Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał(a):

Wiem że niektórzy na dopłaty czekają jak by od tego zależało czy będą miało co do garnka włożyć.

Nie jest to dobre.

Według mnie dopłatą to powinna być taka premia jak już ktoś je pobiera a samo gospodarstwo powinno dobrze funkcjonować bez nich. 

Powoli nas do tego przyzwyczajają, wszak dopłaty już drugi rok w 👇 

Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał(a):

Nie zastanawiałem się  czy mam. Dziś przeczytałem artykuł który by świadczył że realnie dążą do konfrontacji. Choć oczywiście agresji ma dokonać Rosja.

Radio jest z wbudowanym akumulatorem no i w samochodach i ciągnikach

Nie wiem czy byli by aż tak głupi 

A że straszą to już inna inszość

Temat zastępczy 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

Wiem że niektórzy na dopłaty czekają jak by od tego zależało czy będą miało co do garnka włożyć.

Nie jest to dobre.

Według mnie dopłatą to powinna być taka premia jak już ktoś je pobiera a samo gospodarstwo powinno dobrze funkcjonować bez nich. 

Za co niby premia? jakby dobrze gospodarstwa bez dopłat funkcjonowały, to po co dopłaty?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tu mam inne zdanie.

W społeczeństwie tak się nie da.

Anarchia też dobra nie jest...

Zwłaszcza dla słabych jednostek.

Aż tak dosadnie, jako anarchia bym tego nie określił. Niemniej jednak to się nie zmieni. Tylko im zależy na tym aby się jedni z drugimi kłócili a oni wszyscy sobie po cichu piją kolejkę z jednego kieliszka.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Temat zastępczy 

Sprzedaż detaliczna spada.

Pomyśl jak zwiększy się ruch w marketach po takich zapowiedziach🤭

Wojna w Europie to nie koniecznie w Hiszpanii czy hitlerlandzie. 

Polska poligonem i zaporą

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Przecie sami powiadali że dopłat nie chcą rolnicy .

Taaaa, tak jak socjalu żadnego nie chcieli, bez dopłat większość ginie jak kamfora, do tego jeszcze ZUS i po ptokach.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał(a):

bo nie mam zwykłej naziemnej 😂

Jak to🤔🤔🤔 Piątnica tak źle płaci takiemu potentatowi 😂😂😂 cały dizajn popsuła ta tv

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Temat zastępczy 

Coś na rzeczy jest, Ruski z Koreą teraz mocniej współpracuje, kończą się zasoby ludzkie u Wladymira, skośnookie już giną na UA, albo się to zakończy albo rozszerzy. 

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Coś na rzeczy jest, Ruski z Koreą teraz mocniej współpracuje, kończą się zasoby ludzkie u Wladymira, skośnookie już giną na UA, albo się to zakończy albo rozszerzy. 

Rozszerzy to początek  rozgrzewka ach będzie się działo będzie zabawa .

Opublikowano
Teraz, PAN88 napisał(a):

Jak to🤔🤔🤔 Piątnica tak źle płaci takiemu potentatowi 😂😂😂 cały dizajn popsuła ta tv

Logiczne że darmowym nie zabłyśniesz. To po co mu naziemna?

Do tego drabinka na elewacji do srania dla golębi czy wróbli😁

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko im zależy na tym aby się jedni z drugimi kłócili a oni wszyscy sobie po cichu piją kolejkę z jednego kieliszka.

No tak świat od dawna działa.

Dzięki tysiącom, milionom, jakaś elita żyje dobrze.

Najgłupsze jest to, że niektórym na dole, wydaje się że coś znaczą i że mają na coś wpływ...😆🤭

1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Rozszerzy to początek  rozgrzewka ach będzie się działo będzie zabawa .

Nostradamus, idź spać, póki bombowiec nad głową ci nie leci ..😆

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najgłupsze jest to, że niektórym na dole, wydaje się że coś znaczą i że mają na coś wpływ...😆🤭

Korea Północna jest zasadniczo zaangażowana w wojnę w Ukrainie .

A ty zetorem  będziesz nadzorował .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tu się zgadzam. Najśmieszniejsi są ci maluczcy, którzy myślą, że coś zmienią. Ale nie brakuje takich.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Naucz się czytać tak po literce . to przyznajesz że nic nie znaczysz w społeczeństwie nie masz wpływu .

wybory prezydenckie w Stanach Zjednoczonych zwycięży kandydatka Demokratów, Kamala Harris. Swoją przepowiednię wskazał w materiale wideo, opublikowanym przez "New York Times" na początku września 2024 r. Jak opisuje "New York Post", zdania nie zmienił nawet w świetle nowych sondaży, które wskazują na przewagę Donalda Trumpa. 77-letni Allan Lichtman ze względu na skuteczność przewidywań nazywany jest wyborczym "Nostradamusem". W ciągu ostatnich 10 wyborów prezydenckich w Stanach Zjednoczonych pomylił się tylko raz — w 2000 r. wskazał, że prezydentem Stanów Zjednoczonych zostanie AI Gore. Wygrał jego oponent, George W. Bush.

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jakiego?

Sam żeś spieprzył sprawę.

Ja to co chciałem, to mam.

Kurdupel nie rządzi.

Dzban też.

Macierewicza trochę postraszą... 

Gdzie błąd?

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Oj Pafnuc ni masz honoru do przyznania się do błędu. xD

• Like 3
Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tu mam inne zdanie.

W społeczeństwie tak się nie da.

Anarchia też dobra nie jest...

Zwłaszcza dla słabych jednostek.

Anarchia nie ma racji bytu. Zawsze potem się pojawia ktoś kto zagwarantuje porządek i ludzie za nim pójdą. Bo szczerze nie chciałbym się musieć ogrodzić palisadą i strzelać do każdego podejrzanego zbliżającego się do mego domu . 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Powoli nas do tego przyzwyczajają, wszak dopłaty już drugi rok w 👇 

Mało mnie to obchodzi 

11 minut temu, Desperado napisał(a):

Za co niby premia? jakby dobrze gospodarstwa bez dopłat funkcjonowały, to po co dopłaty?

W sumie nie wiem.

A gadanie że jak ktoś bierze jakieś zapomogi to jest leniem i pierdzi w tapczan ale za to jak ja biorę dopłaty to jest cacy bo tylko głupi by nie wziął bo są ogólno odstępne jest dla mnie kompletnie nie zrozumiałe 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Naucz się czytać tak po literce .

wybory prezydenckie w Stanach Zjednoczonych zwycięży kandydatka Demokratów, Kamala Harris. Swoją przepowiednię wskazał w materiale wideo, opublikowanym przez "New York Times" na początku września 2024 r. Jak opisuje "New York Post", zdania nie zmienił nawet w świetle nowych sondaży, które wskazują na przewagę Donalda Trumpa. 77-letni Allan Lichtman ze względu na skuteczność przewidywań nazywany jest wyborczym "Nostradamusem". W ciągu ostatnich 10 wyborów prezydenckich w Stanach Zjednoczonych pomylił się tylko raz — w 2000 r. wskazał, że prezydentem Stanów Zjednoczonych zostanie AI Gore. Wygrał jego oponent, George W. Bush.

Splun przez lewe ramię, żeby nie zapeszyc...😆

3 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

gadanie że jak ktoś bierze jakieś zapomogi to jest leniem i pierdzi w tapczan ale za to jak ja biorę dopłaty to jest cacy bo tylko głupi by nie wziął bo są ogólno odstępne jest dla mnie kompletnie nie zrozumiałe 

No właśnie to rozleniwia i to jest zle.

Będąc w tym systemie, nie powinno się rezygnować na wlasn życzenie.

Łapiesz?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie powiedziałbym

Jak Ci warzywo na swoich fekaliach smakuje to nie dziwota, że pierd nie przeszkadza 

5 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Op. Na smalec 

Somsiad złodziej to i po 50 sprzedawał. 800 sztuk było a zostało może z 30 brzydkich 

A ile z tych 800 sprzedał dwa razy albo i więcej? 🤭 

Wkoło komina groby objechane, jutro dalej ruszany

Objadłem się jak stara baba w gościach 

Chęć jest gdzieś na dansing jechać piętą powiercić, ale trochu nie czas na to chyba...

Szymon myślałem, że jutro zdążę podjechać, ale chyba nie dam rady.

Jak co to w niedzielę zadzwonię zapytam

Edytowane przez pedro2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Splin przez lewe ramię, żeby nie zapeszyc...😆

No właśnie to rozleniwia i to jest zle.

Będąc w tym systemie, nie powinno się rezygnować na wlasn życzenie.

Łapiesz?

Nie, nie łapie. 

Tak samo jak tego że jedziesz na tych którzy biorą zapomogi i otwarcie piszesz że są złe jednoczenie sam z nich korzystając 😂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v