Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

Co sprytny człowiek to sprytny Ja jeszcze nic nie siałem może koło Środy dopiero zacznę, pszenica jeszcze nie młynkowona jak żyć jak żyć....

Ja tylko jęczmień P0siał

Pszenżyto myślę P0 25

Pszenicę P0 30

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

🥱🙋

... świętujeta?

A ,że jak inaczej?

Tylko trzeba jechać posprzątać po Agapie Dozynkowej, i urodziny chrześniaka 😁

Opublikowano

Co sprytny człowiek to sprytny Ja jeszcze nic nie siałem może koło Środy dopiero zacznę, pszenica jeszcze nie młynkowona jak żyć jak żyć....

Ja tylko jęczmień P0siał

Pszenżyto myślę P0 25

Pszenicę P0 30

9 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Pamiętaj Zbyszku grosz do grosza itd 😉 

Ty Kurła za tuskiem jesteś? 

Ja tylko jęczmień P0siał

Pszenżyto myślę P0 25

Pszenicę P0 30

Pamiętaj Zbyszku grosz do grosza itd 😉 

Ty Kurła za tuskiem jesteś? 

Chłopy w tym roku czym planujecie odchwaszczać oziminy ??

Cezoro

Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

Coraz bliżej 5,19 ale puki tusk rzadzi to na wsi bedzie źle a ta cena paliwa to dla miastowych wyborców zachenta do głosowania.

Wierzysz, że to ma jakieś znaczenie kto rządzi? 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Leszy napisał:

Wierzysz, że to ma jakieś znaczenie kto rządzi? 

Tak, choć teraz jest i lepiej bo niema tych zapomog co destabilizują sytuacje ceny, no ale ta cena zboża i nawozów to wykończy zbozowców na słabych klasach ziemi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chłopy w tym roku czym planujecie odchwaszczać oziminy ??

Jęczmień i owies - Boxer, pszenica - Tolurex. Wszystko przedwschodowo. Wiosną Starane + Granstar ultra (w razie potrzeby - więc raczej tylko w pszenicy).

Mgła ale słońce się przebija.

Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał:

Tak, choć teraz jest i lepiej bo niema tych zapomog co destabilizują sytuacje ceny, no ale ta cena zboża i nawozów to wykończy zbozowców na słabych klasach ziemi.

To teraz jakaś Stabilizacja nastała? 🤔

51 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja tylko jęczmień P0siał

Pszenżyto myślę P0 25

Pszenicę P0 30

Pszenica dłużej wschodzi od pszenżyta , czu siejesz później 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Coraz bliżej 5,19 ale puki tusk rzadzi to na wsi bedzie źle a ta cena paliwa to dla miastowych wyborców zachenta do głosowania.

Kto by nie rządził to chyba będzie tylko gorzej.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, GRZES1545 napisał:

To teraz jakaś Stabilizacja nastała? 🤔

Pszenica dłużej wschodzi od pszenżyta , czu siejesz później 🤔

Jak w tamtym roku pszenicę 21 posiałem i to był błąd za wcześnie tak k**ewsko się rozkrzewiła i do góry pognała , lkrowy można było wypasać no ale jesień była długa nie wiadomo jak w tym roku będzie

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
50 minut temu, Strongman napisał:

A co tu destabilizować przy 600za tonę?

27 minut temu, 6465 napisał:

Znowu zielony 🤔 czerwone szybsze są 

Żółte jeszcze szybsze🤣

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Jak w tamtym roku pszenicę 21 posiałem i to był błąd za wcześnie tak k**ewsko się rozkrzewiła i do góry pognała , lkrowy można było wypasać no ale jesień była długa nie wiadomo jak w tym roku będzie

Rok był strasznie pojebany . Październik piekło bardziej jak w lipcu. Też po tyłku dostałem przez wczesny siew.

W tym roku opóźniłem ale tylko o 5 dni, bo w długoterminowych było wówczas stabilne 10-14 ⁰ w dzień, a noce chłodne.

Jak będzie się zobaczy

Opublikowano
55 minut temu, Strongman napisał:

Kwestia czasu, może się ustabilizować. Poprzednie lata to było po prostu szaleństwo na rynkach. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Rok był strasznie pojebany . Październik piekło bardziej jak w lipcu. Też po tyłku dostałem przez wczesny siew.

W tym roku opóźniłem ale tylko o 5 dni, bo w długoterminowych było wówczas stabilne 10-14 ⁰ w dzień, a noce chłodne.

Jak będzie się zobaczy

Ty z tamtej strony Wisły A to już prawie Niemcy a jak Niemcy to tam ciepło więc i w październiku można siać 😃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v