Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Dokończone poprzeczniaki

P0le 2.8 ha

P0le 2 ha 

Z dojazdami 

O kurna...

Ale ma przepał🙆 

Jak tam Panowie i Panie... będzie padać ?

U mnie coś już zmniejszają...obfitość opadów ...

Z kupy gnoja se rozwiezlem...

Jutro cza by z obory....tylko że coś mie w krzyzu łupie...

Echch...wolał bym się kajtnąć niż widlowac...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

O kurna...

Ale ma przepał🙆 

Teraz nie pada? U mnie od 13 fajny deszczyk. Z obory jedną stronę wywiozłem na pryzmę. Zacząłem od krów ale nieciekawie się zrobiło. Jutro na spokojnie wywiozę na pole rozrzutnikiem.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Teraz nie pada

A gdzie tam...

Takie trochę mglisto, ale słońce widać.

Na sobotę coś tam wróżą...

Trochę u nas orki robią...

Widać że to nie jest to co powinno być.

Po niedzieli się biorę za orkę...

Jak tam będzie, tak będzie....

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A gdzie tam...

Takie trochę mglisto, ale słońce widać.

Na sobotę coś tam wróżą...

Trochę zdziwiony nas orki robią...

Widać że to nie jest to co powinno być.

Po niedzieli się biorę za orkę...

Jak tam będzie, tak będzie....

Deutz nie będzie się wstydził zagona ciągać? Czy może już mu kupiłeś obrota?

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

O k**wa masochista 🙆🤦

Obsypnik w ostateczności cyklop lub tur 

Celebryta masochista?🤔

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jeszcze się nie dorobiłem obsypanika 😛

Żeby nie te pieprzone psy to bym tego nie okrywał 

A cyklop z turem rdzewieje, za 20 lat z łóżka się nie podniesiesz, ale pracuj tak dalej, lekarze lubią takich.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Bym kupił, to bym się chwalił 😆 

Jakoś mi się nie chce inwestować w graty...

...nie opłaca sie...😆

Opublikowano

☝️ plagiat 🙆‍♂️🤦🤪

12Pafnucy napisał:

Bym kupił, to bym się chwalił 😆 

Jakoś mi się nie chce inwestować w graty...

...nie opłaca sie...😆

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Myślę jeszcze dzisiaj skończymy,bo za dnia pewnie nie 

17261406655463163634232908457374.jpg

O to Ty mejsejem, a ja myślałem, że ten fendtem z kiepem to Ty...

3 godziny temu, 6465 napisał:

Pany wy rozumu nie mata? Nadają konkretne deszcze na weekend a wy redlita ten suchy piach. Było poczekać do poniedziałku czy wtorku. Jak by popadało to będzie bajka a jak nie to czy dzisiaj czy we wtorek to chyba bez różnicy.

Gdzie nadają to nadają.

U mnie nie 

Trzeba rwać, nie ma źle. Nawet po gryce jest deko wilgoci. 

Lepiej niech w orkę te trochę popada niż potem suche wyorywać. 

Bo żeby przelało to trzeba ok 70mm minimum 

Smacznego 🙋 

IMG_20240912_165557_4.jpg

• Like 2
Opublikowano
56 minut temu, 12Pafnucy napisał:

O kurna...

Ale ma przepał🙆 

Jak łupie to pewno na deszcz. Na pewno nie od roboty.

U mnie upalnie i słonecznie, cisza bez wiatru. Prognozy jak wahadło zegara co 6h skrajnie różne z opcją rosy a nie deszczu

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

z opcją rosy a nie deszczu

Niezbyt mi to odpowiada...

Potrzeba jeszcze deszczu...takiego...normalnego...z dzień tak aby...

1 minutę temu, Agrest napisał:

Na pewno nie od roboty.

No dzie...nawet mię przez myśl...

Na Yamahu przewiało...😆

Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

30 lat temu tak samo mówili, 20 lat temu tak samo, 10 lat temu tak samo i cały czas drożeje 

I dlatego w umysłach utkwiła reguĺa że tylko drożeć będzie, a że w naturze nic wiecznie nie rośnie to armagedon bliski.

Opublikowano

Jak będzie padać to jutro leżę cały dzień. A w sobotę może by zboże do siewu przygotować. 

A mnie dzisiaj małżonka pyta rano, co zamierzam robić...to mówię że obijać się...no i 3bb pszenżyta naszykowane, później jeszcze trochę obornika wywiezione. Jutro napięty grafik i z jednej rzeczy muszę zrezygnować bo się nie wyrobie z niczym wtedy. Młodego do dentysty zawieźć na wyrwanie zęba bo jednego już wyrwał,szykowanie pod aparat. Orać będę po niedzieli, a w niedzielę z chlebem będę szedł na dożynkach parafialnych.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

A mnie dzisiaj małżonka pyta rano, co zamierzam robić...to mówię że obijać się...no i 3bb pszenżyta naszykowane, później jeszcze trochę obornika wywiezione. Jutro napięty grafik i z jednej rzeczy muszę zrezygnować bo się nie wyrobie z niczym wtedy. Młodego do dentysty zawieźć na wyrwanie zęba bo jednego już wyrwał,szykowanie pod aparat. Orać będę po niedzieli, a w niedzielę z chlebem będę szedł na dożynkach parafialnych.

Jeszcze dożynki? późno 

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

I dlatego w umysłach utkwiła reguĺa że tylko drożeć będzie, a że w naturze nic wiecznie nie rośnie to armagedon bliski.

U was jaka struktura wielkości gospodarstw? U nas jeszcze jest kilka, kilkanaście małych co raczej prędzej czy później ale zlikwidują.  Więksi mają sprzętu na dużo większe areały niż posiadają. Kasy też raczej odłożonej. Chętnie by dokupili jeszcze. Więc jeszcze się popyt generuje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

a w niedzielę z chlebem będę szedł na dożynkach parafialnych.

Gospodarz dożynek?

No nieźle, niezle..

26 minut temu, Agrest napisał:

Nie to że bym tak chciał ..

Znasz pewno historię z tulipanami i ich cenami?

Ciężko wyczuć kiedy, ale ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v