt inteligentny daj spokój 

Za Tuska to zwęża, chyba że po tych pączkach to w drugą stronę 

ten kto te postulaty tworzyl to zbytnio inteligentny nie byl.

a ci co do tv sie wypowiadaja to juz kwiat inteligencji wiejskie po szkole specjalnej .

kurna-naprawde nie ma kogos kto by wyslal jakis bardziej rozgarnietych przed kamery ??

w takiej masie 2 -3 rozgarnietych mowiacych literacka polsczyzna bez akcentu nie ma ??

10 minut temu, Bananek napisał:

o, to podobnie jak ja. wyszedłem wcześniej z pracy żeby się na ten strajk nie nadziać.

ja mam pecha-musze wczesniej do roboty wyjechac ..chyba ze i ci "rolnicy " do roboty pojada.

Opublikowano
28 minut temu, konteno napisał:

ja też mam dziś i wczoraj wolne za sobote i niedzielę pracującą , wyjechałem na droge , wdepnałem zetorowi na piątce w podłoge ale że dzondyrom nie mogłem dotrzymać kroku to sie wróciłem do domu , jechać strajkować to trzeba mieć takie cos

IMG_20240209_074708.jpg

Idź być fajny gdzie indziej 

12 minut temu, jacus napisał:

ja jestem z polski a wy z c i to jest zasadnicza roznica.......

pokazuje wam ze na swiecie istnieje nie tylko wiejskie myslenie..

wam krowie ogony przeslonily caly swiat...trudno wam zrozumiec ze wasz czas przeminal.

popatrz w kalendarz i za okno a teraz sprobuj sobie przypomniec czasy jak byles dzieckiem..widzisz jakas roznice ??

ja mieszkam na przedmiesciach krakowa... wystarczy ci za komentarz  do ekologii ??

od ekologii nie ma odwrotu-miliony ton zywnosci sie marnuje, jest nadprodukcja a ktos protestuje przeciwko odlogowaniu . gdzie tu logika 

chlopie - masz hodowle i drogie zboze jest ci na reke ?? drogie zboze-drogie nawozy, opryski, podatek

kazda z galezi rolnictwa ma swoje interesy i sa one przeciwstawne...

chorzy psychicznie to sa wyborcy pis-u -wyniki kazdych wyborow w szpitalach psychiatrycznych to pokazuja...

sprawdz w najblizszym obwodzie specjalnym na stronie pkw...

ten kto te postulaty tworzyl to zbytnio inteligentny nie byl.

a ci co do tv sie wypowiadaja to juz kwiat inteligencji wiejskie po szkole specjalnej .

kurna-naprawde nie ma kogos kto by wyslal jakis bardziej rozgarnietych przed kamery ??

w takiej masie 2 -3 rozgarnietych mowiacych literacka polsczyzna bez akcentu nie ma ??

ja mam pecha-musze wczesniej do roboty wyjechac ..chyba ze i ci "rolnicy " do roboty pojada.

Nie no chyba w protestach chyba nie biorą udziału takie nieudolne rolasy którzy muszą się podpierać etatem?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie no chyba w protestach chyba nie biorą udziału takie nieudolne rolasy którzy muszą się podpierać etatem?

Wielu się może poczuć tym dotkniętych...... 

Opublikowano
Łolek napisał:

13 minut temu, PRIMO napisał:

Marek tu trzeba zaznaczyć czy to inteligencja czy głupota. 

Jedno nie wyklucza drugiego 

13 minut temu, wojtal24 napisał:

Gdzie jesteś 

u Tomka w powiecie byłem z sąsiadem w Łowiczu

• Like 2
Opublikowano
25 minut temu, Leszy napisał:

Wielu się może poczuć tym dotkniętych...... 

Napewno nie ci, co etat traktują normalnie, a gospodarstwo traktują jako hobby. Można by przewrotnie powiedzieć, że w etacie podpieram się gospodarstwem. Choć zwrot 'podpierac się' nie jest tu trafnym, bo to bardziej dywersyfikacja dochodów. Rozumiem, że wśród pewnych grup to jakaś ujma mieć kilka gałęzi dochodów. 

Opublikowano

Wy serjo dzielicie pieniądze na te z etatu i te z gospodarstwa? Dla mnie pieniądze wszystkie takie same i nie zastanawiam się jak place za nawozy czy to z gospo czy z etatu.

• Like 9
Opublikowano (edytowane)

Widać nie mają pewności, że gospodarstwo jest samowystarczalne. Głupio by było do niego dodatkowo dokładać.... 

Edytowane przez Leszy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v