Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

O pieczarki będą duszone albo pieczarkowa. U mnie wczoraj były na obiad tyle że z biedronki. 

Te nie z biedronek...te z łąk...

Cza jechać bo byckom nie dałem papu..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 6465 napisał:

Dzwonił ktoś przy tej cenie?

Jeden, kilku numer brało ale cisza. Ogólnie jakiś zastój chyba jest to tak obserwując ogłoszenia to praktycznie nic się nie sprzedaje, a jak już to jakieś małe bez papierów. A tak to wszystko stoi nawet u handlarzy. Czy perełka za 15 czy igła za 40

Edytowane przez superfarmer02
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbym miał wolnego grosza więcej to bym się zdecydował pewnie.

O...i w tym momencie zaczyna się robić ciekawie. Krzysiu, ja bym się pochylił nad tym stwierdzeniem Piotra

Opublikowano
17 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jeden, kilku numer brało ale cisza. Ogólnie jakiś zastój chyba jest to tak obserwując ogłoszenia to praktycznie nic się nie sprzedaje, a jak już to jakieś małe bez papierów. A tak to wszystko stoi nawet u handlarzy. Czy perełka za 15 czy igła za 40

I powiem Ci że to będzie już trwały trend.

A do tego ursusy kupowali malu raczej w wieku bliższym emerytury. Państwo I unia pokazało dobitnie że chleba z rolnictwa nie będzie.

Przyczepy co raz tańsze i co raz więcej. Agregatów od groma. Działek siedliskowych co raz więcej... dobrze to już było i jeśli polityka uni nie zrobi zwrotu, to nie wróci więcej 

Opublikowano

Może i trzeba było pogonić swoją siuntke jak kupca nagrałeś. A tak to garaż zajmuje tylko. A najwyżej się w ogródku postawi i byliną obsadzi.

Dobrze agrest pisze. Rynek małych maszyn się kończy tak samo jak małych gospodarstw. Z tego co zaobserwowałem sporo gruntów w dzierżawę poszło.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

A do tego ursusy kupowali malu raczej w wieku bliższym emerytury. Państwo I unia pokazało dobitnie że chleba z rolnictwa nie będzie.

Przyczepy co raz tańsze i co raz więcej. Agregatów od groma. Działek siedliskowych co raz więcej... dobrze to już było i jeśli polityka uni nie zrobi zwrotu, to nie wróci więcej 

Takie ciągniki to teraz tylko kupują z sentymentu, ogródek zaorać, do lasu jechać. Kawałek działki ściąć. Sporo tego na części idzie 

3 minuty temu, 6465 napisał:

Może i trzeba było pogonić swoją siuntke jak kupca nagrałeś. A tak to garaż zajmuje tylko. A najwyżej się w ogródku postawi i byliną obsadzi.

Jak znajomy małego ruska 😂

• Haha 1
Opublikowano

Bo i ceny dzierżaw są zachęcają do oddania. Czynsz + dopłaty to wychodzi 3000 za ha.

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Takie ciągniki to teraz tylko kupują z sentymentu, ogródek zaorać, do lasu jechać. Kawałek działki ściąć. Sporo tego na części idzie 

Jak znajomy małego ruska 😂

Sentyment mam do niej bo kupiona za kasę z wesela 😆

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

z samochodami też dołe, obserwuję ceny, to sporo spadły od wiosny

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Dobrze agrest pisze. Rynek małych maszyn się kończy tak samo jak małych gospodarstw. Z tego co zaobserwowałem sporo gruntów w dzierżawę poszło.

Nom...

Kończą się czasy działkowców....bo....no nie opłaca sie...

Mam coraz mniej roboty w sezonie.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

z samochodami też dołe, obserwuję ceny, to sporo spadły od wiosny

Tu też daje ludziom do myślenia.

Bo kupi ktoś wymażonego 15sto latka w dieslu czy benzyniak,  a za pół roku się okaże że zabronią mu jeździć albo dołożą roczną opłatę wartości auta.

Sam czasem za czymś patrzę ale serce za dieslem bo paliwo rolnicze, a realia pokazują że minimum to hybryda i to jak najmłodsza. A to nie są tanie rzeczy🤷‍♂️

A propos, wczoraj znalazłem diesla w hybrydzie i nie wiem czy nie błąd

Opublikowano

Rysiu, w rolnictwie to już było widać co się dzieje, ale na resztki przemysłu i przedsiębiorczości to działa  jak kwas solny na organizm.

Natomiast skala oszustw wystrzeliła.

Byłem w prokuraturze w środę to w sekretariacie powiedziano mi że w tym roku jakiś pomór. Zawaleni robotą po uszy. Masa spraw założonych przez sadowników.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v