Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No mojego cornika po 200ha połowili i sprzęgło zmienisli.

W tym roku zrobił chyba kolejne 200h i po robocie kilka kropel oleju skapnie.

Wychodzi na zjebany uszczelniacz.

Dzwoniłem że mogli by w ramach dobrej współpracy i za swój błąd zrobić go ponownie.

Po negocjacjach z centralą zaoferowali darmowy uszczelniacz , robotę po kosztach i transport po mojej stronie🤣

Czyli oni 100zł ja 5-6 tysięcy🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, GRZES1545 napisał:

Niedobitki  na polach zostały, po kukurydzy przeważnie już coś posiane i wschodzi jak widzę po okolicy.

Bo wy mało nawożone ziemię  macie fao 220 jeszcze mokre.jak jest papu to i usychać nie chcę.

Edytowane przez Strongman
  • Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, malaczarna napisał:

Przy poniedziałku gospodarka się pomniejszyla. Szkoda bardzo 

IMG_20241007_144911.jpg

Wyjebane ma jak Rysiek na Tuska 😝🤭

Co wam powiem to wam powiem ale reklama o tej porze trudno ale chlebek smakuje primasort 

17283369550924286815299289087699.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Strongman napisał:

Jak u was żniwa kukurydziane,pełno roboty.

wszystko zeszło przed mrozem 

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Maszyny za worki pieniędzy a pracują po kilkanaście dni w roku.

mało sie zużyje jak krótko robi i starczy na dłużej almo mniej straci na wartości jak sie nie narobi , znajomy trionem 640 z 200 ha na usługach położy rocznie i do garażu a że na dotację to kawał kasy mu zwrócili bo raty spłaca i tak z mleka  , z jaguarem 950 gorzej bo cała na kreche bez dotacji ale hektar jej roboty 2x droższy niż kombajn i z 500 ha chyba pękło jej w tym sezonie a obie nowe maszyny za porównywalne pieniądze

4 godziny temu, malaczarna napisał:

Aż tak źle nie gotuje. Mąż zyje jeszcze.

może to działa z opóźnieniem jak trutka na gryzonie 😜

Opublikowano
Strongman napisał:

17 minut temu, GRZES1545 napisał:

Niedobitki  na polach zostały, po kukurydzy przeważnie już coś posiane i wschodzi jak widzę po okolicy.

Bo wy mało nawożone ziemię  macie fao 220 jeszcze mokre.jak jest papu to i usychać nie chcę.

woda mówi Co to coś? zbiory w tym roku do poprzednich miesiąc do przodu....

6*LLU 🙋‍♂️

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał:

Pierwszego dnia zabrali jednego MF bo zpsół. Od razu przywieźli innego. Ten wytrzymał ten dzień do końca i następny. Kolejnego dnia rano wysypał chyba wszystkie błędy jakie mógł. Zabrali go przed południem. W zamian przywieźli JD. Ten chodził do końca najmu. Chyba na tydzień przed końcem złapał gumę. Wynajmujący polecił naprawić, odliczył od należności za wynajem. Koszt tego najmu był uzależniony od wskazań licznika i była określoną jakaś minimalna ilość godzin. Tylko już nie wiem, czy dziennie, czy tygodniowo. I jaka była stawka. Musiałbym dopytać, jeśli kogoś ciekawi

Kolega wynajmuje czasem do ciężkiej pracy traktor

70zł mth 

@6465 Tomek będzie wiedział od kogo 

Przed Łowiczem ten co ma handel reaktorami mu wynajmuje 

Cześć wszystkim 

10*bez wiatru i deszczu 

8 godzin temu, Agrest napisał:

To tak się rypią mfy?

Jak wszystkie 

Do mfa to trzeba mieć trochę poincio a nie baranów na wsadzają 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Kolega wynajmuje czasem do ciężkiej pracy traktor

70zł mth 

@6465 Tomek będzie wiedział od kogo 

Przed Łowiczem ten co ma handel reaktorami mu wynajmuje 

Cześć wszystkim 

10*bez wiatru i deszczu 

Jak wszystkie 

Do mfa to trzeba mieć trochę poincio a nie baranów na wsadzają 😉

Do kunia to trzeba z głową 🫣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry, wstawać zapowiada się słoneczny dzień , słonko pomału wstaje na wschodnich rubieżach

🇵🇱🙋🤝🚜

1728361898789888742643595297031.jpg

1 godzinę temu, konteno napisał:

od małego wie co dobre zaraz po cycu i wiaderku ze smokiem 

IMG_20240923_202326.jpg

No jak on to opierdoli taczkę to od razu plus 200 kg 🤭😁 i weterynarz w gratisie 😉

Edytowane przez marulekk
  • Like 3
Opublikowano

Jałówka cielną taka pod 600kg. Opierdzieliła kociołek śruty tak z 30kg. Przyjechał wet i mówi że nic jej nie będzie damy radę u jednego beczkę zjadła i uratowaliśmy. Wet był 2 razy zawinął w sumie 300zł. I jemu pomogło .Jalowka odwaliła kitę 4 dnia. 

• Sad 1
Opublikowano

Koniec świata. 

Radny i z rana ideologię promuje🤦‍♂️😁😁😁

Opublikowano

Kurna , suka poszła z jakimś farfoclem w tango.

Matko, jakie paskudy to spłodziło. 5 białych i dwa rudawe.

Przecież tego nik nie zechce nawet z workiem karmy wziąć 🤦‍♂️

Z takim brzydalem się puścić. 

W ubiegłym roku to chociaż kawaler z prezencją był.

Może kto do kiełbas chce takie młode?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Sterylizacja mówi Ci to Sławku coś 🤔  Mama ma dwie suczki i od 4 lat spokój jak pójdzie któraś w teren.

Siema .

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Poznań Poznań miasto doznań 🤬🤬

IMG_20241008_072044.jpg

Na lewy na lewy dawaj 

29 minut temu, Agrest napisał:

Koniec świata. 

Radny i z rana ideologię promuje🤦‍♂️😁😁😁

Od tej polityki tak się dzieje 

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

widzę Marek dewelopmen 😆😆😆 to już kolejna ?

Się krowy nie opłacają to trzeba coś robić 😉

To ta sama cały czas dzisiaj blacha ma dojechać jutro okna ,hydrauliki i prądowniki też już na finiszu 

28 minut temu, Agrest napisał:

Będą tak brzydkie że aż piękne 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v