Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobrze że nikt nie zginął przy tych ulepach.

Te i tak są bardzo dobrze wykonane.

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Dziwne że ktoś z was się łudzi że ktokolwiek kto będzie u władzy będzie niezależnie rządził. Siedzą w kieszeniach u każdego gdzie się da, a tu codziennie przepychanki że rudy to sluga Brukseli, a tamci to wybawiciele. No kurde...

Bo tylko głupi wierzy, że jakaś władza coś poprawi. 

Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Śmiali się z Brauna i podobnych od szurów wyzywali. Teraz niech się uśmiechają dalej...Jak tu gregor pisze czesto ,,ludzie to debile"

Przecież on, tak jak wszyscy, też będzie na czyichś usługach... Taka sama cholera i wsza jak wszyscy. Tylko głupiec wierzy, że niezależny obywatel będzie jakiejkolwiek władzy na rękę. Żadnej władzy taki człowiek się nie opłaca bo jemu ta władza nie będzie potrzebna...

Coś pokropiło, 6 wyroków śmierci wydane, teraz następne 6.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Te i tak są bardzo dobrze wykonane.

Bo tylko głupi wierzy, że jakaś władza coś poprawi. 

Przecież on, tak jak wszyscy, też będzie na czyichś usługach... Taka sama cholera i wsza jak wszyscy. Tylko głupiec wierzy, że niezależny obywatel będzie jakiejkolwiek władzy na rękę. Żadnej władzy taki człowiek się nie opłaca bo jemu ta władza nie będzie potrzebna...

Coś pokropiło, 6 wyroków śmierci wydane, teraz następne 6.

Gdyby taki sam był nie było by takiej nagonki na niego...pamiętasz Leppera? Z niego też drwili. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak, tak... Wierz sobie w to. Ja nikomu nie uwierzę i na nikogo w żadnych wyborach nie zagłosuję.

Piotr ja Cie do niczego nie nakłaniam. Wystarczy obserwować, nie robić nic to też nie jest wyjście. To tak jak byś przechodził koło wypadku auta i nie wezwał pomocy . 

Ale teraz taka moda widzę...Jak na zachodzie migranci atakują człowieka a reszta nagrywa telefonem 🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A co mam robić? Co oni mogą zrobić tylko i wyłącznie dla mnie? Nic. To jest najlepsze wyjście z możliwych.

Jak można robić coś tylko dla Ciebie? Jak już to dla ludzi Tobie podobnych...Ale to trzeba wiedzieć czego się chce a nie mieć na wszystko i wszystkich wywalone . 

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Jak można robić coś tylko dla Ciebie? Jak już to dla ludzi Tobie podobnych...Ale to trzeba wiedzieć czego się chce a nie mieć na wszystko i wszystkich wywalone . 

Mi nie potrzeba nic prócz świętego spokoju i zdrowia. To ewentualnie musiałby być ktoś kto tępi obecną biurokrację, nakazy, zakazy ale i jednocześnie nie wspiera takich jak ty - dzieciatych, wierzących. 

• Confused 1
Opublikowano

Tu polityka a ja się do potężnej imprezy szykuje 😁 znajomi i rodzinka ma wpaść, kobieta w kuchni robi jedzenie a mnie trzeba powoli brać się za trunki 😁 Dziś się da do pieca bo już bania nabita wszystkim, trzeba trochę resetu jej 🤪🔨

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi nie potrzeba nic prócz świętego spokoju i zdrowia. To ewentualnie musiałby być ktoś kto tępi obecną biurokrację, nakazy, zakazy ale i jednocześnie nie wspiera takich jak ty - dzieciatych, wierzących. 

To widzisz ów Braun trochę pasuje do twoich poglądów i to nawet sporo zbierznosci widzę.  

Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Co ma punkt siedzenia do tego, że nie przepada za sushi? Nie przepada i ju

A co ty masz do Japonii. 

Japonia piękny kraj z piękną tradycja 

Pięknymi przysłowiami 

Upadnij siedem rady, powstań osiem 

Punkt siedzenia zależy co ty masz do tortu i do sushi a tym bardziej do Kościoła i do wiary 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał(a):

Tu polityka a ja się do potężnej imprezy szykuje 😁 znajomi i rodzinka ma wpaść, kobieta w kuchni robi jedzenie a mnie trzeba powoli brać się za trunki 😁 Dziś się da do pieca bo już bania nabita wszystkim, trzeba trochę resetu jej 🤪🔨

I ja zaraz do Szwagra jadę 😝 do twojego powiatu , jak mówisz trzeba reset czasem zrobic 🙋‍♂️

• Like 1
Opublikowano

A ja mam ten plus że u nas na chacie to jazdą się martwić nie musimy, alko na pewno nie zbraknie bo za rogiem żaba do 23 i cpn całodobowy 😂 Jedzenia jak dla armii, to się pomelanżuje 😁

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

To widzisz ów Braun trochę pasuje do twoich poglądów i to nawet sporo zbierznosci widzę.  

Nigdy nie poparłbym osoby wierzącej. Albo spełnia wszystko albo nic. 

6 minut temu, Uziu92 napisał(a):

trzeba powoli brać się za trunki

To mam praktycznie codziennie... 

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Uważaj na przepisy Królowa dokonała zmian .

Na forum Rady Europy przyjęto stanowisko do negocjacji w sprawie wprowadzenia wzajemnego uznawania przez państwa UE zatrzymywania prawa jazdy. W efekcie, jeśli polskiemu kierowcy prawo jazdy zatrzyma np. niemiecki policjant, nie będzie on mógł również prowadzić w naszym kraju.

Która? Francuska. Już za późno  jadę na południe tam cieplej😄

20241207_104900.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Umiem, kolejna jakas durnota która nie będzie pewnie realizowana w rzeczywistości 

Obawiam się jednak, że będzie to kolejny bat na niepokornych rolników, kolejny pretekst do łupienia kasy

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Umiem, kolejna jakas durnota która nie będzie pewnie realizowana w rzeczywistości 

Z pewnych źródeł mam info że będą kontrolować, w zasadzie kontrole to nowy priorytet obecnej władzy ma być.  Beda szukać kasy wszędzie  taki przykaz 😬

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Obawiam się jednak, że będzie to kolejny bat na niepokornych rolników, kolejny pretekst do łupienia kasy

Kto zna się trochę na przepisach BHP to się w cyrku nie śmieje. Nie wiem czy dla rolnictwa będą tworzyć oddzielne ale jeżeli podciągną to pod firme to nie ma w Polsce ani jednego gospodarstwa które je spełnia.

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Tak tak, już ładujcie w pampersa. PIORiN, ARiMR też niby kontrolują a u mnie z 5 albo 6 lat jak ich nie było ...

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Kto zna się trochę na przepisach BHP to się w cyrku nie śmieje. Nie wiem czy dla rolnictwa będą tworzyć oddzielne ale jeżeli podciągną to pod firme to nie ma w Polsce ani jednego gospodarstwa które je spełnia.

No to zabiorą dopłaty i h*j. Będę jak Pioter, niezależny ...

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak tak, już ładujcie w pampersa. PIORiN, ARiMR też niby kontrolują a u mnie z 5 albo 6 lat jak ich nie było ...

No to zabiorą dopłaty i h*j. Będę jak Pioter, niezależny ...

Wszystko przed Tobą w takim razie 😄

Opublikowano

Do żydowskiej świątyni przyszła kontrola z Urzędu Skarbowego. W księgach porządek, nie ma się do czego przyczepić.

Inspektor zadaje więc podchwytliwe pytania, ostatnia deska rachunku, żeby wlepić chociaż mandat:

A co robicie z okrawkami świec, które poskapują naświecznik ??

A zbieramy je do pudełeczka i raz do roku wysyłamy do producenta świec, on nam za to przysyła jedną malutką świeczke gratis

Aha, czyli świeca gratis - domiar podatku

A co robicie z resztkami z ofiar całopalnych ?

A zabiera je znajomy hodowca owiec dla swoich psów pasterskich, w zamian za to dostajemy raz do roku jedno małe jagnię dla świątyni

Aha, jedno jagnię gratis  domiar podatku

A i jeszcze powiem panu inspektorowi, że zbieramy wszystkie obcięte napletki, pakujemy je co tydzień do koperty i wysyłamy di Urzędu Skarbowego. Oni za to gratis wysyłają do nas na kontrolę raz do roku  wielkiego chu......!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v